Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 4 september 2022

LIVE. Antwerp en Westerlo houden elkaar voorlopig nog in evenwicht (0-0)

HLN
LIVE. Antwerp en Westerlo houden elkaar voorlopig nog in evenwicht (0-0)
• Bosuil • Aftrap: 16u • Ref: Wesli De Cremer • Antwerp reed tot dusver foutloos parcours, Westerlo startte met 6/18
Lees verder

Reddingsschip brengt 459 gestrande migranten aan land in Italië
Het reddingsschip Ocean Viking van de humanitaire organisatie SOS Méditerranée heeft de toestemming gekregen om aan te meren in de haven van het Italiaanse Taranto. Het kan zo 459 migranten aan land brengen die het op de Middellandse Zee heeft opgepikt.
Lees verder

Lancering van eerste Artemis-missie niet snel in het verschiet
De lancering van de SLS-superraket in het kader van de eerste Artemis-missie naar de maan ligt niet snel in het verschiet, nadat de start op Cape Canaveral in Florida voor de tweede keer op vijf dagen tijd werd afgeblazen vanwege technische problemen.
Lees verder

LIVE F1. Verstappen heeft alles onder controle in Zandvoort, Ferrari knoeit bij pitstop van Sainz
Na Francorchamps is het de beurt aan Zandvoort. Wie houdt Max Verstappen van een nieuwe zege in eigen land? De Nederlander vertrekt alvast vanop de pole en voelt de steun van een uitzinnige menigte. Alle ontwikkelingen van de GP in Nederland volgt u hier LIVE!
Lees verder

OPROEP. Welke vragen over rugklachten wil je voorleggen aan onze expert?
Elk jaar heeft 1 op 4 mensen boven de 18 jaar last van hun onderrug. Is die pijn erfelijk of wordt die vooral bepaald door onze levensstijl? Kan je rugpijn oplossen en/of draaglijker maken? Vraag je je af of teveel zitten rugpijn in de hand werkt? Is er een gouden tip om zware dingen te tillen zonder je rug te belasten? Is elke sport goed voor ons lichaam? Hoe groot is de impact van een goede matras? Hoe behandel je anno 2022 een hernia het best?
Lees verder

LIVE VUELTA. Komt er al een aanval op Evenepoel op de voorlaatste klim van de dag?
Gisteren had Remco Evenepoel voor het eerst een moeilijke dag in deze Vuelta. Kan de rode trui zich vandaag herpakken? Het zal moeten, want er staat opnieuw een stevige bergrit op het menu. Op de slotklim in de Spaanse Sierra Nevada - de Alto de la Mora - wordt er spektakel verwacht op meer dan 2.000 meter hoogte. Op deze pagina kan u alle actie vanop de eerste rij meemaken.
Lees verder

Jurian fotografeert mensen met verschillende huidtypen en aandoeningen: "Het moet normaal worden om óók andere uiterlijkheden onder ogen te krijgen"
Schoonheid is relatief, weet de 47-jarige Nederlandse fotograaf Jurian den Besten inmiddels. Dat komt mede door zijn fotoserie 'Under my Skin', waarin hij onder andere mensen met albinisme, wijnvlekken, sproeten en grote hoeveelheden tattoos portretteert. "Mijn werk wordt soms als confronterend ervaren. Dat laat mij juíst zien dat dit nodig is."
Lees verder

Duitse politie schiet man dood die vrouw met bijl ombracht
De politie in Berlijn heeft een man doodgeschoten die een vrouw met een bijl om het leven had gebracht.
Lees verder

Blessure Mata valt mee, maar sterkhouder Club Brugge mist hoogstwaarschijnlijk het treffen met Leverkusen
Hoelang hij opzij moet blijven is nog niet duidelijk, wél valt de blessure van Clinton Mata enigszins mee. De verdediger mist woensdag zo goed als zeker het treffen met Leverkusen, maar zal uiteindelijk niet al te lang moeten toekijken.
Lees verder

Anderlecht wendt tegen OHL nieuwe nederlaag pas in slot af: 16-jarige Duranville maakt indruk en scoort - Debutant Vertonghen: "Hebben nog weg af te leggen"
Er was het debuut van Jan Vertonghen, maar het waren Julien Duranville en Fábio Silva die Anderlecht aan een kleine crisis deden ontsnappen. Een sterk OHL had lange tijd uitzicht op de winst, maar moest uiteindelijk tevreden zijn met een 2-2-gelijkspel. Anderlecht weet dat het véél beter moet. Dat zag ook debutant Vertonghen: "Ik besef ook dat we nog een weg af te leggen hebben met de ploeg."
Lees verder

Anderlecht wendt tegen OHL nieuwe nederlaag pas in slot af: Vertonghen debuteert, 16-jarige Duranville maakt indruk en scoort
Er was het debuut van Jan Vertonghen, maar het waren Julien Duranville en Fábio Silva die Anderlecht aan een kleine crisis deden ontsnappen. Een sterk OHL had lange tijd uitzicht op de winst, maar moest uiteindelijk tevreden zijn met een 2-2-gelijkspel. Anderlecht weet dat het véél beter moet.
Lees verder

16-jarige zoon van Foo Fighters-drummer Taylor Hawkins zorgt voor emotioneel moment op tribuutconcert
In Londen vond zaterdagavond het eerste van twee tribuutconcerten voor Taylor Hawkins plaats. De drummer van de Foo Fighters overleed in maart op 50-jarige leeftijd. Het werd een emotioneel gebeuren, zeker toen Shane, de zestienjarige zoon van Hawkins, achter het drumstel van zijn vader kroop om mee 'My Hero' te spelen.
Lees verder

Drie kwart van VDAB-knelpuntopleidingen leidt tot job
Drie kwart van de werkzoekenden die tussen 2019 en 2021 een VDAB-knelpuntopleiding volgden, is vandaag aan de slag in een knelpuntberoep. Dat meldt Vlaams minister van Werk Jo Brouns (CD&V) zondag.
Lees verder

LIVE F1. Hamilton gaat voor één stop en is erg snel op harde band, moet leider Verstappen zich zorgen maken?
Op het circuit van Zandvoort rijdt polepakker Max Verstappen aan de leiding. Dit tot grote vreugde van het Oranje-legioen. Of steekt Mercedes, dat voor een één-stopstrategie gaat, er nog een stokje voor? Volg alle ontwikkelingen in onderstaande liveblog.
Lees verder

Lisa del Bo: "Joske en ik zijn 40 jaar getrouwd, maar het voelt alsof we onze twee jeugd beleven"
"Liefde is een kaartspel met jokers en pokers", zong Lisa del Bo (61) in 1996 de pannen van het dak op het Eurovisiesongfestival in Oslo. Ruim een kwarteeuw later mag de zangeres haar grootste hit nog eens van stal halen op het iconische podium van 'Tien om te Zien', vanavond te zien op VTM. Een gesprek over de gekke tijden van toen, haar band met wijlen Yasmine, haar relatie en ouder worden in de showbusiness. "Ik weiger nu optredens na tien uur 's avonds."
Lees verder

Lisa del Bo: "Joske en ik zijn 40 jaar getrouwd, maar het voelt alsof we onze tweede jeugd beleven"
"Liefde is een kaartspel met jokers en pokers", zo zong Lisa del Bo (61) in 1996 de pannen van het dak op het Eurovisiesongfestival in Oslo. Ruim een kwarteeuw later mag de zangeres haar grootste hit nog eens van stal halen op het iconische podium van 'Tien om te zien', vanavond te zien op VTM. Een gesprek over de gekke tijden van toen, haar band met wijlen Yasmine, haar relatie en ouder worden in de showbusiness. "Ik weiger nu optredens na 22 uur."
Lees verder

Natuurhulpcentrum Oudsbergen zet uitzonderlijk deuren gratis open voor publiek: "Het moet niet altijd de zoo zijn"
Het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen kan je normaal gezien niet zomaar bezoeken, maar op zondag zetten ze de deuren gratis open voor het grote publiek. 1.151 dieren in nood vangen ze daar momenteel op. Wilde dieren van bij ons, maar ook dieren die ze gered hebben uit dierentuinen in Oekraïne.
Lees verder

Debuterende Jan Vertonghen komt na de wedstrijd terug op het familiale aspect van transfer: "Ik voel me een grote egoïst op dit moment"
Anderlecht kon tegen OH Leuven de drie punten niet thuishouden. Toch was er ook goed nieuws voor paars-wit, want aanwinst Jan Vertonghen verdedigde voor het eerst de kleuren van de recordkampioen.
Lees verder

LIVE F1. Wow! Verstappen bij herstart meteen voorbij Hamilton na geweldig manoeuvre
Op het circuit van Zandvoort rijdt polepakker Max Verstappen aan de leiding. Dit tot grote vreugde van het Oranje-legioen. Of steekt Mercedes, dat voor een één-stopstrategie gaat, er nog een stokje voor? Volg alle ontwikkelingen in onderstaande liveblog.
Lees verder

Supermarktuitbater luidt alarmbel over energieprijzen: "10.000 euro per maand méér ophoesten is niet lang houdbaar"
Mechels supermarktuitbater Werner Verhoeven luidt de alarmbel over de buitensporige energieprijzen. "Onze elektriciteitsfactuur steeg van 4.000 naar 14.000 euro per maand. Ik probeer in te grijpen met duurzame investeringen, maar dit kost tijd en die hebben we niet."
Lees verder