Doorgaan naar hoofdcontent

Laatste dag van omstreden annexatie-referenda in Oekraïne, “Poetin wil mogelijk vrijdag al de gebieden inlijven”

HLN
Laatste dag van omstreden annexatie-referenda in Oekraïne, "Poetin wil mogelijk vrijdag al de gebieden inlijven"
Het Britse ministerie van Defensie denkt dat de Russische president Vladimir Poetin mogelijk vrijdag de toetreding van de bezette Oekraïense gebieden tot Rusland zal aankondigen. In de bezette delen van Donetsk, Loehansk, Cherson en Zaporizja vinden tot en met vandaag referenda plaats over de vraag of de regio's zich bij Rusland moeten voegen. Uit meerdere plaatsen komen meldingen van stemmen onder dwang. Oekraïne en het Westen spreken van schijnreferenda.
Lees verder

Dodelijk ongeval 'Rust' kan serieus staartje krijgen voor Alec Baldwin: acteur maakt miljoenen vrij voor rechtszaak
Alec Baldwin (64) is een van de vier mogelijke verdachten in de zaak rond het dodelijk ongeval op de set van 'Rust'. Dat blijkt uit een brief die de openbare aanklager van Santa Fe indiende bij de staat New Mexico. Dat meldt onder meer 'The New York Times'. Baldwin zou intussen zijn voorzorgen nemen voor eventuele rechtszaken die nog volgen. Vorig jaar werd cameravrouw Halyna Hutchins neergeschoten met een vuurwapen dat losse flodders had moeten bevatten.
Lees verder

Je broek laten openstaan is trendy: "Ook curvy mannen en vrouwen claimen de trend"
"Je vogeltje gaat vliegen", zou onze eerste reflex zijn. Maar laat die uitspraak maar achterwege als je een tiener ziet wiens broek open staat. Geen teken van nonchalance, noch van een te zware maaltijd die werd gegeten, wel een zeer bewuste zet. Want wie zijn jeans niet dichtknoopt, maakt een modestatement. "Voel je niet slecht als je broek niet past. Laat hem openstaan en je ziet er sexy en cool uit."
Lees verder

Speelsters Mali met elkaar op de vuist na vierde zwaar verlies op rij op WK basketbal
Malaise bij Mali op het WK basketbal voor vrouwen in Sydney. Na het zware verlies tegen Servië gingen twee speelsters met elkaar op de vuist in de mixed zone. De internationale basketbalbond (FIBA) opent een onderzoek.
Lees verder

"Iedereen kent K3, maar ze zijn niet makkelijk om te coveren": Günther Neefs neemt deel aan 'Liefde voor muziek'
Vraag maar eens aan Margriet Hermans wat 'Liefde voor muziek' kan betekenen voor je zangcarrière. De volgende artiest die kan beginnen dromen van de comeback van het jaar is Günther Neefs. VTM maakt vanochtend de nieuwe deelnemers bekend, met naast Neefs ook onder meer Metejoor, Daan en Stef Bos. Benieuwd met welke bigbandversies hij op de proppen zal komen. "Vooral K3 is een hele opdracht. Iedereen kent die nummers wel, maar daar nieuwe versies van maken, was toch wel de grootste uitdaging", vertelt hij in een nieuwe Showbits.
Lees verder

Blackpink schrijft geschiedenis: eerste vrouwelijke band op nummer één sinds 2008
De Zuid-Koreaanse groep Blackpink schrijft geschiedenis. Van girl power gesproken: voor het eerst in meer dan een decennium staat een volledig vrouwelijke groep op één. Blackpink haalde die mijlpaal met hun album 'Born Pink'. Enkel Harry Styles prijkt boven hen in de hitlijsten.
Lees verder

We zijn niet alleen: ook deze toplanden trekken met kopzorgen richting Qatar
Nog 55 dagen en in Qatar wordt het WK op gang getrapt. De Duivels reizen straks met muizenissen in het hoofd af naar het Midden-Oosten. Maar als u denkt dat wij de enigen zijn, denk dan maar snel iets anders. Ook andere Europese grootmachten zitten in een hobbelige laatste rechte lijn richting WK. Een overzicht.
Lees verder

Blackpink schrijft geschiedenis: eerste vrouwelijke band sinds tien jaar op nummer één
De Zuid-Koreaanse groep Blackpink schrijft geschiedenis. Van girl power gesproken: als volledig vrouwelijke groep staan ze sinds een decennium op één met hun album 'Born Pink'. Enkel Harry Styles prijkt boven hen op de hitlijsten.
Lees verder

"Iedereen kent nummers van K3, maar het is echt niet makkelijk om te coveren". Günther Neefs over z'n deelname aan 'Liefde voor Muziek'
Vraag maar eens aan Margriet Hermans wat 'Liefde voor Muziek' kan betekenen voor je zangcarrière? De volgende artiest die kan beginnen dromen van de comeback van het jaar is Günther Neefs. VTM maakt vanochtend de nieuwe deelnemers bekend, met naast Neefs ook onder meer Metejoor, Daan en Stef Bos. Benieuwd met welke bigband-versies hij op de proppen zal komen. "Vooral K3 is een hele opdracht. Iedereen kent die nummers wel, maar daar nieuwe versies van maken, was toch wel de grootste uitdaging", vertelt hij in een nieuwe Showbits.
Lees verder

Koop je een tweedehands auto? Dit document moet je grondig nakijken
Koop je een tweedehands auto of lichte bestelwagen? Dan is de verkoper wettelijk verplicht je een Car-Pass te overhandigen. De Car-Pass toont niet alleen het aantal gereden kilometers van de betrokken wagen; ook heel wat andere cruciale info is er op terug te vinden. Welke info dat is, en waarop moet je allemaal moet letten: Independer.be zet het voor je op een rij.
Lees verder

"1,14 miljoen Belgen hebben diabetes type 2, en een derde van hen weet dat nog niet": 11 vragen over suikerziekte beantwoord
Naar schattting 1,14 miljoen Belgen hebben diabetes type 2, maar zowat een derde van hen weet dat nog niet. Dat blijkt uit cijfers van de Diabetes Liga, die stelt dat de medische zorg voor mensen met diabetes onze samenleving bijna 6 miljard euro per jaar kost. Voor veel mensen is de ziekte nog redelijk onbekend, en dus verzamelden we 11 veel gestelde vragen die de Diabetes Infolijn elke dag ontvangt.
Lees verder

Brandweer verkleint perimeter na gaslek goederentrein in haven: personenvervoer herneemt
Het treinverkeer in Gent ondervond deze ochtend ernstige hinder door een incident in Gent-Zeehaven. Bij de inspectie van een goederentrein werd een gaslek vastgesteld. Intussen kon het personenvervoer wel hernemen, het goederenvervoer ondervindt wel nog impact.
Lees verder

Brugs ereschepen Philip Pierins (66) getroffen door zware hersenbloeding: "Philip, doe je best alsjeblieft. Kom terug naar je mama"
Brugs ereschepen Philip Pierins (Vooruit) herstelt momenteel in het ziekenhuis van een zware hersenbloeding. De dokters houden hem al een tijdje in een kunstmatige coma, al zijn er wel enkele hoopgevende signalen. Toch zijn het voor zijn familie bange dagen. "De avond voordien ging hij nog naar een vergadering en leek alles goed...", vertelt zijn moeder Marie-Jeanne (83).
Lees verder

Wie mooi wil zijn, moet lijden: Kim Kardashian kan nauwelijks wandelen in superstrakke jurk
Kim Kardashian (41) heeft al eens gezegd dat ze er alles aan zou doen om er mooi uit te zien en dat bewijst ze nu. Nadat ze haar samenwerking met het modewerk Dolce & Gabbana voorstelde op de modeshow in Milaan, kiest de realityster voor een glinsterende jurk van het merk. Alleen zit die zo strak dat Kim moeite heeft met wandelen, de trap te beklimmen en neer te zitten in de auto. Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden.
Lees verder

KOERS KORT. Tourwinnaar Vingegaard viert rentree in Kroatië - Pöstlberger trekt naar BikeExchange-Jayco
De Oostenrijker Lukas Pöstlberger zet zijn wielercarrière verder bij Team BikeExchange-Jayco. Hij ondertekent bij de Australische WorldTourformatie een contract voor twee seizoenen. De 30-jarige Pöstlberger komt over van het Duitse BORA-hansgrohe, de ploeg waarvoor hij in 2015 debuteerde als prof. Op zijn erelijst staan onder meer ritzeges in de Ronde van Italië (2017) en het Critérium du Dauphiné (2021). Twee keer werd hij Oostenrijks kampioen op de weg (2018 en 2012).
Lees verder

OPROEP. Van de luide beller tot de bumperklever: waar erger jij je aan tijdens het pendelen?
Ben jij de urenlange files naar jouw werk ook zo beu? Of komt jouw trein elke dag te laat en mis je daardoor vaak vergaderingen? Kom je als een donderwolkje aan op het werk, omdat er tijdens de spits weer van alles misliep? En vooral: zoek jij een manier om voorgoed komaf te maken met die pendelstress?
Lees verder

Rechtenhouder Belgisch voetbal Eleven Sports overgenomen door DAZN
Het wereldwijd sportplatform DAZN neemt de sportmedia-activiteiten van de Eleven Group over. Dat meldt het bedrijf dinsdag in een persbericht. Eleven Sports zendt het Belgisch voetbal uit. De overname verhoogt de inkomsten van DAZN Group met zowat 300 miljoen dollar per jaar.
Lees verder

Introductie loopt tragisch af: nieuwe leeuw doodt leeuwin bij gevecht in Nederlandse dierentuin
Drama in de Nederlandse dierentuin Wildlands in Emmen. Daar is leeuwin Tia zondag dood teruggevonden door haar verzorgers, laat de zoo weten. De 16-jarige leeuwin stierf na een gevecht, hoogstwaarschijnlijk met de nieuwe mannetjesleeuw Jafar (12).
Lees verder

Na bijna 30 jaar nog niets veranderd: Armands verzamelwoede is nog niet afgenomen in 'Jambers - Back to the 90's'
Het huis van Armand, zijn vrouw en hun kinderen was in 1993 al tot de nok gevuld met allerlei prullaria. Als Paul Jambers bijna 30 jaar later opnieuw toekomt ten huize Armand, blijkt er niet veel veranderd. Zijn verzamelwoede blijkt bijlange nog niet ingetoomd.
Lees verder

GELDFLATER. Saskia maakte een fout bij het boeken van een vakantie: "Als ik zwanger ben, functioneren mijn hersens anders dan normaal"
Iedereen maakt wel eens een fout waar kleine of soms grote financiële gevolgen aan kleven. In deze reeks vertellen mensen over hun monetaire misstap. Deze week Saskia van Harten (28) die 400 euro weggooide door tijdens haar zwangerschap een verkeerde vakantiedatum te boeken.
Lees verder