Doorgaan naar hoofdcontent

KU Leuven: Social media en erfgoedgemeenschappen - ErfgoedLab Antwerpen

Social media en erfgoedgemeenschappen - ErfgoedLab Antwerpen
ErfgoedLab Antwerpen verkent en stimuleert de dynamiek en diversiteit van het cultureel erfgoed in Antwerpen. Wie in de stad begaan is met erfgoed ondersteunen en verbinden we in inclusieve, participatieve projecten. Zo versterken we de aanwezige expertise en vergroten we het erfgoedbewustzijn. ErfgoedLab Antwerpen vervult de regionale dienstverlenende rol in de stad Antwerpen en haar districten. Het team werkt binnen de context van de stedelijke groep Musea en Erfgoed Antwerpen.
Lees verder

Meerdere stage opties - Het Yper Museum
Het Yper Museum is een open erfgoedhuis over en voor Ieper en de Westhoek. Het vertelt de geschiedenis van de stad in haar streek: van bij het begin, over het middeleeuwse Ieper als Europese topstad, tot op heden. Het Yper Museum beheert een unieke collectie erfgoed van middeleeuwse archeologica, over vroegmoderne religieuze kunst en negentiende-eeuwse schone kunsten tot hedendaagse erfgoedobjecten. Het Merghelynck Museum, een 18de-eeuws adellijke stadsresidentie, valt eveneens onder het Yper Museum.
Lees verder

Stageplan digitale instroom - Meemoo
Meemoo is een vzw die zich met steun van de Vlaamse overheid inzet voor de digitale archiefwerking van organisaties in cultuur, media en overheid. Samen met onze partners brengen we het verleden tot leven en maken we het klaar voor morgen. We stellen hun archiefmateriaal digitaal veilig en maken het toegankelijk en bruikbaar.
Lees verder

Meerdere stage opties - ZENDER
ZENDER is de naam van de Cultuurregio Pajottenland & Zennevallei. Het is een samenwerkingsverband van 15 gemeentebesturen uit de streek en van diverse partners die vanuit een culturele insteek samenwerken om de leefomgeving van het Pajottenland en de Zennevallei te versterken. We werken samen mee aan een open, participatieve en duurzame samenleving. Cultuur zien we breed. Voor ons betekent cultuur zoveel als de duurzame impact die we als mensen hebben op onze leefomgeving, gisteren, vandaag en morgen.
Lees verder

Algemene stage - Cultuurregio Leie Schelde
De Cultuurregio Leie Schelde is een bruisende regio met een boeiend verenigingsleven en rijk verleden, diverse culturele centra en tal van cultuur- en erfgoedinitiatieven. Het is een creatieve en kunstzinnige regio met een schat aan musea en bezienswaardigheden en dus de perfecte voedingsbodem voor een krachtige en unieke regionale samenwerking rond cultuur en erfgoed.
Lees verder