Doorgaan naar hoofdcontent

Krijgt Spanje te veel kritiek? Bondscoach Luis Enrique bijt van zich af met opvallende post op sociale media

Krijgt Spanje te veel kritiek? Bondscoach Luis Enrique bijt van zich af met opvallende post op sociale media

Luis Enrique is een trotse bondscoach. De 52-jarige Spanjaard vond het nodig om woensdagavond - daags na de kwalificatie voor de Final Four van de Nations League - de resultaten van de Spaanse nationale ploeg de voorbije twee jaar op Twitter te delen. En die resultaten blijken lang niet slecht te zijn.

Lees verder

Telenet Giants Antwerp naar finale kwalficaties FIBA EuroCup

Telenet Giants Antwerp heeft zich in Kosovo geplaatst voor de finale van de kwalificaties van de FIBA EuroCup. In de halve finale wonnen de Sinjoren met 60-76 van het Cypriotische Petrolina AEK. In de finale (donderdag) wacht het Duitse Göttingen van coach Roel Moors (ex-Giants) of Sporting CP Lissabon uit Portugal. Die wedstrijd wordt later vanavond betwist.

Lees verder

Coach vrouwenploeg Arsenal verbijsterd na Champions League-wedstrijd Ajax: "De doelen waren tien centimeter te klein"

Kort voor de return in de voorronde van de Champions League tussen de voetbalsters van Ajax en Arsenal, bleek dat de doelen op het veld in Amsterdam niet aan de vereiste afmetingen voldeden.

Lees verder

Krijgen we met KV Kortrijk, Cercle Brugge en Zulte Waregem straks drie West-Vlaamse zakkers? "We hopen niet, we wéten dat we ons redden"

Drie degradanten uit dezelfde provincie? Het zou zomaar kunnen, want KV Kortrijk (3 op 15), Cercle Brugge (2 op 15) en Zulte Waregem (1 op 15) waren voor de interlandbreak het meest op de sukkel en bevinden zich alle drie in de kelder van het klassement. Maar 't es nog al nie naar de wuppe, zoals Wannes Cappelle van Het Zesde Metaal zingt. Het is nog niet allemaal om zeep. Het West-Vlaamse trio is vastberaden om zich vanaf komend weekend te herpakken.

Lees verder

Het probleemjaar van Paul Pogba: bizarre broedertwist, gelinkt aan hekserij en WK op de helling

Hij gold in 2016 nog als de duurste voetballer aller tijden, maar het leven en de carrière van Paul Pogba worden op dit moment vooral gekenmerkt door dieptepunten. De Manchester United-fans waren hem liever kwijt dan rijk, door blessureleed staat zijn WK met Frankrijk op de helling en bovendien is de middenvelder verwikkeld in een bizarre broedertwist.

Lees verder

Opvallend: vorig seizoen 20 procent meer blessures in Europese topcompetities (en dat kostte clubs meer dan 600 miljoen euro)

In de vijf Europese topcompetities waren er in het seizoen 2021-2022 liefst 20 procent meer blessures dan voorheen. Dat blijkt uit een rapport van de Britse verzekeringsgroep Howden.

Lees verder

Tim Wellens hervat in Coppa Agostoni na hartproblemen: overleeft zijn ploeg degradatiestrijd?

Met de Coppa Agostoni wordt donderdag het startschot gegeven voor een serie Italiaanse najaarskoersen. Op de startlijst van de semiklassieker in Lombardije prijken ronkende namen, waaronder die van Limburgers Dylan Teuns en … Tim Wellens. De Truiense Monegask spelt opnieuw een startnummer op nadat hij eerder zijn rentree moest uitstellen door hartkloppingen.

Lees verder

Deinze moet op zoek naar een nieuwe coach: Takahisa Shiraishi gooit al na zes speeldagen de handdoek

KMSK Deinze gaat op zoek naar een nieuwe hoofdcoach. Dat maakte de tweedeklasser bekend. Takahisa Shiraishi gaf donderdagmorgen aan zijn positie als T1 ter beschikking te stellen van de club. Beide partijen kwamen vervolgens tot een onderling akkoord.

Lees verder

Tim Wellens stelt rentree in Coppa Agostoni uit wegens persoonlijke redenen

Tim Wellens zou donderdag zijn wederoptreden vieren in de Coppa Agostoni (1.1), een Italiaanse semiklassieker, maar zover komt het niet. De 31-jarige Limburger geeft in laatste instantie forfait vanwege persoonlijke omstandigheden. Dat maakte zijn team Lotto Soudal bekend op Twitter. Wellens reed op 24 augustus met de Druivenkoers zijn laatste wedstrijd.

Lees verder

Ysaline Bonaventure staat na nieuwe stunt in kwartfinales op WTA Tallinn

Ysaline Bonaventure (WTA 138) heeft zich donderdag geplaatst voor de kwartfinales van het WTA 250-toernooi in de Estse hoofdstad Tallinn (hardcourt/251.750 dollar). De 28-jarige Luikse, die zich via de kwalificaties op de hoofdtabel werkte, won in haar tweede ronde na anderhalf uur tennis in twee sets (7-6 (10/8) en 6-3) van de Zwitserse Jil Teichmann (WTA 36), het negende reekshoofd.

Lees verder

China wacht op Belgian Cats in halve finales, ook Verenigde Staten en Canada stoten makkelijk door op WK basket

De Verenigde Staten en Canada hebben zich donderdag als eerste twee landen geplaatst voor de halve finales van het WK vrouwenbasketbal in Sydney. De Amerikaanse vrouwen haalden het makkelijk met 88-55 (rust: 50-33) van Servië, Canada klopte Puerto Rico met 79-60 (rust: 44-23). Om 12u30 Belgische tijd spelen de Belgian Cats hun kwartfinale op het WK tegen gastland Australië. Bij winst treffen ze opnieuw China.

Lees verder

Terug naar FC Barcelona? "Lionel Messi gaat contract bij PSG zeker niet verlengen, terugkeer is financieel haalbaar"

Aan het einde van dit seizoen is Lionel Messi (35) einde contract bij Paris Saint-Germain. De geruchtenmolen over een eventuele comeback naar 'zijn' FC Barcelona komt nu al op volle toeren.

Lees verder

Lotte Kopecky heeft nog honger: vanavond al opnieuw in actie op de piste in functie van WK baanwielrennen

Lotte Kopecky (26) weet van geen ophouden. Vijf dagen nadat ze in het Australische Wollongong zilver pakte op het weg-WK start ze vanavond al in de Driedaagse van Aigle, een pistewedstrijd in Zwitserland. In functie van het WK baanwielrennen in Saint-Quentin-en-Yvelines (12-16 oktober).

Lees verder

Geen verplichte vaccinatie tegen het coronavirus voor fans die naar WK in Qatar gaan

Toeschouwers op het komende WK voetbal in Qatar (20 november-18 december) zullen zich niet verplicht moeten laten vaccineren tegen het coronavirus. Dat maakten de Qatarese autoriteiten en het lokale organisatiecomité van de Wereldbeker donderdag bekend. Er zijn ook geen quarantainemaatregelen bij aankomst en mondmaskers zijn enkel verplicht in zorginstellingen en op het openbaar vervoer.

Lees verder

Lotto Soudal zet CEO John Lelangue aan de kant

John Lelangue (51) is na dit seizoen niet meer de CEO van Lotto Soudal. De Belgische WorldTour-ploeg heeft beslist om de samenwerking stop te zetten. Lelangue zal wel nog 'de continuïteit bewaren' tot het einde van dit seizoen. Dat werd donderdagmiddag bevestigd aan onze redactie. Wie de opvolger wordt van Lelangue is nog niet duidelijk.

Lees verder

Belgian Cats uitgeschakeld op WK, gastland Australië maatje te groot in kwartfinale

Geen tweede opeenvolgende halve finale voor de Belgian Cats op een WK. Tegen het gastland Australië en in het met 12.000 toeschouwers gevulde Superdôme waren de Cats, zonder kapitein Emma Meesseman, een maatje te klein voor een stunt. De ambitie met een stek in de top 8 van de wereld is wel ingevuld. Verder bouwen richting het EK van 2023 en de Olympische Spelen van 2024 in Parijs zijn nu met de Next Gen de volgende uitdagingen.

Lees verder

Geblesseerde Emma Meesseman moet tranen verbijten tijdens uitschakeling Belgian Cats op WK

Het avontuur van de Belgian Cats op het WK zit erop. De Belgische nationale basketbalploeg verloor donderdag met 69-86 van gastland Australië in de kwartfinale. Sterspeelster Emma Meesseman moest geblesseerd van de zijlijn toekijken.

Lees verder

Ysaline Bonaventure staat in de kwartfinales op WTA Tallinn: "Mijn agressiviteit maakte het verschil"

Ysaline Bonaventure (WTA 138) was donderdag erg tevreden na haar overwinning in de tweede ronde van het WTA 250-toernooi in Tallinn (hardcourt/251.750 dollar). De 28-jarige Luikse versloeg de Zwitserse Jil Teichmann (WTA 36), het negende reekshoofd, in twee sets (7-6 (10/8) en 6-3).

Lees verder

Seizoen voorbij voor Edward Planckaert na val op training

Edward Planckaert zal dit seizoen niet meer in actie komen. Dat maakte zijn team Alpecin-Deceuninck donderdag bekend. De 27-jarige West-Vlaming viel woensdag op training en ontwrichtte daarbij zijn duim. Hij zal geopereerd worden. Zijn team verwacht dat hij in de winter een normale voorbereiding op komend seizoen zal kunnen afwerken.

Lees verder

Lotto Soudal zit niet stil: Axel Merckx in beeld als opvolger van John Lelangue

Lotto Soudal neemt na dit seizoen afscheid van CEO John Lelangue. De ploeg van de nationale loterij zakt na dit seizoen meer dan waarschijnlijk uit de World Tour en Lelangue wordt niet gezien als de man die de ploeg terug naar het hoogste niveau moet loodsen. Axel Merckx is alvast in beeld als opvolger van Lelangue.

Lees verder

Tyson Fury geeft Anthony Joshua nieuwe kans voor duel: "Als je een greintje waardigheid hebt, onderteken je dit contract"

Er komt mogelijk toch een duel tussen de Britse wereldkampioen bij de zwaargewichten Tyson Fury en Anthony Joshua. Fury stelt donderdag op Twitter dat de problemen met rechtenhouders BT, ESPN en DAZN opgelost zijn en daagt zijn landgenoot uit om in de ring te treden.

Lees verder

Bondscoach Valéry Demory ziet Cats sneuvelen in kwartfinale: "Te weinig intensiteit in eerste helft"

De Belgian Cats konden donderdag niet verrassen tegen gastland Australië in de kwartfinale van het WK basket. In de Sydney Superdome trokken ze met 69-86 aan het kortste eind. Bondscoach Valéry Demory vond dat zijn team in de eerste helft te weinig intensiteit had getoond.

Lees verder

Drama voor SK Beveren: topschutter Maderner zes maanden aan de kant, Mbokani meteen aan de bak?

Slecht nieuws voor SK Beveren. Daniel Maderner (26) scheurde afgelopen weekend in de bekermatch tegen Wezet de voorste kruisband van zijn linkerknie. De Oostenrijkse topschutter van vorig seizoen staat zo minstens zes maanden aan de kant.

Lees verder

Sjoerd Bax van Alpecin-Deceuninck snoept voor de neus van Alejandro Valverde de zege weg in Coppa Agostoni

De Nederlandse wielrenner Sjoerd Bax van het Belgische Alpecin-Deceuninck heeft donderdag de Coppa Agostoni gewonnen, een Italiaanse eendagswedstrijd van de UCI-categorie 1.1. Hij was de snelste in de sprint van een kopgroep van negen, voor Alejandro Valverde.

Lees verder

Gianni Marchand veegt alsnog de nul weg in… Ronde van Iran

Gianni Marchand (Tarteletto-Isorex) heeft donderdag de eerste etappe in de wielerronde van Iran (2.1) op zijn naam geschreven. Hij is de eerste leider.

Lees verder

Voetbalsupporter Michael (24) liep permanente gehoorschade op door voetzoeker in tribune, nu keert hij voor het eerst terug naar het stadion: "De schrik zat er goed in"

Voor het eerst sinds de rellen in april zet SK Beveren-supporter Michael (24) terug een stap in een voetbalstadion. In april ontplofte er vlakbij zijn zitplaats een voetzoeker en de jongeman heeft sindsdien permanente gehoorschade. Hij mag nu de aftrap geven en vormt daarmee het levende voorbeeld dat geweld geen plaats heeft in een stadion.

Lees verder

Simon Mignolet (34) verlengt contract bij Club Brugge tot 2026: "We blijven doorgaan"

Goed nieuws voor de fans van Club Brugge: doelman (en kampioenenmaker) Simon Mignolet (34) verlengt zijn contract in Jan Breydel tot 2026.

Lees verder

Tourwinnaar Jonas Vingegaard haalt nog eens uit bovenop steile en onverharde puist in Ronde van Kroatië

Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) heeft donderdag zijn eerste zege geboekt sinds zijn eindwinst in de Ronde van Frankrijk deze zomer. De Deen was aan het einde van de derde etappe van de CRO Race, de wielerronde van Kroatië (UCI categorie 2.1), de beste op een spectaculaire aankomsthelling.

Lees verder

Slechte timing! Net nu we hem zo hard nodig hebben, beleeft Romelu Lukaku slechtste jaar sinds 2012...

Valt het WK in Qatar slecht voor Romelu Lukaku? De topschutter aller tijden bij de Rode Duivels met 68 interlandgoals beleeft een kwakkeljaar met slechts 9 goals op de teller en liefst 60 dagen in de lappenmand. Aan dit tempo wordt 2022 zijn slechtste kalenderjaar sinds 2012, terwijl we hem in Qatar harder nodig hebben dan ooit.

Lees verder

KOPMAN. "Het logische vertrek van CEO John Lelangue wijst op een verschuivende machtsverhouding binnen Lotto Soudal"

In 2019 met veel bombarie binnengehaald, in 2022 in onderling overleg gedumpt: John Lelangue is niet langer de juiste man op de juiste plaats bij Lotto Soudal, straks Lotto Dstny.

Lees verder

De Ideale Wereld over incident met Mathieu van der Poel: "Twee meisjes op de gang" (met klein bijrolletje voor Van Aert)

Het satirische tv-programma De ideale Wereld kon uiteraard niet rond het incident met Mathieu van der Poel, de nacht voor het WK in Australië, heen. "Twee meisjes op het strand" van Raymond van het Groenewoud werd zo "Twee meisjes op de gang", inclusief een klein bijrolletje voor Wout van Aert...

Lees verder

Custovic zet tegenstander nog wat op scherp: "Antwerp is goed, maar voor mij is Genk momenteel de beste ploeg van België"

KV Kortrijk krijgt op zondag de autoritaire leider in de Jupiler Pro League op bezoek. Antwerp zakt af naar het Guldensporenstadion waar het op zoek gaat naar zijn tiende overwinning van het seizoen. "Het wordt een moeilijke match, maar alles is mogelijk."

Lees verder

Thomas Pieters opent op zevende plaats in Alfred Dunhill Links Championship

Thomas Pieters is donderdag met een openingsronde in 65 slagen, zeven onder par, van start gegaan op het Alfred Dunhill Links Championship, dat plaatsvindt op de golfbanen St. Andrews Old Cours,  Carnoustie en Kingsbarns in het Schotse Saint Andrews.

Lees verder

'Max' hoeft niet op dieet: Red Bull ziet af van nieuw chassis voor Verstappen

Max Verstappen gaat niet, zoals eerder gepland, op dieet in Singapore. Dat staat overigens los van de verjaardagstaart die hij vrijdag kan aansnijden vanwege zijn 25e verjaardag. Zijn team Red Bull Racing ziet er namelijk vanaf om in Azië een nieuw chassis te introduceren.

Lees verder

Max Verstappen kan dit weekend in Singapore kampioen worden: dit zijn de overgebleven scenario's voor een feestje

Max Verstappen jaagt in Singapore op zijn zesde zege op rij en zou op het Aziatische stratencircuit al wereldkampioen moeten worden. Dan heeft hij na de race van zondag een voorsprong van minimaal 138 punten nodig op de rest van het veld.

Lees verder

Nieuwe ontwikkeling in zaak rond mishandelde PSG-speelster: dader bekent dat hij "haar sloeg met ijzeren staaf"

In de langslepende zaak rond Kheira Hamraoui, speelster van PSG en de vermeende aanval op haar ván ploeggenote Aminata Diallo, heeft een nieuwe ontwikkeling plaatsgevonden. Een van de opgepakte verdachte (gemaskerde) mannen die Hamraoui met een ijzeren staaf sloeg, heeft nu bekend. "Ik was het." En dit vermoedelijk in opdracht van Diallo.

Lees verder

Marc Sergeant haalt uit naar John Lelangue: "Eerst een gat maken en dan het zinkende schip verlaten! Schandalig"

Gentleman Marc Sergeant heeft naar zijn doen zwaar uitgehaald naar afscheidnemend CEO John Lelangue. In een bitsige tweet wordt de bij Lotto Soudal vertrekkende Lelangue vakkundig onder de mat geveegd.

Lees verder

Mark Selby pot op British Open zijn vierde 147 ooit weg: bekijk hier al zijn shots (en daar zit er één briljante tussen)

Mark Selby (WS-3) heeft in het Engelse Milton Keynes een 147 maximumbreak weggepot in de achtste finales van het British open. In zijn partij tegen zijn landgenoot Jack Lisowski (WS-12) liet de 39-jarige Engelsman al in het eerste frame vijftien keer rood en zwart en alle kleuren van tafel verdwijnen. De twaalfde rode potte hij daarbij via twee banden.

Lees verder

Rubin Seigers droomt van bekerstunt tegen 'zijn' Genk, maar…: "Beker is geen hoofddoel, zeker niet in een seizoen met drie zakkers"

Rubin Seigers (24) en Westerlo spelen begin november, in de 1/16de finales van de Beker van België, tegen Racing Genk. Het Limburgse jeugdproduct wil tegen zijn ex-club graag zijn visitekaartje afgeven, al is het belang van de competitiematch van zaterdag tegen Zulte Waregem veel groter. "Ik wil elke week tonen dat ik goed genoeg ben voor 1A."

Lees verder

WK volleybal: Yellow Tigers spelen tegen Nederland nieuwe topper

Na Italië, Nederland: de Yellow Tigers krijgen vanavond om 20.00u een nieuwe topnatie voor de voeten. ?Beide teams zijn al gekwalificeerd voor de tweede ronde.

Lees verder

Pieter Gerkens, van overbodig tot onbetwist titularis bij Antwerp: "Voor mannen als ik hebben ze de C-kern uitgevonden"

"Voor mannen als ik hebben ze de C-kern uitgevonden", vertelt Pieter Gerkens (27), wiens ­contract bij Antwerp na dit ­seizoen afloopt. In het tussenseizoen mocht de Limburger ­beschikken wegens 'geen uitzicht meer op speelminuten', tot de komst van Mark van Bommel alles veranderde. Die ene wedstrijd die Gerkens tot dusver miste - door een schorsing - was zowaar de enige verliespartij.

Lees verder

Ontertussen bij Club Brugge: ziekenboeg loopt leeg, keuzestress voor Hoefkens

Buchanan, Mata, Lang: topfit zijn ze nog niet, inzetbaar wel. Een goeie zaak voor Club Brugge en Carl Hoefkens, die zo nog meer weelde heeft, maar keuzes zal moeten maken. De ene al makkelijker dan de andere.

Lees verder

Zondag speelt Didier Lamkel Zé tegen Antwerp, onze man blikt terug op zijn 'knipperlichtrelatie' met LZ7: van samen FIFA spelen tot geblokkeerd op Whatsapp

Zondag hoogdag voor Didier Lamkel Zé (26), die voor het eerst tégen Antwerp speelt. Voor de gelegenheid blikt onze redacteur terug op drie gekke jaren in het spoor van de Kameroener bij de Great Old.

Lees verder

Middenin doodsstrijd weg langs achterdeur

John Lelangue (52) vertrekt na dit seizoen bij Lotto-Soudal. Een succesverhaal is zijn passage bij het Belgische team allerminst. Bij zijn aanstelling mikte hij op een plaats "bij de top acht in de wereld". Finaal staat Lotto-Soudal op het punt om uit de World Tour te degraderen.

Lees verder

Dé grootverdiener van de Lage Landen! Max Verstappen kan dit weekend zijn tweede WK winnen, maar op zijn bankrekening laat hij zelfs Kevin De Bruyne (ver) achter zich

Elke week houdt sportredacteur Wim Conings een opvallend cijfer uit de sportwereld tegen het licht. Deze week: 50.000.000. Zoveel verdient Max Verstappen per jaar. De in België geboren Formule 1-racer is nu al de bestbetaalde sporter ooit van de Lage Landen.

Lees verder

Mechelaar Yvan De Graef waagt zich aan mytische Spartathlon: "220 kilometer afzien, 25 kilometer genieten"

Gek, zotter, de Spartathlon. Yvan De Graef start vrijdag aan het avontuur van zijn leven. De ultraloper uit Mechelen staat voor een kleine 250 kilometer van Athene naar Sparta. Binnen de 36 uur welteverstaan. En oh ja, tussendoor ligt er ook nog ergens een bergpas te wachten. Hoe je je daarop het best voorbereidt, buiten een beetje gek zijn? Wel, we brachten hem samen met Bart Van Nijlen. De vijftiger uit Kasterlee stond in 2011 al met succes aan de start in Athene en deelde maar wat graag zijn tips. "Ik heb geen 250 kilometer gelopen, hoor. Ik heb gewoon vijftig keer vijf kilometer gelopen."

Lees verder

Vanavond gaat basketbalcompetitie opnieuw van start, Oostende gaat voor twaalf (!) op een rij: alle ogen op Vrenz

Twee weken geleden schitterden de Belgian Lions nog op het EK, vanavond begint alweer de hoogste Belgische basketbalcompetitie. Of beter: de tweede editie van de BNXT League, de Belgisch-Nederlandse competitie. Alles wat u moet weten in drie vragen.

Lees verder