Doorgaan naar hoofdcontent

Koerier levert verdacht pakket af aan woning minister Van Quickenborne: omwonenden geëvacueerd

HLN
Koerier levert verdacht pakket af aan woning minister Van Quickenborne: omwonenden geëvacueerd
Aan de woning van justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) heeft een koerier een pakket afgeleverd dat als verdacht wordt beschouwd. De politiediensten zijn in opperste staat van alarm, DOVO komt ter plaatse. Buurtbewoners worden gevraagd te vertrekken. "We nemen geen risico", klinkt het bij het federaal parket.
Lees verder

Verdacht pakket aan woning minister Van Quickenborne blijkt onschadelijk: koerier leverde verkeerd pakket af
Aan de woning van justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) heeft een koerier een pakket afgeleverd dat als verdacht werd beschouwd. De politiediensten waren in opperste staat van alarm, DOVO kwam ter plaatse. Buurtbewoners werden gevraagd te vertrekken. "We nemen geen risico", klinkt het bij het federaal parket. Uiteindelijk bleek het pakket onschuldig, maar anderzijds ook niet besteld door de minister of zijn echtgenote.
Lees verder

Na 'Thuis' en 'F.C. De Kampioenen': nu ook Monopoly-versie van Disneyland Paris
Nog op zoek naar een leuk gezelschapsspel voor op een herfstachtige avond? Eind oktober brengt Monopoly een nieuwe versie uit van zijn beroemde bordspel in het thema van Disneyland Paris. Inclusief Disney-pionnen en een uitklapbaar kasteel.
Lees verder

Van der Poel krijgt boete en mag drie jaar Australië niet in na dispuut in hotel: "Een verhaal met enkel verliezers"
Mathieu van der Poel (27) is in Australië veroordeeld tot een geldboete van iets meer dan 1.000 euro voor het aanvallen van twee meisjes tijdens een dispuut in de gang van het hotel. Hij mag ook drie jaar lang het land niet meer in. De rechtszaak zou aanvankelijk morgen plaatsvinden, maar omdat zijn terugvlucht al vandaag was gepland, kwam de zaak sneller voor. "Dit is een verhaal met alleen maar verliezers", omschrijft zijn ploeg Alpecin-Fenix de zaak in een korte reactie.
Lees verder

"Een verhaal met enkel verliezers": Van der Poel krijgt boete en mag drie jaar Australië niet in na dispuut in hotel
Mathieu van der Poel (27) is in Australië veroordeeld tot een geldboete van iets meer dan 1.000 euro voor het aanvallen van twee meisjes tijdens een dispuut in de gang van het hotel. Hij mag ook drie jaar lang het land niet meer in. De rechtszaak zou aanvankelijk morgen plaatsvinden, maar omdat zijn terugvlucht al vandaag was gepland, kwam de zaak sneller voor. "Dit is een verhaal met alleen maar verliezers", omschrijft zijn ploeg Alpecin-Deceuninck de zaak in een korte reactie.
Lees verder

Snowden krijgt Russische nationaliteit van Poetin, maar komt niet in aanmerking voor gedeeltelijke mobilisatie
Klokkenluider Edward Snowden heeft het Russische staatsburgerschap gekregen. Een decreet van president Vladimir Poetin daartoe werd maandag gepubliceerd.
Lees verder

Poetin verleent Russische nationaliteit aan Snowden
De Amerikaanse klokkenluider Edward Snowden heeft het Russische staatsburgerschap gekregen. Een decreet van president Vladimir Poetin daartoe werd maandag gepubliceerd.
Lees verder

Van een wankele defensie tot een gebrek aan speelminuten: de kopzorgen van Roberto Martínez voor Qatar (al wil hij dat zelf niet toegeven)
Omtrent de Rode Duivels. Hoe bezorgd moeten we zijn richting WK in Qatar? Niet, zal Roberto Martínez zeggen. Maar er zijn toch enkele aandachtspunten/bezorgdheden.
Lees verder

'K3 zoekt K3'-finaliste Lisa verwerkt liefdesbreuk in nieuw nummer: "De meiden van K3? Enkel met Klaasje heb ik nog contact"
Ze werd zeven jaar geleden nét niet de 'rosse van K3' en daar is de Nederlandse Lisa Michels (32) achteraf bekeken érg blij mee. "Winnen is geen garantie voor succes", klinkt het bij de zangeres, die net een tweede solonummer uitbracht. Daarnaast is ze ook actief bij coverband Level Six, met 'Familie'-acteur Jo Hens (34), en mocht ze al naast Kraantje Pappie (36) acteren. 'K3 zoekt K3' is dan ook een verre herinnering geworden. "Ik ben volwassen geworden, het zou gek zijn om in de wereld van het kinderentertainment te blijven hangen."
Lees verder

Van wankele defensie tot gebrek aan speelminuten: de kopzorgen van Roberto Martínez voor Qatar (al wil hij dat zelf niet toegeven)
Omtrent de Rode Duivels. Hoe bezorgd moeten we zijn richting WK in Qatar? Niet, zal Roberto Martínez zeggen. Maar er zijn toch enkele aandachtspunten/bezorgdheden.
Lees verder

Enquête GAIA: "Zeven op de tien Belgen willen strengere wetgeving rond dierenwelzijn"
Zeven op de tien Belgen zijn zeer bezorgd over dierenwelzijn, terwijl de wetgeving rond dierenwelzijn voor evenveel landgenoten ook strenger mag. Daarnaast vinden vier op de tien Belgen het doden van dieren voor vleesproductie problematisch. Dat blijkt uit een enquête van dierenrechtenorganisatie GAIA, uitgevoerd door marktonderzoeksbureau Ipsos.
Lees verder

Schietpartij in Deurne: voertuig onderschept
In de Van Havrelei en de De Sevillastraat in Deurne zijn maandagavond schoten gehoord. De politie bevestigt dat het wel degelijk om een schietpartij gaat en is massaal ter plaatse. Een voertuig is inmiddels onderschept.
Lees verder

Schietpartij vindt plaats in Deurne: voertuig onderschept
In de Van Havrelei en de Sevillastraat in Deurne zijn maandagavond schoten gehoord. De politie bevestigt dat het wel degelijk om een schietpartij gaat en is massaal ter plaatse. Een voertuig is inmiddels onderschept.
Lees verder

Stunt van formaat: Dieumerci Mbokani trekt naar SK Beveren
Dieumerci Mbokani (36) heeft een contract getekend bij SK Beveren. De Waaslanders, die uitkomen in de Challenger Pro League, konden de Congolees overtuigen van hun project.
Lees verder

Nederland schroeft steun Oekraïne op, terwijl Orbán volksbevraging organiseert over sancties tegen Rusland
Hongarije zal een volksbevraging organiseren over de Europese sancties tegen Rusland in verband met de oorlog in Oekraïne. Dat zei premier Viktor Orbán maandag in het parlement. De Nederlandse regering zal de steun aan Oekraïne intensiveren, schrijft premier Mark Rutte op Twitter. "Meer wapens, meer sancties, meer isolatie van Rusland." Intussen bereidt de Europese Commissie een achtste sanctiepakket voor.
Lees verder

Poolse man (30) aangehouden voor aanslag op misdaadverslaggever Peter R. de Vries
Een 30-jarige man uit Polen is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag op de Nederlandse misdaadverslaggever Peter R. de Vries. De 30-jarige verdachte is in Polen aangehouden door de Poolse politie, op verzoek van Nederland, dat om zijn uitlevering vraagt. Dat heeft het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) bekendgemaakt.
Lees verder

Dan toch nog een koers dit seizoen: Evenepoel showt regenboogtrui begin oktober in Binche
Kersvers wereldkampioen Remco Evenepoel verschijnt op dinsdag 4 oktober aan de start van de Waalse semiklassieker Binche-Chimay-Binche, zo maakten de organisatoren maandag bekend. Het wordt een bijzonder moment, want ook Philippe Gilbert, de wereldkampioen van 2012 in Valkenburg, is van de partij in Binche. Hij rijdt er zijn laatste koers in België. Evenepoel zijn goede vriend, Iljo Keisse, neemt er afscheid van de wielersport.
Lees verder

ONZE OPINIE. "CD&V wil zich niet meer laten temmen, maar kan klauwend ondergaan"
Het moest een groots moment met doordachte koopkrachtmaatregelen voor Vlamingen worden. We moesten geduld hebben. Vlaanderen zou na langere tijd met goed beleid komen. Dat gebeurde niét. Jan Jambon draagt straks de historische primeur van een uitgestelde Grote Vlaamse Spreekbeurt. Voor Jan Jambon is dit een pijnlijke blammage. Alsof er nog niet genoeg barsten zaten in zijn imago. En dat omdat de partij zich miskeken heeft op een CD&V die zich niet meer wil laten temmen. Maar CD&V kan klauwend ten ondergaan.
Lees verder

Biden ontvangt Macron op 1 december voor staatsbezoek
De Amerikaanse president Joe Biden ontvangt zijn Franse ambtgenoot Emmanuel Macron op 1 december in het Witte Huis. Het gaat om een officieel staatsbezoek, liet woordvoerster Karine Jean-Pierre maandag weten.
Lees verder

Sonaca werkt mee aan Europees afweersysteem tegen hypersonische raketten
Het Waalse lucht- en ruimtevaartbedrijf Sonaca neemt deel aan de ontwikkeling van het eerste Europese afweersysteem tegen hypersonische raketten. Dat is maandag aangekondigd door het bedrijf uit Gosselies (Charleroi), in aanwezigheid van minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS).
Lees verder