Doorgaan naar hoofdcontent

Jarige Zoë Backstedt demonstreert eens te meer bij meisjes juniores, ereplaatsen voor Van Sinaey en Moors

Jarige Zoë Backstedt demonstreert eens te meer bij meisjes juniores, ereplaatsen voor Van Sinaey en Moors

De Britse Zoë Backstedt heeft op haar achttiende verjaardag zichzelf opgevolgd als wereldkampioene op de weg bij de juniores. De dochter van ex-Roubaix-winnaar Magnus Backstedt reed van bij de eerste beklimming van Mount Pleasant weg en werd nooit nog teruggezien. Xaydee Van Sinaey finishte negende, Fleur Moors strandde op een twaalfde plaats maar reed een offensieve wedstrijd.

Lees verder

Opnieuw pech voor Nederland: topfavoriete Demi Vollering komt niet aan de start in WK wegrit wegens positieve coronatest

De Nederlandse Demi Vollering (25) is zaterdag niet verschenen aan de start van de wegrit bij de vrouwen elite tijdens het WK in Australië. Ze is niet fit genoeg. Dat meldt de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) op Twitter. Vollering leverde een positieve coronatest af, zo verduidelijkt de renster.

Lees verder

BEKIJK. Emoties laaien bij iedereen erg hoog op na allerlaatste wedstrijd van legende Roger Federer op Laver Cup: "Het was een schitterende dag"

De 41-jarige Roger Federer heeft genoten van zijn laatste tenniswedstrijd. Dat zei de legende na afloop van zijn dubbelmatch aan de zijde van de Spanjaard Rafael Nadal op de Laver Cup. Het duo moest nipt zijn meerdere erkennen in de Amerikanen Jack Sock en Frances Tiafoe: 4-6, 7-6 (7/2) en 11/9. Na de partij liet werkelijk iedereen zijn of haar emoties de vrije loop in de O2 Arena in Londen.

Lees verder

Opvallend: twee wereldtitels op het spel bij de vrouwen tijdens dezelfde koers

Tijdens de wegrit van de vrouwen zaterdag wordt voor twee wereldtitels gestreden in dezelfde koers. Er komt straks een wereldkampioene bij de elite en wereldkampioene bij de beloften. Dat is opvallend. Voor die wereldtitel bij de beloften was Julie De Wilde (19) een outsider, maar onze landgenote kreeg het op het einde van de koers moeilijk.

Lees verder

Wonderbaarlijke Annemiek van Vleuten reageert vol ongeloof na wereldtitel met gebroken elleboog: "Het was de hel"

Annemiek van Vleuten heeft haar boerenjaar bekroond met de tweede wereldtitel uit haar carrière. En op wat een wijze. De hele dag reed ze rond met pijn nadat ze woensdag een breuk in haar elleboog opliep tijdens de mixed relay. "Ik kan het nog altijd niet geloven", reageerde de 39-jarige Nederlandse in het flashinterview.

Lees verder

Team Antwerp na hectische week terug uit Puerto Rico en op 3X3 World Tour in Utrecht

Team Antwerp is na een hectische week vandaag en morgen aan de slag op de 3X3 World Tour in Utrecht. Voor dit toptoernooi in Nederland ligt voor de winnaar maar liefst 40.000 dollar klaar. Thibaut Vervoort, Raf Bogaerts, Caspar Augustijnen en Nick Celis gaan op zoek naar een goed resultaat en een tweede eindzege op een World Tour event dit jaar.

Lees verder

Vaak favoriet, (lang) niet altijd gewonnen: hoe de Belgen zondag kunnen leren uit de fouten van het verleden

Als torenhoog favoriet staan de Belgen aan de start van het WK. En dat is niet de eerste keer. Maar, spoileralert, dat liep lang niet altijd goed af. Van Zolder tot Leuven: hoe de Belgen al vaker zichzelf nekten en wat we daaruit kunnen leren voor zondag.

Lees verder

Nieuw-Zeelandse Fisher-Black wordt twaalfde op WK bij vrouwen elite, maar pakt wel eerste wereldtitel ooit bij beloften

Tijdens de wegrit van de vrouwen zaterdag werd voor twee wereldtitels gestreden in dezelfde koers. Er kwam een wereldkampioene bij de elite en wereldkampioene bij de beloften. Dat is opvallend. Voor die wereldtitel bij de beloften was Julie De Wilde (19) een outsider, maar onze landgenote kreeg het op het einde van de koers moeilijk. De Nieuw-Zeelandse Niamh Fisher-Black (22) werd twaalfde in de koers, maar was daarmee de eerste renster jonger dan 23 en pakt zo dus de eerste wereldtitel ooit bij de beloften.

Lees verder

Teleurgestelde Lotte Kopecky baalt na missen van wereldtitel: "Dit was de kans van mijn leven"

Lotte Kopecky heeft ons land net geen gouden medaille op het WK op de weg kunnen schenken. na een late uitval van fenomeen Van Vleuten moest ze vrede nemen met de zilveren plak. "Ik vind het enorm jammer, want naar mijn gevoel is het een dik gemiste kans", aldus Kopecky.

Lees verder

Verkouden Julie De Wilde baalt na wegrit op WK vooral over niet-deelname aan tijdrit: "Waarom? Dat moet je aan de bondscoach vragen"

Tijdens de wegrit van de vrouwen zaterdag werd voor twee wereldtitels gestreden in dezelfde koers. Er kwam een wereldkampioene bij de elite en wereldkampioene bij de beloften. Dat is opvallend. Voor die wereldtitel bij de beloften was Julie De Wilde (19) een outsider, maar onze landgenote kreeg het op het einde van de koers moeilijk.

Lees verder

Met een haarfijne lob: Lionel Messi helpt Argentinië met twee doelpunten aan makkelijke zege tegen Honduras

Lionel Messi heeft Argentinië vrijdag met een strafschopdoelpunt en een haarfijne lob aan een 3-0-zege geholpen in een vriendschappelijke interland tegen Honduras.

Lees verder

AA Gent-coach Hein Vanhaezebrouck begrijpt selectiepolitiek bij Rode Duivels niet en is zeker: "Het heeft met kleur te maken, dit is véél te opvallend"

Geen spelers van Gent in de selectie van de Rode Duivels voor het tweeluik in de Nations League, wel twee spelers van Anderlecht. Bondscoach Roberto Martinez verraste zelfs door Zeno Debast (18) meteen in de basis te droppen tegen Wales. Voor Gent-coach Hein Vanhaezebrouck een onbegrijpelijke keuze. "Het is onvoorstelbaar", aldus Vanhaezebrouck in Stropcast.

Lees verder

Van Eddy Merckx over Thomas De Gendt tot Hilaire Van der Schueren: dit is hun (verrassende) WK-pronostiek voor zondag

Zondag rond 9u 's morgens weten we of België na tien jaar nog eens een wereldkampioen heeft of niet. Wij vroegen aan een twintigtal (voormalige) renners naar hun top drie. En daar zaten toch enkele verrassingen tussen...

Lees verder

Tiende WK voor Jasper Stuyven die vaak een cruciale rol speelde: "Wereldkampioen afleveren staat nog op mijn bucketlist"

Voor Jasper Stuyven is het de tiende keer dat hij aan de start staat op een wereldkampioenschap. In zijn allereerste editie pakte hij meteen het goud bij de juniors, maar ook daarna kleurde hij doorgaans altijd wel mee de race. Aan de vooravond van nummer tien, blikken we met hem terug én vooruit.

Lees verder

Toptalenten Ryan Gravenberch en Brian Brobbey sluiten aan bij Nederland voor duel met Rode Duivels

Ryan Gravenberch (20) en Brian Brobbey (20) hebben zich zaterdag aan het einde van de ochtend in Zeist aangesloten bij de training van het Nederlands elftal. De middenvelder van Bayern München en aanvaller van Ajax werden vrijdag door bondscoach Louis van Gaal opgeroepen als vervangers voor het geblesseerde drietal Frenkie de Jong, Memphis Depay en Teun Koopmeiners.

Lees verder

Van Zandweghe-Colpaert sluiten WK af op een twaalfde plaats, Belgische dubbelvier wint de C-finale en finishen dertiende

De twee Belgische WK-teams mochten hun WK afsluiten op de eerste finaledag.

Niels Van Zandweghe en Marlon Colpaert gingen de wedstrijdbaan op voor hun B-finale van de dubbeltwee lichtgewicht, het kwartet Brys-Mercier-Lemmelijn-Claeys kregen de kans om met een sterke prestatie in de C-finale hun toernooi eervol af te sluiten. De zes Belgische toproeiers losten enigszins de verwachtingen in: de dubbelvier leverde zijn beste WK race af en won de C-finale, de lichte dubbeltwee finishte pas zesde in de B-finale, maar zette met die twaalfde plaats op negenentwintig teams de poort voor Parijs 2024 toch al op een kier.

Lees verder

Na aflopend contract bij Quick-Step: Zdenek Stybar (36) trekt naar Team BikeExchange-Jayco

Zdenek Stybar heeft een nieuwe uitdaging gevonden. De 36-jarige Tsjech rijdt volgend jaar voor Team BikeExchange-Jayco. Dat heeft de Australische ploeg zaterdag bekendgemaakt.

Lees verder

Braziliaans ex-topvoetballer Ricardo Kaka waagt zich in Berlijn voor het eerst aan een marathon: "Een halfuur aan één stuk lopen was nieuw voor mij"

Iedere voetballiefhebber kent Ricardo Kaka (40) wel. De Braziliaanse ex-vedette van onder meer AC Milan en Real Madrid hing in 2017 zijn voetbalschoenen aan de haak, maar hij heeft intussen een nieuwe sport ontdekt.

Lees verder

Rafael Nadal geeft verstek voor verdere verloop Laver Cup door nakend vaderschap

De Spanjaard Rafael Nadal komt niet meer in actie op de Laver Cup in Londen. De 22-voudige grandslamwinnaar heeft na de (verloren) afscheidsmatch van Roger Federer, aan wiens zijde hij dubbelde tegen de Amerikanen Frances Tiafoe en Jack Sock, besloten zo snel mogelijk terug te keren naar zijn hoogzwangere vrouw. In de komende weken verwacht het koppel hun eerste kindje.

Lees verder

Leandro Trossard over concurrentie met Eden Hazard: "Ik kan ook op rechts uit de voeten"

Leandro Trossard (27) zit in bloedvorm bij zijn club Brighton. Bij de Rode Duivels stoot hij op Eden Hazard die ondanks zijn moeilijke periode de voorkeur blijft genieten van bondscoach Roberto Martinez.

Lees verder

Tadej Pogacar amuseert zich daags voor WK met 'wheelie' op Mount Pleasant: "Daar zal morgen geen tijd voor zijn"

Tadej Pogacar is een fenomeen op de fiets. De 23-jarige Sloveen kan niet alleen loeihard (bergop) rijden, hij fietst ook moeiteloos een heel eind op één wiel. Tijdens een rustig verkenningsritje zaterdag stal 'Pogi' de show op de Mount Pleasant, de scherprechter op het WK zondag.

Lees verder

Moeizame maar belangrijke zege voor Belgian Cats op WK tegen Puerto Rico

De Belgian Cats boekten op de derde speeldag op het WK in het Australische Sydney een tweede zege. Na een nagelbijter en geen goede partij won het van Puerto Rico. Met 2 op 3 in poule B zijn ze virtueel wel bijna zeker van een stek in de kwartfinale. Kyara 'Kiki" Linskens was de uitblinker en leidde met 24 punten en 13 rebounds de Cats naar de moeizame maar belangrijke overwinning. Zondag is het rustdag in poule B, maandag wacht Bosnië en Herzegovina en dinsdag China. Van de twee groepen van zes is de top-vier geplaatst voor de kwartfinales van het WK.

Lees verder

Maxim De Cuyper oogst lof na geslaagd debuut bij Jonge Duivels: "Hij zal in de toekomst nog mooie stappen zetten"

Als speler van het 'kleine' Westerlo stond Maxim De Cuyper vrijdagavond plots tussen jongens van AC Milan (Vranckx) , AS Monaco (Matazo), Bayern München (Gravenberch) en Ajax (Brobbey), maar de krullenbol van de Kempen viel in de Derby der Lage Landen niet uit de toon. Zelf bleef hij er nuchter onder. Jacky Mathijssen en Jérémy Doku strooiden wel met bloemetjes.

Lees verder

Opvallend: zowel zoon van Antwerpcoach Van Bommel als tegenstander gaan binnen de minuut op de bon na overduidelijke schwalbes

Opmerkelijk tafereel in de Keuken Kampioen Divisie, de Nederlandse tweede voetbalklasse. In het duel tussen Dordrecht en MVV Maastricht kreeg het publiek in één minuut tijd twee schwalbes te zien. Eerst eentje van Dordrecht-speler Ruben van Bommel (nota bene de zoon van Antwerptrainer Mark van Bommel) en meteen erna eentje van MVV-speler Jaymilio Pinas. Een terechte gele kaart was hun deel. MVV won de partij met 1-2.

Lees verder

Louis van Gaal gelooft niet in Belgische stunt en houdt Antwerp in de gaten: "Ik ben al uitgenodigd en ken er de weg"

Louis van Gaal is er gerust op: België zal Nederland de eerste plek in de Nations League niet meer afsnoepen. Wij gingen de temperatuur meten op zijn persconferentie in Zeist: "Ik ben jaloers op Courtois."

Lees verder

Met allure maar ook met een foutje behaalt Loena Hendrickx met Nebelhorn Trophy eerste seizoenzege

Met de allure die bij een vicewereldkampioene kunstschaatsen hoort maar met één foutje, heeft Loena Hendrickx zaterdag de eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen. Hendrickx presenteerde tijdens de Nebelhorn Trophy in Oberstdorf, een onderdeel van de Challenger Series, een nieuw programma, waarmee ze bij de kampioenschappen hoge ogen wil gooien.

Lees verder

Foster (Westerlo) niet in actie bij Zuid-Afrika

Lyle Foster haalde vandaag het wedstrijdblad niet voor de oefeninterland van Zuid-Afrika tegen Sierra Leone.

Lees verder

Yellow Tigers zetten Puerto Rico zonder setverlies opzij in eerste WK-groepswedstrijd

De Belgische volleybalvrouwen (FIVB 12) hebben zaterdag in hun eerste groepswedstrijd op het WK met 3-0 gewonnen van Puerto Rico (FIVB 18). De setstanden in het Nederlandse Arnhem waren 25-15, 27-25 en 25-15.

Lees verder

Bondscoach Valéry Demory ziet Belgian Cats nipt Puerto Rico opzij zetten: "Het was een moeilijke partij"

Bondscoach Valéry Demory was na de wedstrijd opgetogen over de winst van de Belgian Cats, maar was uiteraard niet tevreden over het geleverde spel. "Onze shotselectie was ondermaats en daardoor bleef Puerto Rico in de match. Nu moeten we enerzijds de batterijen opladen op de rustdag (zondag) en anderzijds de wedstrijd voorbereiden van maandag tegen Bosnië en Herzegovina."

Lees verder

Toby Alderweireld baalt dat hij het WK wielrennen niet volledig zal kunnen volgen: "Wie wereldkampioen wordt? Als het maar een Belg is"

De Rode Duivels die zondagavond tegen Nederland spelen voor de Nations League zullen ook het WK wielrennen in de mate van het mogelijke volgen.

Lees verder

Toby Alderweireld trekt met speciaal gevoel naar Nederland: "We gaan voor het mirakel"

Met Toby Alderwereild lijkt Roberto Martinez zijn nieuwe leider voor de defensie opnieuw te hebben gevonden. De 122-voudige international speelt nu centraal in de defensie nadat hij meer dan tien jaar als centrale verdediger aan de rechterkant en voordien zelfs al rechtsachter werd uitgespeeld.

Lees verder

Dries Mertens en Dedryck Boyata missen laatste training Rode Duivels voor Nederland-België, Jason Denayer doet wel mee

Op de laatste training voor het duel met Nederland waren 28 spelers aanwezig. Opvallende afwezige was Dries Mertens.

Lees verder

Zware klap voor Aksel Lund Svindal: voormalig olympisch kampioen skiën heeft teelbalkanker

Bij de Noorse voormalige topskiër Aksel Lund Svindal is teelbalkanker vastgesteld, zo maakte hij zaterdag bekend in een mededeling op Instagram.

Lees verder

Door het oog van de naald! Portugees De Sousa schakelt Smith uit ondanks vier matchdarts

José De Sousa heeft op de Belgian Darts Open geflirt met de uitschakeling. Ross Smith, de opponent van De Sousa, kreeg bij 5-5 vijf kansen op de zege, maar liet het telkens liggen. De Sousa toonde zich zelf wel ijzig kalm en maakte het wel af.

Lees verder

Keuzestress bij bondscoach Roberto Martinez: "Het wordt zwaar voor mij want 35 spelers verdienen het om erbij te zijn in Qatar"

Het duel in Nederland wordt de laatste wedstrijd van de Rode Duivels tot bondscoach Roberto Martinez ergens in het begin van november zijn 26-koppige selectie voor het WK bekendmaakt. Het is vooral in dat opzicht dat deze 129ste Derby der Lage Landen moet worden bekeken. Wie heeft de beste kaarten of wie speelt zichzelf nog de beste kaarten bij elkaar?

Lees verder

Indrukwekkend! Bart Swings boekt marathonzege nummer acht in Berlijn

Bart Swings de marathon van Berlijn voor skeeleraars op zijn naam geschreven. Swings zegevierde zaterdag in 56 minuten en 45  seconden. Voor onze landgenoot is het al de achtste keer dat hij het zegegebaar mag maken in Berlijn.

Lees verder

Thomas Pieters rukt door foutloze ronde op naar de derde plaats in de Open de France

Met een derde ronde van 66 slagen is Thomas Pieters zaterdag van de zevende naar de derde plaats geklommen in de Open de France (DP World Tour/3 miljoen euro), die doorgaat op de Golf National in het Franse Guyancourt, nabij Parijs.

Lees verder

Trekken de Olympische Spelen naar Noord-Afrika? Egypte mikt op organisatie in 2036

Egypte mikt op een kandidatuurstelling voor de organisatie van de Olympische Spelen in 2036, zo bevestigde de Egyptische minister van Sport Achraf Sobhi zaterdag tijdens het bezoek van Thomas Bach, de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité IOC. "President Abdel Fattah al-Sissi heeft daarvoor groen licht gegeven", zo bekende hij.

Lees verder

NATIONS LEAGUE. Noorwegen verslikt zich in Slovenië, Oekraïne en Roman Yaremchuk smeren Armenië zware nederlaag aan

Oekraïne is in Groep 1 van Divisie B voorlopig de nieuwe leider na een makkelijke zege tegen Armenië. Club Brugge-speler Roman Yaremchuk lag mee aan de basis van het tweede doelpunt en mocht na een uur naar de kant. Oekraïne won uiteindelijk met 0-5. Straks kan Schotland nog wel terug naar de leiding springen als het Ierland opzij zet. Verder in Divisie B klopte Slovenië Noorwegen gelijk. In Divisie C klopte Noord-Ierland Kosovo in het absolute slot.

Lees verder

Egan Bernal is in Colombia geopereerd aan zijn knie: "Het gevoel op de fiets zal nu beter zijn"

Egan Bernal is in Colombia succesvol geopereerd aan zijn knie. De Colombiaan van Ineos Grenadiers reed na zijn zware val begin dit jaar rond met schroeven in zijn knie, die er nu zijn uitgehaald. Het seizoen van Bernal zit er wel op.

Lees verder

FT Antwerpen verslaat Chatelet met 12-0 en zet mooie start van seizoen verder

Zaalvoetbalploeg FT Antwerpen won op het Rooi met 12-0 van Chatelet. In de eerste twee wedstrijden van het seizoen deden de spelers van FTA de netten al elf keer trillen. Negen keer in de openingsmatch tegen Bilzen en vorige week twee keer tegen Anderlecht, met een knap gelijkspel tot gevolg. Zaterdag zette de ploeg dat mooie parcours verder.

Lees verder

Wat een domper! Andrew Gilding schakelt Dimitri Van den Bergh uit op Belgian Darts Open

Dimitri Van den Bergh heeft zich niet kunnen plaatsen voor de derde ronde op de Belgian Darts Open. In Wieze verloor onze landgenoot van de Engelsman Andrew Gilding na een beslissende laatste leg. Voor de Dreammaker komt er zo vroegtijdig een einde aan zijn toernooi. Eerder op de dag verloor ook Mike De Decker zijn wedstrijd. Straks komt Kim Huybrechts nog in actie.

Lees verder

Auwch! Cristiano Ronaldo bloedt stevig na contact met de vuisten van Tsjechische doelman

Het was even schrikken voor Cristiano Ronaldo tegen Tsjechië. Na een kwartier spelen kwam de spits onzacht in aanraking met de vuisten van Tsjechische doelman Vaclik. De Portugees bloedde stevig uit zijn neus, maar kon na wat oplapwerk nog wel verder spelen.

Lees verder

LIVE. Kunnen de Belgische mannen voor een orgelpunt zorgen op het WK? Volg het hier LIVE

Straks, rond 9u 's morgens (Belgische tijd), weten we of België na tien jaar nog eens een wereldkampioen heeft of niet. Maar tussen de start in Helensburgh en de aankomst in Wollongong liggen nog 266,9 kilometers met addertjes om elke hoek. U hebt de keuze tussen een erg korte nacht of gewoon lekker opblijven, want de wegrit start al om 2u15 vannacht. Volg hier LIVE alle actie.

Lees verder

Stunt van formaat! Kim Huybrechts gooit eerste reekshoofd Van Gerwen uit Belgian Darts Open, Van den Bergh en De Decker uitgeschakeld

Kim Huybrechts heeft de eer van de Belgen hoog gehouden op de Belgian Darts Open. Onze landgenoot klopte verrassend de wereldtopper Michael van Gerwen met 4-6. Vooral zijn laatste worp zorgde voor dolle vreugdetaferelen. Dimitri Van den Bergh en Mike De Decker konden zich niet plaatsen voor de volgende ronde.

Lees verder

REACTIES. Daan Vekemans na vlotte kwalificatie: "We hebben het onszelf makkelijk gemaakt"

Lierse Kempenzonen liet geen steek vallen tegen Racing Mechelen. De club uit Tweede Amateur hield in de eerste helft gelijke tred, maar moest na de pauze de wet van de sterkste ondergaan. De Pallieters haalden het uiteindelijk met 5-1 en bekeren verder. Lees hier de reacties.

Lees verder

Grijze wolf tussen Oranje leeuwen: ook Nederland heeft nu zijn Remko (maar die wordt wel al 39)

Hij is bijna 39 jaar, maar debuteerde net voor Oranje en wordt misschien zelfs titularis op het WK. Ajax-doelman Remko Pasveer beleeft de tijd van zijn leven. Mede dankzij de falende Nederlandse keepersopleiding. "We hebben een tekort aan talent."

Lees verder

Jonge Ronaldo-fan baant zich weg door security en krijgt knuffel van zijn idool

Cristiano Ronaldo heeft een jonge fan het moment van zijn leven bezorgd. De stoutmoedige supporter wist zich een weg te banen door de security van de voetbalster en kreeg naast een handtekening ook nog een dikke knuffel van zijn idool.

Lees verder