Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 7 september 2022

INTERVIEW. Vincent Mannaert na intense mercato en voor start van nieuw kampioenenbal: “Vanaken is meer dan ooit onz...

HLN
INTERVIEW. Vincent Mannaert na intense mercato en voor start van nieuw kampioenenbal: "Vanaken is meer dan ooit onze lijm. Onze zekerheid"
Miljoenen stroomden binnen én buiten, records werden verpulverd. Maar veel tijd om te bekomen is er niet, want daar is de Champions League al. Vincent Mannaert (47) zucht: "Hoe kunnen wij ons meten zonder een nieuw stadion?"
Lees verder

INTERVIEW. PS-voorzitter Paul Magnette wil verlaagd energieta­rief voor wie minder dan 2.450 euro netto verdient
Volgens PS-voorzitter Paul Magnette moeten we tijdens deze energiecrisis niet te veel naar onze begroting kijken. "Het zal kosten wat het moet kosten. Ik zie dat sommigen zeggen dat er geen geld is om maatregelen te nemen. Maar aan de vooravond van de oorlog hebben we toch ook niet gezegd: 'tiens, we hebben geen geld om geweren te kopen'?"
Lees verder

In primeur de eerste beelden van Marieke Dilles in 'Thuis': "Elke dag een aflevering opnemen, daar was ik vooraf wel bang voor"
In 'Thuis' sterven al eens personages en dus is er ook nood aan nieuw bloed. Zo maakt actrice Marieke Dilles (35) woensdagavond haar debuut in de Eén-soap. Ze speelt Vicky, de zus van Dieter, een alleenstaande mama. Marieke is vooral bekend van topfictie zoals 'De Smaak van De Keyser' en films als 'Weekend aan zee'. Waarom ze nu koos voor een soap, vertelt ze aan Jarne in een nieuwe Showbits. In primeur krijg je ook haar eerste scène te zien.
Lees verder

Jumbo-Visma beslist straks of gehavende Roglic nog van start gaat
Vandaag is het in de Vuelta weer aan de klimmers. Een nieuwe kans voor de tegenstanders van Remco Evenepoel om hem het vuur aan de schenen te leggen, al is het nog maar de vraag of het weerwerk van Primoz Roglic zal komen. Jumbo-Visma beslist namelijk deze ochtend of de Sloveen nog op de fiets stapt na zijn zware val van gisteren.
Lees verder

Jumbo-Visma beslist straks of gehavende Roglic nog van start gaat: "Acht seconden tijdwinst zijn verwondingen niet waard"
Vandaag is het in de Vuelta weer aan de klimmers. Een nieuwe kans voor de tegenstanders van Remco Evenepoel om hem het vuur aan de schenen te leggen, al is het nog maar de vraag of het weerwerk van Primoz Roglic zal komen. Jumbo-Visma beslist namelijk deze ochtend of de Sloveen nog op de fiets stapt na zijn zware val van gisteren.
Lees verder

10 jaar na 'De Behandeling' is Geert Van Rampelberg terug in 'Ritueel': "Je gaat het toch op een andere manier benaderen"
Bijna tien jaar nadat hij in de huid kroop van Nick Cafmeyer voor 'De Behandeling', keert Geert Van Rampelberg terug als de Brusselse rechercheur. Dit keer in 'Ritueel', een gloednieuwe Vlaamse thriller die vandaag z'n bioscoopdebuut kent. Dit keer ligt de focus echter niet op het personage van Van Rampelberg, maar wel op dat van Marie Vinck. "Terecht", klinkt het. " Ze doet dat fantastisch."
Lees verder

Geert Van Rampelberg vanaf vandaag te zien in 'Ritueel': "De impact van ons Congo-verleden gaat véél verder dan we beseffen"
Bijna tien jaar nadat hij in de huid kroop van Nick Cafmeyer voor 'De Behandeling', keert Geert Van Rampelberg terug als de Brusselse rechercheur. Dit keer in 'Ritueel', een gloednieuwe Vlaamse thriller die vandaag z'n bioscoopdebuut kent. Dit keer ligt de focus echter niet op het personage van Van Rampelberg, maar wel op dat van Marie Vinck. "Terecht", klinkt het. "Ze heeft me omvergeblazen met haar drive en talent."
Lees verder

Kwart Belgische werknemers rijdt met bedrijfswagen: stijging in Vlaanderen en Wallonië
Een kwart van de Belgische werknemers met een contract van onbepaalde duur rijdt met een bedrijfswagen. Sinds het begin van 2019 is dat aandeel met 7 procent gestegen. Vooral in Vlaanderen en Wallonië kiezen steeds meer werknemers voor een bedrijfswagen. Het aandeel elektrische en hybride bedrijfswagens neemt toe, maar het is nog te vroeg om van een opmars te spreken. Dat blijkt uit cijfers van hr-dienstverlener Securex.
Lees verder

Nathalie Meskens begint aan 9e seizoen 'Beste Kijkers': "Ik ben nog steeds ambitieus, maar op een andere manier"
Reden voor een feestje voor Nathalie Meskens (40). Haar zoontje Loé viert zijn allereerste verjaardag én het negende seizoen van haar panelshow 'Beste Kijkers' gaat van start. Wij waren bij de opnames van de licht gewijzigde show en spraken de presentatrice over haar werk en haar gezin. "Zeven op zeven werken doe ik niet meer, een heel bewuste keuze."
Lees verder

Nathalie Meskens begint aan negende seizoen 'Beste Kijkers': "In deze tijden is er nood aan een lach"
Reden voor een feestje voor Nathalie Meskens (40). Haar zoontje Loé viert zijn allereerste verjaardag én het negende seizoen van haar panelshow 'Beste Kijkers' gaat van start. We waren bij de opnames. "Thuiskomen en spannend tegelijk."
Lees verder

WEERBERICHT. Eerst droog en zonnig, later kans op buien en onweer
Woensdagochtend, na het optrekken van het eventuele ochtendgrijs, is het eerst droog met zonnige perioden en wolkenvelden. In de namiddag neemt de bewolking toe met enkele lokale buien, eventueel vergezeld van enkele donderslagen. De maxima schommelen tussen 22 graden op de Hoge Venen en aan zee en tot 25 graden in het centrum.
Lees verder

Google Maps lanceert brandstofbesparende routes in België
Wie in Google Maps een route voor de auto plant, zal binnenkort in bepaalde gevallen een trager alternatief voorgesteld krijgen dat beter is voor het milieu en de portemonnee. Dat heeft het bedrijf aangekondigd.
Lees verder

LIVE US OPEN. Flipkens niet naar halve finales dubbelspel - 19-jarige Alcaraz klopt Cilic en zit in kwartfinale, ook Sinner stoot door
Zonder Belgen in het enkelspel dendert de US Open verder. Mis niets van de actie in Amerika via onderstaande liveblog.
Lees verder

Clouseau trapt 'Jonge Wolven'-tournee af in Leuven: "In Nederland is de interesse voor ons weer aangewakkerd"
De festivalzomer gaf hen vleugels. En in Leuven wachtte de eerste pitstop van hun nieuwe toer. Clouseau trekt van Vlaanderen tot Groningen, versierde 'Het zomerconcert' op NPO en lonkt eindelijk weer naar waar iedereen hen verwacht. "Het Sportpaleis? Het kriebelt weer."
Lees verder

Aantal doden door aardbeving in China stijgt naar 74
Door de aardbeving die maandag de Chinese provincie Sichuan trof zijn ten minste 74 mensen omgekomen, meldden staatsmedia vandaag. Gisteren stond het dodental op 65. 259 anderen zijn gewond geraakt, 26 mensen worden nog vermist. De toegangswegen richting het epicentrum van de beving, dat lag op ongeveer 43 kilometer ten zuiden van de stad Kangding, zijn inmiddels geopend.
Lees verder

Ontploffing op Het Eilandje: aanslag tegen leegstaand gebouw van fruitbedrijf dat bananen invoert
Vanmorgen rond 5u20 is er een ontploffing geweest op het Antwerpse Eilandje. Een springstof ontplofte voor de deur van het historische gebouw van fruitbedrijf Leon Van Parys aan de Zeevaartstraat. Het fruitbedrijf is gespecialiseerd in de invoer van Zuid-Amerikaans fruit. De gebouwen aan de Zeevaartstraat staan al enkele jaren leeg.
Lees verder

Waarom Evenepoel deze Vuelta perfect op gewicht blijft? "De koers, de rust, het weer… Dat bepaalt hoeveel Remco eet"
De Vuelta zit in de slotweek en Remco Evenepoel heeft nog geen moment van zwakte gekend. Anders dan in de Giro van vorig blijft zijn gewicht op peil. De Nederlandse nutrioniste Lisa Nijbroek werkt sinds dit jaar bij Quick-Step Alpha Vinyl en geeft een inkijk in de voedingsstrategie tijdens de Vuelta. "De voeding tijdens de wedstrijd en de supplementen worden steeds beter, maar de key is om ze goed met elkaar af te wegen."
Lees verder

Vrouw (31) beschuldigt vier Belgische toeristen van groepsverkrachting na wilde feestnacht op Rhodos
Op het Griekse eiland Rhodos heeft de politie vier Belgische toeristen gearresteerd op verdenking van groepsverkrachting van een Britse vrouw (31). Het gaat om mannen tussen 30 en 35 jaar oud. De feiten gebeurden in een hotelkamer, na een wilde feestnacht. De vrouw beweert dat ze op het balkon vrijwillig seks had met een van de mannen. Daarna zou ze door vier anderen verkracht zijn.
Lees verder

Minstens 12 doden bij brand in Vietnamese karaokebar
Minstens twaalf mensen zijn omgekomen bij een brand in een karaokebar in Zuid-Vietnam. Twaalf anderen raakten gewond, vertelde een woordvoerder van de plaatselijke politie aan het Duitse persbureau Dpa.
Lees verder

Na zes maanden maakt Jennifer Lawrence geslacht en naam kind bekend
Jennifer Lawrence (32) heeft eindelijk het geslacht en de naam van haar baby onthuld. 'The Hunger Games'-actrice beviel in februari van haar eerste kind. Een zoontje, genaamd Cy. Dat vertelt ze aan 'Vogue'.
Lees verder