Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 7 september 2022

“Ik was vroeger een lelijk eendje”: Meghan Markle openhartig over haar moeilijke schooltijd

HLN
"Ik was vroeger een lelijk eendje": Meghan Markle openhartig over haar moeilijke schooltijd
In de nieuwste aflevering van Meghan Markles (41) podcast 'Archetypes' neemt comédienne Mindy Kaling plaats aan de tafel. De twee hebben het onder andere over Meghans jeugd en hoe ze als kind was. Van een knappe hertogin was toen nog geen sprake, zegt ze zelf. "Ik had enorm veel krullen en een grote spleet tussen mijn tanden."
Lees verder

VS testen succesvol intercontinentale raket
De Verenigde Staten hebben naar eigen zeggen vandaag met succes een intercontinentale ballistische raket (ICBM) getest. De operatie was van tevoren aangekondigd om te voorkomen dat de spanningen met Rusland te midden van het conflict in Oekraïne escaleren.
Lees verder

Ondanks recordhittegolf vermijdt Californië stroompannes nadat inwoners aangespoord werden om energie te besparen
De netbeheerder van de Amerikaanse staat Californië drong er woensdag bij consumenten op aan om energie te besparen. Dat doet Independent System Operator (ISO) al acht dagen op rij. Door de oproepen werd wel belet dat de stroom uitviel als gevolg van een hittegolf in de door droogte geteisterde regio.
Lees verder

Vakbonden voorzichtig tevreden na overleg met regeringen: kan staking op 9 november nog vermeden worden?
De vakbonden reageren voorzichtig tevreden na het overleg met de verschillende regeringen van het land over de hoge energieprijzen. Volgens de vakbonden zijn de regeringen bereid om snel extra maatregelen te nemen. Als die maatregelen er op korte termijn komen, lijkt de algemene staking van 9 november vermeden te kunnen worden.
Lees verder

"Nickelodeon bood me 300.000 euro zwijggeld": memoires van actrice brengen duistere geheimen aan het licht
'Ik ben blij dat mijn moeder stierf', leest de titel van Jennette McCurdy's (30) 'New York Times'-bestseller. De Nickelodeonster vergaarde wereldwijde roem door haar rol in de hitshow 'iCarly'. Maar hoe hilarisch het er op het scherm aan toeging, zo huiveringwekkend verliep het erachter. Niet alleen werd ze mishandeld door haar moeder, ook voormalig Nickelodeonproducer Dan Schneider heeft volgens haar heel wat onkuise zaken op zijn kerfstok. "Op een bepaald moment at ik amper 1.000 kcal per dag."
Lees verder

Evenepoel geeft ondanks poging Mas geen krimp, Uran wint 17de rit vanuit de ontsnapping
Remco Evenepoel blijft ook na de opgave van Primoz Roglic baas boven baas in de Vuelta. Onze landgenoot werd op de slotklim naar Monestario de Tentudia even belaagd door Mas, maar gaf geen krimp. De ritzege was voor aanvaller Rigoberto Uran.
Lees verder

In 8 op de 10 gezinnen ontstaat ruzie door Monopoly. "Maar dat is zeer positief", zegt pedagoog
Wie al eens Monopoly speelde met kinderen, weet dat de gemoederen hoog kunnen oplopen. Dat is zelfs eerder de regel dan de uitzondering, blijkt uit onderzoek. Maar in tegenstelling tot wat veel ouders denken, zijn zulke Monopolyruzies juist positief. Een pedagoog verheldert wat je kinderen kan leren met de hulp van het bordspel. "Speel eens expres vals en kijk hoe ze reageren."
Lees verder

Elon Musk mag zijn klacht tegen Twitter aanpassen van rechter: verklaring van klokkenluider mag ingezet worden
Tesla-topman Elon Musk mag van een rechter een deel van de verklaring van een klokkenluider van Twitter over spam en bots meenemen in zijn juridische strijd tegen het bedrijf. Twitter wil Musk via de rechter dwingen het socialemediaplatform alsnog over te nemen.
Lees verder

Partij van Poetin pleit voor referenda over annexatie Oekraïense regio's op 4 november: "Rusland zal integriteit herwinnen"
De partij van de Russische president Vladimir Poetin, 'Verenigd Rusland', heeft voorgesteld om op 4 november referenda te organiseren over de annexatie van de bezette Oekraïense gebieden. Met die referenda wil Moskou Oekraïners laten stemmen over de aanhechting van de regio's aan Rusland.
Lees verder

Al lange lijst van insulinemoordenaars in Vlaanderen: wat drijft ze? "Als medisch seriemoordenaar krijgen ze de ultieme macht over leven en dood"
Ze zijn met schrikwekkend veel: animatoren, verplegers en zelfs diakens die de voorbije jaren in Vlaamse woonzorgcentra of ziekenhuizen bejaarde bewoners de dood in joegen met een overdosis insuline. En steevast zagen de beruchtste insulinemoordenaars - Ghislain Dusart, Kurt Dobbelaere of Ivo Poppe - zichzelf als barmhartige samaritaan die de slachtoffers "net uit hun lijden" wilden verlossen. "Terwijl ze vooral kickten op die ultieme macht tussen leven en dood", klinkt het bij experten.
Lees verder

Deze maatregelen neemt NMBS om torenhoge energiefactuur van 432 miljoen euro te drukken: verwarming graad lager en lichten dimmen
De NMBS neemt extra maatregelen om de exploderende energiekost enigszins in te perken. De spoorwegmaatschappij verwacht dat de energiefactuur volgend jaar zal oplopen tot 432 miljoen euro, nog eens bijna een verdubbeling tegenover de al fors gestegen factuur dit jaar. Aan het treinaanbod wordt voorlopig niet geraakt.
Lees verder

The Weeknd hervat tournee na stemproblemen: "Van de dokter mag ik weer zingen"
Afgelopen zaterdag was een domper van formaat voor de fans van The Weeknd (32). De zanger moest abrupt zijn optreden in het SoFi Stadium in Los Angeles na een paar nummers stopzetten vanwege stemproblemen. De zanger heeft nu op Instagram bekendgemaakt dat hij zijn tournee weer kan én mag hervatten. "Bedankt voor alle liefde", klinkt het.
Lees verder

BEKIJK. Evenepoel pareert aanval van Mas en Uran de beste na spannende slotkilometer : dé momenten van rit 17
Rigoberto Urán won de zeventiende etappe van de Vuelta. De Colombiaan was na een spannende slotkilometer de sterkste van de vroege vlucht. In de favorietengroep probeerde Enric Mas concurrent Remco Evenepoel onder druk te zetten, maar de Belgische klassementsleider gaf geen krimp.
Lees verder

Antwerpse filmproducer Prince met gouden Mercedes en beroemde vrienden in Hollywood, verdacht van oplichting voor miljoenen euro's
De 41-jarige Prince Rami Jaber Al Husseini, officieel filmproducer, acteur en vriend van de Hollywood-sterren, zit in de gevangenis. Financiële speurders van FGP Antwerpen pakten de filmmaker samen met twee anderen op voor fraude en oplichting met cryptomunten. De Prince runde een filmmaatschappij op het Eilandje in Antwerpen. De streken van een filmmaker had hij alvast - zo reed hij in een goudkleurige Mercedes rond - maar het geld niet.
Lees verder

OVERZICHT. Standard hoopt nog op groen licht in dossier-Alzate - KV Mechelen huurt Verstraete van Antwerp, dat nog een overbodige speler verhuurt
Ook de Belgische zomermercato is onherroepelijk dicht. Westerlo sloeg z'n slag door Nacer Chadli op de slotdag aan te trekken en Birger Verstraete wisselde nog van club. Ook Standard en Zulte Waregem waren actief op de transfermarkt. Herlees hieronder nog een keer alle transfers.
Lees verder

Levensduurte en klimaat zijn hogere mondiale prioriteiten dan Oekraïne, zo blijkt uit grote opiniepeiling
De meest mensen vinden de levensduurte en klimaat een groter probleem dan de bevrijding van Oekraïne, zo blijkt uit een enquête die de bezorgdheden over de hele wereld weergeeft. In Polen, Groot-Brittannië en Kenya was er het meeste steun voor Oekraïne, in India, Indonesië en Servië het minst. De grootste bezorgdheid over alle landen heen was de opwarming van de aarde.
Lees verder

Remco Evenepoel houdt wederom goed stand: "Ik had het wel verwacht dat Mas mijn benen zou testen"
Remco Evenepoel is een dag dichter bij Madrid. De leider in de Vuelta pareerde op weg naar Monesterio de Tentudia twee aanvallen van zijn enige overgebleven concurrent op de eindzege, Enric Mas. "Die eerste aanval was niet zo makkelijk te volgen."
Lees verder

Ozzy Osbourne geeft update na zijn levensveranderende operatie: "Tegenwoordig kan ik mijn hoofd omhoog houden"
Tijdens een tv-interview gaf Ozzy Osbourne (73) opnieuw een positieve update over zijn gezondheid, na zijn "levensveranderende operatie." De Black Sabbath-frontman onderging een heftige operatie aan zijn nek, die duidelijk slaagde.
Lees verder

Na Poetins dreigement om gaskraan volledig dicht te draaien: hoeveel gas komt er nog uit Rusland? En wat zou leverstop betekenen voor onze rekening?
De Russische president Vladimir Poetin dreigt ermee de gaskraan naar Europa volledig dicht te draaien. Maar hoeveel gas halen we eigenlijk nog uit Rusland? En wat zou de stopzetting betekenen voor ons?
Lees verder

Na Poetins dreigement om gaskraan volledig dicht te draaien: hoeveel gas komt er nog uit Rusland? En wat zou effect zijn van leverstop?
De Russische president Vladimir Poetin dreigt ermee de gaskraan naar Europa volledig dicht te draaien. Maar hoeveel gas halen we eigenlijk nog uit Rusland? En wat zou de stopzetting betekenen voor ons?
Lees verder