Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 13 september 2022

Hoge energiefacturen: CREG waarschuwt voor stijging sociaal tarief richting commerciële prijzen en pleit onder meer ...

HLN
Hoge energiefacturen: CREG waarschuwt voor stijging sociaal tarief richting commerciële prijzen en pleit onder meer voor standaardcontracten
De federale energieregulator CREG roept de overheid in een langverwacht rapport over de hoge energieprijzen onder meer op om het systeem van sociale tarieven tegen het licht te houden. Vandaag zorgt het sociaal tarief ervoor dat de begunstigden de forse prijsstijgingen op de energiemarkt duidelijk minder voelen. Maar als de energieprijzen gedurende jaren zeer hoog blijven, dan zou het niveau van het sociaal tarief dat van de commerciële tarieven kunnen benaderen, waarschuwt de CREG. De energieregulator pleit verder voor de invoering van een soort standaardcontract, waarbij de prijs voor drie of vijf jaar wordt vastgelegd. En ook voor de aanpak van de enorme overwinsten van de energiesector doet de CREG een suggestie.
Lees verder

Politie van Londen waarschuwt agenten na ophef over arrestatie van anti-monarchisten: "Publiek heeft recht om te betogen"
De politie van Londen heeft haar agenten gewaarschuwd dat het publiek het recht heeft om te betogen, nadat video's viraal zijn gegaan van demonstranten die al dan niet hardhandig worden weggeleid bij protesten tegen de Britse monarchie. Zo is op beelden te zien hoe een jonge demonstrant hardhandig wordt weggetrokken tijdens de begrafenisstoet gisteren in Schotland en toont een andere video hoe agenten een demonstrant wegleiden in de hoofdstad. Ook in de rest van het Verenigd Koninkrijk kwam het tot verschillende arrestaties, met ophef tot gevolg.
Lees verder

Mishel Gerzig openhartig over huwelijk met Courtois, nieuw samengesteld gezin en haar paniekaanvallen: "Hoop dat we ook onze eigen kinderen zullen hebben"
Mishel Gerzig, binnenkort mevrouw Thibaut Courtois, heeft grootse plannen. Dat onthult ze in een uitgebreid interview met het Israëlische magazine 'Menta'. Ze vertelt over haar aanstaande huwelijk, haar nieuw samengesteld gezin en haar paniekaanvallen. Gerzig: "Op persoonlijk vlak verwacht ik dat we volgend jaar ons eigen gezin zullen stichten."
Lees verder

Mishel Gerzig openhartig over huwelijk met Courtois, paniekaanvallen en haar nieuwe gezin: "Hoop dat we ook onze eigen kinderen zullen hebben"
Mishel Gerzig, binnenkort mevrouw Thibaut Courtois, heeft grootse plannen. Dat onthult ze in een uitgebreid interview met het Israëlische magazine 'Menta'. Ze vertelt over haar aanstaande huwelijk, haar nieuw samengesteld gezin en haar paniekaanvallen. Gerzig: "Op persoonlijk vlak verwacht ik dat we volgend jaar ons eigen gezin zullen stichten."
Lees verder

ASSISEN. Hoe lang was lijdensweg van Han Van Wordragen (56)? Geslagen, gestampt, gewurgd en neergestoken: "Zijn keelskelet was gebroken en ook na die tien messteken heeft hij nog even geleefd"
De lijst van letsels die wetsarts Wouter Van de Bogaert voor het Tongerse assisenhof uitvoerig beschreef, toonde aan dat Han van Wordragen (56) op 27 september 2018 zwaar werd aangepakt door zijn medebewoners Jarrit H. (26) en Stefano C. (30). Eerst werd de vijftiger in zijn woning aan de Salvastorstraat in Hasselt bont en bouw geslagen. Zwaar gehavend werd hij, al dan niet bij bewustzijn, nog op een gestolen bromfiets gesleept en in een gracht 800 meter verderop gedumpt. Daar gaf Jarrit H. hem tien messteken. Wie Han wurgde en waar, blijft onduidelijk.
Lees verder

Broers vliegen elkaar in de armen wanneer ze na 77 jaar eindelijk worden herenigd
Dit is een knuffel waarop de Britse Ted Nobbs (83) al heel lang op wacht. Hij ziet zijn kleine broer Geoff voor het eerst na 77 jaar terug. De broers werden gescheiden in de Tweede Wereldoorlog. Geoff werd geadopteerd en groeide op in Australië, aan de andere kant van de wereld. Ted probeerde zijn jongere broer terug te vinden, zonder succes. Maar Geoff kende meer succes. Hij kwam in 2014 in contact met zijn broer en leerde hem opnieuw kennen via skype. Nu zien ze elkaar eindelijk terug in het echt.
Lees verder

Telenet doorbreekt stilte na woke-debat in 'De tafel van vier': "Wat er daar gebeurd is, is gewoon verkeerd"
De lancering van Gert Verhulsts nieuwe talkshow 'De tafel van vier' bracht al heel wat teweeg. Meteen al na de eerste aflevering ontstond er controverse omdat het n-woord meerdere keren gebruikt werd tijdens een discussie over de 'woke-cultuur'. Na verontschuldigingen van de gastheer en een reactie van SBS Belgium, laat nu ook Telenet van zich horen op LinkedIn. "Vreselijk dat dit vandaag nog kon gebeuren", klinkt het.
Lees verder

Net als Lowie in 'Thuis': Sybe (30) wil bewust alleenstaande papa worden en vertelt over zijn traject
Kijkers van 'Thuis' zien tegenwoordig hoe Lowie zijn kinderwens laat primeren op een relatie. Hoe zit dat in ons land? Wat kan je doen als je als man geen partner hebt, maar wel een kinderwens? Maar één Belgische 'wenspapa' ging Lowie uit 'Thuis' voorlopig voor, maar Sybe (30) krijgt tot nu toe alleen maar tegenwind, getuigt hij in 'Dag Allemaal'. "Ik voel me langzamerhand in de richting van illegale praktijken gedwongen."
Lees verder

Sybe (30) wil bewust alleenstaande vader worden, maar wordt tegengehouden. "Het ethisch comité zei 'nee'"
Kijkers van 'Thuis' zien tegenwoordig hoe Lowie zijn kinderwens laat primeren op een relatie. Hoe zit dat in ons land? Wat kan je doen als je als man geen partner hebt, maar wel een kinderwens? Één Belgische 'wenspapa' ging Lowie uit 'Thuis' voorlopig voor, maar Sybe (30) krijgt tot nu toe alleen maar tegenwind, getuigt hij in 'Dag Allemaal'. "Ik voel me langzamerhand in de richting van illegale praktijken gedwongen."
Lees verder

Kamal Kharmach neemt bewogen jaar 2022 onder de loep in nieuwe eindejaarsconference 'Mag ik even?'
Kamal Kharmach (30) is terug met een nieuwe eindejaarsconference 'Mag ik even? 2022'. Hij giet alle belangrijke gebeurtenissen van het afgelopen jaar bij elkaar en tovert deze om tot een hilarische zaalshow. "Ik ga de politiek hard aanpakken", klinkt het.
Lees verder

Aparte beelden: bokser weigert te vechten, maar tegenstander kan het toch niet laten om tik uit te delen
Een vreemde situatie in het boksen. Newfel Ouatah (36), voormalig Frans kampioen bij de zwaargewichten, ging na de bel onmiddellijk op één knie met de vuist in de lucht. Hij weigerde, ondanks een tik van de tegenstrever, te vechten. De reden? Hij was niet verzekerd.
Lees verder

REMCO: ZO IS HIJ ECHT, DEEL 2. Evenepoel door de ogen van zijn boezemvrienden: "Arrogant? Bijlange niet. Hij is de kleine broer die ik nooit gehad heb"
Op de fiets wint Remco Evenepoel zowat elke koers waaraan hij meedoet. Maar wie is de mens achter het fenomeen dat ook in de Vuelta weer hoge ogen gooide? Met de hulp van verschillende bevoorrechte kroongetuigen gaan we op zoek naar een kant die u nog niet kende. Vandaag deel 2: Remco door de ogen van zijn boezemvrienden. Zijn 'broers' vinden hem "een topkerel, met een groot hart". Alleen over die 'boenke, boenke' zijn de meningen verdeeld.
Lees verder

Tientallen doden bij conflict tussen Armenië en Azerbeidzjan
Bij gevechten aan de grens tussen Armenië en Azerbeidzjan zijn zeker 49 Armeense militairen om het leven gekomen, zei de Armeense premier Nikol Pasjinjan dinsdag in het parlement. Volgens de premier kan het aantal gesneuvelden nog oplopen. Ook Azerbeidzjan meldde doden bij de nieuwe vijandelijkheden.
Lees verder

Vrachtwagen verliest deel van lading lijnzaadkorrels op E17: autosnelweg straks volledig afgesloten richting Antwerpen voor opkuis
Op de E17 in Waasmunster zijn momenteel drie rijstroken besmeurd door een ladingverlies. Een vrachtwagen met lijnzaadkorrels verloor een deel van de lading bij een aanrijding met een autotransport. Het ongeval veroorzaakt grote hinder. Straks wordt de snelweg richting Antwerpen volledig afgesloten voor de opkuis.
Lees verder

William Boeva blijft achter zijn uitspraken over 'Down The Road' staan: "Mooi programma, maar dit is geen inclusie"
"Vlaamse media: wij mensen met een beperking zijn hier niet om jullie jezelf beter te laten voelen." Het is met die woorden dat William Boeva in een open brief uithaalt naar de makers van onder meer 'Down the Road' en 'Out of office'. De 32-jarige komiek, die zelf een beperking heeft, is het niet eens met de manier waarop personen met een beperking in beeld worden gebracht. "Als de VRT denkt hiermee bij te dragen tot de inclusie van personen met een handicap, maakt mij dat oprecht verdrietig." De openbare omroep betreurt de mening van Boeva: "Wij zijn net heel trots op het hartverwarmende 'Down the road'."
Lees verder

William Boeva blijft achter zijn uitspraken over 'Down the road' staan: "Mooi programma, maar dit is geen inclusie"
"Vlaamse media: wij mensen met een beperking zijn hier niet om jullie jezelf beter te laten voelen." Het is met die woorden dat William Boeva in een open brief uithaalt naar de makers van onder meer 'Down the road' en 'Out of office'. De 32-jarige komiek, die zelf een beperking heeft, is het niet eens met de manier waarop personen met een beperking in beeld worden gebracht. De openbare omroep betreurt de uithaal: "Wij zijn net heel trots op het hartverwarmende 'Down the road'." Maar de comedian blijft achter zijn uitspraken staan. "Inclusie is iemand met een beperking die het weerbericht voorleest."
Lees verder

Kindercoach riskeert 13 jaar cel voor 30 jaar misbruik van jonge kinderen: "Hij had zelfs een verborgen camera in zijn badkamer"
Een zelfverklaarde kindercoach hangt dertien jaar cel boven het hoofd voor het misbruiken van een rist kinderen over een periode van dertig jaar. Zo werkte B.V.L. (53) uit Meerbeek (Kortenberg) in een opvang, een internaat, nam hij vluchtelingen onder zijn hoede en vergreep hij zich ook aan zijn stiefzonen. Een deel van het misbruik staat zelfs op camera.
Lees verder

Grote militaire oefening in Weelde loopt fout: 8 militairen gewond na parachutesprong
Tijdens de grote militaire oefening 'Storm Tide 22' van het Belgisch leger in Ravels en omgeving zijn maandag acht paracommando's gewond geraakt. Dat meldt de lokale nieuwszender RTV.
Lees verder

"Amazon webwinkel creëert opportuniteit voor Belgische kmo's"
De Amerikaanse internetgigant Amazon komt binnenkort naar ons land met een Belgische versie van zijn webwinkel. Dat vormt niet noodzakelijk een bedreiging voor de Belgische kmo's, maar veeleer een opportuniteit, zo bleek op een rondetafelgesprek met Amazon en sectororganisatie BeCommerce.
Lees verder

Motorexpert test Zero DSR/X in primeur: "Hij rijdt fantastisch en kan echt tippen aan benzinemotors… tot de batterij plat is"
De Zero Motorcycles DSR/X is een avontuurlijke toermotor voor on- en offroad gebruik. De Amerikaanse motorbouwers willen het daarmee opnemen tegen een aantal populaire verbrandingsmotoren en de concurrentie van het Italiaanse Energica. Met een geclaimde actieradius van bijna 300 km, 100 pk vermogen en 225 Nm (!) koppel overwint de DSR/X moeiteloos enkele hardnekkige vooroordelen van petrolheads, al ontdekte onze motorexpert Arno Jaspers ook wat scherpe kantjes.
Lees verder