Doorgaan naar hoofdcontent

Hoeveel zou Remco Evenepoel verdienen aan een eindzege?

Hoeveel zou Remco Evenepoel verdienen aan een eindzege?

193.480 euro, dat is het bedrag dat eindwinst in de Ronde van Spanje Remco Evenepoel (22) zou opleveren. Maar slechts een fractie daarvan zal bij hem belanden. Vooral het project rond zijn persoon krijgt een boost.

Lees verder

Dochter van Russische president Poetin vloog ongemerkt naar België

Uit gelekte gegevens blijkt dat Katerina Tichonova, de dochter van de Russische president Vladimir Poetin, in 2018, voor de invasie van Rusland in Oekraïne, ongemerkt naar ons land kon reizen. Dat schrijft De Tijd zaterdag.

Lees verder

Livestream | Charles wordt officieel ingehuldigd als koning

In het Verenigd Koninkrijk vindt zaterdag om 11 uur de zogeheten 'Accession Council' plaats, waar Charles III officieel tot koning uitgeroepen wordt. De ceremonie zal voor het eerst in de geschiedenis live worden uitgezonden op televisie.

Lees verder

'Remco is al ne grote. Of hij een hele grote wordt, dat zien we wel'

De ene won de Tour van 1976, de andere de Giro van '77, de laatste de Vuelta van '78: Lucien Van Impe, Freddy Maertens en Johan De Muynck laten hun licht schijnen over kroonprins Remco Evenepoel. 'Deze Vuelta is een mooi begin.'

Lees verder

De Vuelta van Remco Evenepoel in vier minuten

Remco Evenepoel kan straks de eerste Belg in 44 jaar zijn die een grote ronde wint. Als hij de aanvallen van de concurrentie kan afslaan, wint hij de Ronde van Spanje. In de video hierboven ziet u hoe hij kwam, zag, en hopelijk ook overwon. 

Lees verder

Operaseizoen afgetrapt met vermakelijk rauw Aufstieg und Fall der Stadt Mahagonny

Dit weekend werd het operaseizoen door Opera Ballet Vlaanderen afgetrapt met Aufstieg und Fall der Stadt Mahagonny. Dit politiek-satirische werk van het illustere duo Kurt Weill – Bertolt Brecht schuurt, botst en confronteert, en tóch hadden we een bijzonder vermakelijke avond.

Lees verder

Achter de schermen: zo bereidde Charles zich voor op eerste speech als koning

Charles heeft als kroonprins honderden speeches gegeven. Maar vrijdag maakte hij toch een debuut: hij gaf zijn eerste speech als koning. Hierboven ziet u hoe hij zich voorbereidde. 

Lees verder

Prinses Maria Laura van België kiest met Vivienne Westwood voor een elegantie en ingesnoerde taille

Zaterdag geeft prinses Maria Laura (34) in Vivienne Westwood het jawoord aan Willam Isvy (31). Typisch Westwood, is de jurk eentje met historische verwijzingen naar bustiers en ingesnoerde tailles.

Lees verder

Lieve Truyman volgt Valerie Van Peel op als N-VA-ondervoorzitter

Lieve Truyman is de nieuwe ondervoorzitter bij N-VA. De 41-jarige schepen uit Temse haalde het zaterdag op de partijraad met 54 procent van de stemmen van Vlaams parlementslid Maaike De Vreese. Truyman volgt als ondervoorzitter Valerie Van Peel op, die in juni haar afscheid aankondigde. Truyman vormt samen met Steven Vandeput het nieuwe ondervoorzittersduo bij N-VA.

Lees verder

IJzersterke Luka Doncic maakt einde aan zeer verdienstelijk EK van Belgian Lions

Het EK zit erop voor de Belgian Lions. Ondanks bij momenten indrukwekkend basketbal van België werd het team van coach Dario Gjergja uitgeschakeld door Europees kampioen Slovenië in de achtste finale. België hield heel lang stand, maar brak in het laatste kwart. Het werd 88-72.

Lees verder

Remco Evenepoel houdt stand in Vuelta, ritzege is voor Richard Carapaz

Remco Evenepoel (Quick-Step Alpha Vinyl) komt niet in problemen in laatste bergrit, Richard Carapaz (Ecu/INEOS Grenadiers) pakt zijn derde ritzege.

Lees verder

17-jarige Mathys Tel imponeert en schrijft tweemaal geschiedenis voor Bayern München

Bayern München heeft een nieuw goudklompje beet. De 17-jarige Mathys Tel, deze zomer overgekomen van Stade Rennes, schreef in de match tegen VfB Stuttgart tot twee keer toe geschiedenis. Hij werd de jongste basisspeler in de geschiedenis van de club en het duurde niet lang voor hij ook hun jongste doelpuntenmaker werd.

Lees verder

Thomas Meunier verliest topper tegen Leipzig, Casteels houdt netten schoon

Thomas Meunier en Borussia Dortmund hebben op de zesde speeldag van de Bundesliga de topper verloren tegen het RB Leipzig van coach Marco Rose, die in zijn eerste wedstrijd aan het roer van Die Roten Bullen meteen zijn vorige werkgever trof. Het werd 3-0.

Lees verder

Blake en Mortimer krijgen eigen Monopoly-editie

De stripreeks Blake en Mortimer krijgt in 2023 een eigen Monopoly-editie. Dat raakte zaterdag bekend op het Brussels stripfestival in Tour & Taxis.

Lees verder

Mechelen boekt ruime zege op bezoek bij Kortrijk

KV Mechelen heeft op de achtste speeldag van de Jupiler Pro League met 4-1 gewonnen op het veld van KV Kortrijk. Sandy Walsh (38.) en Rob Schoofs (41.) gunden Malinwa een dubbele voorsprong aan de rust. Geoffry Hairemans (53.) scoorde het derde doelpunt in zijn honderdste wedstrijd voor de club. In het slot kroonde Schoofs (90.+3) zich tot man de wedstrijd met een tweede doelpunt.

Lees verder

Oekraïne walst zonder remmen door Russische linies heen

Rusland vindt voorlopig geen enkel verhaal tegen de Oekraïense opmars in het noordoosten. Dorpen en stadjes vallen als dominostenen na elkaar, Russische troepen vluchten massaal weg en laten grote wapenvoorraden gewoon achter.

Lees verder

'Voor de mensen hier in Schepdaal is Remco God'

In het hart van Remco-land, op honderd meter van zijn ouderlijk huis, zagen honderden mensen in de soms striemende regen hoe Evenepoel zijn eindzege in de Ronde van Spanje veiligstelde. 'Dit is het begin van een groot volksfeest.'

Lees verder

Leuvense Solar Team rijdt naar de dagzege in zonnewagenrace

De tweede etappe van de Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika is zaterdag in Bloemfontein gewonnen door het Leuvense Agoria Solar Team. Het team verkleint zo, na de pech daags voordien, de achterstand op de leider.

Lees verder

Kirsten Flipkens en Edouard Roger-Vasselin verliezen finale in gemengd dubbel op US Open

Kirsten Flipkens heeft zaterdag, aan de zijde van de Fransman Edouard Roger-Vasselin, de finale in het gemengd dubbelspel verloren op de US Open. De Belgisch-Franse tandem moest na één uur en 28 minuten tennis in een supertiebreak (4-6, 6-4 en 10/7) het onderspit delven tegen het Australische duo Storm Sanders/John Peers, samen het vierde reekshoofd.

Lees verder

Hans Vanaken en Cyle Larin bezorgen Club Brugge zege tegen Seraing én 15 op 15

Een helft ploeteren, een helft plezier: Club Brugge had zaterdagavond geen kind aan Seraing. Daar konden ze (met de hulp van een barslecht veld) standhouden tot aan de rust, daarna ging Club vlotjes over de Metallo's: 0-2. Larin scoorde zijn eerste, Yaremchuk gaf twee assists. Op naar Porto dinsdag.

Lees verder

Gouden Leeuw voor Amerikaanse documentairemaakster Laura Poitras

De Amerikaanse documentairemaakster Laura Poitras heeft zaterdagavond de Gouden Leeuw op het Filmfestival van Venetië gewonnen. Op de 79ste editie zijn ook Colin Farrell en Cate Blanchett bekroond met de prijs voor beste acteur en beste actrice.

Lees verder

Tienkoppig KV Oostende wint met kleinste verschil van Eupen

Amper 2.703 voetballiefhebbers in de Diaz Arena voor een matige match. Maar dat zal KV Oostende worst wezen. De groen-rood-gelen speelden het derde halfuur slechts met tien man maar ze hielden hun 1-0-voorsprong lekker vast.

Lees verder

Nederlandse motorrijder met gps-problemen belandt op skipiste

Door een verkeerde route in zijn navigatiesysteem is een Nederlandse motorrijder in Oostenrijk in grote problemen gekomen. De route voerde hem eerst over een mountainbikepad en daarna over een skipiste. In slecht weer moest hij daar de nacht doorbrengen. Uiteindelijk is hij zaterdag ongedeerd gered.

Lees verder

Invaller Mario Gonzalez bezorgt OH Leuven zege tegen Charleroi na doelpuntrijke match

Invallen en twee keer scoren. Dan mogen we al eens de term supersub bovenhalen. Het was Mario Gonzalez die OH Leuven na een intense partij aan een hoog tempo de overwinning bezorgde met twee treffers (3-2), en dat terwijl de Spanjaard pas na een halfuur was komen invallen. De Leuvenaars verstevigen hun vierde plaats met een 10 op 12.

Lees verder

Vijfde Indiana Jones-film komt volgend jaar

Harrison Ford neemt zijn hoed en zweep weer op in een vijfde Indiana Jones-film, die volgend jaar verschijnt.

Lees verder

Iga Swiatek is in finale US Open te sterk voor Ons Jabeur

Iga Swiatek heeft na haar zege op Roland Garros enkele maanden geleden nu ook de US Open gewonnen. De Poolse nummer één van de wereld was in het Arthur Ashe Stadium in twee sets te sterk voor de Tunesische Ons Jabeur (WTA-5). Swiatek haalde het met 6-2 en 7-6.

Lees verder

Zondag start met lage wolken, nevel en mist, daarna opklaringen

Zondag begint op de meeste plaatsen met lage wolken, nevel en mist. In Brussel en in de provincies Namen, Luik, Luxemburg en Limburg geldt code geel voor mist: daar kan het zicht beperkt zijn tot 500 meter en plaatselijk zelfs tot 200 meter, meldt het KMI. In het westen van het land zijn er meer opklaringen.

Lees verder

Waarom Cherson zo belangrijk is voor Oekraïne

Cherson wordt al sinds het begin van de oorlog bezet door het Russische leger. En daar wil Volodimir Zelenski een einde aan maken. De bevrijding van Cherson is cruciaal voor Oekraïne, maar waarom is dat gebied zo belangrijk?  

Lees verder