Doorgaan naar hoofdcontent

Helft Vlamingen heeft schrik om in armoede te belanden. 1 op de 3 komt nu al tekort

HLN
Helft Vlamingen heeft schrik om in armoede te belanden. 1 op de 3 komt nu al tekort
Eén op de drie Vlamingen ziet maandelijks niet genoeg geld binnenkomen om alle kosten te betalen, zo blijkt uit De Grote Geldenquête van 'Het Laatste Nieuws' en 'VTM Nieuws'. Om toe te komen, moeten vier op de tien aan het spaargeld knabbelen. Eén op de tien Vlamingen gaat daarvoor zelfs lenen. Als oplossing willen we massaal besparen, en ook wat meer werken.
Lees verder

Tom en Evelien hebben 4.720 euro gezinsbudget, maar voelen de hoge prijzen: "Eens goed gaan eten, dat kan er nu niet meer van af"
"Vroeger was het sparen om een verre reis te maken, en nu zijn we aan het sparen om de premie van onze schuldsaldoverzekering te betalen." Ook Tom (40) en Evelien (38) uit Gent ontkomen ondanks een mooi inkomen niet aan de realiteit en proberen te besparen met kleine dingen. Voor 'September Geldmaand' vertellen Tom en Evelien hoe ze dat doen en gunnen ze ons een blik op hun gezinsbudget.
Lees verder

PORTRET. Na 36 jaar 'Morgen weer met meer weer' gaat Frank Deboosere verplicht op pensioen: "Zo zijn de regels blijkbaar"
Frank Deboosere (64) gaat in het voorjaar met pensioen. De weerman kondigde zijn afscheid zelf aan op Radio2. Een echte verrassing is dat niet: sinds vorig jaar stuurt de VRT elke werknemer op zijn 65ste verplicht met pensioen, ook schermgezichten die graag zouden blijven werken, zoals Michel Wuyts, Martine Tanghe, Frank Raes en Linda De Win. Deboosere liet uitschijnen dat ook hij bij die categorie hoort. Toch lijkt het erop dat we Deboosere nog wel elders zullen zien opduiken.
Lees verder

Ingeborg huwt de blinde trouwers en de grote gok van Gert: herfstoffensief barst los op alle grote zenders
Kiezen is verliezen, maar toch zal dat voor tv-kijkend Vlaanderen vanavond een feit zijn. De grote Vlaamse zenders rollen hun grote kanonnen allemaal uit voor dé echte start van het najaar. Met perfecte feel good-programma's - inclusief Ingeborg - op VTM en Eén en met Gert Verhulst en Erik Van Looy als de grote gezichten voor PLAY4. Eén winnaar is al gekend: het fenomeen uitgesteld kijken.
Lees verder

Opnieuw mee raden naar 'Het Geluid' en Lost Frequencies wordt Q-dj: Qmusic trapt het najaar spectaculair af
Qmusic lokte deze zomer zo'n 350.000 bezoekers richting het Q-Beach House in Oostende. Maar nu een nieuw schooljaar van start ging, is het tijd voor een schitterend najaar bij Qmusic. Zo kan je weer mee raden naar 'Het Geluid' en de serieuze prijzenpot binnenhalen, bezorgt Lost Frequencies je een dansbare vrijdagavond en zien ook heel wat nieuwe themazenders het licht.
Lees verder

LIVE US OPEN. Kyrgios schakelt titelverdediger Medvedev uit
David Goffin en Elise Mertens zijn al in de eerste ronde uitgeschakeld op de US Open. Ze verloren van respectievelijk Lorenzo Musetti en Irina-Camelia Begu. Een serieuze aderlating. Maryna Zanevska en Alison Van Uytvanck gingen eruit in de tweede ronde. Mis niets van de actie in Amerika via onderstaande liveblog.
Lees verder

LIVE. Grootschalige klopjacht op twee verdachten van steekpartijen in Canadese provincie Saskatchewan
De Canadese politie zoekt momenteel massaal naar de twee verdachten van de steekpartijen waarbij zeker tien mensen zijn omgekomen en vijftien mensen gewond zijn geraakt. De verdachten zijn de 31-jarige Damien Sanderson en de 30-jarige Myles Sanderson. De twee zijn momenteel op de vlucht en zouden zich verplaatsen in een zwarte Nissan Rogue. De politie waarschuwt dat de mannen "gewapend en gevaarlijk" kunnen zijn. Volg hier live de laatste ontwikkelingen.
Lees verder

Doelman krijgt rood na plassen tijdens FA Cup-duel: "Als je moet, dan moet je"
Een nogal opvallende gebeurtenis vond zaterdag plaats tijdens het FA Cup-duel tussen Blackfield & Langley en Shepton Mallet. De doelman van de thuisclub kon het niet meer ophouden en besloot in een struik achter het doel te plassen. Het werd een plasbeurt met gevolgen.
Lees verder

Axel confronteert de 'klikker' in 'Klopjacht' met de gouden tip én arrestatie van kandidatenduo
In 'Klopjacht' hebben de vijftien kandidaten maar één doel: zo lang mogelijk uit de handen blijven van de speurders die hen proberen te vangen. Door het nieuwe concept: De Kliklijn werden Demi en Ilias in de tweede aflevering van 'Klopjacht' gearresteerd. Maar wie was die klikker? En weten Demi en Ilias al hoe dit allemaal is kunnen gebeuren? Axel gaat bij hen langs na de feiten en ze videobellen met diegene die hén verklikt heeft.
Lees verder

Britten weten vandaag eindelijk wie hun nieuwe premier wordt
De Britten weten vandaag eindelijk wie de nieuwe leider van de Conservatieve partij wordt. Hij of zij volgt automatisch ook Boris Johnson op als premier. De peilingen geven minister van Buitenlandse Zaken Liz Truss het meeste kans.
Lees verder

Bewoners identificeren één van slachtoffers Canadees bloedbad als 77-jarige weduwnaar: "Hij deed geen vlieg kwaad"
Bewoners van Weldon in de Canadese provincie Saskatchewan hebben één van de slachtoffers van de dodelijke reeks steekpartijen daar geïdentificeerd als Wes Petterson, een 77-jarige weduwnaar. Dat meldt het Canadese persagentschap 'The Canadian Press News'.
Lees verder

Euro voor het eerst in twintig jaar minder dan 0,99 dollar waard
De euro is maandagochtend naar een nieuw dieptepunt gezakt tegenover de dollar. De waarde van de Europese eenheidsmunt daalde tot 98,83 dollarcent, het laagste peil sinds 2002.
Lees verder

"Ik heb 100 procent het gevoel dat Jamie haar destijds redde": fans van Britney Spears reageren woest na interview met ex Kevin Federline
De fans van Britney Spears (40) konden hun ogen niet geloven toen ze het interview met Spears' ex-man Kevin Federline (44) zagen. Volgens Federline redde Britneys vader Jamie Spears (70) haar leven door de controle volledig over te nemen, in de vorm van een heftig curatorschap. "Ze waren gewoon bezorgd en haar vader deed er alles aan om haar te helpen."
Lees verder

Camille brengt Hollywood naar Westende met 'In De Regen'
De supertip van deze week is weer eentje om u tegen te zeggen. Camille (21) bracht een performance van haar nieuwste single 'In De Regen' op het 'Tien Om Te Zien'-podium. Een optreden met een hoge sterfactor. Bevinden we ons in Hollywood of op de zeedijk van Westende?
Lees verder

Zo klinkt 'In De Regen', de nieuwste worp van CAMILLE
Primeur voor 'Tien Om Te Zien'. Camille (21) bracht er een performance van haar nieuwste single 'In De Regen', een optreden met een hoge sterfactor. Bevinden we ons in Hollywood of op de zeedijk van Westende?
Lees verder

"Van de verhoopte boost geen spoor": onze chef voetbal ziet Anderlecht met een bang hart Europa in gaan
Tien dagen geleden danste het Lotto Park van vreugde. De succesvolle penaltyreeks zou voor een boost zorgen. Maar vandaag blijkt niets minder waar. Er was ook tegen OHL te weinig originaliteit bij Anderlecht, zo ziet onze chef voetbal Niels Poissonnier. "Het is even knap als triest dat Duranville toonde hoe het wel moet."
Lees verder

"Voor velen is het verkeer een grotere stressplek dan het werk": 3 oefeningen om te ontspannen in de auto
Nu de vakantie achter de rug is en het een pak drukker is op de baan, blijkt achter het stuur zitten weer even wennen. Wennen aan hoe 'slecht' de ander rijdt, en aan al die auto's rondom ons. Nochtans maken haast en stress ongelukkig. Arts en mindfulnesstrainer David Dewulf legt uit wat de oorzaak is van die stress en geeft drie simpele oefeningen voor meer zen in de auto.
Lees verder

Europese gasprijs stijgt 31 procent door langer dichtblijven Nord Stream 1
De Europese gasprijs schoot vanochtend op de toonaangevende gasbeurs in Amsterdam met bijna een derde omhoog na het besluit van het Russische staatsgasconcern Gazprom op vrijdag om de leveringen via de belangrijke pijplijn Nord Stream 1 langer stil te leggen. Gazprom wijst daarbij op technische problemen.
Lees verder

Luiks bewakingsbedrijf Protection Unit bewaakt ook sites van Amerikaanse leger in België
Protection Unit heeft opdracht gekregen om toezicht te houden op de vijf sites van het US Army Garrison (USAG) in ons land. Zo meldt het Luikse bewakingsbedrijf maandag. Onlangs nog haalde Protection Unit een megacontract binnen om de gebouwen van de Europese Commissie in Brussel te bewaken.
Lees verder

HLN-reporter Karolien Vandersmissen in Canada: "Afgelegen gebied waar alleen mensen wonen van inheemse afkomst"
De plaatsen in Canada waar de dodelijke steekpartijen plaatsvonden en zeker tien mensen stierven en vijftien gewond raakten, liggen in afgelegen gebied waar alleen mensen wonen van inheemse afkomst. Dat vertelt HLN-reporter Karolien Vandersmissen, die zelf in Canada woont.
Lees verder