Doorgaan naar hoofdcontent

Hanne, Marthe & Julia moedigen 7.500 kinderen aan om te lopen: “Het parcours is helaas te hobbelig voor mijn buik"

HLN
Hanne, Marthe & Julia moedigen 7.500 kinderen aan om te lopen: "Het parcours is helaas te hobbelig voor mijn buik"
Sport Vlaanderen en Studio 100 sloegen zondag opnieuw de handen in elkaar en organiseerden voor de tweede keer 'K3 Run & Fun'. Op een groen domein in Hofstade liepen ruim 8.000 kinderen tussen de 400m en de 1 km, terwijl K3 en Baba Yega er waren om hen aan te moedigen. Showbits-reporter Jarne Rediers ging eens een kijkje nemen bij de meest favoriete meidengroep van het land. Bekijk het in een nieuwe Showbits.
Lees verder

Hanne, Marthe & Julia van K3 bewaren een groot geheim: "We vertellen het pas als één van ons drie ooit stopt"
Sport Vlaanderen en Studio 100 sloegen zondag opnieuw de handen in elkaar en organiseerden voor de tweede keer 'K3 Run & Fun'. Op een groen domein in Hofstade liepen ruim 8.000 kinderen tussen de 400m en de 1 km, terwijl K3 en Baba Yega er waren om hen aan te moedigen. Showbits-reporter Jarne Rediers ging eens een kijkje nemen bij de meest favoriete meidengroep van het land. Bekijk het in een nieuwe Showbits.
Lees verder

LIVE. Eupen maakt via Lambert snel gelijk nadat Adingra met knappe lob Union op 0-1 had gezet
• Union won donderdag in Conference League van Malmö (3-2) • Adingra naast Boniface in de spits bij Union • Stadion: Am Kehrweg • Scheidsrechter: Laforge
Lees verder

KLM schrapt vanwege drukte Schiphol maandag 42 vluchten
Vanwege de drukte en personeelskrapte op Schiphol heeft KLM voor maandag 42 vluchten uit de dienstregeling gehaald. Die ingreep deed de maatschappij na een eerdere oproep van de luchthaven om minder passagiers vanaf Schiphol te vervoeren om de drukte het hoofd te bieden.
Lees verder

Prins Harry voelde zich "vernederd" tijdens wake: "Dit voelt als een uithaal"
Emotionele domper voor Prins Harry (38). Nu hij geen officieel lid meer is van de Britse Royal Family, moest hij de initialen van zijn grootmoeder van zijn militair kostuum halen. Een vernedering, klinkt het vanuit de omgeving van de prins. Te meer omdat prins Andrew (62), ook van zijn functies ontheven, ze wél mocht houden.
Lees verder

Anne en Claudes liefde begon als een tienerromance op afstand. "Toen hij van die trein stapte, was ik helemaal zeker"
Op haar vijftiende ontmoet Anne (69) haar ware liefde, Fransman Claude (70). Niet in het echt, wel via brieven die ze uitwisselen met elkaar, een jaar lang. Maar de vlinders vermenigvuldigen zich tot ondraaglijke aantallen en de twee besluiten elkaar op te wachten op een perron in Brussel. "Ik had haar een foto van mezelf met ontbloot torso gestuurd. Anne stuurde een foto terug op A4-formaat. Ik ben daar en dan als een blok voor haar gevallen. J'étais fou d'amour. Gek van liefde."
Lees verder

Deze week in 'Familie': Zjef heeft teelbalkanker en wordt meteen geopereerd en wat spookt Koen allemaal uit?
Een week vol spanning en onverwachte wendingen. Dat hebben de scenaristen van de VTM-soap 'Familie' bedacht. Zo doet Kato (Alix Konadu) een vreselijke ontdekking die haar meteen naar een dramatische gebeurtenis terug katapulteert.
Lees verder

Vermoeide Evenepoel sleept brons uit de brand: "Ik moet tevreden zijn. Deze tijdrit was pak beter dan die in Vuelta"
Moe, meer moe, Evenepoel. De overtreffende trap van vermoeidheid. Remco Evenepoel hoopte na de zware Vuelta en lange reis op supercompensatie, maar die kwam er niet helemaal. Hij reed een van zijn beste tijdritten, maar niet de beste, dus moest hij tevreden zijn met brons. "Ik had vooraf gezegd dat ik niet teleurgesteld zou zijn en daar ga ik mij aan houden."
Lees verder

Jongeman (21) thuis onverwacht overleden in Heusden-Zolder
In de wijk Lindeman in Heusden-Zolder is zaterdagavond een jongeman onverwacht overleden. Het gaat om de 21-jarige Memet Murat.
Lees verder

LIVE VELDRIJDEN. Van Empel pakt zege bij vrouwen, wie wint de eerste Belgische cross van het seizoen bij de mannen in modderig Kruibeke?
Terwijl het WK op de weg in Australië aan de gang is, trekken de veldrijders zich voor het eerst dit seizoen op gang. En dan nog wel op Belgische bodem. De Exact Cross in Kruibeke is live te volgen op deze pagina en te bekijken op VTM met commentaar van Michel Wuyts.
Lees verder

Restanten van drugslab gedumpt in bos
Aan de Varenberg in Pellenberg (Lubbeek) zijn restanten gevonden van een drugslab. Politie en parket kwamen ter plaatse voor vaststellingen.
Lees verder

Met laatste actie van de match: Victor Boniface bezorgt Union nog zege na fout van Eupendoelman Moser
Union wist op de valreep alsnog te winnen op Union (1-2). Boniface - wéér hij - buitte met een kopbal een fout van Eupendoelman Moser uit voor een gevleide driepunter. Want de vicekampioen leek wat op zijn tandvlees te zitten: de interlandbreak is meer dan welkom.
Lees verder

LIVE. Match kan alle kanten uit in Eupen: Peeters mist voor thuisploeg, Lynen en François dicht bij 1-2
• Union won donderdag in Europa League van Malmö (3-2) • Adingra naast Boniface in de spits bij Union • Stadion: Am Kehrweg • Scheidsrechter: Laforge
Lees verder

Topadvocaat Omar Souidi: "Wij hadden een feest voorbereid voor de geboorte van ons zoontje. In de plaats organiseerden we zijn begrafenis"
Aan de hand van 16 vragen, ontwikkeld door psychiater Dirk De Wachter, praat journaliste Sabine Vermeiren elke week met een bekende Vlaming. Hoe kijkt hij/zij naar de liefde, naar relaties, naar het leven? Deze week: topadvocaat Omar Souidi.
Lees verder

Altijd al een prinses of superheld willen zijn? Disneyland Paris houdt audities in Nederland
Goed nieuws voor wie ervan droomt Assepoester of Spider-Man te spelen. Disneyland Paris is op zoek naar nieuwe performers om deze personages te vertolken in hun shows en parades. Daarom organiseert het Franse park volgende week zondag een auditiedag in Amsterdam, maar er zijn wel enkele belangrijke voorwaarden.
Lees verder

Agente beweert in virale video dat ze sneller mag rijden dan limiet, maar krijgt uitspraken als boemerang in gezicht
Een Amerikaanse agente uit Federal Way (Washington) gaat viraal met een video die ze opnam in haar uniform en in een politieauto. Breanna Strauss, die bij de politie werkt sinds augustus 2021, roept in de video automobilisten op uit de weg te gaan voor politieauto's op de snelweg.
Lees verder

'Quarantainebus' crasht in China: tientallen doden en gewonden
Bij een busongeluk in het zuidwesten van China zijn 27 mensen om het leven gekomen. Dat melden de lokale autoriteiten. Nog eens twintig anderen raakten gewond. Het gaat om het dodelijkste verkeersongeluk in het land tot nu toe dit jaar.
Lees verder

700.000 mensen op openingsweekend van eerste Oktoberfest sinds pandemie
Ongeveer 700.000 mensen hebben het openingsweekend van het Oktoberfest in Duitsland bezocht, ondanks het koude en natte weer, zo hebben de organisatoren gemeld. Dat zijn er heel wat minder dan de 1 miljoen mensen die in 2019 voor het openingsweekend van de bier- en volksfeesten naar München afzakten, het laatste Oktoberfest voor de uitbraak van de coronapandemie.
Lees verder

Nederlands gerecht laat topman van Jumbo vrij na verhoor in witwaszaak
De topman van supermarktketen Jumbo is na verhoor in Nederland vrijgelaten. Frits van Eerd werd eerder deze week opgepakt in een groot witwasonderzoek. De 58-jarige hoofdverdachte in deze zaak zit nog wel vast, meldt het Openbaar Ministerie.
Lees verder

Woody Allen stopt met filmmaken en brengt nog een film uit
Woody Allen stopt binnenkort met het maken van films. De 86-jarige regisseur liet onlangs al doorschemeren dat hij dacht aan stoppen omdat 'de lol' er voor hem een beetje af is. Zondag kondigde Allen aan dat de nog te verschijnen film 'Wasp 22' de laatste van zijn hand zal zijn.
Lees verder