Doorgaan naar hoofdcontent

Groen en Ecolo willen ook vaccinatieverlof voor privésector, Dermagne legt kwestie voor aan ministerraad

HLN
Groen en Ecolo willen ook vaccinatieverlof voor privésector, Dermagne legt kwestie voor aan ministerraad
Kamerleden Kristof Calvo (Groen) en Cécile Cornet (Ecolo) hebben vicepremier en minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) gevraagd om vaccinatieverlof ook voor de nieuwe boosterprik met het coronavaccin voor alle werknemers mogelijk te maken. Ambtenaren hebben al recht op klein verlet om zich tijdens de werkuren te laten inenten, maar voor de privésector geldt die regel nog niet. Dermagne heeft ondertussen laten weten dat de kwestie komende week op de agenda van de ministerraad staat.
Lees verder

Zo beleeft Vlaanderen overwinning van Remco: van feest met familie Evenepoel in Schepdaal tot enorme ontlading bij fanclub in Oudenburg
De koers is gereden, de nieuwe wereldkampioen is gekend. En tien jaar na Philippe Gilbert is het opnieuw een Belg: Remco Evenepoel mag het komende jaar in de regenboogtrui rondrijden. We moesten er vroeg voor opstaan op een zondag, maar voor echte wielerfanaten is geen uur te vroeg. Onze redactie maakte een overzicht van hoe jullie het WK Wielrennen hebben beleefd.
Lees verder

En of ze in de wolken zijn: mama Agna, in regenboogtrui, en verloofde Oumi dansen na wereldtitel - ouders wagen zich zelfs aan stagedive
Mama Agna, papa Patrick en verloofde Oumi volgden de regenboogtriomf van Remco Evenepoel aan het supporterscafé in Schepdaal. Toen hij de finish bereikte, vlogen ze elkaar in de armen. Apetrots zijn ze, of wat had u gedacht? Agna danste nadien op het monument voor het café. Ín regenboogtrui. Samen met vader Patrick waagde ze zich zelfs aan een stagedive. Ook Oumi liet zich verleiden tot een vreugdedansje.
Lees verder

"Zoiets doe je niet": tumult in Wieze omdat Peter Wright gebruikelijk vuistje weigert voor decider
Een opmerkelijk moment in de tweede ronde van de Belgian Darts Open in Wieze. Toen het duel tussen Peter Wright (PDC 2) en Niels Zonneveld (PDC 76) uitdraaide op een decider, weigerde de 52-jarige Schot en tweevoudige wereldkampioen het traditionele vuistje van Zonneveld. De Nederlander dacht er het zijne van, keek richting entourage en maakte een hoofdbeweging richting Wright. Als: 'heb je gezien wat hij deed'?
Lees verder

Het vermogen van de Windsors: 30 paleizen, 600 Da Vinci's en bijna de hele Britse zeebodem
Met hun geschatte vermogen van 28 miljard euro hoeven de Windsors vermoedelijk alleen sommige emirs en sultans voor zich te dulden. Toch werkt de Britse koninklijke familie al decennia aan een zorgvuldig gecultiveerd imago van zuinigheid. En dat doet ze volgens 'De Volkrant' niet voor niks.
Lees verder

"Ik ben geen topchef, maar kook ook gewoon voor mijn gezin zoals mijn lezers": Sandra Bekkari tipt hoe je élke dag snel en lekker eten op tafel zet
De vraag 'wat eten we vandaag' passeert in elk huishouden meermaals per week. "Ook bij mij is het soms even zoeken", lacht Sandra Bekkari. Hoe slaagt ze er met een gezin in om elke dag eten op tafel te krijgen? En welke recepten zijn snel én toegankelijk om klaar te maken? Ze deelt tips en 3 exclusieve recepten uit haar nieuwste kookboek 'Framily Food'.
Lees verder

Al meer dan 40 doden bij protesten in Iran, president waarschuwt voor beslissend ingrijpen
In Iran zijn bij de protesten na de dood van de 22-jarige Mahsa Amini al zeker 41 personen om het leven gekomen. Dat meldt de Iraanse nationale omroep IRIB zondag. Het cijfer is weliswaar nog niet officieel bevestigd. De ultra-conservatieve Iraanse president Ebrahim Raisi zegt dat er "beslissend" zal worden opgetreden tegen de golf van onrust.
Lees verder

Al meer dan 40 doden bij steeds gewelddadigere protesten in Iran
In Iran zijn bij de protesten na de dood van de 22-jarige Mahsa Amini al zeker 41 personen om het leven gekomen. Dat meldt de Iraanse nationale omroep IRIB zondag. Het cijfer is weliswaar nog niet officieel bevestigd.
Lees verder

LIVE VELDRIJDEN (16u). Wie wint in Beringen tweede manche van Exact Cross?
Nog meer wielersport vandaag, want in Beringen wordt de tweede manche van de Exact Cross gereden. Om 16u15 de elite vrouwen, om 17u30 gaan de elite mannen van start. Michael Vanthourenhout won vorige week de eerste manche in Kruibeke, viert hij opnieuw? Ontdek het vanaf 16u op VTM of in onderstaande liveblog.
Lees verder

Economen verwachten nieuwe recordinflatie voor september: "Net onder 10 procent"
De inflatie in de eurozone is deze maand waarschijnlijk verder opgelopen tot een nieuw record. Zo gaan economen die zijn ondervraagd door persbureau 'Bloomberg' ervan uit dat de inflatie in september net onder de 10 procent zal uitkomen.
Lees verder

LIVE DARTS. Mooie affiches in Wieze, wat doet Huybrechts tegen tweevoudig wereldkampioen Lewis?
De finaledag in Wieze. In de middagsessie staan de achtste finales op het programma. Kim Huybrechts neemt het daags na zijn stuntzege tegen Michael van Gerwen op tegen Adrian Lewis. Welke darters plaatsen zich voor de kwartfinales? Kijk live op VTM 2 of volg het in onderstaande liveblog.
Lees verder

Israëlische militairen doden Palestijn op Westelijke Jordaanoever
Israëlische militairen hebben zondag volgens de Palestijnse autoriteiten op de Westelijke Jordaanoever een Palestijnse man gedood. Het Israëlische leger stelt dat soldaten tijdens een routinepatrouille hebben geschoten op "gewapende verdachten".
Lees verder

Schepdaal schreeuwt 'hun' Remco naar de overwinning in De Rustberg: "Deze prestatie is Merckxiaans"
Nagelbijten was het, in supporterscafé De Rustberg zondagochtend. Tientallen supporters schreeuwden hun wielerheld en kannibaal van Schepdaal naar de overwinning. Remco Evenepoel is wereldkampioen! "Mijn vrouw haar warm eten zal voor vanavond zijn", klinkt het bij een dolenthousiaste supporter. Het wordt een feest dat hoogstwaarschijnlijk nog tot in de vroege uurtjes verdergezet zal worden. Wij waren er deze voormiddag alvast bij vanop de eerste rij.
Lees verder

LIVE. Tijd voor het feest: Evenepoel arriveert onder grote belangstelling in hotel en krijgt knuffel van Van Aert en co.
Remco Evenepoel (22) wereldkampioen. Dat wordt uiteraard gevierd. Te beginnen met zijn intrede in het hotel. Volg de nasleep van Remco's wereldtitel, met onder meer de festiviteiten in het Belgishe kamp en reacties uit de wielerwereld, in onderstaande liveblog.
Lees verder

Buitenlandse media lyrisch over wereldtitel Evenepoel: "Hij zit aan de tafel van de allergrootsten"
Remco Evenepoel kroonde zich in het Australische Wollongong tot wereldkampioen wielrennen. België staat in rep en roer, maar ook de buitenlandse pers is lyrisch over het huzarenstukje van onze landgenoot. "Vijf jaar nadat hij het wielrennen ontdekte en twee jaar nadat hij bijna het leven liet in de Ronde van Lombardije, staat het Belgische wonderkind aan de top."
Lees verder

Premier De Croo voorzichtig over betonnering lagere btw en sociaal tarief
Premier Alexander De Croo (Open Vld) reageert voorzichtig op het pleidooi van PS-voorzitter Paul Magnette om de btw-verlaging op gas en elektriciteit en het uitgebreid sociaal tarief voor enkele jaren te betonneren. Hij waarschuwt immers de begroting niet structureel te bezwaren.
Lees verder

Minstens zeven doden bij zelfmoordaanslag in Mogadishu
Bij een zelfmoordaanslag in de Somalische hoofdstad Mogadishu zijn minstens zeven mensen om het leven gekomen. Negen anderen raakten gewond, meldt het leger.
Lees verder

Dubbel shinen op de catwalk: Vlaamse tweelingzussen Ellen en Marit hand in hand voor Gucci
Dubbel zicht bij Gucci, op de modeweek in Milaan. Toeschouwers wreven zich de ogen uit toen van elk prachtig model plots een exacte kopie opdook. Ook het gegeerde Vlaamse model Ellen de Weer (32) mocht shinen met haar tweede helft, haar eeneiige tweelingzus Marit, fonkelnieuw op de catwalk.
Lees verder

LIVE. Remco Evenepoel feestelijk onthaald in hotel, Stijn Vlaeminck spreekt met kersverse wereldkampioen
Remco Evenepoel (22) wereldkampioen. Dat wordt uiteraard gevierd. Te beginnen met zijn intrede in het hotel. Volg de nasleep van Remco's wereldtitel, met onder meer de festiviteiten in het Belgische kamp en reacties uit de wielerwereld, in onderstaande liveblog.
Lees verder

"De herfst is een beter plantseizoen dan de lente": tuinexperte toont wat er nú allemaal in de grond kan
In september voelt de bodem van je tuin zich opperbest: nog lekker warm van de zomer, en al voldoende vochtig door de eerste herfstregentjes. In zo'n omgeving slaan planten meteen aan de groei. Profiteer ervan om nog flink bij te zaaien en te planten. Onze tuinexperte Laurence Machiels geeft advies.
Lees verder