Doorgaan naar hoofdcontent

Gemeente Herent: Je elektrische fiets of step fout opladen, kan brand veroorzaken

Gemeente Herent
Je elektrische fiets of step fout opladen, kan brand veroorzaken
Je elektrische fiets of step opladen voelt als de normaalste en veiligste zaak ter wereld. Maar als het fout gebeurt, kan het ook heel wat schade veroorzaken. De batterijen, opladers en kabels kunnen vuur vatten en een brand veroorzaken. Gelukkig zijn er manieren om dat te vermijden.
Lees verder

Knoop mee de strijd aan tegen armoede in Herent
17 oktober is de internationale dag van het verzet tegen armoede. Herent organiseert elk jaar lokale acties om samen de strijd tegen armoede aan te gaan.
Lees verder

Test BE-Alert op 6 oktober
Op 6 oktober test onze gemeente net als verschillende andere gemeenten BE-Alert. Alle ingeschreven inwoners ontvangen die dag van ons een e-mail met het volgende testbericht "… Je leest een testbericht van BE-Alert van de gemeente Herent. Er is geen reactie vereist. Je hoeft niets te doen..."
Lees verder

Buiten niet stoken!
Verbranden van afval of groenafval in open lucht in je tuin of op andere plaatsen waar het niet mag, is een schending van de milieuregelgeving. Het is daarom belangrijk om de regels goed na te leven. Bij een overtreding kan er een proces-verbaal worden opgesteld.
Lees verder

Omleiding buslijnen 352 en 652 op zaterdag 1 oktober
Op zaterdag 1 oktober vinden er op het dorpsplein in Veltem verschillende activiteiten plaats zoals een boerenmarkt, rommelmarkt, zolderverkoop... Daardoor rijden de bussen van De Lijn tijdelijk anders tussen 10 en 17 uur. Het betreft de lijnen 352 en 652.
Lees verder