Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 16 september 2022

Gemeente Balen: Onderwijs: Nieuw in de bib: troostkoffer voor kleuters

Onderwijs: Nieuw in de bib: troostkoffer voor kleuters
Hé, hoe vervelend… Kinderen van alle leeftijden, ook kleuters, krijgen te maken met de dood van huisdieren, familie of kennissen. Met dit pakket van Kathleen Amant kan je meteen aan de slag in de klas! Je kan het reserveren via het e-loket.
Lees verder

Onderwijs: In sporttenue naar school
Sport Vlaanderen roept iedereen op om op woensdag 28 september in sporttenue naar school/werk te gaan. Stimuleer dus je leerlingen om mee te doen en doe zelf ook mee! September is trouwens de maand van de sportclub. Je kan die maand in Balen verschillende sporten gratis uitproberen.
Lees verder

Buurtrestaurant Balen opnieuw van start
Een Buurtrestaurant is een plaats waar iedereen welkom is om samen gezond, gezellig en tegen een budgetvriendelijke prijs te eten. Na de zomerpauze kan je vanaf vrijdag 2 september weer elke vrijdag (of dinsdag in Den Travoo) terecht op een andere locatie. Vooraf reserveren.
Lees verder

Heropstart Peuterspeelpunt vanaf 2 september
De eerste sessie vindt plaats op vrijdag 2 september van 9u tot 11u45, daarna kan je er elke vrijdag (behalve tijdens schoolvakanties) terecht voor een leuk speelmomentje voor kids tussen 0 en 3 jaar.
Lees verder

Onderwijs: Gratis opleiding 'Smartschool' voor ouders
Bijna elke school werkt met Smartschool. Helaas zijn niet alle ouders mee in de moderne wereld van pc's en online programma's. Als je merkt dat sommige ouders het hier moeilijk mee hebben, dan kan je hen aanraden om de gratis 'Smartschool' te volgen.
Lees verder