Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 16 september 2022

Gemeente Balen: Onderwijs: Hulp nodig bij de start van het nieuwe schooljaar? Neem contact op met de sociale dienst

Onderwijs: Hulp nodig bij de start van het nieuwe schooljaar? Neem contact op met de sociale dienst
Als je merkt dat ouders moeilijkheden/stress hebben bij de opstart van het nieuwe schooljaar, kan je hen doorverwijzen naar onze sociale dienst. Zij kunnen helpen met o.a. rekeningen betalen, het vinden en betalen van hobby's,...
Lees verder

Onderwijs: Spelregels klaskaart bib
Bij het bezoek aan de Bib horen enkele afspraken en weetjes. We herhalen ze nog even en voegen enkele nieuwigheden toe. Lees dus zeker verder hoe je je klaskaart gebruikt.
Lees verder

MIRIAM, project voor kwetsbare, alleenstaande mama's
Ben jij een alleenstaande mama die het financieel moeilijk heeft of heb je het gevoel dat je sociaal geïsoleerd raakt? Project MIRIAM richt zich speciaal tot deze doelgroep. Twee medewerkers van de sociale dienst staan klaar om deze mama's intensief en individueel te begeleiden.
Lees verder

Help jongeren aan een job voor één dag op Youca Action Day (20 okt)
Op donderdag 20 oktober is het Youca Action Day. Die dag werken jongeren één dag i.p.v. naar school te gaan en schenken ze het verdiende bedrag (55 euro) aan projecten wereldwijd. Wil jij ook iemand een dagje laten meedraaien in je bedrijf, organisatie of vereniging? Meld je dan nu aan!
Lees verder

Onderwijs: Rondleiding in de bib voor leerkrachten en ouders
Ter vervanging van de ouderavond, nodigt de bib alle ouders en leerkrachten van de eerste graad uit voor een rondleiding in de bib. Je krijgt er een woordje uitleg over de werking en de klasbezoeken in de bib. Lees verder om te zien wanneer jouw school aan de beurt is.
Lees verder