Doorgaan naar hoofdcontent

Geen stunt van Belgian Cats tegen olympisch- en wereldkampioen Amerika

Geen stunt van Belgian Cats tegen olympisch- en wereldkampioen Amerika

Geen stunt op de eerste speeldag van het WK in het Australische Sydney en van de Belgian Cats versus olympisch- en wereldkampioen Amerika. Zelfs zonder het trio WNBA-kampioenen (Kelsey Plum, Chelsea Gray en A'Ja Wilson) van Las Vegas Aces (zij arriveren vandaag, red.), was Team USA een maatje te groot voor de Cats. Vrijdag (5 uur Belgische tijd) moeten de Cats reageren met winst tegen Korea. In poule A opende Puerto Rico tevens met een verrassende 58-82 zege tegen Bosnië en Herzegovina.

Lees verder

IN BEELD. Wout van Aert en co verkennen WK-parcours in de regen

Het was druk donderdag op het WK-parcours in het Australische Wollongong. Ondanks het slechte weer maakten héél wat renners gebruik van de afsluiting van de WK-wegen om de lokale ronde te verkennen. Zo ook de Belgische selectie, behalve Remco Evenepoel.

Lees verder

Vermoedelijke opstelling bij Rode Duivels is deze keer moeilijke puzzel: Debast, Castagne, Faes of toch nog Dendoncker?

Roberto Martinez wilde zelfs geen tip van de sluier over zijn opstelling in het Nations League-duel tegen Wales (aftrap 20u45) oplichten. De bondscoach kondigde wel aan dat van de veldspelers niemand twee keer 90 minuten zal spelen. Dat maakt het nog moeilijker om de puzzel te leggen.

Lees verder

Lotte Kopecky leeft als outsider naar het WK toe: "Italië lijkt me sterker dan Nederland"

Lotte Kopecky beschouwt zichzelf komende zaterdag in het Australische Wollongong eerder slechts een outsider voor de wereldtitel. Haar absolute topfavoriete? Verrassend geen Nederlandse, wel een Italiaanse. "Elisa Longo Borghini, daar straalt kracht vanuit."

Lees verder

Wout van Aert en Remco Evenepoel trokken lessen uit het vorige WK: "We gaan samenwerken, ik heb 'ja' gezegd zoals bij een huwelijk"

Wout van Aert en Remco Evenepoel hebben donderdag in het Australische Wollongong hun persconferentie gegeven in de aanloop naar het WK wielrennen. Broederlijk en grappend naast elkaar gaven ze aan dat ze lessen hadden getrokken uit de fouten van vorig jaar in Leuven. "Ja, we gaan samenwerken. Ik heb 'ja' gezegd, zoals bij een huwelijk."

Lees verder

Annemiek Van Vleuten zit alweer op de fiets na val tijdens Mixed Relay

Annemiek van Vleuten heeft donderdag, een dag na haar val op de WK in de gemengde ploegentijdrit, alweer op de fiets gezeten. De wielrenster uit Wageningen maakte een trainingsritje van twee uur rond Sydney. "Het is niet ideaal, maar het gaat wel", vertelde ze eenmaal terug in het rennershotel.

Lees verder

Mathieu Van der Poel: "Ik word een dagje ouder, de kansen om die regenboogtrui te pakken worden elk jaar kleiner"

Hoewel voor Nederland de gemengde ploegentijdrit op het WK wielrennen in Australië op een debacle uitliep, hield Mathieu van der Poel er een goed gevoel aan over. De Nederlandse kopman voor de wegrace van zondag, die sinds zijn uitvallen in de Tour de France nog maar vier koersen reed, had de benen getest. "Het is nog niet top, maar ik hoop tegen zondag helemaal in orde te zijn", vertelde Van der Poel donderdag in het hotel van de Nederlandse ploeg.

Lees verder

Roger Federer speelt dubbel met Rafael Nadal in laatste match van zijn carrière

Roger Federer speelt vrijdagavond in de Laver Cup, in de laatste wedstrijd van zijn carrière, dubbel aan de zijde van zijn eeuwige concurrent Rafael Nadal. Dat maakten de organisatoren van het toernooi in Londen donderdag bekend. Hun tegenstanders zijn de Amerikanen Jack Sock en Frances Tiafoe.

Lees verder

Igor de Camargo keerde na twintig jaar Europees voetbal voorgoed terug naar Brazilië: "Ik geniet nu 's avonds zonder schuldgevoel van een glaasje wijn"

"Ik was uitgenodigd om te gaan sjotten met Ronaldinho, maar ik moet mijn prioriteiten stellen", vertelt Igor de Camargo (39) vanuit Brazilië. De doelpuntenmaker die in mei op pensioen ging legde een avondje met de Standardlegends niet zomaar naast zich neer. De Braziliaanse Belg wil zijn tweede leven in zijn thuisland graag zo snel mogelijk op de rails krijgen. "Maar als ik de drang voel om naar België terug te keren zal ik het niet nalaten. Ik ken de weg."

Lees verder

Medefavoriet Tadej Pogacar verwacht een echte afvallingsrace: "Wat ons plan is, zien jullie zondag wel"

Misschien wel één van de gevaarlijkste klanten voor Van Aert en Evenepoel: Tadej Pogacar (23) is in vorm. Dat bewees hij in de GP van Montréal waar hij Van Aert aftroefde in de sprint. De Sloveen lijkt erg ontspannen. Op zijn persconferentie had hij het vooral over zijn team, zonder al te veel in te gaan op de concurrentie.

Lees verder

Telenet introduceert allereerste zender in België met alleen maar vrouwensport

Telenet lanceert vanaf 23 september de gloednieuwe internationale zender W-Sport. Het is de allereerste zender in ons land die enkel vrouwensport uitzendt. Staan onder andere op het programma: live verslaggeving van onder meer de vrouwelijke Premier League en vier andere Europese voetbalcompetities, basketbal, triatlon, paardrijden en boksen. Alle Telenet TV-klanten kunnen gratis afstemmen op de zender.

Lees verder

Blackwave. zet met nummer op FIFA23-soundtrack volgende grote stap: "Dit is een kinderdroom die uitkomt"

Het Antwerps hiphopduo blackwave. staat binnenkort op de nieuwe afspeellijst van het populaire voetbalspel FIFA.

Lees verder

Tennisfans breken het kot net niet af voor… training van Roger Federer: O2 Arena nu al in vuur en vlam voor afscheid Zwitser

Rger Federer speelt vrijdagavond in de Laver Cup, in de laatste wedstrijd van zijn carrière, dubbel aan de zijde van zijn eeuwige concurrent Rafael Nadal. De twee tennisiconen trainden donderdag, tegen Novak Djokovic en Andy Murray in een zinderende O2 Arena. Nogmaals: het was een training. Wat gaat dat morgen geven tijdens de wedstrijd?

Lees verder

Shakira praat voor het eerst over haar scheiding: "Donkerste uren van mijn leven"

Begin deze zomer kondigden Shakira (45) en Gerard Piqué (35) aan dat ze gingen scheiden. Nu praat de Colombiaanse popster voor het eerst over de breuk met de voetballer in het oktobernummer van Elle, waar ze op de cover staat. Daarin laat ze weten dat ze een lastige periode doormaakt.

Lees verder

Kortrijk Spurs versus Telenet Giants Antwerp, de strijd tussen de broers De Ridder: "Tegen mijn broer spelen? Dat voelt heel raar aan, ja"

Vandaag trekt de Telenet Giants Antwerp naar de Lange Munte in Kortrijk voor het bekerduel tegen Kortrijk Spurs. En nee, niet iedereen leeft daar met hetzelfde gevoel naartoe: voor sommige spelers belooft het een heel bijzondere match te worden. Zo is het de eerste officiële match waarin broers Niels (21, Kortrijk Spurs) en Thijs De Ridder (19, Telenet Giants Antwerp) tegenover elkaar staan. "Ik hoop oprecht dat Niels een goede match speelt."

Lees verder

Wie is favoriet en met wie kan je het meeste geld verdienen op het WK wielrennen? Bookmakers zijn eensgezind

Het WK wielrennen domineert deze week de gesprekken aan tafel, de toog en in de auto. Wie pakt in Wollongong die felbegeerde regenboogtrui? Uiteraard spelen ook de bookmakers hierop in en ze zijn het erover eens: er zijn maar drie echte topfavorieten.

Lees verder

Hoe lastig is het WK-parcours (en die Mount Pleasant) nu eigenlijk? Ontdek het zelf met GoPro-verkenning van plaatselijke ronde

Wie zou eens graag zijn fiets pakken en het lokale rondje van het WK wielrennen in Wollonggong verkennen? Dankzij een video van Australia Cycling kan het virtueel.

Lees verder

Philippe Gilbert maakt zijn allerlaatste koersen bekend: Parijs-Tours wordt afscheid van profpeloton, adieu volgt op Cauberg

Philippe Gilbert is aan zijn allerlaatste koersen toe. Op zijn werkagenda staan nog drie koersen: Binche-Chimay-Binche van dinsdag 4 oktober, Parijs-Bourges van donderdag 6 oktober en Parijs-Tours van zondag 9 oktober.

Lees verder

UCI-voorzitter is niet bang van mogelijke rechtszaak: "In sport moet je kunnen degraderen, WorldTour-systeem met dalers blijft behouden"

"In de sport moet je kunnen degraderen. Natuurlijk is dat niet leuk, maar je moet nu eenmaal de resultaten aanvaarden." Zo reageerde UCI-voorzitter David Lappartient op het gegeven dat de eigenaar van Israel-Premier Tech desnoods de wereldwielerbond voor de rechtbank daagt indien zijn team uit de World Tour verdwijnt.

Lees verder

LIVE. De opstelling: Zeno Debast maakt meteen debuut voor Rode Duivels in Nations League-duel tegen Wales

In de Nations League nemen de Rode Duivels nemen het vanavond andermaal op tegen Wales. De Belgen moeten winnen om uitzicht te blijven behouden op de Final Four. Volg de wedstrijd hier LIVE.

Lees verder

Jade Linthoudt (18) is nu al derdejaars geneeskunde en rijdt zaterdag het WK bij de junioren: "Je hebt geen hoog IQ nodig om koers te kunnen lezen"

Jade Linthoudt uit het Oost-Vlaamse Appelterre rijdt zaterdagnacht haar WK bij de meisjes-juniores. Vanaf volgende week zit de 18-jarige opnieuw op de universiteitsbanken van de VUB als derdejaars geneeskunde. "Je hebt geen hoog IQ nodig om de koers te kunnen lezen."

Lees verder

Waarom Rode Duivels voor elk EK of WK nieuw truitje hebben: extra geld voor de bond, maar vooral Adidas wordt er rijk van

140 euro, dat is de prijs voor een 'authentiek' WK-truitje van de Rode Duivels… waarvan het grootste deel niet in de zakken van de Belgische bond, maar wel in die van Adidas verdwijnt.

Lees verder

Achtste wereldtitel F1 1 blijft doel voor Lewis Hamilton: "De verhalen dat ik stop en met pensioen ga, doen al jaren de ronde'

Lewis Hamilton heeft "eeuwige trouw" beloofd aan het Formule 1-team van Mercedes en zijn zinnen gezet op een achtste wereldtitel. Dat zegt de Britse poloot op de website van de Formule 1.

Lees verder

Engelsman Anthony Taylor moet clash tussen Nederland en België in goede banen leiden

De Engelsman Anthony Taylor is door de Europese Voetbalconfederatie UEFA aangeduid om de 129e Derby der Lage Landen van zondagavond tussen Nederland en België in een uitverkochte Johan Cruijff ArenA in Amsterdam in goede banen te leiden, zo maakte UEFA donderdag bekend.

Lees verder

Gigantisch eisenpakket van Lionel Messi uitgelekt: tegenover fikse salarisverlaging moest er heel wat in de plaats komen

In tranen verliet Lionel Messi FC Barcelona, om vervolgens transfervrij naar PSG te gaan. Toch werd er wel degelijk door hem en zijn vader onderhandeld met de Catalanen over een contractverlenging, in 2020. De Spaanse krant El Mundo heeft het mailverkeer tussen de twee partijen in bezit. De Argentijnse superster blijkt een tamelijk bizar eisenpakket er tegenaan gegooid te hebben.

Lees verder

Kunstschaatsster Loena Hendrickx overtuigt met nieuwe korte kür (en nieuwe outfit)

Met een overdonderend kort programma is kunstschaatsster Loena Hendrickx donderdag het na-olympisch seizoen begonnen. Op de eerste dag van de wedstrijden om de Nebelhorn Trophy in het Duitse Oberstdorf liet Hendrickx voor het eerst haar Latijns-Amerikaans georiënteerde korte kür zien.

Lees verder

Gestopte Rode Duivels Vincent Kompany, Thomas Vermaelen en Mousa Dembélé in de bloemetjes gezet

Vlak voor de aftrap van de uitwuifwedstrijd tegen Wales, zowat twee maanden voor de start van het WK in Qatar, heeft de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) donderdagavond de voormalige internationals Vincent Kompany, Thomas Vermaelen en Mousa Dembélé gehuldigd.

Lees verder

Gehavend Frankrijk boekt eerste zege in deze Nations League en geeft rode lantaarn door aan Oostenrijk

Frankrijk heeft donderdagavond voor het eerst in deze Nations League kunnen winnen. De ploeg van Didier Deschamps klopte Oostenrijk met 2-0 na doelpunten van Kylian Mbappé en Olivier Giroud. De rode lantaarn in de groep is nu voor Oostenrijk, dat vier punten telt. Les Bleus hebben er vijf en lijken degradatie naar de B-divisie te ontlopen.

Lees verder

ONS OORDEEL. De Bruyne steekt er met kop en schouders bovenuit bij Rode Duivels, gretige Hazard mist snedigheid

De Rode Duivels kenden vooral voor rust weinig moeite met Wales, en dat weerspiegelt zich ook in hun rapport: niemand krijgt een onvoldoende. De hoogste score is – uiteraard - voor Kevin De Bruyne. Ontdek hier onze punten.

Lees verder

Roberto Martinez pakt rood en mist Nations League-duel tegen Nederland: Thierry Henry op de bank in Amsterdam

Opmerkelijk beeld in het slot van de Nations League-wedstrijd tussen de Rode Duivels en Wales. Bondscoach Roberto Martinez kreeg… een rode kaart.

Lees verder

Blessure voor Depay, maar Oranje wint vlot en blijft voor komst van Rode Duivels in poleposition voor Final Four

Tenzij Oranje zondag een pak voor de broek krijgt van de Rode Duivels, mag het voor de tweede keer naar de Final Four van de Nations League. De Nederlanders wonnen verdiend in Polen, al baalden ze vanwege de blessures, onder meer van aanvoerder en topschutter Depay.

Lees verder

De wedstrijd van debutant Zeno Debast onder de loep genomen: slechts één moment overklast

Een tegendoelpunt dat hem niet lekker zal zitten, maar verder zo goed als vlekkeloos: Zeno Debast (18) viel allesbehalve tegen in zijn eerste wedstrijd als Rode Duivel. Wedden dat Roberto Martinez zag wat hij wou zien en er nu een optie achterin bij heeft?

Lees verder

REACTIES. Eden Hazard is "gelukkig", Kevin De Bruyne vond wedstrijd goeie leerschool en voor Zeno Debast was het "wat aanpassen"

De Rode Duivels wonnen slechts met moeite hun "uitwuifwedstrijd" tegen Wales. Vooral dankzij een uitmuntende Kevin De Bruyne werd met 2-1 gewonnen, maar de tweede helft temperde de euforie achteraf.

Lees verder

Aster Vranckx is nieuwe aanvoerder van Belgische belofteploeg: "Nu moet ik nog meer tonen dat ik een leider ben"

Het gaat snel voor Aster Vranckx. De nog altijd maar ­19-jarige middenvelder is de nieuwe aanvoerder van de Belgische U21 en maakte begin deze maand een verrassende toptransfer naar de Italiaanse landskampioen AC Milan. Vranckx en co. oefenen vanavond tegen Jong Oranje.

Lees verder

Minstens één Nederlander duimt zondag voor Van Aert: "Wout is niet top zoals in de Tour, maar zeker goed genoeg om wereldkampioen te worden"

Minstens één Nederlander hoopt zondag op een Belgische wereldtitel. Niet voor niks heeft Merijn Zeeman (43) het contract van Wout van Aert net nog met twee jaar verlengd. Wij leggen de sportief directeur van Jumbo - Visma vijf pertinente vragen voor.

Lees verder

Kortrijkcoach Christophe Beghin neemt het vanavond op tegen de Giants, waar hij vorig seizoen ontslagen werd: "Ja, ik heb het moeilijk gehad"

Ook voor Kortrijkcoach ­Christophe Beghin is het vanavond een speciale wedstrijd. Vijf jaar lang stond hij aan de zijlijn bij de Giants: eerst als assistent en ­later als hoofdcoach. Vorig seizoen kwam er abrupt een einde aan het verhaal.

Lees verder

Frank Raes wordt analist en interviewer voor Gazet van Antwerpen: "Helemaal niets doen, dat kan ik niet"

Frank Raes (68) is officieel al even met pensioen, maar hij kan de sportwereld toch niet loslaten. Als fiere Antwerpenaar zal hij vanaf dit weekend maandelijks een bekend sportfiguur interviewen voor Gazet van Antwerpen. Daarnaast wordt hij ook een van de sportanalisten van uw krant.

Lees verder

Vlad van Mechelen spurt naar brons in wegrit juniores, Duitser Herzog is de nieuwe wereldkampioen

In het Australische Wollongong is de eerste wereldtitel op de weg uitgedeeld. Bij de mannen juniores haalde de Duitser Emil Herzog het voor de Portugees Morgado. Op een kleine minuut van het tweetal spurtte onze landgenoot Vlad Van Mechelen naar de derde plaats. Voor België al meteen de vierde medaille van dit WK, enkel goud ontbreekt nog op het lijstje.

Lees verder

Vlad Van Mechelen opgetogen met resultaat: "Nu durf ik het zeggen: enkel met een medaille kon ik blij zijn"

België heeft er alweer een talent bij. Vlad Van Mechelen spurtte in Wollongong autoritair naar een bronzen medaille in de wegrit van de jongens juniores, het vierde eremetaal al voor ons land. "Ik ben altijd kalm gebleven."

Lees verder