Doorgaan naar hoofdcontent

Europese Commissie denkt aan prijsplafond voor gas in elektriciteitssector

HLN
Europese Commissie denkt aan prijsplafond voor gas in elektriciteitssector
De Europese Commissie heeft een nota opgesteld waarin ze verschillende pistes overloopt die al tijdens de komende winter de energieprijzen moeten drukken. Die nota moet de discussie voeden van de Europese ministers van Energie, die morgen in Brussel bijeenkomen. De Commissie blijkt nog steeds terughoudend over een algemeen gasprijsplafond - waar België en veertien andere lidstaten nochtans nadrukkelijk om vragen - en blijft voor een plafond op enkel Russisch gas pleiten.
Lees verder

Inflatie gaat door het dak met 11,3 procent, hoogste niveau in bijna 50 jaar
De inflatie, die aangeeft hoe snel de prijzen stijgen, is in september opnieuw fors toegenomen. Deze keer tot 11,3%. Vorige maand zat de inflatie nog onder de 10 procent. Het gaat om het hoogste niveau sinds 1975. Vooral de prijs van gas, elektriciteit, kleding en alcoholische dranken zijn toegenomen.
Lees verder

Onze journaliste en haar fietsvrienden wagen 'De klim van je leven': "Er is maar één opdracht. Blijven ademen, blijven trappen"
En op een dag sta je klaar om, geheel vrijwillig, duizend doden te sterven. Op twee wielen dan nog. De grote klim breekt eindelijk aan. "Als je nu eens gewoon doorfietste, Annick, zonder een voet aan de grond te zetten?" Coach Ruben stelt beleefde vragen. Wie kan dat weigeren?
Lees verder

Efteling vanaf 14 november grotendeels rookvrij
Het Nederlandse pretpark de Efteling wordt vanaf 14 november grotendeels rookvrij. Vanaf 2017 mocht er al niet meer gerookt worden in de rijen voor de attracties en in het Sprookjesbos. Dat verbod wordt nu uitgebreid naar het hele park, met uitzondering van enkele rookzones.
Lees verder

Liz Truss ontkent dat belastingverlagingen enkel de rijken ten goede komen
De Britse premier Liz Truss heeft donderdag de aangekondigde belastingverlagingen tegen hevige kritiek verdedigd. Ze ontkent dat die enkel de rijken ten goede zouden komen.
Lees verder

Football Talk. Deinze-coach Shiraishi gooit de handdoek - Benzema keert terug op training bij Real
KMSK Deinze gaat op zoek naar een nieuwe hoofdcoach. Dat maakte de tweedeklasser bekend. Takahisa Shiraishi gaf donderdagmorgen aan zijn positie als T1 ter beschikking te stellen van de club. Beide partijen kwamen vervolgens tot een onderling akkoord.
Lees verder

Kremlin bevestigt dat Poetin annexatie bezette gebieden vrijdag zal aankondigen, pro-Russische leiders in Moskou voor ontmoeting met president
De door Rusland benoemde leiders van de bezette Oekraïense regio's Loehansk, Donetsk, Cherson en Zaporizja zijn in Moskou gearriveerd. Volgens een officier van Cherson staat er een ontmoeting tussen de leiders en de Russische president Vladimir Poetin gepland. Details over die ontmoeting zijn niet bekend. Het Kremlin heeft ondertussen bevestigd dat Poetin de annexatie van de bezette gebieden vrijdag zal aankondigen.
Lees verder

Pro-Russische leiders van bezette Oekraïense gebieden in Moskou voor ontmoeting met Poetin
De door Rusland benoemde leiders van de bezette Oekraïense regio's Loehansk, Donetsk, Cherson en Zaporizja zijn in Moskou gearriveerd. Volgens een officier van Cherson staat er een ontmoeting tussen de leiders en de Russische president Vladimir Poetin gepland. Details over die ontmoeting zijn niet bekend. "Ik kan niet zeggen waar, wat en wanneer", aldus de officier.
Lees verder

Rusland keurt vrijdag annexatie van bezette Oekraïense gebieden goed: pro-Russische leiders in Moskou voor ontmoeting met Poetin
De door Rusland benoemde leiders van de bezette Oekraïense regio's Loehansk, Donetsk, Cherson en Zaporizja zijn in Moskou gearriveerd. Volgens een officier van Cherson staat er een ontmoeting tussen de leiders en de Russische president Vladimir Poetin gepland. Details over die ontmoeting zijn niet bekend. Het Kremlin heeft ondertussen bevestigd dat Poetin de annexatie van de bezette gebieden vrijdag zal aankondigen.
Lees verder

Hoogmoed bij Jens Dendoncker en Jeroen Verdick voor 'Het Jachtseizoen': "We eisen 50.000 euro cash als we winnen"
In 'Het Jachtseizoen' gaan deze week comedians Jens Dendoncker en Jeroen Verdick op de vlucht voor de jagers. Showbits volgde opnames afgelopen zomer. Start het duo met een weldoordacht plan aan het avontuur of leggen ze hun lot in de handen van toevallige passanten? En hoe intimiderend vinden ze de roast door Laura Tesoro, Jamie-Lee Six en Maarten Cop? En hoe schatten de twee elkaar capaciteiten in? Ontdek het in een nieuwe Showbits.
Lees verder

Indonesische vulkaan Mount Ibu uitgebarsten
Op Indonesië is de Mount Ibu uitgebarsten, een ongeveer 1.300 meter hoge stratovulkaan op het eiland Halmahera. De vulkaan spuwt aswolken tot 2,5 kilometer hoog in de lucht, zo stelde een woordvoerder van het Ibu Volcano Observatory.
Lees verder

"Soms schrik ik zelf wat voor 'bitch face' ik kan trekken": Yellow Tigers rekenen op WK meer dan ooit op Britt Herbots als aanvalsleidster
Wat Emma Meesseman voor de Belgian Cats is, dat is Britt Herbots voor de Yellow Tigers: een onmisbare pion. Op haar 23ste, met al 95 caps op de teller, is de Limburgse meer dan ooit de aanvalsleidster van de Belgen op het WK volleybal. Een rol die ze hartstochtelijk en met veel plezier op zich neemt: "Elke keer dat ik op het veld sta, voel ik me herboren."
Lees verder

Meer details bekend over gewelddadige aanval op PSG-speelster, nu dader bekent: "Ik heb ze geslagen met een ijzeren staaf"
Nieuwe onthullingen in de straffe saga die het Franse vrouwenvoetbal in de ban houdt. Vorig jaar werd PSG-speelster Kheira Hamraoui (31) uit haar auto gesleurd en toegetakeld door twee gemaskerde mannen, vermoedelijk in opdracht van haar ploegmate Aminata Diallo (26). Manzi N., één van de twee daders, heeft nu bekend dat hij de voetbalster met een ijzeren staaf heeft geslagen.
Lees verder

Mag je een slaapwandelaar wekken? En moet je nu al vitaminen nemen voor de winter? Ontdek het in onze quiz
"Zolang we maar gezond zijn..." Gezondheid speelt een belangrijke rol in het leven van iedere Vlaming. Maar hoeveel weet jij over springbenen, slaapwandelen en bedwantsen? Doe de test met deze quiz waarin we de interessantste gezondheidsfeitjes van afgelopen week voor jou selecteerden.
Lees verder

Vlaams Belang: "Gezinnen en alleenstaanden blijven in de kou staan"
"Er is kordaat beleid nodig om burgers en bedrijven door de inflatie- en energiecrisis te loodsen. Dat de Vlaamse regering net nu maar nipt een regeringscrisis kon vermijden, getuigt van weinig verantwoordelijkheidszin." Zo reageert Vlaams Belang op het akkoord over de Vlaamse begroting dat gisteren gevonden werd. Het eindresultaat van de onderhandelingen bevalt de oppositiepartij evenmin. "Onze gezinnen en alleenstaanden die niet kunnen rekenen op sociale maatregelen blijven in de kou staan", zegt fractievoorzitter Chris Janssens.
Lees verder

Dit is de Microlino: elektrische auto van 14.900 euro die gat in de markt moet dichten
D'Ieteren, een Belgische importeur en distributeur van auto's, gaat een nieuwe kleine elektrische stadsauto invoeren en online verkopen. Het gaat om de Microlino. Die is slechts 2,5 meter lang en biedt plaats aan twee inzittenden. De basisprijs bedraagt 14.900 euro. D'Ieteren hoopt met de wagen het gat in de markt te dichten in een nieuw segment van mobiliteit.
Lees verder

Erik Van Looy en vriendin opnieuw uit elkaar. Zijn knipperlichtrelaties gedoemd om te mislukken?
Na een knipperlichtrelatie van vijf jaar gooien Erik Van Looy (60) en zijn vriendin (43) de handdoek opnieuw in de ring. Het is een fenomeen dat we bij veel koppels zien: aantrekken en weer afstoten, samen komen en toch terug uiteen gaan. Relatietherapeut Wim Slabbinck beantwoordt enkele vragen over die dynamiek en verklapt de appeal en valkuilen van zulke relaties. "De intensiteit en het magnetisme is vaak juist wat ze zo aantrekkelijk maakt."
Lees verder

Whalen Rozelle, eSports-directeur achter 'League of Legends': "eSports staat nu even ver als basketbal in de tijd van de perzikmand"
Vandaag start 'The Worlds', zeg maar de wereldbeker van 'League of Legends'. In het kader daarvan vroegen we Whalen Rozelle, Chief Operating Officer van de eSports-divisie bij gameuitgever Riot Games, hoe de grootste eSports-game op de wereld momenteel ervoor staat, en wat de toekomst hen brengt.
Lees verder

Stormchaser trotseert sterkste winden van orkaan Ian en brengt verslag uit: "Dit kan je niet menen, kijk naar die blauwe lucht"
Terwijl miljoenen mensen zich opsluiten in huis, is Reed Timmer op de baan. Hij is een professionele stormchaser en tracht spectaculaire beelden vast te leggen. Timmer is op zoek naar het 'oog' van de orkaan, het windstille gebied in het centrum. Daarvoor moet hij wel eerst de sterkste en meest schadelijke winden trotseren.
Lees verder

Dit zijn de 20 producten die in september het duurst zijn geworden, én de 20 die het felst goedkoper werden
De inflatie is nog maar eens geklommen van 9,94 procent vorige maand tot maar liefst 11,27 procent in september. Dat is het hoogste niveau sinds augustus 1975. Vooral de prijs van elektriciteit en aardgas is opnieuw sterk toegenomen, maar ook voor kleding en wijn betaal je nu meer. Reizen met het vliegtuig en ontbijtgranen zijn dan weer fors goedkoper geworden in vergelijking met augustus. Een overzicht van de top 20 van wat duurder en van wat goedkoper werd in september.
Lees verder