Doorgaan naar hoofdcontent

Erling Haaland telt ex-club Dortmund uit met een karatetrap à la Ibrahimovic: kijk, en geniet!

Erling Haaland telt ex-club Dortmund uit met een karatetrap à la Ibrahimovic: kijk, en geniet!

Manchester City heeft zes op zes gepakt in de Champions League na een 2-1-zege tegen Dortmund. Van een leien dakje liep het niet, want de thuisploeg kwam 0-1 achter en moest rekenen op zijn genieën Kevin De Bruyne en Erling Haaland. Die laatste scoorde de 2-1 met een spectaculaire karatetrap die deed denken aan Zlatan Ibrahimovic.

Lees verder

Racist, homofoob en vooral megalomaan: maak kennis met Gigi Becali, de knotsgekke eigenaar van Anderlecht-tegenstander FCSB

Thuis heeft hij een Laatste Avondmaal hangen, met zichzelf in de plaats van Jezus afgebeeld. Het zegt alles over de grootheidswaanzin van George 'Gigi' Becali (64), de eigenaar van het Roemeense FCSB, tegenstander van Anderlecht vanavond. Een gezellig figuur is hij niet, wel een racist, xenofoob en misogyn. De kans dat hij zelf de namen op het wedstrijdblad bepaalt tegen paars-wit is groot, want hij moeit zich vaker wel dan niet met de opstelling van zijn club, zijn speeltje zeg maar.

Lees verder

Neymar maakt scheidsrechter belachelijk op sociale media na bijzonder strenge gele kaart: "Totaal gebrek aan respect"

Neymar en scheidsrechter Daniel Siebert zullen nooit de beste vrienden worden. Na een doelpunt van de aanvaller van Paris Saint-Germain op het veld van Maccabi Haifa (1-3) kreeg de Braziliaan een gele kaart van de Duitser. Reden: de manier waarop hij zijn goal vierde.

Lees verder

Rangers speelt na weigering UEFA toch 'God save the King' in Champions League: kippenvel

Glasgow Rangers heeft woensdagavond de Europese Voetbalbond (UEFA) uitgedaagd door 'God Save the King' te laten weerklinken in het Ibrox Stadium voor de Champions League-wedstrijd tegen Napoli.

Lees verder

Revaliderende Zlatan Ibrahimovic (40) denkt nog niet aan pensioen: "Pas als ik een sterkere speler zie, dan stop ik"

Zlatan Ibrahimovic herstelt momenteel van een zware blessure. Ondanks zijn leeftijd (40 jaar) is er nog geen twijfel bij hem: hij wil doorgaan als voetballer. Dat liet hij blijken op een voor de Zweed typerende manier.

Lees verder

Prachtige beelden: dolgelukkige mascottes weten met zichzelf geen blijf wanneer Lionel Messi het veld betreedt

Het elftal van Paris Saint-Germain bestaat bijna uitsluitend uit sterren, maar de status van Lionel Messi (35) is toch nog van een ander niveau. Dat bleek woensdagavond voor de Champions League-wedstrijd op het veld van Maccabi Haifa nog maar eens.

Lees verder

Wout van Aert, Yves Lampaert en co moedigen lokale renners aan in Australië: "Attack, attack!"

De Belgische wielerselectie heeft donderdag voor een tweede keer gezamenlijk getraind in Australië. Voorlopig gaat het er allemaal nog ontspannen aan toe. Er was onderweg tijd voor een tussenstop in een koffiebar, maar ook om te supporteren voor een lokale koers.

Lees verder

Europa kijkt vol ongeloof naar wondergoal van "Airling" Haaland in Champions League: "Een onmogelijk doelpunt, zoals Johan Cruijff in 1973"

Erling Haaland blijft verbazen. In de Champions League-wedstrijd tegen zijn ex-club Dortmund was de Noorse spits vrij afwezig, tot minuut 83. Met een waanzinnige karatetrap werkte Haaland de schitterende voorzet van Joao Cancelo binnen. Het winnende doelpunt (2-1) deed in heel Europa de monden openvallen… en deed denken aan een goal van Johan Cruijff.

Lees verder

Honderd unieke rode fietskaders ter ere van Vuelta-winst Remco Evenepoel: "This is only the beginning" (en dat is dan 6.500 euro...)

Wil u nog een aandenken aan de Vuelta-winst van Remco Evenepoel? Specialized - de fietsenproducent waar Quick-Step Alpha Vinyl mee samenwerkt - verkoopt honderd replica's van het rode frame waarmee Evenepoel de Vuelta won.

Lees verder

Gouden Schoen Paul Onuachu openhartig over toekomst: "Ik denk niet langer aan transfer"

Het mag regenen zo hard het wil, de barometer van Paul Onuachu nadert opnieuw zijn maximum. "Ik voel me goed in mijn vel", glimlacht de Gouden Schoen. "Misschien wel omdat ik een transfer uit mijn hoofd heb gezet. Het is geen doel meer. Komt de kans er alsnog, zoveel te beter."

Lees verder

"Beter een kilo te veel dan enkele te weinig": topsporter Ward Lemmelijn eet 4 (!) keer zo veel als een normaal persoon

Wat eet topsporter Ward Lemmelijn (25)? De roeier uit Sint-Truiden geeft woensdagavond een inkijk in zijn dagelijks eetpatroon in het Eén-programma 'Over Eten'. Ward eet uiteraard gezond, maar vooral véél. "Per dag moet ik aan 8.000 kilocalorieën geraken", vertelt hij.

Lees verder

Nederland toont nieuwe WK-shirts tegen Rode Duivels en Polen in Nations League

Het Nederlands elftal speelt de komende interlands in de Nations League in nieuwe tenues. De KNVB en kledingsponsor Nike presenteerden donderdag het thuis- en uitshirt dat Oranje eind dit jaar ook gaat dragen op het WK in Qatar. Het thuisshirt is zoals gebruikelijk oranje, voor het uitshirt grijpt Nike terug op koninklijk blauw als kleur. De afgelopen jaren speelde het Nederlands elftal de uitwedstrijden in een zwart tenue met oranje accenten.

Lees verder

OVERZICHT. Rode Duivels nog niet officieel bevestigd, Portugal gaat voor speciaal design: ontdek hier alle nieuwe WK-shirts

Het Wereldkampioenschap voetbal komt eraan en dus maken de deelnemende landen stilaan ook hun nieuwe outfits bekend. Zoals steeds kiezen sommige landen voor een 'out of the box' ontwerp en houden anderen het klassiek. Welke shirts schoppen het tot de finale? Hieronder een overzicht van de nieuwe shirts per land.

Lees verder

Bondscoach Sven Vanthourenhout over tijdritparcours op WK: "Vindt hij de benen van de Vuelta, dan komt Remco in de buurt van de zege"

Kan Evenepoel één week na zijn eerste grote ronde meteen zijn eerste wereldtitel bij de profs pakken? ?De grote favoriet is hij voor het WK Tijdrijden zondag niet. Die rol is volgens Sven Vanthourenhout weggelegd voor de Italiaanse titelverdediger Filippo Ganna. Maar hoopgevend: de bondscoach ziet in Australië een opvallend frisse Evenepoel, zelfs na die Vuelta. "Hij zit niet als een uitgewrongen spons aan tafel, integendeel."

Lees verder

Vrouwelijke scheidsrechters krijgen hogere vergoeding in Spanje en beëindigen staking

De staking van de referees in de hoogste klasse van het Spaanse vrouwenvoetbal is voorbij. Zij eisten een hogere vergoeding en betere werkomstandigheden en sloten daarover donderdag een akkoord met de Spaanse voetbalbond (RFEF).

Lees verder

Sportcomité beslist: match tussen Rupel Boom en Tienen moet opnieuw gespeeld worden

Goed nieuws voor de Steenbakkers. De match tussen Rupel Boom en KVK Tienen, die op 3 september vooraf werd stilgelegd door de wedstrijdleiding wegens een defect licht, moet opnieuw gespeeld worden. Bij Boom zijn ze alvast tevreden dat het Sportcomité hun redenering volgt.

Lees verder

Edegem zet fandorp op tijdens WK voetbal: "In groep is het altijd gezelliger om naar de match te kijken"

In tegenstelling tot vele andere gemeenten en steden, krijgt de gemeente Edegem dit jaar wél een WK-fandorp. Zo'n 500 voetbalsupporters zullen in een overdekte en verwarmde tent naar het voetbal kunnen zien. De locatie is nog niet bekend. "Het kan wel rendabel zijn als er altijd 500 mensen op af komen", zegt de organisator.

Lees verder

Hij loodste volleybalclub Maaseik naar de top: ex-voorzitter Mathi Raedschelders (76) onverwacht overleden

De Belgische volleybalwereld is in rouw. In de nacht van woensdag op donderdag is Mathi Raedschelders (76) totaal onverwacht overleden.

Lees verder

Fans kunnen Michel Verschueren zaterdag laatste groet brengen aan stadion Anderlecht

Na het overlijden van Michel Verschueren (91) kunnen fans en sympathisanten de voormalige manager van Anderlecht een laatste groet brengen. Zaterdagvoormiddag zal de kist aan het stadion staan. Dat liet paars-wit donderdagmiddag weten via de clubkanalen.

Lees verder

Haaland en De Bruyne reageren droogjes op wondergoal: "Ik heb lange benen" en "hetzelfde niveau als Agüero"

Het doelpunt van Erling Haaland in de Champions League tegen Borussia Dortmund (2-1) deed woensdagavond vele monden openvallen. De hoofdrolspeler zelf reageerde na de wedstrijd bijzonder droogjes op zijn doelpunt. En ook ploegmaat Kevin De Bruyne leek niet helemaal verwonderd.

Lees verder

Van de finale naar het ziekenhuis: Dimitri Van den Bergh moet noodgedwongen rust pakken na paniekaanvallen

Dimitri Van den Bergh (28) speelde zondag nog zijn vijfde finale van het seizoen, maar de Belgische nummer één in het darten is op de sukkel met zijn gezondheid. Zowel tijdens als na de German Darts Open kreeg hij een paniekaanval.

Lees verder

Antwerpenaar Ismael Saibari (PSV) laat Rode Duivels links liggen ondanks telefoontje Martinez: "Hij zei wel dat ik welkom blijf"

Vrijdag maakt Roberto Martinez zijn selectie bekend voor de interlands van de Rode Duivels in de Nations League tegen Wales (22 september) en Nederland (25 september). Wie daar alvast niet zal bij zijn is Ismael Saibari. Het 21-jarige PSV-talent heeft in Nederlandse media laten weten dat hij definitief voor Marokko kiest, ondanks een telefoontje van de Belgische bondscoach.

Lees verder

Ook Mark van Bommel was onder de indruk van Club: "Ik zeg al lang dat Brugge de titelfavoriet is"

Antwerp trapt vrijdagavond (20u45) de negende speeldag op gang in een vol huis tegen Seraing. Tegen Cercle Brugge vielen er enkele pionnen uit, maar die kan Mark van Bommel opnieuw opstellen. "Ik heb Seraing tegen Club Brugge zien spelen en daar hadden ze op voorsprong kunnen komen", aldus Van Bommel, die dinsdag ook Porto – Club Brugge heeft bekeken. "Ik zeg al lang dat ze de titelfavoriet zijn."

Lees verder

Organisatie bevestigt deelname David Goffin en rist andere Belgen op European Open Antwerpen, ook Xavier Malisse van de partij

David Goffin neemt volgende maand deel aan de European Open, het met 648.130 euro gedoteerde ATP-toernooi in Antwerpen. De organisatie bevestigde zijn komst donderdag. Ook voormalig topper Xavier Malisse is er weer bij in het dubbelspel.

Lees verder

'El Muro' Thibaut Courtois laat waanzinnige statistiek optekenen: 24 van laatste 25 schoten in Champions League gered

Thibaut Courtois blijft op een bijzonder hoog niveau presteren bij Real Madrid. Woensdagavond tegen RB Leipzig hield de Belgische nummer één opnieuw zijn netten schoon. Van de laatste 25 schoten op doel in de Champions League hield Courtois er 24 tegen. Fenomenale cijfers.

Lees verder

Meesseman en Allemand na Amerikaanse avontuur in Chicago nu samen op WK in Sydney: "Als we op ons beste niveau spelen, kunnen we medaille pakken"

Bye bye Chi-Town, welkom Sydney. Na hun Amerikaanse zomer – ze misten nipt de WNBA-finale met Chicago Sky – zijn Emma Meesseman en Julie Allemand rechtstreeks doorgevlogen naar Australië voor hun WK. Van WNBA-tandem naar sterkhouders bij de Belgian Cats.

Lees verder

Tennislegende Roger Federer hangt zijn racket definitief aan de haak: "Ik ken de limieten van mijn lichaam"

Triest nieuws uit de tenniswereld. Roger Federer stopt op 41-jarige leeftijd met spelen. Het Zwitserse icoon, winnaar van 20 grandslamtoernooien, sukkelt al een drietal jaar met blessures. De Laver Cup van volgende week in Londen wordt zijn laatste ATP-toernooi.

Lees verder

Bart De Wever ventileert zijn aversie tegen voetbal: "In stadions heerst sfeer van holbewoners onder elkaar"

Aan Bart De Wever is geen vurig voetbalsupporter verloren gegaan. Daarmee zeggen we niets nieuws, maar de aversie tegen het spelletje zit blijkbaar nog veel dieper dan we dachten. Dat blijkt uit de podcast 'Foto's met Kurkdroog' waarin de burgemeester van Antwerpen deze week te gast was. "Het gegeven van totaal uit de bol te gaan, in groep op zo'n tribune, ik word daar ijskoud van", zo spuwt hij zijn gal.

Lees verder

Club Brugge nu al zeker van 30 miljoen euro in Champions League (en daar kan nog 20 miljoen bijkomen)

De kassa rinkelt op Jan Breydel, en dat voor de zesde keer in zeven jaar: Club Brugge is nu al verzekerd van ongeveer 30 miljoen euro na twee matchen in de Champions League. Het record van 2020 - een slordige 36 miljoen euro - ligt straks waarschijnlijk aan diggelen.

Lees verder

Roger Federer dreef zijn tegenstanders tot pure wanhoop: geniet hier van de tien strafste punten uit zijn illustere tenniscarrière

Roger Federer speelt volgende week met de Laver Cup in Londen zijn laatste ATP-toernooi. De Zwitserse tennislegende is 41 en won twintig grandslamtoernooien. Hij sukkelt al geruime tijd met knieproblemen. Hoog tijd dus om zijn tien meest indrukwekkende punten eens vanonder het stof te halen. Goed voor bijna zeven minuten lange genieten.

Lees verder

Ook als kind was hij al een hoogvlieger: waarom de wereldgoal van Haaland niet zomaar uit de lucht kwam vallen

Erling Braut Haaland (22) schonk Manchester City op de tweede speeldag van de Champions League tegen zijn ex-club Dortmund een 2-1-zege met een weergaloos doelpunt, een Zlataneske karatetrap waarbij zijn linkervoet de bal 1m85 boven de grond raakte. Een kunststukje dat hij te danken heeft aan zijn genen -zijn moeder was meerkampster- en een jeugd waarin hij tot zijn veertiende allerlei sporten combineerde. Of hoe zijn meest recente wereldgoal niet uit de lucht kwam vallen.

Lees verder

Meer dan 1.200 ATP-zeges, 130 miljoen dollar aan prijzengeld en... geen enkele opgave: de verbluffende cijfers van Roger Federer op een rij

Zelden zeggen cijfers meer hoe groot de verdienste is van Roger Federer. Enkele cijfers over de man die nooit opgaf in 1.749 wedstrijden.

Lees verder

IN MEMORIAM. Hij loodste zijn club naar de top: Mathi Raedschelders ademde Maaseik

De Belgische volleybalwereld is in diepe rouw, na het plotse overlijden van Mathi Raedschelders (76). Raedschelders stond als voorzitter 35 jaar lang aan het roer van Noliko/Greenyard Maaseik. In die periode (1985-2020) loodste hij zijn club naar de Belgische én Europese top.

Lees verder

Tenniswereld zwaait legende Roger Federer uit: "We gaan de manier missen waarop je onze velden sierde"

Volgende week na de Laver Cup hangt Roger Federer - op zijn 41ste - zijn tennisracket aan de haak. De Zwitser won liefst 20 grandslamtoernooien en stond 310 weken op nummer één. Een legende, volgens velen de beste tennisser ooit. En dus zwaaide de tenniswereld hem massaal uit.

Lees verder

Ronde van Luxemburg: Aaron Gate wint derde etappe, Valentin Madouas blijft leider

Aaron Gate (Bolton Equities Black Spoke) heeft donderdag de derde etappe van de Ronde van Luxemburg, met start in Rosport en aankomst na 188,4 kilometer in Diekirch, op zijn naam geschreven. De 31-jarige Nieuw-Zeelander haalde het in deze koninginnenrit na een sprint met twee van de Fransman Benjamin Thomas.

Lees verder

Standard strikt met Marlon Fossey nieuwe rechtsachter: "Geen seconde getwijfeld"

Bij Standard Luik is donderdagnamiddag met de 23-jarige Amerikaan Marlon Fossey een nieuwe rechtsachter voorgesteld. Hij kwam over van het Engelse Fulham FC en ondertekende een contract voor drie seizoenen op Sclessin.

Lees verder

Club Brugge bindt ruwe diamant Antonio Nusa langer aan zich

Het is een week om in te kaderen voor Antonio Nusa. De amper 17-jarige Noor werd de op één na jongste doelpuntenmaker ooit in de Champions League en ziet nu zijn contract verlengd worden tot 2025. Dat maakte de Belgische kampioen donderdag bekend.

Lees verder

Beker van België basketbal: Telenet Giants Antwerp treft Kortrijk Spurs met ex-coach Christophe Beghin

De loting van de 1/16de finales van de Beker van België bracht enkele leuke affiches tussen tweedeklassers en de ploegen uit de BNXT League. De wedstrijden staan normaal gezien in het weekend van 25 september geprogrammeerd.

Lees verder

Postbode in Virton is al 43 jaar fan van Beerschot: "Ik zal zondag in het bezoekersvak zitten"

De 55-jarige Daniël Erpelding uit Virton kan zondagmiddag om de hoek nog eens naar zijn favoriete voetbalclub gaan kijken. Daniël is postbode in Virton, maar zijn hart kleurt al 43 jaar mauve-wit. Zondag maakt Beerschot de verplaatsing naar het meest zuidelijk gelegen stadje van België. "Ik had zo graag Joske Van Hout nog eens geknuffeld."

Lees verder

Alessio Da Cruz (KV Mechelen) kan debuut maken voor Kaapverdische nationale ploeg

Na Samuel Oum Gouet (Kameroen) moet KV Mechelen nog een international afstaan na dit weekend. Alessio Da Cruz (25) neemt het met Kaapverdië op tegen Bahrein in een oefeninterland.

Lees verder

Bondscoach Roberto Martinez over de (nieuwe) rol van Axel Witsel en Anderlecht-talent Julien Duranville: "Hij heeft iets speciaal"

Roberto Martinez vond deze week tijd voor een interview met Eleven Sports. De bondscoach kreeg er onder andere de vraag wat hij vindt van Julien Duranville.

Lees verder

Mathieu van der Poel is helemaal klaar voor het WK: "Ik ga me niet blindstaren op Wout van Aert en Remco Evenepoel"

Mathieu van der Poel (27) bewees woensdag met zijn zege in de GP de Wallonie dat hij klaar is voor het WK. Hij besliste pas anderhalve week geleden om naar Australië te trekken, maar hoort meteen tot het kransje topfavorieten. "Ik denk dat ik er met deze vorm wel iets kan doen."

Lees verder

Opvallende wending in de maak? RWDM probeert Mbokani voor de neus van Beveren weg te kapen

Dieumerci Mbokani beslist eerstdaags over zijn toekomst. De Congolese spits sprak met tweedeklasser Beveren en staat dicht bij een contract voor 2 jaar. Alleen is er een kaper op de kust, ook uit de Challenger Pro League.

Lees verder

Eli Iserbyt verlengt contract bij Pauwels Sauzen-Bingoal voor vier jaar: "Ik ambieer geen carrière op de weg"

Eli Iserbyt en manager Jurgen Mettepenningen van het Pauwels Sauzen-Bingoalteam zijn tot een akkoord gekomen om hun samenwerking verder te zetten tot eind 2026. Iserbyt is al sinds 2016 aan de slag bij de veldritploeg van de Hammenaar.

Lees verder

Piepjonge Ier van Jumbo-Visma houdt vloekende Mauri Vansevenant met straffe finish van ritwinst in Ronde van Slovakije

De 20-jarige Ier Archie Ryan van de opleidingsploeg van Jumbo-Visma heeft donderdag de tweede etappe in lijn van de wielerronde van Slovakije (cat. 2.1) gewonnen. Hij haalde het op een kasseihelling voor Mauri Vansevenant (Quick-Step Alpha Vinyl). De Tsjech Josef Cerny, een ploegmaat van Vansevenant, is de nieuwe geletruidrager.

Lees verder

Coppa Sabatini: Daniel Felipe Martinez is de snelste in de sprint

Daniel Felipe Martinez heeft donderdag de 70e editie van de Coppa Sabatini (Ita/1.Pro) op zijn naam geschreven. Na 198,9 kilometer van en naar Peccioli troefde de Colombiaan van INEOS Grenadiers de Noor Christian Eiking (EF Education-EasyPost) en de Fransman Guillaume Martin (Cofidis) af in de sprint. De Colombiaan Esteban Chaves (EF Education-EasyPost) werd vierde, voor de Rus Alexandr Vlasov (BORA-hansgrohe).

Lees verder

Gezien, Erling Haaland? Vadis Odjidja profiteert van blunder om acrobatisch doelpunt te maken voor AA Gent

AA Gent stond in de groepsfase van de Conference League al voor de pauze op rozen tegen de Shamrock Rovers. Hugo Cuypers opende de score, waarna Vadis Odjidja de 2-0 op het bord zetten. En hoe! De Gentse kapitein trapte een hoge bal in één tijd op acrobatische wijze tegen de netten. Niet zo acrobatisch als Erling Haaland in de Champions League… maar toch!

Lees verder

AA Gent heeft geen kind aan Shamrock Rovers en boekt eerste Europese zege dankzij pareltjes van Vadis Odjidja

Nee, Shamrock Rovers bracht inderdaad geen kick & rush-voetbal maar de Ieren bleken toch een maatje te klein voor dit AA Gent. Dankzij een vroege goal van Cuypers en een heerlijke volley van Odjidja namen de Buffalo's al gauw vlot afstand. Vervolgens speelden de Buffalo's de partij toch net iets te nadrukkelijk uit op cruise control. Hun gedachten waren na het eerste half uur ongetwijfeld ook al bij de partij van zondagmiddag op bezoek bij Racing Genk. Odjidja plezierde de bijna 8.000 aanwezigen toch nog met een fraaie treffer. Opdracht volbracht voor AA Gent dat start met een puike vier op zes.

Lees verder

Truitje van Michael Jordan geveild voor 10 miljoen dollar

Een truitje gedragen door basketballegende Michael Jordan tijdens zijn laatste seizoen (1997-1998) bij de Chicago Bulls, is op een veiling verkocht voor meer dan 10 miljoen dollar. Dat is volgens veilinghuis Sotheby's een record voor sportmemorabilia.

Lees verder

EUROPA LEAGUE. Een zoveelste mijlpaal voor Cristiano Ronaldo, Feyenoord dolt en baalavond voor Philippe Clement

De tweede speeldag in de groepsfase van de Europa League bracht alweer een vol programma op de Europese voetbalvelden.

Lees verder

Christophe Van Garsse klopte Roger Federer als eerste Belg ooit: "Heeft me al veel bakken bier opgeleverd"

In 1999 klopte Christophe Van Garsse een onbekende 17-jarige knaap uit Zwitserland. Zijn naam? Roger Federer. "Ik was meteen fan van hem, je zag aan alles dat hij een groot talent was", blikt de Tongenaar terug op die memorabele wedstrijd.

Lees verder

Makelaar Dries Mertens onthult pijnlijk verhaal achter vertrek bij Napoli en het 'Plan B': "Hij wilde een jaar naar Bali gaan"

Dries Mertens had zijn afscheid bij Napoli niet zien aankomen. Dat heeft zijn makelaar Stijn Francis verteld in de MidMid-podcast. Francis deed ook een opmerkelijk 'Plan B' uit de doeken.

Lees verder

Ongelooflijk maar waar: Vaticaanstad stuurt renner naar WK wielrennen (en het is een… Nederlander)

Schrik niet als u tijdens het WK in Australië een renner met het shirt van Vaticaanstad ziet rondpeddelen in het peloton. Een unicum in de wielergeschiedenis.

Lees verder

Anderlecht blijft steken op doelpuntloos gelijkspel in Roemenië, al had een aanwezige VAR daar anders over kunnen beslissen

Anderlecht heeft in Boekarest een goed punt gepakt: 0-0. Paars-wit voetbalde tegen FCSB nog niet goed, maar het had dit keer wel genoeg boterhammen gegeten om overeind te blijven. Met 4 op 6 pakt RSCA zelfs een optie op de tweede plaats in deze Conference League. Toch ligt er zondag nog veel druk op de match tegen Kortrijk.

Lees verder

Union recht de rug tegen Malmö en neemt met zes op zes in de Europa League optie op overwintering

Na Union Berlin moest ook de Zweedse kampioen voor de bijl. Union kwam twee keer op achterstand tegen Malmö, maar won wel en mag zo al dromen van Europees voetbal na nieuwjaar.

Lees verder

Zaterdag trekt de GP Rik Van Looy voor beloften door de Kempen: "Een koers die naar Rik genoemd is, die heeft voor mij een heel grote betekenis"

Zaterdag vindt tussen Grobbendonk en Herentals de GP Rik Van Looy plaats. Niemand die meer geschikt is om vooruit te blikken dan Kurt Van de Wouwer. Als talentdetector bij Lotto Soudal won hij met zijn beloften al twee edities. Daarnaast kwam hij via zijn vader regelmatig in contact met de Keizer, die hem indertijd ook deed terecht­komen bij de Vlaamse Wielerschool die in Herentals gevestigd is.

Lees verder

Jason Denayer, nog steeds clubloos ondanks heleboel aanbiedingen: niks was goed genoeg, nu kan het niet snel genoeg gaan

Intrinsiek zou Jason Denayer (27) vandaag altijd in de selectie van Roberto Martinez moeten zitten. ?De verdediger heeft echter nog steeds geen club, ondanks de vele aanbiedingen. Wat is er aan de hand met Denayer?

Lees verder

Maxime Delanghe (Lierse K) gaat tegen ex-club op zoek naar eerste clean sheet: "Er borrelt iets op het Lisp"

Met vier opeenvolgende overwinningen op zak verdedigt Lierse vanavond zijn leidersplaats op het eigen Lisp tegen de beloften van Anderlecht. Een blij weerzien wordt het voor doelman Maxime Delanghe, die elf jaar lang in de jeugdopleiding van de Brusselse club kampeerde. Voor het 21-jarige sluitstuk zijn er straks nog wel wat redenen om er een speciale avond van te maken.

Lees verder

Antwerp verdubbelt (verkeerdelijk) het saldo op nieuwe abonnementen, club grijpt nu in

Opvallend bericht in de mailbox van de Antwerpabonnee gisteren. De club stelde vast dat bij de overzetting van het saldo op de oude naar de nieuwe seizoenskaart een fout gebeurde door een externe partner. Zo werd bij velen de nieuwe abonnementskaart met ongeveer het dubbele van het bedrag opgewaardeerd.

Lees verder

Antwerp kreunt onder zijn stadioncapaciteit: hoe zit het met tribune 2, die al twee jaar gesloten blijft?

De Bosuil loopt vanavond – niet voor het eerst dit seizoen – helemaal vol. Al is 'vol' een groot woord. Net op het moment dat de ploeg met een wervelende 24 op 24 aan het seizoen begon, kunnen er momenteel 'amper' 12.000 fans die historische start live meemaken. De reden is simpel: er is te weinig plek. De vraag is véél groter dan het aanbod. De aanblik van de lege want gesloten tribune 2 doet dan ook pijn aan de ogen. Wanneer gaat de oudste club van het land die oude tribune afbreken en een nieuwe bouwen, zodat Antwerp ook écht zijn groeipotentieel kan verzilveren?

Lees verder

Wanneer koersen in het bloed zit: bij deze acht Belgische WK-renners zit het wielertalent in de familie

Net geen dertig landgenoten maken dezer dagen de oversteek richting Australië voor het WK. Dat ze uitgerekend in de wielersport hun strepen verdienen, is geen toeval, leert een duik in de familiegeschiedenis. De appel valt nooit ver van de boom of – in dit geval – de kangoeroe springt zelden ver uit de buidel.

Lees verder

Na 24 jaar op het profcircuit zwaait Roger Federer af: niemand die zo mooi tegen een bal sloeg

Eerst Serena Williams, nu Roger Federer (41). De Fab Four, dat iconische kwartet met minstens twintig majors, is in drie weken tijd gehalveerd. Eind september wordt de Laver Cup in Londen de laatste wedstrijd in de unieke carrière van Roger Federer (41).

Lees verder