Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 23 september 2022

“Er mocht elke maand 100.000 tot 150.000 euro betaald worden aan de medicijnman, ben je dat soms vergeten?”: gear...

HLN
"Er mocht elke maand 100.000 tot 150.000 euro betaald worden aan de medicijnman, ben je dat soms vergeten?": gearresteerde broer Mathias zorgt voor nieuw hoofdstuk in Pogba-soap
Mathias Pogba mag dan gearresteerd zijn, dat weerhoudt er hem niet van met verse beschuldigingen aan het adres van zijn broer Paul te komen. De Juventus-middenvelder zou zich omringen met criminelen die meerdere bekenden zou hebben hebben aangevallen en neergeschoten.
Lees verder

Bullseye! Meteen ambiance in Oktoberhallen Wieze met Belgian Darts Open: "Bij elke topscore gaat daker af"
De Oktoberhallen in Wieze zijn drie dagen lang het mekka van de darts. Naast de wereldtop tekenen hier ook in totaal 18.000 uitzinnige fans present. Van het eerste uur zit de sfeer erin. "Wie denkt dat dit alleen in grote steden kan, denkt best maar rap iets anders", klinkt het.
Lees verder

"250.000 euro om wereldkampioen te worden? Dat is juist niks": Greg Van Avermaet en José De Cauwer fileren het WK
Zet José De Cauwer (zondag 73) en Greg Van Avermaet (37) samen en je bent een paar uur zoet. De lunch in Wilford T in Temse, waar we ze uithoren over het WK wielrennen, loopt zo lang uit dat de kok verplicht is om het duo met zachte hand buiten te zetten - de avondshift komt er stilaan aan. De twee nemen afscheid met een weddenschap. "Als Greg wereldkampioen wordt, staan we hier volgende maand terug en trakteer ik", belooft de ex-bondscoach. "En als het zilver of brons is, betaal ik", zegt de man die 14 WK's betwistte. Lees vooral verder waarover dat gaat.
Lees verder

ANALYSE. "De rode voorstellen moeten doen vergeten dat het federaal pakket niet overtuigend overkomt"
De eerste koude valt harder dan anders binnen. Het vertrouwen van de Belgische consument zakt tot het laagste niveau in 37 jaar. De financiële vooruitzichten van gezinnen zijn heel negatief. Op de achtergrond van een ongeziene energiecrisis, die ook een economische en mentale dreigt te worden, wordt een belangrijke strategische strijd gevoerd. Die is van belang voor het tijdperk na 2024, en zoals de geschiedenis ons leert: na een oorlog ziet het landschap er vaak heel anders uit.
Lees verder

"Hij heeft mij vier uur lang verkracht": docu over Armie Hammer onthult gruwelijke details over het misbruik van de acteur
"Het was hartverscheurend op verschillende niveaus." Na lang twijfelen heeft Elizabeth Chambers, de ex-vrouw van de omstreden acteur Armie Hammer (36), dan toch naar 'House of Hammer' gekeken. Wat ze te zien kreeg, was allesbehalve fraai. In de driedelige reeks getuigen verschillende slachtoffers van de acteur over het gruwelijke gedrag waar ze mee te maken kregen. "De touwen zaten rond mijn nek, mijn polsen, mijn enkels en mijn rug. Overal had ik blauwe plekken."
Lees verder

RECENSIE. 'Dahmer': "Na twintig minuten wilden we vooral iets vrolijkers opzetten"
Als 'American Horror Story'-koning Ryan Murphy z'n creatieve duivels loslaat op 'Milwaukee Cannibal' Jeffrey Dahmer, dan zetten wij onze out of office op. En u best ook. Want met tien afleveringen van iets minder dan een uur belooft deze sinistere vertelling van de man die 17 lustmoorden op z'n geweten heeft -en er niet vies van was delen van z'n slachtoffers op te peuzelen of bij te houden op sterk water- binnen als een misselijkmakende mokerslag. Maar of deze Netflix-reeks enkel uw duistere dorst voor true crime wil lessen, of ook echt iets zegt over de falende volwassenen die een monster lieten gedijen? Dat zoekt Evelien Delgouffe in onze 'Kijkgids' voor u uit.
Lees verder

Beter dan in het fastfoodrestaurant: zo maak je de lekkerste, ambachtelijke hamburgers
Je dénkt altijd dat het resultaat fantastisch zal zijn, maar meestal is die zelfgemaakte hamburger een gigantische tegenvaller met een wak broodje, droog vlees en een veel te natte vulling die al bij de eerste beet langs je kin naar beneden drupt. Goede hamburgers maken is niet evident, maar met deze tips en tricks worden ze wél net zo lekker als die van je favoriete hamburgerketen.
Lees verder

"De meest arrogante man waarmee ik ooit sprak": moeder furieus op Ronaldo die gsm uit handen van autistisch zoontje sloeg en vijf maanden na incident aangeklaagd wordt
Een telefoontje heeft niet het gewenste effect. Integendeel: de moeder van de autistische jongen Jake (14) wiens gsm Cristiano Ronaldo (37) uit de hand sloeg, is nog kwader. Sarah Kelly: "Hij heeft verdorie wel de hand van mijn zoon gekneusd. En dan zo'n arrogantie. Dit is een nachtmerrie." Vijf maanden na de feiten heeft de Engelse Voetbalfederatie FA Cristiano Ronaldo aangeklaagd voor "ongepast en/of gewelddadig gedrag."
Lees verder

Ebola-uitbraak in Oeganda kost al aan vier mensen het leven
De ebola-uitbraak in Oeganda heeft al aan vier patiënten het leven gekost. Dat heeft de minister van Volksgezondheid vrijdag gezegd. Eerder deze week bevestigden de Oegandese autoriteiten dat het dodelijke virus de kop had opgestoken in het het land. Een man van 24 was eraan overleden.
Lees verder

Aangrijpende getuigenis: Heizeldrama door ogen van schuldbewuste Liverpoolsupporter én Juventusfan die het nipt overleefde
Op 29 mei 1985 vonden 39 mensen de dood voor, tijdens en na de finale van Europacup 1, tegenwoordig de Champions League. Om de herinnering aan het Heizeldrama levend te houden, zendt Canvas vanaf vanavond de driedelige reeks 'Heizel 1985' uit en er is ook een gelijknamig boek met getuigenissen van mensen die er die avond bij waren. Lees hieronder het aangrijpende relaas van Salvatore, een Juventusfan die maar nipt aan de dood ontsnapte, én dat van Tony, een Liverpoolsupporter die zich na al die jaren misschien niet schuldig maar wel nog steeds beschaamd voelt.
Lees verder

LIVE WK WIELRENNEN. Annemiek van Vleuten start ondanks breukje in elleboog - Duarte Marivoet loopt fractuur in een nekwervel op
De ontknoping van het WK nadert. Zaterdag staat de wegrit bij de elite vrouwen op het programma, zondag volgt de strijd bij de mannen. Met Remco Evenepoel, Alec Segaert, Febe Jooris en Vlad Van Mechelen verzamelden de Belgen al vier medailles. Volg alles rond het WK wielrennen hier LIVE!
Lees verder

Raad van Europa dringt bij Rusland aan op herstelbetalingen aan Georgië
De Raad van Europa heeft er vrijdag bij Rusland op aangedrongen de schadeloosstelling aan Georgië te betalen waartoe het door het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) is veroordeeld vanwege de arrestatie en collectieve uitzetting van meer dan duizend Georgiërs in 2006 en 2007.
Lees verder

STREAMINGTIPS. Jonge Einsteins die voor magie zorgen op uw scherm
Vrijdag pakt Streamz uit met de nieuwste docu 'Laurent, het wonderkind'. Daarin wordt het leven van de Belgisch-Nederlandse hoogbegaafde Laurent, die op twaalfjarige leeftijd summa cum laude z'n Master in de kwantumfysica behaalde, onder de loep genomen. Wonderlijke whizzkids, bijdehante slimmeriken en ander briljant bedrade blokbeesten zijn echter geen zeldzaam fenomeen op uw tv-scherm. Van een schaakwonder uit Uganda in 'Queen of Katwe' op Disney+ tot de alom begiftigde en bekende tovenaar 'Harry Potter' op Streamz. Deze knappe kinderkopjes quizzen u moeiteloos onder tafel.
Lees verder

Bij zoektocht naar vermiste Natacha in Peru is nabij eerder gevonden schedel nu ook skelet gevonden
In Peru is niet alleen een schedel, maar nu ook een volledig skelet aangetroffen in de regio waar de Belgische toeriste Natacha de Crombrugghe verdwenen is. Dat melden haar ouders. Het stoffelijk overschot is overgebracht naar de stad Arequipa voor verder onderzoek, maar het is nog allesbehalve duidelijk of het om de Belgische toeriste gaat.
Lees verder

Boekhouder (43) die 93.000 euro verduisterde van Boudewijn Seapark, pas uit cel voor... oplichting : "Geld gebruikt voor zeer zware gokverslaving"
93.000 euro in nauwelijks vier maanden tijd: zo veel zou de 43-jarige boekhouder van het Boudewijn Seapark in Brugge naar zijn eigen rekeningen hebben versluisd. Om zijn gokverslaving te financieren, zo blijkt. Volgens onze informatie is S.D. evenwel niet aan zijn proefstuk toe. Zo loopt er nog steeds een onderzoek naar de man wegens grootschalige oplichting. Als bedrijfsleider zou hij grote sommen geld opgehaald hebben via crowdfunding, om vervolgens in eigen zak te steken. In dat onderzoek werd hij in april voorwaardelijk vrijgelaten, nauwelijks een maand voor hij aan de slag ging bij het Brugs themapark.
Lees verder

Kan een bonus voor voltijds werken personeelstekort in zorg en onderwijs wegwerken? "Bij lage inkomens wel, en de bonus moet te zien zijn op het loonbriefje"
Het Nederlandse parlement wil dat de regering spoed zet achter de invoering van de zogenaamde voltijdsbonus, een extraatje voor wie meer uren wil gaan werken. Dat zou het personeelstekort in de zorg en het onderwijs moeten lenigen. Kan zo'n model ook in ons land werken?
Lees verder

Football Talk. Het Spaanse gerecht opent onderzoek naar racistische gezangen aan adres Vinicius - Bukayo Saka verkozen tot Engels international van het jaar
Het Spaanse gerecht opent een onderzoek naar supporters van Atlético Madrid die zich vorige week in de stadsderby tegen Real bezondigden aan racistische gezangen aan het adres van Real Madrid-speler Vinicius.
Lees verder

Passagier geeft steward vuistslag in volle vlucht
Op een American Airlines-vlucht loopt een woordenwisseling tussen passagier Alexander Tung Cuu Le en een crewlid volledig uit de hand. Het vliegtuig is woensdag op weg van het Mexicaanse Cabo naar Los Angeles wanneer de 33-jarige Le de steward langs achteren verrast met een vuistslag. Een andere passagier kan het incident filmen, plus het moment waarop agenten de geboeide passagier afvoeren na de landing.
Lees verder

"Deze arm is van mijn vader. Kunt u zijn lichaam terugbezorgen, meneer de president?"
Tussen de gruwelbeelden van het massagraf in Izjoem zit er een morbide close-up van twee blauw-met-gele bandjes rond een half verteerde arm. Die is nu geïdentificeerd en de zoon van de soldaat heeft een brief aan president Zelensky gestuurd: "Ik ben heel fier op mijn vader en zou vereerd zijn als u hem een postume onderscheiding toekent."
Lees verder

"Stadshal wordt verbouwd tot 64 betaalbare woningen": zoekertje op Immoweb en kijkdag bezorgen politici ongemakkelijk moment
Een opvallend zoekertje op de vastgoedsite Immoweb kondigde het al aan: 'projectontwikkelaar' Real 5 wil de Stadshal ombouwen tot 64 nieuwe woningen. Een ludieke actie om de wooncrisis in Gent onder de aandacht te brengen.
Lees verder