Doorgaan naar hoofdcontent

Draconische veiligheidsmaatregelen afgekondigd voor begrafenis

Draconische veiligheidsmaatregelen afgekondigd voor begrafenis

Operatie 'Londen Bridge' – de veiligheidsoperatie die de begrafenis van de Queen veilig moet doen verlopen – is de grootste ooit uit de geschiedenis van de Britse politie. 'Nog groter dan al onze grote evenementen van de voorbije decennia samen', aldus de Londense burgemeester Sadiq Khan.

Lees verder

Nieuw in de wegcode: één middenvak voor alle auto's, uit beide richtingen

Nieuw in de wegcode: de 'middenrijbaan'. Op wegen waar niet genoeg plaats is voor een fietspad zijn het de auto's die één rijvak moeten delen. Alleen bij het kruisen mogen ze even opzij. Bedoeling: fietsers meer ruimte geven.

Lees verder

Alec Segaert verovert zilver in tijdrit voor beloften

Alec Segaert heeft maandag op het WK wielrennen in het Australische Wollongong zilver gewonnen in de tijdrit bij de beloften (U23).

Lees verder

Oplossing eindtermen: focus op Nederlands, talen en STEM

Meer soberheid, meer focus. Dat wordt de norm bij het ontwikkelen van de nieuwe eindtermen - die voortaan worden benoemd als minimumdoelen.

Lees verder

Biden, Bolsonaro en andere wereldleiders brengen hulde aan de Queen

De begrafenis van de Britse koningin Elizabeth II vindt maandag om 12 uur Belgische tijd plaats in Westminster Abbey, in hartje Londen. Er wordt verwacht dat ruim 4 miljard mensen de dienst zullen volgen. Wij verzamelen de belangrijkste momenten in dit artikel.

Lees verder

Dit zijn de nieuwe truitjes van de Rode Duivels en de Red Flames

De Rode Duivels zullen in hun aankomende wedstrijd tegen Wales in de Nations League aantreden in een nieuw shirt. Ook de Red Flames zullen hetzelfde shirt met vlammenprint op de mouwen dragen.

Lees verder

Hacker plaatst eerste beelden van 'Grand theft auto 6' online

Een hacker heeft zondagavond de allereerste beelden verspreid van de nieuwste titel in de Grand theft auto-franchise. De hacker plaatste negentig video's online en dreigt ermee nog meer data te lekken, waaronder de broncode van het spel.

Lees verder

Zanger Post Malone maakt pijnlijke val tijdens optreden

De Amerikaanse zanger Post Malone heeft zaterdag enkele ribben gekneusd tijdens een optreden in Saint Louis in de VS. Toen hij zijn fans aan het begroeten was, viel hij in een gat dat in het midden van het podium lag. De zanger schreeuwde het uit van de pijn en de show werd even stilgelegd. Na een korte pauze verscheen Malone weer op het podium om het optreden verder te zetten.  

Lees verder

Verblijven in de toekomstige gevangenis van Salah Abdeslam: 'Frustrerend dat je niets zelf kan beslissen'

Het is er doodstil, de tijd kruipt tergend traag ­vooruit, en elke passerende trein is een lichtpunt. Nieuwsbad-journalist Cedric Lagast liet zich twee dagen en een nacht opsluiten in de nieuwe gevangenis van Haren, samen met 55 rechters, magistraten en minister van Justitie Vincent Van Quickenborne.

Lees verder

Live Oekraïne | Kremlin doet beweringen oorlogsmisdaden in Izjoem van de hand

Volg hier alle recente ontwikkelingen in de oorlog in Oekraïne. Download de app DS Nieuws en krijg een melding bij belangrijke updates.

Lees verder

Ringen van Saturnus ontstonden uit gecrashte maan

Er zijn meer planeten mét manen dan zonder. Maar er is er maar één met ringen. Toch heeft Saturnus het heel lang zonder moeten doen. Tot een van zijn manen op de dool ging.

Lees verder

Cercle Brugge zet trainer Dominik Thalhammer op straat

Cercle Brugge heeft de samenwerking met Dominik Thalhammer beëindigd, zo maakte de Vereniging bekend. Assistent-coach Miron Muslic wordt gepromoveerd tot hoofdtrainer en zal vanaf dinsdag samen met Jimmy De Wulf de trainingen leiden. Een extra assistent-coach zal later toetreden tot de technische staf.

Lees verder

Chinese viroloog waarschuwt voor apenpokken: 'Raak geen buitenlanders aan'

Een Chinese epidemioloog adviseert zijn landgenoten om 'geen buitenlanders aan te raken' wegens het apenpokkenvirus. Dat melden verschillende internationale media, waaronder Reuters en CNN.

Lees verder

Het dilemma van de Vlaamse regering: meer kindergeld of jobbonus?

Hoeveel geld mag naar een Vlaams energiepakket gaan? Ondersteun je gezinnen vooral met meer kindergeld of regel je een hogere jobbonus voor wie werkt? Die moeilijke knopen moet de Vlaamse regering ontwarren.

Lees verder

Voetbalwereld neemt afscheid van gewezen Anderlecht-manager Michel Verschueren

In de Sint-Servaasbasiliek in Grimbergen hebben zo'n 800 mensen de begrafenis van Michel Verschueren (91), de voormalige manager van Anderlecht, bijgewoond. Onder hen ook heel wat prominenten uit de voetbalwereld.

Lees verder

Van Monet tot MeToo: dit zijn de beste buitenlandse expo's van het najaar

Het Louvre herwaardeert het stilleven, het van Goghmuseum doet het met Gustav Klimt en de grote retrospectieve van Alice Neel landt na haltes in Bilbao en New York nu in Parijs. Het najaar wordt aanlokkelijk om de grens over te steken.

Lees verder

Overlijden van jonge vrouw na arrestatie door zedenpolitie beroert Iran

De 22-jarige Koerdisch-Iraanse Mahsa Amini kwam vorige week om het leven nadat ze door de Iraanse zedenpolitie opgepakt was omdat ze haar hoofddoek niet juist droeg. In het land braken protesten uit die met geweld werden beantwoord.

Lees verder

Volkswagen kan 400 miljoen euro verdienen aan dure gasprijs, ten koste van het klimaat

De dure aardgasprijs kan het Duitse autoconcern VW 400 miljoen euro extra opleveren, door aangekocht gas te verkopen in plaats van te gebruiken.

Lees verder

Engeland neemt afscheid van koningin Elizabeth

De Britten nemen vandaag afscheid van koningin Elizabeth. Maandagochtend vond de begrafenisceremonie plaats, vanavond volgt de bijzetting in de koninklijke crypte.

Lees verder

Ook in Nederland ophef na n-woord in actuaprogramma

De ombudsman van de Nederlandse openbare omroep kreeg een recordaantal klachten binnen na een uitzending van Ongehoord nieuws waarin het n-woord was gevallen. De rechtse zender, die al langer onder vuur ligt, dreigt geschrapt te worden.

Lees verder

Oekraïense troepen steken strategische Oskil-rivier over

Sneller dan verwacht veroverden Oekraïense militairen de oostelijke oever van de Oskil-rivier waardoor de strijd voor de Donbas kan beginnen: de regio die Oekraïne absoluut wil veroveren en de Russen koste wat kost willen behouden.

Lees verder

Hoe een strategische kaars, een spin en een papiertje even de show stalen op uitvaart Queen

De uitvaart van de Britse koningin Elizabeth wordt vandaag zorgvuldig vastgelegd op beeld. Het hele gebeuren verliep tot nu toe zonder problemen, maar enkele aandachtige kijkers hebben toch het een en ander zien gebeuren dat ze niet onopgemerkt wilden laten. Bekijk het in de video hierboven. 

Lees verder

Belgisch tennis is dringend op zoek naar een nieuw elan

Drie interlands, drie nederlagen: ook de Davis Cup bracht België weinig vreugde. Dat België behoudens een wonderlijke herfst van Elise Mertens en/of David Goffin op de Australian Open 2023 voor het eerst sinds 2014 geen reekshoofd meer zal kennen, toont alvast dat 2022 ver van een tricolore topjaar was.

Lees verder

Eerste vrouw en topman VBO in raad van bestuur Pro League

De Pro League heeft een nieuwe raad van bestuur. Daarin zetelt met Isabelle Mazzara, algemeen directeur van de ULB en voorzitter van het Franstalige gemeenschapsonderwijs, voor het eerst een vrouw. Ook VBO-voorzitter Bart De Smet en Anderlecht-voorzitter Wouter Vandenhaute zijn verkozen.

Lees verder

Onderhandelingen over PFAS-vervuiling Oosterweel in het slop

Verschillende organisaties willen niet verder onderhandelen met de overheid over de PFAS-vervuiling aan de Oosterweelwerken in Zwijndrecht. Hun nog lopende rechtszaken dreigen de aanleg van de Scheldetunnel te vertragen.

Lees verder

Even was het Verenigd Koninkrijk weer verenigd

Ook op de begrafenis van hun koningin toonden de Britten zich van hun meest waardige en eensgezinde kant. De wereld keek in respect naar hun talent voor grandeur en traditie. Maar vanaf vandaag keert het echte leven terug.

Lees verder

Even was het Verenigd Koninkrijk weer verenigd

Ook op de begrafenis van hun koningin toonden de Britten zich van hun meest waardige en eensgezinde kant. De wereld keek in respect naar hun talent voor grandeur en traditie. Maar vanaf vandaag keert het echte leven terug.

Lees verder

Geeuwen bij de vierde trouwspeech

Een soort plaatsvervangende plakkerigheid overviel me toen ik gisteren het megatrouwfeest in Blind getrouwd uitgekeken had. Het gevoel dat je krijgt wanneer je via via op een klassiek Vlaams trouwfeest verzeild raakt van mensen die je eigenlijk niet kent. Je hangt daar maar wat aan de zijkant te observeren, zonder dat veel je raakt, behalve de zweterigheid van zo'n zaal, de plakkerigheid van de snel opwarmende schuimwijn in je glas en de duffe pijn van te veel onderdrukte geeuwen die stilaan de kop opsteekt. Om dat gevoel op te roepen bij iemand die tv zit te kijken, moet je een goede tv-maker zijn. Maar of het daarom goede televisie is, dat is een andere vraag.

Lees verder

Nederlandse regering en energiebedrijven bereiken akkoord over prijsplafond

De Nederlandse regering en de energiebedrijven zijn het eens ­geraakt over een prijsplafond voor energie tot eind 2023, om de stijgende energieprijzen tegen te gaan.

Lees verder

Rechter VS vernietigt veroordeling uit moordzaak bekend van Serial-podcast

Een Amerikaanse rechter heeft maandag de veroordeling vernietigd van Adnan Syed (41) voor de moord op zijn 18-jarige klasgenote Hae Min Lee in 1999. De zaak trok in 2014 wereldwijd de aandacht toen hij werd besproken in de populaire misdaadpodcast Serial.

Lees verder

Is deze energiecrisis de crisis te veel voor Wallonië?

De Waalse begroting gaat fors in het rood. Zo fors dat zelfs huisbankier Belfius zich zorgen maakt – ook, zo willen de geruchten, omdat de uiterst linkse PTB-PVDA in de peilingen de wind in de zeilen heeft. Premier Elio Di Rupo sust de gemoederen maar heel veel budgettaire armslag om de energiecrisis te lijft te gaan, heeft Wallonië alvast niet.

Lees verder

Texaanse politie onderzoekt 'dumpen' migranten door Republikeinse gouverneur

De politie van de Amerikaanse staat Texas is een strafrechtelijk onderzoek gestart naar twee vluchten met illegale immigranten die woensdag vanuit San Antonio naar het eiland Martha's Vineyard in de staat Massachusetts werden gestuurd.

Lees verder

Febe Jooris knokt zich naar brons op WK tijdrijden: 'Het geluk staat duidelijk aan mijn zijde dit jaar'

Onze landgenote Febe Jooris (17) heeft brons gehaald in de tijdrit bij de meisjes juniores. De Oost-Vlaamse perste er een onwaarschijnlijke eindspurt uit en haalde het uiteindelijk met nauwelijks 0.33 seconden voorsprong op een Tsjechische opponente. Xaydee van Sinaey eindigde op een 23ste plaats. Voor België is het de eerste tijdritmedaille ooit bij de vrouwen op een wereldkampioenschap.

Lees verder

Dag begint met bewolking kans op buien

Het is dinsdagvoormiddag wisselend tot soms zwaarbewolkt met mogelijk al enkele buitjes over het noorden en oosten van het land. In de loop van de dag wisselen opklaringen en wolken elkaar af met kans op enkele buitjes.

Lees verder

Tom Naegels eerste winnaar van 'Belangrijkste boek van het jaar'

De Standaard-columnist Tom Naegels wint de Prijs voor het Belangrijkste Boek van het Jaar, een nieuwe prijs voor non-fictie in het Nederlandse taalgebied. De vijfkoppige jury bekroonde hem voor 'Nieuw België, een migratiegeschiedenis'.

Lees verder

Tyfoon Nanmadol eist vier doden in Japan

De passage van de tyfoon Nanmadol in Japan heeft aan vier mensen het leven gekost. Daarnaast zijn meer dan honderd anderen gewond geraakt.

Lees verder

Naomi Osaka had 'meer downs dan ups dit jaar'

Naomi Osaka heeft meer downs dan ups meegemaakt dit jaar. Dat zei de voormalige nummer een van de wereld maandag in aanloop naar het WTA-toernooi in Tokio (797.000 dollar), waar ze haar titel verdedigt. 'Dit was niet het beste jaar voor mij, maar ik heb wel veel over mezelf geleerd.'

Lees verder