Doorgaan naar hoofdcontent

“Dit is geluk, hé”: Remco Evenepoel gooit kusjes naar verloofde en ouders wanneer hij ze ziet op telefoonscherm ...

HLN
"Dit is geluk, hé": Remco Evenepoel gooit kusjes naar verloofde en ouders wanneer hij ze ziet op telefoonscherm en verklaart opvallend zegegebaar
Onze man in Australië, Stijn Vlaeminck, had een verrassing voor Remco Evenepoel (22). Een kort videogesprek met het thuisfront - met verloofde Oumi en ouders Patrick en Agna. Evenepoel toonde zijn medaille. De ogen blonken, de kusjes volgden. "Dit is puur geluk, hé." Evenepoel verklaarde ook nog zijn opmerkelijk vingertje op de mond wanneer hij over de meet reed. Volgende zondag wordt Evenepoel gehuldigd op de Brusselse Grote Markt.
Lees verder

Van der Poel sliep op ander verdiep dan zijn ploegmaats, die dachten dat nachtelijke arrestatie een grap was: meer details over rampzalig WK voor opgepakte Van der Poel
Voor Mathieu van der Poel is het WK wielrennen in Wollongong in mineur geëindigd. De Nederlander zat tot 4 uur zondagochtend bij de politie na een uit de hand gelopen ruzie met enkele tieners op hotel en gaf na één uur koers op. Zijn paspoort zou bovendien ook zijn ingetrokken tot 23 oktober. Intussen raken steeds meer details bekend: zo sliep een verkouden Van der Poel op een ander verdiep dan zijn ploegmaats, die van niets wisten. Nederlands hoofdcoach Jan van Veen: "Het klinkt allemaal amateuristisch."
Lees verder

Koppel in levensgevaar bij dubbele klap tegen gemetselde duiker: bestuurder (29) mogelijk in slaap gevallen
Meer dan een uur. Zolang heeft de brandweer zondagmorgen op de Gentseweg in Sint-Eloois-Vijve nodig gehad om de inzittenden van een gecrashte wagen te bevrijden. De twee slachtoffers waren er erg aan toe. "De klap was verschrikkelijk", zegt een buurvrouw.
Lees verder

Twee zwaargewonden bij dubbele klap tegen gemetselde duiker: bestuurder mogelijk in slaap gevallen
Meer dan een uur. Zolang heeft de brandweer zondagmorgen op de Gentseweg in Sint-Eloois-Vijve nodig gehad om de inzittenden van een gecrashte wagen te bevrijden. De twee slachtoffers waren er erg aan toe. "De klap was verschrikkelijk", zegt een buurvrouw.
Lees verder

Verloofde Oumi en ouders vliegen elkaar in de armen wanneer Remco finish overschrijdt: "We hebben nog niet eens de Vuelta verteerd"
Mama Agna en papa Patrick volgden de regenboogtriomf van zoonlief Remco aan het supporterscafé in Schepdaal. Toen hij de finish bereikte, vlogen ze elkaar in de armen. Apetrots zijn ze, of wat had u gedacht?
Lees verder

Unieke kans om Jupiter op z'n best te zien: morgen staat planeet op dichtste positie bij aarde, daarna weer 107 jaar wachten
Ook al gezien? Jupiter blinkt de laatste weken helderder en opvallender aan het firmament dan anders. Dat komt omdat de planeet op weg is naar haar dichtste punt bij de aarde sinds 1951. Dat moment valt op 26 september. Daarna is het weer 107 jaar wachten tot 2129 om Jupiter nog zo dicht bij onze planeet te kunnen zien.
Lees verder

Groen en Ecolo willen ook vaccinatieverlof voor privésector
Kamerleden Kristof Calvo (Groen) en Cécile Cornet (Ecolo) hebben minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) gevraagd om vaccinatieverlof ook voor de nieuwe boosterprik met het coronavaccin voor alle werknemers mogelijk te maken. Ambtenaren hebben al recht op klein verlet om zich tijdens de werkuren te laten inenten, maar voor de privésector geldt die regel nog niet.
Lees verder

Sven Vanthourenhout is een dolgelukkige bondscoach: "We gaan beginnen met één glaasje, maar het zullen er waarschijnlijk meerdere zijn"
Ook bondscoach Sven Vanthourenhout is in zijn nopjes met de wereldtitel van Remco Evenepoel. "We hadden een plan met Remco én met Wout en dat plan is perfect gelukt."
Lees verder

"Ik heb niet zo vriendelijk gevraagd om te stoppen. Daarna hebben ze politie gebeld": Van der Poel over nachtelijke arrestatie na ruzie met tieners op hotel
Voor Mathieu van der Poel is het WK wielrennen in Wollongong in mineur geëindigd. De Nederlander zat tot 4 uur zondagochtend bij de politie na een uit de hand gelopen ruzie met enkele tieners op hotel en gaf na één uur koers op. Zijn paspoort zou bovendien zijn ingetrokken tot 23 oktober. Intussen raken steeds meer details bekend: zo sliep een verkouden Van der Poel op een andere verdieping dan zijn ploegmaats, die van niets wisten. Van der Poel zelf sprak vóór de race zelf over de feiten. "Ik heb niet zo vriendelijk gevraagd om te stoppen. Daarna hebben ze de politie gebeld en werd ik meegenomen."
Lees verder

Zo beleeft Vlaanderen overwinning van Remco: van traantje wegpinken in Schepdaal tot enorme ontlading in Oudenburg
De koers is gereden, de nieuwe wereldkampioen is gekend. En tien jaar na Philippe Gilbert is het opnieuw een Belg: Remco Evenepoel mag het komende jaar in de regenboogtrui rondrijden. We moesten er vroeg voor opstaan op een zondag, maar voor echte wielerfanaten is geen uur te vroeg. Onze redactie maakte een overzicht van hoe jullie het WK Wielrennen hebben beleefd.
Lees verder

Video: Dieven maken 600.000 euro aan juwelen buit in enkele minuten tijd
Drie dieven hebben voor maar liefst 600.000 euro aan dure sieraden gestolen uit een juwelenfabriek in Nederland. Wellicht waren ze goed op de hoogte, want de mannen wisten precies waar ze moesten zijn. En toch gaat het mogelijk om Belgen. De politie van Mechelen is een onderzoek gestart.
Lees verder

Jezelf ziek gegoogeld? Dit zijn de symptomen van 'cyberchondria' en dit kan je eraan doen
Symptomen googelen, stiekem doen we het allemaal. Maar voor je het weet raak je ervan overtuigd dat je hoofdpijn wijst op een hersentumor, de tintelingen in je been het eerste teken zijn van MS of dat je kortademigheid veroorzaakt wordt door een hartprobleem. Cyberchondrie, heet deze angst. Voormalig huisarts, gezondheidsjournalist en auteur Marleen Finoulst waarschuwt: "Eens je met zo'n diagnose in je hoofd zit is het erg moeilijk om ervan af te raken."
Lees verder

Vergeet jij ook soms je pil te slikken? Met deze 7 praktische tips is dat verleden tijd
Oeps. Wéér die pil vergeten. Anticonceptie slikken op een vast tijdstip is niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig bestaan er ondertussen wel wat handige hulpmiddelen die ervoor zorgen dat je dat pilletje wel dagelijks slikt, van post-its tot modieuze pillenhoesjes. Zeven slimme vondsten. "Je pil in de zomer in je auto bewaren is geen goed idee."
Lees verder

"Als de plannen van Patrick Lefevere in zijn plooi vallen, heeft Remco Evenepoel tegen 2025 de Tour gewonnen"
Wereldkampioen. Met een gewéldig nummer veroverde Remco Evenepoel de regenboogtrui in Wollongong. Ook onze chef wielrennen Marc Ghyselinck genoot mee van de alweer fenomenale prestatie van Evenepoel, die volgens hem zijn eigen stempel verdient. "Remcoiaans of Evenepoeliaans, we verzinnen het wel", schrijft hij in zijn analyse. En waar dit naartoe gaat? "Als de plannen van Lefevere in zijn plooi vallen, heeft Evenepoel tegen 2025 ook de Tour gewonnen."
Lees verder

Jonge papa en leerkracht Sint-Jozefscollege Thomas De Norre (36) kritiek na zwaar ongeval in Erpe-Mere
De chauffeur die zaterdagochtend levensgevaarlijk gewond raakte bij een aanrijding vlak bij het kruispunt Vijfhuizen in Erpe-Mere is de 36-jarige wiskundeleerkracht Thomas De Norre. De directeur van het Aalsterse Sint-Jozefscollege bracht de leerlingen en personeelsleden hiervan via Smartschool op de hoogte.
Lees verder

Russische referenda gaan door te midden van raketaanvallen en beschietingen: "Er wordt zelfs in schuilkelders gestemd"
De Russische bezetters blijven ondanks het aanhoudende oorlogsgeweld in het oosten en zuiden van Oekraïne (schijn)referenda organiseren over de toetreding tot Rusland. De inwoners van de regio's worden gedwongen om te stemmen over de vraag of ze tot de Russische Federatie willen toetreden. De internationaal niet-erkende annexatie zou komende week afgerond kunnen worden. Verwacht wordt dat de Russische president Vladimir Poetin de bezette gebieden al komende vrijdag zal inlijven.
Lees verder

Trouwe bondgenoten van Poetin klagen "onaanvaardbare toestanden" aan en vinden publieke woede over mobilisatie terecht
De gedeeltelijke militaire mobilisatie in Rusland leidt niet alleen tot publieke woede en protestacties. Ook trouwe bondgenoten van Poetin uiten kritiek op de chaotische organisatie. De voorzitters van het Russische parlement hebben zondag hun zorgen geuit. Ze klagen op Telegram over "onaanvaardbare toestanden".
Lees verder

Trouwe bondgenoten van Poetin zeggen dat publieke woede over militaire mobilisatie terecht is: "Absoluut onaanvaardbaar"
De gedeeltelijke militaire mobilisatie in Rusland leidt niet alleen tot publieke woede en protestacties. Ook trouwe bondgenoten van Poetin uiten kritiek op de chaotische organisatie. De voorzitters van het Russische parlement hebben zondag hun zorgen geuit. Ze klagen op Telegram over "onaanvaardbare toestanden".
Lees verder

En of ze in de wolken zijn: mama Agna, in regenboogtrui, en verloofde Oumi dansen na wereldtitel
Mama Agna, papa Patrick en verloofde Oumi volgden de regenboogtriomf van Remco Evenepoel aan het supporterscafé in Schepdaal. Toen hij de finish bereikte, vlogen ze elkaar in de armen. Apetrots zijn ze, of wat had u gedacht? Agna danste nadien op het monument voor het café. Ín regenboogtrui. Ook Oumi liet zich verleiden tot een vreugdedansje.
Lees verder

Eliud Kipchoge verpulvert eigen wereldrecord op de marathon van Berlijn
Eliud Kipchoge heeft tijdens de marathon van Berlijn zijn eigen wereldrecord verpulverd. De 37-jarige Keniaan snelde na een demonstratie naar 2u01:09.
Lees verder