Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 10 september 2022

Diëtiste test graanrepen en deelt een 10 op 10 uit: "Dit is gewoon de perfecte reep”

HLN
Diëtiste test graanrepen en deelt een 10 op 10 uit: "Dit is gewoon de perfecte reep"
Met chocolade, bosvruchten of met hazelnoten. Graanrepen bestaan in veel vormen en maten. Maar welke is nu het beste om je dag mee te starten of in de boterhammendoos van je kinderen te steken? Diëtiste Sanne Mouha vergelijkt 16 soorten graanrepen en deelt zelfs een 10 op 10 uit. "Dit is de enige reep waar geen suiker aan werd toegevoegd."
Lees verder

Stralende prinses in mini-jurk van Gucci: dit is het huwelijk van Maria Laura
De huwelijksdag van prinses Maria-Laura (34) en haar aanstaande William Isvy (30) is van start gegaan. Het wordt voor de dochter van prinses Astrid en de koninklijke familie een goedgevulde dag met ongetwijfeld heel wat emotionele momenten. Ondertussen is de burgerlijkere ceremonie achter de rug, deze namiddag vindt het kerkelijk huwelijk plaats. Wij houden je op de hoogte van alle updates.
Lees verder

Stralende prinses in Gucci-jurk van 2.600 euro: dit is het huwelijk van Maria Laura
De huwelijksdag van prinses Maria Laura (34) en William Isvy (30) is van start gegaan. Het wordt voor de dochter van prinses Astrid (60) en de koninklijke familie een goedgevulde dag met ongetwijfeld heel wat emotionele momenten. Ondertussen is de burgerlijke ceremonie achter de rug, deze namiddag vindt het kerkelijk huwelijk plaats. Wij houden je op de hoogte van alle updates.
Lees verder

Zo druk je de stijgende hotelprijzen: "Je kan met het gezin een nachtje langer logeren als je het hotelontbijt skipt"
Volgens de cijfers van Belgisch statistiekbureau Statbel stegen hotelprijzen in ons land op een jaar tijd met maar liefst 14,1 procent. "Kostte een kamer in augustus 2021 nog 100 euro, betaalde je er in augustus 2022 al 114 euro voor", maakt onze reisexpert Johan Lambrechts het concreet. "En het einde van de prijsstijgingen is helaas nog niet in zicht." Hij deelt vijf manieren om je hotelbudget toch wat onder controle te houden.
Lees verder

OPROEP. Waarop bespaart u elke maand?
Om de torenhoge energiefacturen en andere stijgende kosten te kunnen betalen, moeten heel wat gezinnen beknibbelen op andere uitgaven. Onder het motto 'vele kleintjes maken één grote' zijn we geïnteresseerd in wat de Vlaming zoal doet of nog zal doen om net wat meer over te houden. Eet u sinds kort zelfgemaakte lunch in plaats van de dagschotel in het bedrijfsrestaurant? Of zal u in de supermarkt vaker voor huisproducten kiezen? Laat ons uw concrete besparing weten via celien.moors@dpgmedia.be. Vergeet uw telefoonnummer niet, dan bellen we u op voor een kort interview. Alvast bedankt!
Lees verder

Russische supermarkt Mere sluit vier maanden na opening alweer de deuren in Opwijk
Drie maanden na de opening kondigt de Russische supermarkt Mere aan dat het filiaal in Opwijk de deuren zal sluiten. "Commercieel onvoldoende rendabel", klinkt het. Maar of dit het einde van Mere in België betekent is twijfelachtig. De groep laat weten nog altijd tien winkels te willen openen in ons land, maar dan wel in de grote steden.
Lees verder

Jessica (39) over leven na een zelfmoordpoging: "De bosjes braken mijn val. Ik was boos dat ik het had gered"
"Op een ochtend besliste ik dat die dag mijn laatste zou zijn". Tien jaar geleden ondernam Jessica een zelfmoordpoging. En ze is niet alleen, want in Vlaanderen worden 25 zelfmoordpogingen per dag geregistreerd. Toch is Jessica nu vooral dankbaar dat ze nog leeft. Ter ere van de Werelddag Zelfmoordpreventie deelt ze wat helpt om donkere gedachten te verdrijven. "Op heel slechte dagen gaf ik mijn zoon de schuld van die allesoverheersende droefheid."
Lees verder

Emotioneel afscheid van baby Omélie, die bij onthaalmoeder overleed: "Lieve jongen, ik wil je nog zoveel vertellen, maar vind de woorden niet"
"We missen je zo erg. We zijn kapot van verdriet, maar vechten voor je zusje. Het zijn zo'n mooie acht maanden geweest, maar ze hebben je zoveel te vroeg weggenomen uit ons leven." De ouders van Omélie Vandenberghe, het jongetje van 8 maanden dat eind augustus overleed bij de onthaalmoeder in Eernegem, hebben zaterdagochtend afscheid genomen van hun zoontje. Tijdens hun getuigenis werd nogmaals duidelijk hoe intens het verdriet is.
Lees verder

Eeuwenoude Britse traditie uit bijgeloof: imker laat aan koninklijke bijen weten dat Charles III de nieuwe koning is
"De meesteres is dood, maar ga niet weg. Je meester zal een goede meester voor je zijn." Zo laat de koninklijke imker weten aan de bijen van het Britse koningshuis dat Elizabeth II overleden is en nu Charles III aan de macht is. De eeuwenoude traditie stamt uit bijgeloof.
Lees verder

Bij de domste acties op een voetbalveld dit seizoen: speler van New York RB kwetst enkele fans door bal in tribune te trappen
Dru Yearwood (22) zal de volgende keer wel een tweede keer nadenken wil hij nog eens een bal uit frustratie de tribunes intrappen.
Lees verder

"Bijna 10 kilo lichter, zelfs mijn moeder wilde weten hoe ik het deed": dit is het exácte regime van Kim Kardashian
Met de billen bloot op de cover, als iemand het kan, is het Kim Kardashian (37) wel. Na een gewichtsverlies van 9 kilogram voelt ze zich naar eigen zeggen beter dan ooit. Om haar figuur te behouden doet ze niet alleen aan training, ze houdt er ook een strikt dieet op na. Dit is het exacte regime van de 'The Kardashians'-ster.
Lees verder

LIVE VUELTA. Remco Evenepoel en co onderweg: "Ik kan mijn eerste grote ronde winnen. Ik voel de spanning, maar op de fiets is het weer full race-mode"
Vijf lastige cols en een taaie Spanjaard: enkel zij staan nog tussen Remco Evenepoel (22) en eindwinst in de Vuelta 2022. Vandaag is D-day, do or die. Wordt Evenepoel de eerste Belgische grote rondewinnaar sinds 1978? "Dit wordt de belangrijkste dag in mijn carrière." Volg de rit LIVE in onderstaande liveblog!
Lees verder

LIVE VUELTA. Patrick Lefevere voelt gezonde spanning voor D-day en heeft vertrouwen in zijn poulain: "Remco is er klaar voor"
Vijf lastige cols en een taaie Spanjaard: enkel zij staan nog tussen Remco Evenepoel (22) en eindwinst in de Vuelta 2022. Vandaag is D-day, do or die. Wordt Evenepoel de eerste Belgische grote rondewinnaar sinds 1978? "Dit wordt de belangrijkste dag in mijn carrière." Volg de rit LIVE in onderstaande liveblog!
Lees verder

Felice Mazzu haalt het van Clement en Saintfiet en wint Guy Thys Award als beste trainer voorbije seizoen
De Belgische belangenvereniging voor proftrainers (BFC Pro) heeft de Guy Thys Award uitgereikt aan Felice Mazzu. De trofee, genoemd naar de legendarische ex-coach van de Rode Duivels, bekroont de beste trainer van het afgelopen seizoen.
Lees verder

Francorchamps haalt slag thuis: GP van België vindt op 30 juli plaats
De Grote Prijs Formule 1 van België gaat volgend seizoen door op 30 juli. Met dank aan de Hongaren die bereid zijn om te switchen. Aanvankelijk stond Francorchamps namelijk op 23 juli gepland, maar dat lag organisatorisch te moeilijk.
Lees verder

VN-baas: ontwikkelingslanden betalen "gruwelijke prijs" voor blijvend gebruik fossiele brandstof
Ontwikkelingslanden betalen een "gruwelijke prijs" voor de afhankelijkheid van de wereld van fossiele brandstoffen. Dat zei de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Antonio Guterres bij een bezoek aan Pakistan. Dat land is zwaar getroffen door overstromingen na moessonregens die worden toegeschreven aan klimaatverandering.
Lees verder

Zorgorganisatie i-mens trekt Vlaanderen rond om personeel te vinden
I-mens, de fusieorganisatie van Solidariteit voor het gezin en Thuishulp vzw, zoekt extra medewerkers. Veel extra medewerkers. Met een tour door Vlaanderen wil i-mens het kandidaten zo makkelijk mogelijk maken om te solliciteren. "Een cv of motivatiebrief opstellen vormt voor veel mensen een drempel", klinkt het. "Daarom gaan wij zelf de boer op."
Lees verder

LIVE F1. Nederlander Nyck de Vries vervangt in Monza zieke Alex Albon en maakt GP-debuut, Carlos Sainz is de snelste in tweede oefensessie
De Formule 1-karavaan houdt halt in Italië. Op het iconische circuit van Monza kan Max Verstappen een nieuwe stap zetten richting een tweede wereldtitel op rij. Volg de aanloop, kwalificaties op zaterdag en race zelf zondag hieronder op de voet.
Lees verder

WEEKMENU. Deze 5 gerechten maken Piet Huysentruyt, Sandra Bekkari en Jelle Beeckman klaar voor 19,40 euro
De zomer is dan wel voorbij, maar heel wat heerlijke seizoensproducten zijn nog op hun best. Courgetten, zongerijpte tomaten, blauwe bessen... ze barsten van vitamines én van smaak. Dankzij deze 5 recepten van onze 3 gloednieuwe HLN-chefs tover je de komende week makkelijke en betaalbare gerechten op tafel die je helpen om het zomergevoel nog even vast te houden.
Lees verder

Van fake bont tot stoere biker jackets: onze mode-expert tipt nu al dé 7 trends voor de winter
Voor de een kan de zomer niet lang genoeg duren, voor de ander mogen de gezellige wintermaanden stilletjes aan beginnen. Maar wie denkt dat je per definitie als een Michelinmannetje moet rondlopen tijdens de koude wintermaanden heeft het grondig mis. Onze mode-expert Hilde Geudens shopt de zeven hipste trends bijeen.
Lees verder