Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 10 september 2022

Derde keer op twee weken tijd gewapende overal in Carrefour Express in Vilvoorde: “Deze plaag moet stoppen”

HLN
Derde keer op twee weken tijd gewapende overal in Carrefour Express in Vilvoorde: "Deze plaag moet stoppen"
Twee overvallers hebben toegeslagen in de Carrefour Express in de James Ensorlaan in Vilvoorde. De verdachten kwamen binnen met een vuurwapen en bedreigden het personeel. Ze gingen aan de haal met geld uit de kassa en sigaretten. Het is de derde keer in twee weken dat zo'n buurtwinkel overvallen wordt in Vilvoorde. Burgemeester Hans Bonte (Vooruit) reageert verbolgen: "Het begint stilaan te lijken op schuldig verzuim van minister Annelies Verlinden."
Lees verder

Derde keer op twee weken tijd een Carrefour Express overvallen, burgemeester reageert: "Het wordt stilaan duidelijk dat de minister van Binnenlandse Zaken wakker moet schieten"
Overvallers hebben toegeslagen in een buurtwinkel in de James Ensor in Vilvoorde. Twee verdachten kwamen binnen met een handvuurwapen en bedreigden het personeel. Ze gingen aan de haal met geld uit de kassa en sigaretten. Burgemeester Hans Bonte (Vooruit) reageert verbolgen.
Lees verder

Wolven bijten pony's dood in Lommel: "Het geschreeuw ging door merg en been"
Wolven hebben vannacht opnieuw toegeslagen in Lommel. Twee minipaardjes lieten het leven. Enkele dagen geleden gebeurde hetzelfde in Helchteren. "Eén van de paardjes kroop over de grond en voerde een trage doodstrijd. Ik ben er nog niet goed van", zegt Bart Deferm, die 's nachts nog zijn weide in liep, maar te laat kwam. De wolven hadden een gat gegraven onder de omheining.
Lees verder

LIVE VUELTA. Stannard doet gooi naar bollentrui van Carapaz, voorlopig ideaal scenario voor Evenepoel
Drie lastige cols en een taaie Spanjaard: enkel zij staan nog tussen Remco Evenepoel (22) en eindwinst in de Vuelta 2022. Vandaag is D-day, do or die. Wordt Evenepoel de eerste Belgische grote rondewinnaar sinds 1978? Het heeft er voorlopig nog alle schijn van, al stuurde concurrent Enric Mas wel twee pionnen vooruit. Volg de ontknoping van de 20ste rit LIVE in onderstaande liveblog!
Lees verder

"Onze vrienden zagen het al aankomen": Ella Leyers over haar romance met Rik Verheye
De Vlaamse showbizz verwelkomde nog maar net een kersvers koppel: Ella Leyers (34) en Rik Verheye (35). Zelf noemen ze hun relatie nog redelijk pril, toch is één ding zeker: Cupido schoot serieus raak. De twee kenden elkaar al jaren 'van ziens', maar wanneer sloeg de vonk nu écht over? "Het leuke is dat er vrienden zijn die ons zeggen: Wij zagen het al voordat jullie het zagen."
Lees verder

Meer dan duizend mensen nemen afscheid van landbouwer Henri (19): "Een troost voor ons dat je een prachtig leven hebt gehad"
Omringd door een zee van bloemen en een mensenzee van rouwende familie, zijn liefje Marie, zijn vrienden van KLJ en een massa jonge mensen werd zaterdagvoormiddag afscheid genomen van Henri Moreels (19). De jonge landbouwer uit Deinze kwam afgelopen zondag om het leven bij een tragisch ongeval na het werk op het veld. "Je bent veel te vroeg van ons weggetrokken, maar het is een troost dat je in jouw veel te korte leven volop hebt geleefd en veel liefde hebt gegeven en gekregen", schreef mama An in een afscheidsbrief.
Lees verder

LIVE (16u). Birger Verstraete meteen in de basis bij Malinwa
• Achtste speeldag • Aftrap: 16u • Guldensporenstadion • Beide ploegen kamperen in de grijze middenmoot met 7 punten
Lees verder

Lieve Truyman volgt Valerie Van Peel op als ondervoorzitter bij N-VA: "Poulain van Francken" bijt in het zand
Lieve Truyman (41) wordt de nieuwe ondervoorzitter bij N-VA en vervangt Valerie Van Peel (42) die begin juni besloot op te stappen.
Lees verder

COLUMN. Journalist Jeroen kaapt zijn nonkel uit het rusthuis. "De dood vindt hij niet erg, zijn break-up wel"
Journalist en alleenstaande vader Jeroen Vermeiren (48) kaapt zijn nonkel een namiddag weg uit het woonzorgcentrum. De man is 92 jaar oud en heeft kanker in zijn lijf, maar niet in zijn hoofd. Hij praat honderduit over hoe hij zijn begrafenis tot in de puntjes geregeld heeft – en er moét gelachen worden. Of over zijn liefde in het rusthuis, die zijn hart in stukken breekt. "Oude tranen van liefdesverdriet zijn even bitter, weet ik nu."
Lees verder

Net als de sprookjes: bruidsjongen verliest zijn schoen tijdens huwelijk prinses Maria Laura
De mooiste dag van prinses Maria Laura (34) en William Isvy (30) is aangebroken. De gastenlijst werd afgevinkt, het volk stroomde toe. Ook de bruidsjongens- en meisjes arriveerden in stijl. De kleine Maximilian (3), het zoontje van prins Amadeo en Elisabetta, verloor in ware sprookjesstijl zijn schoen tijdens zijn entree. Gelukkig schoot zijn opa prins Lorenz hem snel te hulp.
Lees verder

Net als in de sprookjes: bruidsjongen verliest zijn schoen tijdens huwelijk prinses Maria Laura
De mooiste dag van prinses Maria Laura (34) en William Isvy (30) is aangebroken. De gastenlijst werd afgevinkt, het volk stroomde toe. Ook de bruidsjongens- en meisjes arriveerden in stijl. De kleine Maximilian (3), het zoontje van prins Amadeo en Elisabetta, verloor in ware sprookjesstijl zijn schoen tijdens zijn entree. Gelukkig schoot zijn opa prins Lorenz hem snel te hulp.
Lees verder

Staat New York roept noodtoestand uit door polio
In de Amerikaanse staat New York heeft gouverneur Kathy Hochul vrijdag de noodtoestand uitgeroepen om de uitbraak van polio tegen te gaan. Ze hoopt dat er zo meer middelen vrijkomen om meer mensen te vaccineren.
Lees verder

"Mijn dochter vroeg me waarom ik geen wijn meer drink": Dan Karaty openhartig over zijn overwonnen alcoholverslaving
"Hallo, mijn naam is Dan en ik ben alcoholist", deelde Dan Karaty (45) eind vorig jaar op sociale media. Het tv-jurylid besloot na 25 jaar alcoholverslaafd te zijn, het duiveltje op zijn schouder de mond te snoeren. Een jaar later is het niet altijd even gemakkelijk, maar is alcohol geen 'nood' meer. Karaty onderschat ook het effect op zijn kinderen niet. "Binnenkort moet ik het gesprek met mijn negenjarige dochter aangaan."
Lees verder

LIVE. Birger Verstraete meteen in de basis bij Malinwa, dat op bezoek gaat bij KV Kortrijk
• Achtste speeldag • Aftrap: 16u • Guldensporenstadion • Beide ploegen kamperen in de grijze middenmoot met 7 punten
Lees verder

Nanoe Vaesen, de populairste Belg op OnlyFans: "Weet je wat ik geleerd heb? Monogamie bestaat niet"
Als alleenstaande van amper 27 werkt Nanoe Vaesen aan een heus imperium, met een chique villa in aanbouw en een Porsche op de oprit. En dat voor een meisje dat vier jaar geleden nog de telefoon aannam in het Telenet-callcenter en bijkluste als nagelstyliste. De verklaring: haar pornografisch getinte foto's en filmpjes op OnlyFans, die haar maandelijks duizenden euro's opleveren. Maar of ze haar ook gelukkig maken? De content creator vertelt in 'Dag Allemaal' in geuren en kleuren over haar beroep. "Maandelijks moet ik toch zo'n dertig à vijftig penissen beoordelen."
Lees verder

LIVE VUELTA. Nog één helling: het ziet er goed uit voor Evenepoel, die eerste aanval van Mas vlot pareerde
Eén lastige col en een taaie Spanjaard: enkel zij staan nog tussen Remco Evenepoel (22) en eindwinst in de Vuelta 2022. Vandaag is D-day, do or die. Wordt Evenepoel de eerste Belgische grote rondewinnaar sinds 1978? Het heeft er voorlopig nog alle schijn van, al stuurde concurrent Enric Mas wel twee pionnen vooruit. Volg de ontknoping van de 20ste rit LIVE in onderstaande liveblog!
Lees verder

LIVE VUELTA. Daar is dan de aanval van Mas! Evenepoel overleeft schijnbaar makkelijk
Twee lastige cols en een taaie Spanjaard: enkel zij staan nog tussen Remco Evenepoel (22) en eindwinst in de Vuelta 2022. Vandaag is D-day, do or die. Wordt Evenepoel de eerste Belgische grote rondewinnaar sinds 1978? Het heeft er voorlopig nog alle schijn van, al stuurde concurrent Enric Mas wel twee pionnen vooruit. Volg de ontknoping van de 20ste rit LIVE in onderstaande liveblog!
Lees verder

Kylie Jenner onthult hoe haar moeder Stormi ter wereld hielp: "Ze haalde de baby uit mijn vagina"
Een intiem moeder-dochtermoment, daar kunnen Kylie Jenner (25) en Kris Jenner (66) van meespreken. De twee waren te gast bij 'The Late Late Show' en deden er een bijzonder verhaal uit de doeken. Toen Kylie in 2018 beviel van haar dochtertje Stormi was mama Kris namelijk verloskundige van dienst. "Ik droeg handschoenen en een steriel pak om de baby uit mijn eigen kind te halen."
Lees verder

Dimitri Van den Bergh, voor het eerst met nieuwe pijlen en outfit, stoot door naar achtste finales in Jena
Met een 6-2-overwinning tegen de Engelsman David Evans heeft Dimitri Van den Bergh zich bij de laatste 16 geschaard tijdens de Interwedden German Darts Open.
Lees verder

LIVE. Lamkel Zé trapt na goede actie net naast, partij in evenwicht
• Achtste speeldag • Aftrap: 16u • Guldensporenstadion • Beide ploegen kamperen in de grijze middenmoot met 7 punten
Lees verder