Doorgaan naar hoofdcontent

Chauffeur crasht tegen geparkeerde truck en legt positieve ademtest af

HLN
Chauffeur crasht tegen geparkeerde truck en legt positieve ademtest af
In de Trompstraat in Kemzeke (Stekene) is een bestuurder vrijdagavond lichtgewond geraakt nadat hij met zijn auto tegen een geparkeerde vrachtwagen reed. De man legde een positieve alcoholtest af en moest zijn rijbewijs inleveren.
Lees verder

LIVE WK WIELRENNEN. Bondscoach Vanthourenhout na verkenning: "Snel en lastig parcours" - Lampaert begint om 6u43 Belgische tijd, Evenepoel om 8u18
Het WK wielrennen in Wollongong komt nu wel akelig dichtbij. Een dag voor de start met de tijdrit bij de mannen gingen Remco Evenepoel en Yves Lampaert het parcours verkennen.
Lees verder

Waarom zullen Kate Middleton en Meghan Markle wellicht een sluier dragen tijdens de begrafenis van Queen Elizabeth?
Militaire uniformen, kostuums en veel zwart. De 'dresscode' voor de begrafenis van Queen Elizabeth staat nu al vast, maar kijkers mogen komende maandag wel nog één specifiek accessoire verwachten. Vrouwelijke leden van de Britse koninklijke familie, zoals bijvoorbeeld Kate Middleton en Meghan Markle, zouden tijdens de plechtigheid namelijk wellicht een subtiele sluier dragen.
Lees verder

Kate Middleton en Meghan Markle zullen sluier dragen tijdens begrafenis van Queen Elizabeth
Militaire uniformen, kostuums en veel zwart. De 'dresscode' voor de begrafenis van Queen Elizabeth staat nu al vast. Kijkers zullen komende maandag ook nog één specifiek accessoire kunnen zien. Vrouwelijke leden van de Britse koninklijke familie, waaronder Kate Middleton en Meghan Markle, zullen tijdens de plechtigheid hoogstwaarschijnlijk een sluier dragen.
Lees verder

HelloFresh, Foodbag of Marley Spoon? De 6 grootste maaltijdboxen in België vergeleken: welke is zijn geld het meeste waard?
Zelfs na de pandemie blijkt een maaltijdbox populairder dan ooit te zijn in de Belgische keukens. Onze culinair journaliste testte de zes grootste leveranciers in ons land uit. Kan je de gerechten écht zo snel maken als er in het recept staat? En zijn alle boxen hun geld waard? "In minder dan 30 minuten heb ik hier een maaltijd, zonder al te veel geknoei of een berg afwas nadien."
Lees verder

Videobeelden tonen hoe Vlaams activist Jef Elbers (74) Lidl in Knokke-Heist op stelten zet: "Dit is géén vandalisme, dit is de verdediging van het Vlaams karakter van deze gemeente"
De politie van Knokke-Heist is vrijdagmiddag tussenbeide gekomen in de Lidl van Knokke-Heist. Vlaams activist Jef Elbers (74) voerde er geïmproviseerd actie 'om de verfransing van Knokke-Heist tegen te gaan'. De zeventiger gooide onder andere een pallet koffie tegen de grond, maar van vandalisme was volgens hem geen sprake. Maar de winkel verlaten? Neen, dat wou hij niet meteen. "Raak me niet aan! Ik ben ongewapend en niet gevaarlijk."
Lees verder

Vlaams activist Jef Elbers (74) zet Lidl in Knokke-Heist op stelten: "Dit is géén vandalisme, dit is de verdediging van het Vlaams karakter van deze gemeente"
De politie van Knokke-Heist is vrijdagmiddag tussenbeide gekomen in de Lidl van Knokke-Heist. Vlaams activist Jef Elbers (74) voerde er geïmproviseerd actie 'om de verfransing van Knokke-Heist tegen te gaan'. De zeventiger gooide onder andere een pallet koffie tegen de grond, maar van vandalisme was volgens hem geen sprake. Maar de winkel verlaten? Neen, dat wou hij niet meteen. "Raak me niet aan! Ik ben ongewapend en niet gevaarlijk."
Lees verder

"Mocro Maffia heeft Nederlandse prinses Amalia in het vizier": beveiliging sterk opgeschroefd
In Nederland maken de politie en het Openbaar Ministerie zich zorgen over de veiligheidssituatie van prinses Amalia (18). Uit nieuwe signalen blijkt dat kopstukken van de zogenaamde Mocro Maffia, een verzamelnaam voor een aantal criminele organisaties die cocaïne dealen vanuit de havens van Antwerpen en Rotterdam, het op haar zouden hebben gemunt. Dat meldt 'De Telegraaf' op basis van bronnen binnen de veiligheidsdiensten.
Lees verder

"Mocro-maffia heeft Nederlandse prinses Amalia in het vizier, beveiliging opgeschroefd"
In Nederland maken de politie en het Openbaar Ministerie zich zorgen over de veiligheidssituatie van prinses Amalia (18). Uit nieuwe signalen blijkt dat kopstukken van de Mocro-maffia het op haar zouden hebben voorzien. Dat meldt 'De Telegraaf', op basis van bronnen binnen politie en OM.
Lees verder

Veertigplus, vrouw en uitgeblust? Dat cliché wil deze prof uit de wereld helpen. "Je doet botox níét voor jezelf"
"Schoonheid is voor vrouwen het concurrentiemiddel bij uitstek. Ze koppelen het aan aandacht en begeerte, liefde en geluk, zonder het te beseffen." Ouder wordende vrouwen lijken meer dan ooit geobsedeerd met jong blijven. Concealers, push-ups, spandex en botox vieren hoogtij. Basta ermee, zegt psycholoog Liesbeth Woertman, die waarschuwt voor de gevaren van deze evolutie. Ze geeft concrete tips voor iedereen die het lastig heeft met ouder worden.
Lees verder

INTERVIEW. Marc Brys, de langst zittende coach in 1A, doorloopt zijn carrière: "Dat ik nooit een G5-ploeg coachte, is zeker een gemis"
"Of ik mezelf graag had gecoacht? Nee, dat zou niet klikken." Marc Brys (60) schildert zijn evolutie. Zelfportret van een trainer die zichzelf blijft uitvinden en OHL kleur geeft. 50 Tinten Brys, de langst zittende coach in 1A.
Lees verder

Toeristen stromen massaal toe in Londen voor begrafenis van de Queen, "En dat is zeer welkom in de huidige economie"
Koninklijke fans zijn naar het hart van Londen gestroomd om de met vlaggen omhulde straten en de met pracht en praal gevulde optochten te aanschouwen. Maar vooral willen ze de kilometerslange rij trotseren voor de unieke kans om afscheid te nemen van koningin Elizabeth II, die na een periode van zeven decennia op de troon is overleden. En terwijl ze daar zijn, gaan ze op hotel, eten ze in restaurants en winkels ze er op los.
Lees verder

Alaska zet zich schrap voor ergste storm in wellicht 50 jaar
Alaska, dat grenst aan Canada, bereidt zich voor op de ergste storm in wellicht vijftig jaar. Naar voorspelling zal het hevig regenen en stormen waardoor torenhoge golven naar de kust gestuurd zullen worden.
Lees verder

"Volgens biologisch instinct gaat je aantrekkelijkheid achteruit als je kaal wordt": toch hoef je daar als man niet van wakker te liggen, zegt seksuologe Chloë
Maar liefst 70 procent van alle mannen krijgt vroeg of laat te maken met 'alopecia androgenetica'. Deze klassieke, erfelijke vorm van kaalheid begint met een terugtrekkende haarlijn, steeds diepere inhammen en een alsmaar gladder wordende kruin. Tot alleen nog de onderste haarrand overblijft. "Bij velen weegt zulk haarverlies op hun zelfvertrouwen", weet seksuologe Chloé De Bie. Zij legt uit hoe dat komt en geeft advies voor wie hierdoor minder goed in zijn vel zit.
Lees verder

Stel hier al je vragen over je energiefactuur
De regering heeft een akkoord bereikt om de Belgen te helpen met de torenhoge energiefacturen. Zo komt er onder andere een basispakket energie in november en december met daarnaast een stookoliecheque. Welke vragen heb jij nog over het energiepakket, de andere maatregelen van de regering of over je energiefactuur in het algemeen? Stel ze in het onderstaande formulier, wij bundelen de meest gestelde vragen en zoeken een antwoord.
Lees verder

Zijn laatste bondgenoot is niet meer: hoe moet het nu verder met prins Andrew? "Charles heeft géén sympathie voor hem"
Hoewel de hele natie rouwt om Queen Elizabeth II, voelt prins Andrew - als haar favoriete zoon - het verlies van zijn moeder waarschijnlijk het hardst. Zijn laatste bondgenoot liet het leven, en het zwarte schaap van de Britse koninklijke familie staat er nu voor het eerst moederziel alleen voor. Het is geen geheim dat Andrew, na het afkopen van zijn rechtszaak, graag zijn koninklijke privileges terug wilt. Maar hoe zal hem dat vergaan nu zijn broer Charles aan de macht is? "Veel opties zie ik niet voor hem."
Lees verder

1 weekmenu, 5 gerechten, 23 euro: met deze recepten van Piet Huysentruyt, Sandra Bekkari en Jelle Beeckman wordt volgende week een smakelijk succes
Elke dag een maaltijd op tafel toveren: het is niet altijd even evident. Gelukkig voorzien onze 3 HLN-chefs Piet Huysentruyt, Sandra Bekkari en Jelle Beeckman elke week voldoende inspiratie om niet voor de zoveelste keer met de handen in het haar te zitten. Voor amper 23 euro tover je deze smakelijke gerechten op tafel. Snel klaar, betaalbaar én lekker? Dat klinkt als een succesrecept.
Lees verder

Nederlandse wegpiraat doet gevaarlijk inhaalmanoeuvre en bedreigt andere bestuurder met mes
In Nederland is een filmpje opgedoken waarop te zien is hoe een wegpiraat een roekeloos inhaalmanoeuvre uitvoert in een fietsstraat. Vervolgens stopt de bestuurder van een wit bestelbusje en toont hij dreigend een langwerpig mes. "Wat een sukkel", reageert de bestuurder die ingehaald werd.
Lees verder

Amerikaanse justitie in beroep voor toegang tot Trump-documenten
Het Amerikaanse ministerie van Justitie wil via hoger beroep afdwingen dat het FBI-onderzoek hervat kan worden naar geheime documenten die bij een huiszoeking in de woning van oud-president Donald Trump gevonden werden.
Lees verder

Rusland vastberaden om defensielijn te houden in Oost-Oekraïne: "Elk verlies van grondgebied ondermijnt Russische strategie"
Moskou versterkt momenteel zijn positie in het oosten van Oekraïne en wil zich zo beschermen tegen Oekraïense aanvallen. Zo blijkt zaterdag uit informatie van de Britse veiligheidsdiensten.
Lees verder