Doorgaan naar hoofdcontent

Carrefour Market-warenhuizen sturen plantjesverkopers tegen kanker wandelen, enkel onbemande standjes mogen: “Het i...

HLN
Carrefour Market-warenhuizen sturen plantjesverkopers tegen kanker wandelen, enkel onbemande standjes mogen: "Het is onthutsend"
In Carrefour Market warenhuizen in Kortrijk zijn vrijwilligers dit weekend niet welkom om er actief azalea's te verkopen voor Kom op tegen Kanker. Enkel onbemande standjes mogen er nog. "Onze mensen zijn zelfs afgeblaft, ze zijn totaal van hun melk", zegt coördinator Pascale Goeminne. Volgens de eigenaars van de warenhuizen zijn de onbemande standjes een gulden middenweg, omdat klanten zich eerder niet respectvol benaderd voelden door bepaalde andere verkopers.
Lees verder

ANALYSE. Vooruit plukt door 'Conner-effect' kiezers weg bij Vlaams Belang
Vooruit vliegt naar historische hoogtes in De Grote Peiling van Het Laatste Nieuws, VTM Nieuws, RTL en Le Soir, met dank aan het 'Conner-effect'. De strategie van Rousseau om jacht te maken op de Vlaams Belang-kiezer lijkt ook effectief te werken: liefst 12 procent van de mensen die nu voor Vooruit zouden stemmen, komen uit die vijver. Ondertussen zakt CD&V naar een historisch dieptepunt. Net op het moment dat de christendemocraten hoopten dat Sammy Mahdi en zijn communicatiestijl voor een kentering konden zorgen. Een analyse.
Lees verder

LIVE. City lijkt aan rust al klaar met tienkoppig Wolverhampton, De Bruyne en Haaland belangrijk
• 7de speeldag Premier League • Aftrap: 13u30 • Molineux Stadium • Wolverhampton heeft 6 op 18, City 14 op 18
Lees verder

Twee 'uithalers' van 16 en 17 jaar oud opgepakt en overgeleverd aan Nederland, parket Antwerpen vraagt dan weer om overlevering van 35-jarige uithaler
Twee minderjarigen van 16 en 17 jaar oud uit Rotterdam zijn de voorbije twee weken overgeleverd van ons land aan Nederland. De twee jongemannen werden betrapt in de Antwerpse haven toen ze drugs uit een container wilden halen. Omgekeerd pakte de Nederlandse politie dan weer een 35-jarige Rotterdammer op die vermoedelijk aan ons land zal uitgeleverd worden.
Lees verder

24-jarige Fransman ligt dood op sporen in Vorst: politie verspreidt opsporingsbericht
De federale politie heeft zaterdag een opsporingsbericht verspreid nadat een week eerder het lichaam van een 24-jarige Fransman op de sporen in Vorst aangetroffen werd.
Lees verder

Koning Charles en prins William bezoeken de wachtrij in Londen: "De Queen zou dit nooit geloofd hebben"
Ze komen hen een hart onder de riem steken. Terwijl de rij naar de kist van Queen Elizabeth oploopt tot zestien uur, krijgen de rouwers in de rij een bezoekje van King Charles en kroonprins William. Hun aanwezigheid werd op luid applaus onthaald.
Lees verder

LIVE. Match beslist na tweede assist voor De Bruyne, Foden werkt de 0-3 binnen
• 7de speeldag Premier League • Aftrap: 13u30 • Molineux Stadium • Wolverhampton heeft 6 op 18, City 14 op 18
Lees verder

Daar zijn de verkoudheden weer: "Een gezonde levensstijl beschermt je, maar er is nóg een doeltreffende remedie"
Is het jou ook al opgevallen dat heel wat mensen opnieuw beginnen te niezen en snotteren? Het lijkt wel of de opkomende koude ermee te maken heeft, maar is dat wel zo? En wat kan je er het best tegen doen? Onze wetenschapsexpert Martijn Peters zocht uit of verkoudheden écht iets met temperatuur te maken hebben, en wat je kan doen om ervan gespaard te blijven. "Een verkoudheid kan veroorzaakt worden door zo'n 200 virussen."
Lees verder

Is het voordeliger om elektrisch te verwarmen? Expert verduidelijkt
Door de stijgende gasprijzen zijn tal van mensen op zoek naar alternatieve verwarmingstoestellen voordat de winter aanbreekt. De vraag naar elektriciteitstoestellen, hout, pellets en zelfs petroleumkachels was nooit zo groot. Maar is het werkelijk voordeliger om met deze alternatieven te verwarmen? VTM Nieuws zocht het uit.
Lees verder

"Gouden duo is hierboven herenigd": supporters, ex-spelers en ex-trainers brengen aan Lotto Park laatste groet aan Michel Verschueren
Aan het Lotto Park, het stadion van Anderlecht, brachten supporters een laatste groet aan Michel Verschueren. De oud-manager van paars-wit overleed afgelopen woensdag op 91-jarige leeftijd. Zijn kist stond vandaag opgesteld aan de ingang van tribune 4 aan het Lindenplein. De aanwezigen betuigden hun medeleven aan Michael Verschueren. Ook enkele ex-spelers en ex-trainers, onder wie Georges Leekens, waren aanwezig. "Michel was vooruitstrevend, een man met ideeën. Hardwerkend, professioneel en ver voor op zijn tijd. Hij ging voor zijn club door het vuur. Het gouden duo is hierboven herenigd, met Verschueren en Constant Vanden Stock."
Lees verder

Twee assists van De Bruyne, een goal van Haaland en een smerige karatetrap: Man City pakt Wolves simpel in (0-3)
De eerste van het seizoen van zijn duurste aanwinst aller tijden. De veertiende in tien wedstrijden voor zijn meest efficiënte aankoop tot nu toe. Wolverhampton was de match van Jack Grealish, doelpuntenmaker en slachtoffer van een smerige karatetrap, en die van de monsterlijke Erling Haaland. Tussen die twee speelde ook Kevin De Bruyne zijn rol met twee assists. Smooth operator bij de Engelse kampioen.
Lees verder

Twee assists van De Bruyne, een goal van Haaland en een smerige trap: Man City pakt Wolves simpel in (0-3)
De eerste van het seizoen van zijn duurste aanwinst aller tijden. De veertiende in tien wedstrijden voor zijn meest efficiënte aankoop tot nu toe. Wolverhampton was de match van Jack Grealish, doelpuntenmaker en slachtoffer van een smerige karatetrap, en die van de monsterlijke Erling Haaland. Tussen die twee speelde ook Kevin De Bruyne zijn rol met twee assists. Smooth operator bij de Engelse kampioen.
Lees verder

Milow werkt voor nieuwe single samen met kleinzoon Bob Marley
Opmerkelijke samenwerking uit muziekwereld. Milow heeft voor zijn nieuwste single namelijk Skip Marley gestrikt, de kleinzoon van reggaelegende Bob Marley. 'Until the sun comes up' heet het nummer en het komt dit najaar uit.
Lees verder

COLUMN. Jeroen krijgt van 100 vrouwen reactie na zijn Tinder-verhaal. "Maar ik hoefde geen lief te strikken"
Journalist en alleenstaande vader Jeroen Vermeiren (48) schrijft twee weken geleden in z'n eerste column openhartig over zijn trieste ervaringen met datingapp Tinder. De dagen erna vult zijn inbox zich tot zijn grote verbazing met reacties van honderd vrouwen: begripvol, uitnodigend. Dus ... is dat de truc om van straat te raken? "Iemand bood mij zelfs concerttickets aan voor Editors. Je zou van minder een beetje duizelig worden."
Lees verder

Open VLD wil autokeuring afschaffen en laten uitvoeren door private sector
Open VLD wil de autokeuring zoals die nu bestaat afschaffen en de jaarlijkse keuring in handen geven van garagehouders. Dat is een van de stellingen die vandaag werden goedgekeurd op het partijcongres in Antwerpen.
Lees verder

Kempens veilingbedrijf verkoopt veulen voor wereldwijd recordbedrag van 360.000 euro: "Meer dan een verdubbeling van het vorige record"
Het Herentalse veilingbedrijf Equbreeding.auction heeft afgelopen week het duurste veulen ooit geveild. Het drie maanden oude veulen 'Das Machine EQ Z' ging voor een recordbedrag van 360.000 euro – meer dan een verdubbeling van het vorige record – de deur uit.
Lees verder

Hoogzwangere vrouw belandt met wagen tegen boom
De hulpdiensten werden zaterdagmiddag opgeroepen voor een ongeval op de Liersesteenweg in Lint. Een personenwagen was er tegen een boom beland.
Lees verder

LIVE. Blijft OH Leuven in de top vier na verplaatsing naar KV Mechelen?
• 9de speeldag JPL • Aftrap: 16u • AFAS Stadion • OHL staat in de top vier met 16 punten, KV Mechelen heeft 10 punten
Lees verder

Sergio en dochter Steffi over hun strijd tegen de kilo's: "Een maagoperatie wil ik niet, dan ben ik liever dik"
Als dochter van Sergio Quisquater (57) bleef Steffi (23) altijd liever buiten de schijnwerpers, maar als personal coach wil ze nu haar kennis over gezond leven delen via haar vegan kookboek 'Young, Wild & Vegan'. "Na jaren worstelen met mijn gewicht vond ik eindelijk de juiste balans en viel ik 10 kilo af", klinkt het in 'Story'. Vader Sergio kijkt trots toe, maar heeft toch ook zijn bedenkingen, vertelt hij in dit dubbelgsprek. "Ik heb geen kwaaltjes, terwijl collega's die gezonder leven vaker ziek zijn."
Lees verder

Bondsdokter Kris Van der Mieren ziet het wel goedkomen met Evenepoel zondag: "Mentale kracht kan immens verschil maken"
Drie moordende weken koers. 24 uur vliegen. Een kanjer van een Australische jetlag verwerken. En dan, zondag, een uur lang snoeihard knallen met de wereldtitel als inzet. Hoeveel kan een mens verdragen? "Als die mens Remco Evenepoel heet: veel", gelooft bondsdokter Kris Van der Mieren.
Lees verder