Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 13 september 2022

Britse Center Parcs sluit op dag van begrafenis van Queen en dat zorgt voor kritiek: “M’n dochter keek er zo naar...

HLN
Britse Center Parcs sluit op dag van begrafenis van Queen en dat zorgt voor kritiek: "M'n dochter keek er zo naar uit"
De vestigingen van Center Parcs in het Verenigd Koninkrijk zijn komende maandag, de dag van de uitvaart van koningin Elizabeth, gesloten. De vakantieparken gaan dicht "uit respect" en zodat "zoveel mogelijk collega's dit historische moment kunnen meemaken", klinkt het in een persbericht. Op sociale media uiten sommige mensen hun onbegrip over deze beslissing.
Lees verder

LIVE. Bayern en Barcelona houden elkaar in evenwicht, Lewandowski miste reuzenkans
• Tweede speeldag Champions League, groep C • Bayern won met 0-2 in Inter, Barça met 4-1 van Plzen • Stadion: Allianz Arena • Scheidsrechter: Makkelie (Ned)
Lees verder

IN BEELD. Uitgeregende BV's op première documentaire 'Onze Natuur'
Geen bioscoopcomplex, maar wel het openluchttheater Rivierenhof in Deurne vormde vanavond het decor voor de première van 'Onze Natuur, De Film', een documentaire over de natuur in België met de stem van Matteo Simoni. En bij de natuur hoort ook regen en dat was ook het weer op deze feestelijke voorstelling. Maar dat hield de aanwezige BV's niet tegen.
Lees verder

Enorme bosbrand in Oregon geraakt niet onder controle
Een enorme bosbrand in de Amerikaanse staat Oregon blijft bomen vernielen en de regio in dikke rook hullen. Dat melden de lokale autoriteiten.
Lees verder

LIVE PORTO-CLUB. Droomscenario: Club gaat na penaltygoal Jutglà met voorsprong rusten in Porto
• Champions League, tweede speeldag groep B • Club won met 1-0 van Leverkusen, Porto ultiem 2-1 boot in bij Atlético • Stadion: Do Dragão • Scheidsrechter: Anastasios Sidiropoulos (Gri)
Lees verder

Twee baby's gestorven op zee: Turkije beschuldigt Griekenland ervan migranten terug te drijven
In de Egeïsche Zee zijn zes migranten, onder wie twee baby's, om het leven gekomen nadat ze door Griekenland waren teruggedreven in Turkse wateren. Dat zegt de Turkse kustwacht. Ook ngo's zeiden al meermaals dat Griekenland migranten terugduwt richting Turkije, maar het land ontkent die beschuldigingen.
Lees verder

LIVE. Carrasco valt in, Atlético komt opnieuw goed weg tegen Leverkusen
• Tweede speeldag Champions League, groep B • Atlético won in opener ultiem van Porto, Leverkusen verloor in Brugge • Stadion: BayArena • Scheidsrechter: Michael Oliver (Eng)
Lees verder

LIVE PORTO-CLUB. Zes op zes wenkt: Club op weg naar bijzonder knappe zege in Porto
• Champions League, tweede speeldag groep B • Club won met 1-0 van Leverkusen, Porto ultiem 2-1 boot in bij Atlético • Stadion: Do Dragão • Scheidsrechter: Anastasios Sidiropoulos (Gri)
Lees verder

Jelle Cleymans doet bekentenis in 'De allerslimste mens': "Ik vind 'Met de trein naar Oostende' een vreselijk liedje"
Jurylid James Cooke deed in de zesde aflevering van 'De allerslimste mens' verschrikkelijk zijn best, onder andere met een grappige anekdote over een 'homoparking', maar toch ging vooral nieuwkomer Jelle Cleymans met de aandacht lopen. Dat deed hij met opvallende verhaaltjes, leuke opmerkingen en een doodsteek in de filmpjesronde die hem de overwinning opleverde. Waarna Eva De Roo haar twee hoofden kleinere tegenstander Delphine Lecompte met een gelukje naar huis knikkerde.
Lees verder

Amerikaanse senator stelt abortusverbod na vijftien weken zwangerschap voor
De invloedrijke Republikeinse senator Lindsey Graham heeft een wetsvoorstel ingediend dat abortus na vijftien weken zwangerschap in de hele Verenigde Staten zou verbieden. Het voorstel leidt tot verontwaardiging binnen het kamp van president Joe Biden.
Lees verder

LIVE. Kan Barcelona nog een vuist maken? Bayern leidt met 2-0
• Tweede speeldag Champions League, groep C • Bayern won met 0-2 in Inter, Barça met 4-1 van Plzen • Stadion: Allianz Arena • Scheidsrechter: Makkelie (Ned)
Lees verder

De eerste beelden uit bevrijd Izium: "De Russen gedroegen zich als varkens"
Uitgebrande vrachtwagens, kisten ongebruikte munitie en een verlaten commandocentrum waar Russische officieren werkten op schoolbankjes: het zijn enkele zaken die CNN-reporter Sam Kiley aantreft in het Oekraïense Izium.
Lees verder

Crème de la crème van Russische legereenheden nu zelf op de vlucht: "Beelden kunnen zeer pijnlijk worden voor Poetin"
In Charkiv zijn Russische troepen halsoverkop op de vlucht geslagen. Opvallend: een groot deel van die militairen maakt deel uit van de First Guards Tank Army, een prestigieuze legereenheid die in het leven geroepen werd om Moskou bij een mogelijke aanval te beschermen. "Als de Russen in het zuiden zich nu ook nog zouden overgeven, krijg je beelden die voor president Poetin zeer pijnlijk zouden zijn", stelt oorlogsjournalist Robin Ramaekers.
Lees verder

Vijf doden en veertien gewonden na instorting gebouw in Jordanië
Bij de instorting van een gebouw in de Jordaanse hoofdstad Amman zijn vijf mensen om het leven gekomen. Veertien anderen raakten gewond, zo hebben de Jordaanse autoriteiten bekendgemaakt.
Lees verder

Een terugkeer in mineur: Lewandowski mist reuzenkans en ziet zijn ex-ploeg aan het langste eind trekken
Robert Lewandowski en Barcelona gingen op het veld van Bayern München met 2-0 de boot in. De troepen van Xavi domineerden voor de rust, maar vergaten te scoren. De Duitsers waren hyperefficiënt en trokken aan het langste eind.
Lees verder

Wat een avond! Club schrijft Belgische geschiedenis op het kampioenenbal met 6 op 6 na absolute droompartij in Porto
Kneep er iemand Bart Verhaeghe in het Do Dragão in minuut 52 in de arm? Want de kans dat de Club-voorzitter zich in een droom waande, was groot. Porto 0. Club Brugge 3. Skov Olsen had net binnengelegd, na goals van Jutglá op strafschop voor rust en Sowah erna. In de slotfase maakte invaller Nusa er nog 0-4 van. Mooier worden Europese avonden niet. En al zeker niet in de Champions League. België boven in groep B. Applaus op alle banken.
Lees verder

Donkerrode dag op Wall Street: Dow Jones verliest meer dan 1.250 punten
De beurs van New York heeft zware verliezen geleden, nadat de Amerikaanse inflatie in augustus hoger was uitgekomen dan verwacht. Dat trok een streep door het prille optimisme dat beleggers de voorbije dagen hadden tentoongespreid.
Lees verder

Leverkusen zet zwak Atlético opzij, Club Brugge alleen leider in groep B
Bayer Leverkusen hield de punten thuis tegen een zwak Atlético Madrid: 2-0. Beide doelpunten vielen in het slot van de tweede helft. Club Brugge is zo alleen leider in poule B.
Lees verder

"Een kind van zes heeft onze dochter proberen te wurgen met een knuffel" Ouders Leuvense Lisa (3) slaan alarm voor gevaarlijke 'Huggy Wuggy'
In Italië is de driejarige Lisa, dochter van Ilaria Rocca (30) en Stef van Hees (33) uit Kessel-Lo, ontsnapt aan het ergste. Een zesjarige jongen probeerde haar tijdens hun vakantie in een speeltuin te wurgen met een Huggy Wuggy knuffel: een personage uit een horror-game dat de laatste maanden steeds meer opduikt in filmpjes voor kinderen. "De jongen hield de knuffel zo stevig om haar nek dat Lisa niet eens kon schreeuwen om hulp", vertelt Stef geshockeerd.
Lees verder

Matroos die omkwam tijdens aanval op Pearl Harbour meer dan 80 jaar na zijn dood begraven
Het stoffelijk overschot van een matroos die bij de Japanse aanval op Pearl Harbor werd gedood, is vandaag, meer dan 80 jaar na zijn overlijden, begraven op Arlington National Cemetery in het Amerikaanse Washington. Dat meldt een woordvoerder van de begraafplaats.
Lees verder