Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 6 september 2022

Bestuurster rijdt in etalage van oogkliniek: “Dankzij het veiligheidsglas zijn er geen gewonden, dit had erger kunn...

HLN
Bestuurster rijdt in etalage van oogkliniek: "Dankzij het veiligheidsglas zijn er geen gewonden, dit had erger kunnen aflopen"
Maandagmiddag beleefden zes patiënten en enkele personeelsleden de schrik van hun leven toen een auto in de wachttruimte van oogkliniek Focus Eye knalde. Dankzij het sterke veiligheidsglas bleef de schade gelukkig beperkt.
Lees verder

Excuses van dolleman (41) die koppel klemreed en bedreigde met ijzeren staaf op E40, maken geen indruk: "Ik blijf erbij, er hadden die dag doden kunnen vallen"
De 41-jarige man uit Hertsberge die een koppel van de baan probeerde te rijden en op de E40 in Loppem met een ijzeren staaf bedreigde, richtte zich in de rechtbank tot zijn slachtoffers. "Ik voel veel schaamte en wil mijn excuses aanbieden", sprak de man. Veel indruk maakte dat evenwel niet. "Voor mij zijn die excuses lucht. Je hebt meer dan een jaar niks van je laten horen", repliceerde Jozef Mertens, die voor het eerst opnieuw oog in oog stond met de verkeersagressor.
Lees verder

Bibedi-babedi-boo: Disneyland Paris tovert oud bouwzeil om tot unieke tassen (en die koop je hier)
We weten het allemaal: aan gadgets en souvenirs geen gebrek in Disneyland Paris. Maar nu brengt het Franse park wel heel bijzondere items op de markt: tassen gemaakt van het gigantische doek dat voor het iconische kasteel van Doornroosje hing tijdens de renovatiewerken. Elk exemplaar is uniek, maar je zult snel moeten zijn om eentje te bemachtigen, want op is op.
Lees verder

Hoe kan jij nog meer besparen op je uitgaven? HLN en VTM Nieuws helpen jou tijdens de September-geldmaand
1 op de 3 Vlamingen heeft op dit moment een te laag inkomen om alle kosten te betalen. Dat blijkt uit De Grote Geldenquête. Bij HLN en VTM Nieuws willen we daarom jou helpen om de dure septembermaand door te komen. Je krijgt concrete bespaartips, financieel advies van onze experten én directe kortingen om weer grip te krijgen op je portemonnee. Ontdek hieronder wat je allemaal kan verwachten.
Lees verder

Activisten bereiden grootschalige blokkade bij TotalEnergies voor
Aan het tankstation van TotalEnergies aan de Belliardstraat in Brussel hebben enkele activisten vanochtend een kleine actie gehouden om te wijzen op de enorme winsten die de multinational maakt. Het is tegelijkertijd de aankondiging van een grootschalige blokkade op 8 en 9 oktober van belangrijke infrastructuur van TotalEnergies in België. De acties worden georganiseerd door Code Rood, een grootschalige open actiegroep.
Lees verder

Erdoğan dreigt met ongewenst nachtelijk bezoek aan Griekenland
De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft zijn dreigementen tegen buurland Griekenland dinsdag nog eens herhaald. Hij dreigde er ook opnieuw mee dat, als Griekenland zijn zaakjes niet op orde krijgt "we altijd plots daar 's nachts kunnen langsgaan". Soortgelijke retoriek gebruikte de Turkse president eerder al toen hij met een militaire operatie dreigde in Syrië en Irak.
Lees verder

Test Aankoop hekelt valse promoties: "In deze supermarkt zijn producten niet beschikbaar of stegen ze zelfs in prijs"
De grote supermarktketens komen "lang niet alle beloftes" na die ze met hun recente koopkracht-acties maken. Dat blijkt uit een doorlichting van Test Aankoop. Welke acties zijn wel correct? En bij welke promoties ben je maar beter op je hoede? De consumentenorganisatie zette alles op een rij.
Lees verder

Franse skistations in de problemen door dure energie: "De vraag rijst of we kunnen openen"
Verschillende Franse skistations komen in de problemen vanwege de hoge energieprijzen. "De situatie is catastrofaal", zegt Frédéric Géromin, voorzitter van de skigebieden in het departement Isère. "De vraag rijst of we wel kunnen openen."
Lees verder

VN installeert luchtbrug naar Pakistan om slachtoffers overstromingen te bereiken
De VN Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen (UNHCR) heeft een luchtbrug gelanceerd om de slachtoffers van de overstromingen in Pakistan te helpen. Dat bevestigt de directeur van het agentschap in Genève.
Lees verder

Zweedse premier feliciteert op Twitter verkeerde Liz Truss, die ludiek reageert: "Zet gehaktballetjes maar al klaar"
Als je premier wordt, krijg je tegenwoordig je felicitaties via Twitter. En dan is het oppassen om de juiste bestemmeling aan te spreken. Dat dit niet vanzelfsprekend is, ondervonden onder anderen de Zweedse premier en een Brits parlementslid. Zij leerden dat kersverse Britse eerste minister Liz Truss niet dezelfde persoon is als de tot nu onbekende Liz Trussell.
Lees verder

Mond van Britse tv-kijkers valt open bij dystopisch rondje rad van fortuin: "Hoera, we betalen 4 maanden jouw energiefactuur!"
Kijkers van het bekende Britse tv-programma 'This Morning' verslikten zich gisteren in hun koffie toen bleek dat ze vanaf nu betalingen van hun energiefactuur kunnen winnen bij het 'Spin to Win'-spel van de show. Een som cash geld óf vier maanden je energiefactuur niet moeten betalen? Drrrrraaien maar! "This Morning is compleet dystopisch en 'Black Mirror' geworden door aan te bieden om energierekeningen te betalen als een wedstrijdprijs", schrijft BBC-journalist Scott Bryan verbouwereerd op Twitter bij een clip van de tv-show.
Lees verder

Beenderen van nieuwe dinosaurussoort ontdekt in Argentinië
Wetenschappers hebben in het zuiden van Argentinië de resten van een tot dusver onbekende dinosaurussoort ontdekt. De Elemgasem nubilus behoorde tot de familie van de Abelisauridae en liep zowat negentig miljoen jaar geleden op aarde rond. Dat meldt de Argentijnse Nationale raad voor wetenschappelijk en technologisch onderzoek, Conicet, dinsdag.
Lees verder

Meer dan 30 aanhoudingen na actie tegen maffia in Italië
De Italiaanse politie heeft in een nieuwe actie tegen de maffia enkele tientallen maffialeden aangehouden. Speciale eenheden van de politie voerden een grootschalige operatie uit in en rond de stad Trapani, op Sicilië, tegen zeventig personen die verdacht worden van banden met de maffia Cosa Nostra. Dat laat de politie vandaag weten. Er werden 35 mensen aangehouden, voor onder meer lidmaatschap van de maffia, afpersing, illegaal wapenbezit en drugsdelicten. Bij de andere verdachten werden huiszoekingen uitgevoerd.
Lees verder

Fedasil moet op zoek naar nieuwe directeur-generaal: "Ik verlaat de organisatie met spijt in het hart"
Huidig topman Michael Kegels verlaat Fedasil en gaat aan de slag als directeur maatschappelijke veiligheid bij de stad Antwerpen. Dat meldt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V).
Lees verder

Football Talk. Anderlecht speelt Europese matchen in zwart tenue met gouden accenten
Anderlecht speelt donderdag haar eerste Conference League-match tegen Silkeborg in een volledig zwart tenue met gouden toetsen. Het truitje komt er na een samenwerking met Damso. Ook in de andere Europese matchen wordt het tenue gedragen. "De samenwerking tussen de grootste club en de grootste artiest van het land resulteert in een uniek shirt - een viering van Brussel als hoofdstad voor talent", klinkt het. "Brussel is de hoofdstad van voetbal, sport, gastronomie, cultuur, muziek, mode en veel meer. De X in het hart van het zwart en gouden design verwijst naar BXL en naar een divers getalenteerde stad - van artiesten tot atleten."
Lees verder

Hoe zit het nog met de Vlaamse canon? "Corona heeft roet in het eten gegooid"
De Canon van Vlaanderen zal niet klaar zijn in oktober 2022 zoals oorspronkelijk gepland. De coronapandemie heeft de werkzaamheden van de expertencommissie vertraagd waardoor de Vlaamse canon pas in het voorjaar van 2023 klaar zal zijn. Dat heeft Belga vernomen bij de canoncommissie.
Lees verder

"Back to work": Wout van Aert genoot op stage van vrije tijd met Sarah en Georges en trekt nu naar Canada
De stage in Sardinië zit erop. Wout van Aert trainde er goed, maar genoot ook van z'n vrije tijd met vrouw Sarah en zoontje Georges. Nu is onze landgenoot op weg naar Canada voor de GP's van Quebec en Montréal.
Lees verder

LIVE VUELTA. Evenepoel, die voor start handshake krijgt van Contador: "Vanaf nu is elke etappe voor ons een koninginnenrit"
De derde week in de Vuelta begint met een vlakke etappe. Dus is het opnieuw uitkijken naar Tim Merlier en de sprinters. Of is dit een unieke kans voor een late aanvaller? In de finale liggen twee kleine bultjes die voor chaos kunnen zorgen. Mads Pedersen, die snel is én een bergje verteert, is vandaag de grote favoriet. Voor de ploeg van Evenepoel zou dit een relatieve rustdag moeten worden. Volg de 16de etappe op de voet in onderstaande liveblog.
Lees verder

Derde verdachte opgepakt na dubbele moord in Kraainem
Er is een derde verdachte opgepakt voor een dubbele moord in Kraainem, de vermoedelijke tussenpersoon tussen de andere verdachten. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde.
Lees verder

Hoe hard ze ook haar best doet, Meghan Markle zal nooit Diana 2.0 zijn: "Diana was ook boos, maar zij had respect"
Ze heeft zoveel gemeen met Diana, maar op fundamentele vlakken toch ook weer niet. Meghan Markle (41), die vorige week nog de herdenkingsdag van Diana kaapte door een schokkend interview met The Cut, wordt vandaag op boegeroep onthaald in het VK. Ook de coverfoto, duidelijk gebaseerd op een beeld van haar overleden schoonmoeder, werd haar niet in dank afgenomen. Zal ze ooit de nieuwe 'prinses van het volk' worden, zoals ze zo graag wil? Royaltyjournalist Erlend Hamerlijnck laat in Dag Allemaal zijn licht schijnen op de zaak.
Lees verder