Doorgaan naar hoofdcontent

ASSISEN LIVE. “Romuald had schrik dat zijn vrouw en dochter zouden vermoord worden”: vader van derde beschuldigde...

HLN
ASSISEN LIVE. "Romuald had schrik dat zijn vrouw en dochter zouden vermoord worden": vader van derde beschuldigde kreeg telefoon van z'n zoon na campingmoord
Op het assisenproces rond de campingmoord in Middelkerke worden de getuigenverhoren vrijdag afgerond. In de voormiddag worden vrienden en kennissen van Romuald Verburgh (35) verwacht in het Brugse assisenhof. Na de middag houden de burgerlijke partijen hun pleidooien. Volg alle ontwikkelingen hieronder in onze liveblog.
Lees verder

VIDEO. De weekenddilemma's van Adil El Arbi en Loubna Khalkhali: "Ik eet graag een snickerboterham"
"Hoe laat we opstaan in het weekend? Goh, dat hangt ervan af." "Nee, zo laat mogelijk!" Regisseur Adil El Arbi en VRT-journaliste Loubna Khalkhali stapten deze zomer in het huwelijksbootje. Maar hélemaal gesynchroniseerd zijn ze nog niet, merken we als we hen vragen hoe ze liefst hun weekend beleven.
Lees verder

Eden Hazard feestend gefilmd twee dagen voor Oranje, Catalaanse pers: "Zijn houding is verre van voorbeeldig"
Op sociale media dook een video op van een feestende Eden Hazard in de Brusselse nachtclub 'Bloody Louis'. Gefilmd vorige vrijdag, amper twee dagen voor het Nations Leagueduel tegen Nederland. Het filmpje wordt op kritiek onthaald in de Catalaanse pers, al waren die avond meerdere Rode Duivels tijdens een vrij moment op stap.
Lees verder

Trevor Noah verlaat 'The Daily Show' na zeven jaar: "Er is een ander deel van mijn leven dat ik wil ontdekken"
Komiek Trevor Noah (38), presentator van 'The Daily Show' op de Amerikaanse kabelzender Comedy Central, gaat het programma verlaten dat hij de afgelopen zeven jaar heeft gehost. Noah kondigde zijn vertrek op donderdag aan in zijn eigen programma.
Lees verder

Nederland levert verdachte van dubbele moord in Kinrooi uit aan ons land
Nederlander Eric V. (56) die begin juli zijn ex en haar neef om het leven bracht wordt binnenkort overgeleverd aan ons land. Eerder weigerde Eric V. al een snelle overlevering aan België.
Lees verder

"In 2012 kostte een elektrische auto in Europa nog gemiddeld 33.292 euro, nu is dat 50.890 euro": onze mobiliteitsexpert legt uit hoe dat komt
Al meer dan tien jaar belooft de autosector betaalbare en goede elektrische auto's. Toch wordt de EV in sneltempo duurder. Een betaalbare elektrische auto lijkt verder af dan de afgelopen jaren. Wat is er aan de hand? Wat als je er één wil kopen? Zet de stijging zich door of komt er een kentering? Onze mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn klaart het uit.
Lees verder

De Kanté van de Bosuil: Alhassan Yusuf, de stille motor bij competitieleider Antwerp
Een naamgenoot is een geseind terrorist, wat bij grenscontroles al eens problemen oplevert, maar zelf is Alhassan Yusuf (22) een doodbrave gast. Op het veld laat de stille motor van de competitieleider weliswaar niet over zich heen lopen: "Van zodra de bal rolt, heb ik een andere mindset." Portret van de 'anti-Lamkel Zé'.
Lees verder

OVERZICHT. Weer meer dan 1.000 coronapatiënten in ziekenhuizen
Voor het eerst sinds eind augustus liggen er weer meer dan duizend mensen met of wegens een besmetting met het coronavirus in de Belgische ziekenhuizen. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van gezondheidsagentschap Sciensano.
Lees verder

Vrouwen klagen seksueel overschrijdend gedrag aan in onderzoekskamp op Antarctica: "Moeten wekenlang met hun misbruikers werken omdat ze gewoon niet weg kunnen"
Uit een rapport blijkt dat vrouwen die in Australische onderzoekskampen op Antarctica werken op grote schaal het slachtoffer zijn van seksuele intimidatie. Het rapport bevat bewijzen van ongevraagde aanrakingen, verzoeken om seks en een roofzuchtige cultuur die pornografie op muren en seksuele beschimpingen door de vingers ziet.
Lees verder

Krijgt controversieel titelgevecht tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton na 'onthulling' Gazzetta nog giftig tintje?
Een smeuïge zaak in de Italiaanse pers vanochtend, waar La Gazzetta dello Sport bericht over een onderzoek naar drie Formule 1-teams die vorig seizoen de budgetcap zouden hebben overschreden. Twee van die teams zouden Aston Martin en Red Bull Racing zijn, dat met Max Verstappen de titel won en op het punt staat wederom wereldkampioen te worden.
Lees verder

Benzine en diesel weer duurder vanaf morgen
Zowel diesel al benzine worden morgen duurder. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie.
Lees verder

"Per flesje betaal ik makkelijk 60 euro": Skincare voor mannen is populair. 4 Vlamingen laten in hun potjes kijken
"Ik gebruikte al een tijd stiekem de schoonheidsproducten van mijn vrouw." Wanneer er vroeger slechts een klets water in het gezicht werd gegooid, is skincare voor mannen de laatste tijd razend populair. En dan hebben we het niet over een simpele dagcrème, maar de full package met serums, moisturizers en reinigers. Vier mannen verklappen welke producten ze elke dag opsmeren om hun huid stralend te houden. Een experte legt uit wat de perfecte instaproutine voor mannen is: "Eén product is immens populair."
Lees verder

Kate Middleton begaat eerste 'misstap' in meer dan 10 jaar bij koninklijke familie
De Britse prins William (40) en zijn vrouw Kate Middleton (40) hebben deze week voor het eerst een bezoek gebracht aan Wales sinds zij de titels prins en prinses van Wales dragen. Het koppel ging langs in de stad Swansea en op het eiland Anglesey, waar ze nog hebben gewoond. Tijdens het bezoek deed prinses Kate echter een uitspraak die de Britse pers niet beviel, waarna haar verweten werd dat ze het protocol brak en een 'faux pas' beging.
Lees verder

Opnieuw verdachte gearresteerd in moordzaak 9-jarige Olivia
De Engelse politie heeft een 34-jarige man opgepakt die verdacht wordt van de moord op de 9-jarige Olivia Pratt-Korbel in Liverpool. Dat heeft de Engelse politie bekendgemaakt. In de zaak werden eerder al negen mannen aangehouden, die volgens Engelse media allemaal op borgtocht zijn vrijgelaten.
Lees verder

Goederentrein ontspoort en zorgt voor enorme schade
In de Amerikaanse staat Michigan is een deel van een goederentrein ontspoord. 13 van de 151 treinwagons kwamen naast de sporen terecht en veroorzaakten veel schade. Na de ontsporing bleken bepaalde delen van de sporen fel beschadigd te zijn. Of dit ook al voor de ontsporing het geval was, en dus een verklaring kan zijn voor de ontsporing, is nog onduidelijk.
Lees verder

Razend succesvol, en toch trokken Tim en Sofie de stekker uit Shelter: "We konden kiezen, geld of tijd. We kozen het tweede"
Verbazing, ja zelfs verbijstering alom toen Tim Van Aelst (44) en Sofie Peeters (35) eind juni bekendmaakten dat ze stopten met Shelter, het kleine maar o zo succesvolle productiehuis achter tv-hits als 'Safety First', 'Wat Als?' en 'Benidorm Bastards'. Hun dochter Loa was nog maar net geboren, van hun andere 'kindje' namen ze emotioneel afscheid. "De dood van Gary, de man van onze goeie vriendin Ruth Beeckmans, heeft ons keihard doen beseffen: het leven is eindig."
Lees verder

Jessica Simpson overwon gewichtsproblemen én voelt zich beter dan ooit: "Ik voel me terug jong en gezond"
Na heel wat gewichtsschommelingen slaagde Jessica Simpson (42) erin maar liefst 45 kg kwijt te spelen. In een interview met 'Extra' verklapt ze haar geheim én biecht ze op dat ze zich eindelijk terug goed in haar vel voelt. "Ik voel me als mijn oude zelf voordat ik kinderen kreeg", klinkt het.
Lees verder

Jessica Simpson overwon gewichtsproblemen én voelt zich beter dan ooit: "Ik voel me weer jong en gezond"
Na heel wat gewichtsschommelingen slaagde Jessica Simpson (42) erin maar liefst 45 kg kwijt te spelen. In een interview met 'Extra' verklapt ze haar geheim én biecht ze op dat ze zich eindelijk weer goed in haar vel voelt. "Ik voel me als mijn oude zelf, voordat ik kinderen kreeg", klinkt het.
Lees verder

"Mensen die uitgaan stoppen niet bij één lijntje": psychiater bespreekt de gevaren van cocaïnegebruik
Een snuifje bij het uitgaan op zaterdagavond? Een lijntje om de stress weg te pakken voor die drukke meeting? Of gewoon om even te lekker te chillen in de strandbar? Dat moet toch kunnen? Of schuilen er ook gevaren in sporadisch gebruik? Expert Simon Raymaekers geeft uitleg bij de wereld van het witte poeder. "Neen, er is geen veilige manier om cocaïne te gebruiken"
Lees verder

Door Moskou geïnstalleerde functionaris gedood in Cherson
Een door Moskou geïnstalleerde functionaris in de door Rusland bezette Oekraïense regio Cherson is omgekomen door een aanval van Oekraïense troepen. Alexei Katerinichev, het eerste plaatsvervangend hoofd van de beveiliging van het bestuur van Cherson, werd volgens Russische staatspersbureaus gedood door een raketaanval in het centrum van Cherson. Katerinichev bekleedde zijn functie sinds anderhalve maand.
Lees verder