Doorgaan naar hoofdcontent

36-jarige opgepakt na dood van Leuvense Ann (56), die uit raam van haar appartement viel: “Ze werd al lang bedreigd...

HLN
36-jarige opgepakt na dood van Leuvense Ann (56), die uit raam van haar appartement viel: "Ze werd al lang bedreigd en geslagen door een groep mannen"
Een 36-jarige man uit Lubbeek is opgepakt voor zijn betrokkenheid bij de dood van Ann D. (56) uit Leuven. De vrouw kwam zaterdagnacht om het leven na een val uit het raam van haar appartement op de vierde verdieping. Buurtbewoners vreesden al lang dat het ooit zou mislopen. "Zelfs zaterdagavond, een paar uur voor haar overlijden, vertelde ze mij nog dat ze bedreigd werd en veel schrik had", vertelt een buurtbewoonster.
Lees verder

Dakloze rolstoelgebruiker Renzy (22) doolt elke dag met trein en bus door heel Vlaanderen: "Mijn manier om niet op straat te moeten leven"
"Hoe is het mogelijk dat in een ontwikkeld land als het onze een 22-jarige met een beperking hopeloos aan zijn lot kan worden overgelaten?", vraagt Renzy Planchon zich af. De rolstoelgebruiker leeft sinds enkele weken noodgedwongen op straat, maar ook in bussen en treinwagons. "Er moet toch een job bestaan die ook voor mij doenbaar is?"
Lees verder

Dakloze rolstoelgebruiker Renzy (22) doolt elke dag met trein en bus door heel Vlaanderen: "Ik vlucht om niet op straat te moeten leven"
"Hoe is het mogelijk dat in een ontwikkeld land als het onze een 22-jarige met een beperking hopeloos aan zijn lot kan worden overgelaten?", vraagt Renzy Planchon zich af. Hij leeft sinds enkele weken noodgedwongen op straat en in autobussen en treinwagons.
Lees verder

Katholiek onderwijs wil scholen zich laten organiseren met overkoepelende schoolbesturen
Katholiek Onderwijs Vlaanderen roept zijn scholen op om na te gaan of ze zich niet kunnen organiseren met een slagkrachtiger schoolbestuur, bijvoorbeeld overkoepelend. Dat is "levensnoodzakelijk om kwaliteit te blijven leveren", verklaarde directeur-generaal Lieven Boeve op een ledencongres in Gent.
Lees verder

IN BEELD. Britse royals laten hun emoties de vrije loop tijdens begrafenis van de Queen
Aangeslagen gezichten en vloeiende tranen: de Britse royals tonen zich zeer emotioneel tijdens de begrafenis van Queen Elizabeth II. Zo lijkt de 7-jarige Charlotte ontroostbaar na de uitvaartceremonie van haar overgrootmoeder. Maar ook onder anderen Meghan en Charles kunnen hun tranen niet bedwingen.
Lees verder

Football Talk. Lloris haakt geblesseerd af bij Frankrijk - Arsenal-speler Ethan Nwaneri is met zijn 15 jaar en 181 dagen jongste debutant ooit in Premier League
Hugo Lloris moet geblesseerd afhaken voor de laatste twee groepswedstrijden van Frankrijk in de Nations League. De 35-jarige aanvoerder van Les Bleus sukkelt met een blessure aan de rechterdij, zo bevestigt de Franse voetbalbond.
Lees verder

LIVE. Tielemans: "Geen spijt dat ik bij Leicester ben gebleven" - Lukebakio na jaar weer Rode Duivel: "Spelen bij Hertha is zeker geen nadeel"
De Rode Duivels verzamelden vanmiddag in Tubeke voor de Nations League-matchen tegen Wales en Nederland. Dodi Lukebakio en Youri Tielemans stonden meteen de pers te woord. Tielemans: "Wij kunnen zeker nog iets betekenen op het WK." De Duivels trainen vanavond een eerste keer achter gesloten deuren.
Lees verder

Sharon Stone blikt terug op hersenbloeding: "Mijn overlevingskans was één procent"
Het is een lange weg vol emotionele, hartverscheurende en moeilijk te nemen obstakels geweest, maar Sharon Stone (64) lijkt eindelijk de balans in haar leven gevonden te hebben. De alleenstaande moeder van drie ferme zonen blaakt weer van zelfvertrouwen. Ze geniet met volle teugen van wat lijkt op haar tweede jeugd, na het loodzware herstel van haar hersenbloeding. "Ik kon niet meer praten, en moest opnieuw leren lezen en schrijven."
Lees verder

Je zweet ruikt naar wat je eet: zo beïnvloedt voeding onze lichaamsgeur (en dit kan je eraan doen)
Wanneer je look hebt gegeten, blijf je achter met een lookadem, maar dat lookgeurtje dringt nog veel dieper door dan je misschien vermoedt. "Alles wat je eet, bepaalt mee hoe de geur van je zweet ruikt", licht bio-ingenieur Chris Callewaert toe. "Een lookgeur kan ook via de huid doorkomen." Welke voedingsmiddelen zorgen verder voor een (on)aangename geur? En kan je iets veranderen aan je eigen lichaamsgeur? De bio-ingenieur legt uit.
Lees verder

Zangeres Grimes ging onder het mes: "Ze wil op een elf lijken"
De Canadese zangeres Grimes, beter bekend als Claire Elise Boucher (34), heeft op Twitter een opmerkelijke foto gedeeld. Eentje waarop duidelijk zichtbaar is dat ze een ingreep achter de rug heeft. Volgens tijdschrift 'NME' zou ze een operatie hebben ondergaan om op een echte elf te lijken, iets waar ze al langer van droomt.
Lees verder

Nieuwe 'The Karate Kid'-film op komst: keren ook de originele acteurs terug?
Goed nieuws voor de fans van 'The Karate Kid' en 'Cobra Kai', want Sony heeft een gloednieuwe film aangekondigd van deze franchise. De prent staat gepland voor 7 juni 2024.
Lees verder

'Nepo babies' raken via hun rijke, succesvolle ouders aan de top, ook bij ons. Wat als je die connecties niet hebt?
Bella Hadid, Lilly-Rose Depp of Kylie Jenner: het zijn de it-girls van het moment. Wat valt op? Ook mama en papa zijn niet de minste. Cultuursociologe Giselinde Kuipers schets waarom rijke, succesvolle ouders tegenwoordig nog rijkere, succesvollere kinderen voortbrengen. Opent ook in ons land de juiste achternaam meer deuren? En kan je de sociale ladder beklimmen zónder duwtje van je familie? "Je moet de juiste mensen kennen, maar dat niet alleen."
Lees verder

Nieuwe functies iOS 16: zo personaliseer je iPhone-vergrendelscherm en 5 andere "verborgen" trucs
Sinds vorige week kunnen iPhone-gebruikers de update naar iOS 16 downloaden. Die nieuwe versie komt met tal van nieuwe mogelijkheden, maar ze zijn niet allemaal even gemakkelijk vinden. In dit artikel vatten we samen wat je zeker eens moet uitproberen.
Lees verder

BV 24/7. Natalia gaat met haar kinderen in bad en Sarah Puttemans deelt nieuwe vakantiefoto's
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Hacker deelt tientallen beelden van langverwachte 'GTA 6': Rockstar Games bevestigt hack
Tientallen video's van de langverwachte game 'Grand Theft Auto VI' (ook bekend als 'GTA 6') zijn online verschenen. Ze werden gedeeld door een vermeende hacker, die nu dreigt meer te publiceren als de gamemakers niet met hem in onderhandeling gaan. Gameontwikkelaar Rockstar heeft de hack ondertussen bevestigd en gemeld dat de ontwikkeling doorgaat als gepland.
Lees verder

Conservatieve Ulf Kristersson mag zich wagen aan Zweedse regeringsvorming
Na de nipte parlementsverkiezingen in Zweden mag de conservatieve Ulf Kristersson een regering proberen te vormen. Zijn partij, de Gematigde Uniepartij werd derde bij de verkiezingen.
Lees verder

Thibaut Courtois heeft maar weinig zin in Nations League: "Al is het vooral in juni 'dooddoenerij'"
Thibaut Courtois heeft maar weinig zin in de matchen tegen Wales en Nederland, zo zei hij zondagavond voor de camera van Play Sports. "Al is het nu natuurlijk wel een beetje anders", nuanceerde onze nationale doelman meteen. "Deze matchen zijn een goede voorbereiding op het WK en zo moeten we ze ook aanpakken. Anders hadden we oefenmatchen gespeeld tegen Afrikaanse of Aziatische ploegen, zoals we normaal altijd doen. Nations League-matchen in juni zijn daarentegen dooddoenerij voor de spelers."
Lees verder

Bergrestaurant op 3.000 meter hoogte uitgebrand in Zwitserland
In de Zwitserse Alpen is maandagochtend brand uitgebroken in een restaurant op een 3.000 meter hoge bergtop. Gezien de hoogte blijkt het niet zo eenvoudig om de brand te blussen. Daarbij worden volgens de politie vier helikopters ingezet. Een groot deel van het gebouw is verwoest.
Lees verder

PORTRET. "Eddie loopt over van elitair aplomb": dit is de hertog van Norfolk, die de begrafenis van de Queen organiseerde
Hij is katholieker dan de paus in een anglicaans land, en laat zich bijzonder kritisch uit over het homohuwelijk en abortus. Maar toch is de hertog van Norfolk dé man die de begrafenis van de Britse koningin Elizabeth organiseerde. Voor Edward Fitzalan-Howard (65) - Eddie voor de vrienden - is het bovendien niet de enige taak met prestige: ook de kroning van Charles III rust op zijn schouders. "Normaal vergaderen we eenmaal per jaar met 20 man. Dit jaar waren dat er plots 280."
Lees verder

PORTRET. "Eddie loopt over van elitair aplomb": dit is de hertog van Norfolk, die begrafenis van de Queen organiseerde
Hij is katholieker dan de paus in een anglicaans land, en laat zich bijzonder kritisch uit over het homohuwelijk en abortus. Maar toch is de hertog van Norfolk dé man die de begrafenis van de Britse koningin Elizabeth organiseerde. Voor Edward Fitzalan-Howard (65) - Eddie voor de vrienden - is het bovendien niet de enige taak met prestige: ook de kroning van Charles III rust op zijn schouders. "Normaal vergaderen we eenmaal per jaar met 20 man. Dit jaar waren dat er plots 280."
Lees verder