Doorgaan naar hoofdcontent

120 ton (!) peren moet noodgedwongen blijven hangen: “Te duur om te koelen”

HLN
120 ton (!) peren moet noodgedwongen blijven hangen: "Te duur om te koelen"
Bij Fruitsnacks in Nieuwerkerken hakt de energiecrisis er snoeihard in. Het bedrijf communiceert dat ze maar liefst 120 ton aan Conference peren laten hangen, omdat het koelen ervan té duur zal zijn. "Met héél veel pijn in het hart", zegt de familie Paesmans. De oorlog en de recente droogte waren al zware klappen, maar met de energieprijzen komt daar nog een dreun bovenop.
Lees verder

Onze chef wielrennen stelt dat het even stormde in het hoofd van Evenepoel: "Hij is niet naar Australië gereisd om na te genieten"
Onze chef wielrennen Marc Ghyselinck weet dat Remco Evenepoel het WK tijdrijden - ondanks een uitstekend resultaat - ziet als een gemiste kans. Amper negen seconden tussen goud en brons. "Dan toch liever een pak slaag zoals Filippo Ganna er een heeft gekregen. Dan had Evenepoel geweten dat hij simpelweg niet goed genoeg was voor goud. Dat was hij nu wel."
Lees verder

Ann Van den Broeck geeft update over kankerdiagnose: "De tumor is al fel verkleind"
Ann Van den Broeck (45) heeft op Instagram een update gegeven over haar gevecht tegen borstkanker. De musicalactrice maakte op sociale media bekend dat de eerste fase in haar strijd tegen deze vreselijke ziekte afgerond is. Daarnaast had Ann ook nog goed nieuws voor haar volgers.
Lees verder

COLUMN. Goedele geeft tips om te praten over seks met je kind. "De helft van de 10-jarigen keek al porno"
Goedele Liekens staat al jaren op de barricade voor meer seksuele opvoeding. Als ze dan merkt dat er vandaag nog maar weinig veranderd is op onze scholen en in onze gezinnen, slikt ze. "Mag het op school ook over relaties gaan? Genot? Consent?" Ze legt uit hoe je als ouder het gesprek rond seks thuis kan aangaan met je kinderen. Zoals zij thuis ook doet. "Maar ik pols bij mijn dochters niet naar wie hen het beste orgasme bezorgt, hoor."
Lees verder

Winkeldieven roven voor 1.300 euro aan kledij
Inspecteurs van de Lokale Politie Antwerpen hebben zaterdag twee winkeldieven opgepakt. De twee mannen hadden voor 1.300 euro aan kledij gestolen.
Lees verder

LIVE. Preciado vervangt geblesseerde Paintsil - Depoitre en Cuypers in de spits bij AA Gent
• Negende speeldag Jupiler Pro League • Aftrap: 13u30 • Cegeka Arena • Genk-Gent
Lees verder

Weyts en onderwijsverstrekkers bereiken akkoord over eindtermen tweede en derde graad
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) heeft met de onderwijsverstrekkers een akkoord bereikt over de eindtermen voor de tweede en derde graad secundair onderwijs. De onderwijspartners moesten opnieuw rond de tafel gaan zitten nadat het Grondwettelijk Hof in juni de eindtermen vernietigde. Dat gebeurde nadat Katholiek Onderwijs Vlaanderen er een procedure tegen had aangespannen. Het Hof volgde de onderwijskoepel in de redenering dat de eindtermen te uitgebreid zijn en op die manier de vrijheid van onderwijs in het gedrang brengen.
Lees verder

Björn (39) heeft twee zonen: één met Sophie (36) en één uit een vorige relatie: "De jongens krijgen elk een totaal andere opvoeding"
Björn en Sophie hebben twee zonen: Noah uit Björns vorige relatie en Jasper van hen beiden. En het verschil in opvoeding tussen beide jongens is heel groot. Bij Noah verloopt die vrij klassiek, bij Jasper mag het allemaal wat vrijer: geen potjestraining, slapen in het bed van zijn ouders… "We krijgen vaak kritiek, maar we blijven onze eigen koers varen."
Lees verder

Herenigd door hun verdriet, of enkel schone schijn? "Er hangt een koud briesje tussen William en Harry"
Zij aan zij liepen ze achter de kist van hun grootmoeder. Een teken van eenheid dat we in jaren niet meer van prinsen William (40) en Harry (38) hebben gezien. Is de strijdbijl oprecht begraven, nu de royals verenigd zijn in hun verdriet? Of gaat het om een vertoon van 'smoke and mirrors', in opdracht van de kersverse koning Charles III? "Harry zit nog heel erg met zijn memoires in zijn hoofd."
Lees verder

Stille genieter met passie voor muziek: wie is Tobias Foss, de verrassende (nou ja) wereldkampioen tijdrijden?
Tobias Foss, godbetert. Top vijf, kon je de Noorse hardrijder vooraf wel toedichten. Maar nú al wereldkampioen? Dat is ook voor zijn team Jumbo-Visma een verrassing. De toekomstambitie met Foss reikt nochtans hoog. Het groterondewerk moet op termijn zijn 'dada' worden. Portret van een man die dweept met Andrea Bocelli en John Mayer en dringend kilo's kwijt wil.
Lees verder

De Sutter: "Verlinden heeft misschien wat te snel gecommuniceerd over Doel 3 en is teruggefloten"
"Wij zijn geschrokken van de laattijdige vraag om de afbraak van Doel 3 uit te stellen. Collega Annelies Verlinden heeft misschien een beetje te snel gecommuniceerd en is daarna teruggefloten." Dat zei Groen-vicepremier Petra De Sutter in 'De Zevende Dag' op Eén.
Lees verder

LIVE. Na felle start zijn Racing Genk en AA Gent zoekende
• Negende speeldag Jupiler Pro League • Aftrap: 13u30 • Cegeka Arena • Genk-Gent
Lees verder

Belgische antiquair in Franse cel op verdenking van verhandelen gestolen kunstwerken
Een 59-jarige Antiquair uit Wingene zit sinds eind juli in de gevangenis in Frankrijk, dat meldt Sudinfo. Hij wordt ervan verdacht gestolen goederen, vooral bronzen hanen, te hebben aangekocht en verhandeld. Twee verdachten zeggen dat ze enkele stukken verkochten aan de man, de antiquair uit Wingene ontkent dat.
Lees verder

Poetin dringt aan op overleg tussen Kirgizië en Tadzjikistan
De Russische president Vladimir Poetin heeft in telefoongesprekken met de presidenten van Kirgizië en Tadzjikistan erop aangedrongen het conflict tussen beide landen niet verder uit de hand te laten lopen. Poetin, die zelf oorlog voert in Oekraïne, riep de leiders van de twee voormalige Sovjetrepublieken in Centraal-Azië op om zo snel mogelijk om de tafel te gaan zitten om een einde te maken aan het grensconflict.
Lees verder

Waar liep het eigenlijk fout tussen prins William en zijn broer? "Tussen Harry en Meghan ging het veel te snel"
Stuurse gezichten, blik op oneindig. Tijdens de wake zaterdagavond gunden prinsen Harry en William elkaar naar goede gewoonte geen blik waardig. Nu hun geliefde grootmoeder overleden is, verschijnen ze weer samen in het openbaar, en dat gaat er bijzonder koel aan toe. Pijnlijk, gezien de broers ooit twee handen op één buik waren. Waar liep het precies fout? Wij gingen te rade bij drie koningshuisdeskundigen over één van 's werelds meest besproken broedervetes.
Lees verder

Waar eet presentator Thomas Vanderveken? "Op maandag betaal je hier voor een Stella van het vat maar 1,5 euro"
"Met die kleine kinderen van mij is uit eten gaan een uitzondering geworden", bekent 'Een nacht in het museum'-presentator Thomas Vanderveken. "De keren dát het gebeurt, genieten mijn vrouw Veronique en ik er er des te harder van." Waar schuift hij dan het liefst zijn voeten onder tafel? Hij deelt zijn 7 favoriete eetadressenin Antwerpen, Bonheiden, Mechelen en Brussel.
Lees verder

Doe jij mee aan Belgiës eerste '7 dagen zonder verspilling'? Je bespaart er ook flink wat geld mee
In België verspillen we jaarlijks 345 kilogram voedsel per persoon. Dat maakt ons de op een na slechtste leerling (!) in Europa. Hoog tijd om daar verandering in te brengen: daarom lanceert voedselverspillingsapp 'Too Good To Go' vanaf 26 september de allereerste Belgische week tegen voedselverspilling. Deelnemen? Dat bespaart je — mooi meegenomen in deze tijden — ook heel wat geld.
Lees verder

'E.T. phone home': 60 meter omhoog fietsen is blikvanger op Autovrije Zondag
Het lijkt bijna alsof je in een scène van de film 'E.T. the Extra-Terrestrial' zit, wanneer je op de Grote Markt in Kortrijk via een kraan 60 meter omhoog fietst. Een aanrader, op Autovrije Zondag.
Lees verder

LIVE. Preciado zet vlak voor rust Roef aan het werk, nog geen goals halfweg in Genk-Gent
• Negende speeldag Jupiler Pro League • Aftrap: 13u30 • Cegeka Arena • Weinig kansen in eerste helft, 0-0 aan de rust
Lees verder

Oeps. Leuvens restaurant rekent klanten 1.000 euro te veel aan en is nu op zoek naar onfortuinlijk gezin: "We zijn van onze stoel gevallen"
Bij restaurant ViaVia langs de Naamsesteenweg in Heverlee zijn ze afgelopen weekend even geschrokken. Een gezin dat er vrijdagavond dineerde, werd 1.000 euro te veel aangerekend. De onfortuinlijke familie is nog niet gevonden.
Lees verder