Doorgaan naar hoofdcontent

Zo herken je 5 vrouwenkankers die vaak (te) lang onder de radar blijven: “Bloedverlies is een belangrijk signaal”

HLN
Zo herken je 5 vrouwenkankers die vaak (te) lang onder de radar blijven: "Bloedverlies is een belangrijk signaal"
Een jaar geleden namen we afscheid van columniste en mama Lara Switten (35): zij vocht maandenlang tegen baarmoederhalskanker. Dat sommige vrouwen vatbaarder zijn voor die ziekte, is maar weinig geweten. Net zoals er nog veel onwetendheid is over andere gynaecologische kankers. Weet jij hoe je vagina- of schaamlipkanker herkent? Of dat je beter beschermd bent als je de pil neemt? Een gynaecoloog en oncoloog overlopen wat je moet weten over vrouwenkankers. "Eierstokkanker — een silent killer — wordt maar bij 1 op de 4 vrouwen op tijd ontdekt."
Lees verder

Wagen boort zich in smeedijzeren hekwerk, inzittenden vluchten te voet weg: "Een enorme klap, wat als dit op een schooldag gebeurde?"
De twee inzittenden van een wagen die woensdagmorgen betrokken was bij een verkeersongeval op de Lodewijk De Konincklaan, zijn na het ongeval gewoon op de vlucht geslagen. Te voet, welteverstaan, want het hekwerk had zich volledig in de wagen geplooid. De wagen van Ann Van Der Voort werd geraakt vlak voor de knal. Ze stond perplex toen ze de daders de benen zag nemen. "Misschien zijn er toch nog getuigen die iets gezien hebben", hoopt Ann.
Lees verder

Alexander Kristoff wint het Circuit Franco-Belge, topfavoriet Biniam Girmay kust het asfalt en gaf er de brui aan
Alexander Kristoff heeft het Circuit Franco-Belge 2022 op zijn naam geschreven. De Noor van Intermarché-Wanty-Gobert versloeg onze landgenoten Dries Van Gestel en Victor Campenaerts. Topfavoriet Biniam Girmay gaf op na een valpartij, maar liep geen breuken op.
Lees verder

We krijgen een 'frisse', atypische hittegolf: hoe komt dat?
Ons land krijgt deze week te maken met de eerste hittegolf van de zomer, of toch als de weersvoorspellingen blijven kloppen. Vanaf vandaag zullen er temperaturen boven de 30 graden worden gemeten, terwijl het kwik vrijdag en in het weekend oploopt tot een hete 34 graden. Volgens onze weerman Frank Duboccage trekt er deze keer echter een 'frisse' hittegolf over België. "En dat is atypisch voor onze streken", klinkt het.
Lees verder

ANALYSE. Waarom de grootste overwinning van Oekraïne is dat de Russen hen nu ook op de Krim moeten vrezen
De Oekraïense aanval op de Krim lijkt de slagkracht van de Russen daar danig te hebben verzwakt. Maar zo mogelijk nog groter dan de materiële en strategische pijn, is de psychologische schade voor Moskou. Kan deze ene kapotgeschoten brug zomaar het verdere oorlogsverloop in Oekraïne bepalen?
Lees verder

Exclusief gesprek met de drie vrouwen in het leven van Willy Sommers: "Als hij spreekt, weet iedereen waar hij aan toe is"
Cindy (46), Luna (20) en Annemie (40). De echtgenote van Willy Sommers, hun dochter en zijn dochter uit een vorige relatie. Drie vrouwen, drie periodes uit zijn leven. Ze hebben veel gemeen, maar bovenal koesteren zij een grenzeloze liefde en trots voor hun man en papa. Voor het eerst - en speciaal voor zijn 70ste verjaardag - geven zij samen een interview in 'Dag Allemaal'. "Bij elk optreden gaat de defibrillator mee."
Lees verder

Ezra Miller aangeklaagd wegens inbraak
'Fantastic Beasts'-acteur Ezra Miller (29) wordt aangeklaagd wegens inbraak. Dat meldt het tijdschrift 'Variety', dat een politierapport in handen kreeg. Het is trouwens niet de eerste keer dat Miller in aanraking komt met de politie.
Lees verder

Een jaar na machtsovername taliban in Afghanistan: terug naar af voor meisjes en vrouwen
Een jaar na de machtsovername van de radicaalislamitische taliban ziet de situatie er bijzonder somber uit, en al zeker voor meisjes en vrouwen. Experts waarschuwen dat Afghanistan opnieuw een haven is geworden voor terrorisme. De machtsovername kwam al snel nadat Amerikaanse en andere internationale troepen zich terugtrokken uit het land en werd gevolgd door chaos en paniek. Beelden van Afghanen die op de luchthaven van Kaboel in allerijl op al opstijgende vliegtuigen probeerden te springen om hun thuisland te ontvluchten, staan nog steeds op het netvlies gebrand.
Lees verder

Ex-politicus Björn (41) kan tent aan kanaal verlaten, stad stelt crisiswoning ter beschikking: "Eindelijk weer een koelkast, dat is zo welkom in dit weer"
Goed nieuws voor Björn Verhaeghe, de ex-politicus die al geruime tijd in een tent aan het kanaal kampeert nadat hij failliet werd verklaard. De man klaagde in onze krant aan dat hij na drie weken nog steeds geen zicht had op een tijdelijke woonst. De crisiswoning die de stad gisteren beloofde, komt nu wel degelijk in orde.
Lees verder

Gerecht heropent onderzoek naar dooreengeschudde baby na nieuw mogelijk incident bij onthaalmoeder: "Ouders hopen dat waarheid alsnog aan het licht komt"
Het Veurnse gerecht slaagde er vorig jaar niet in om de dader te identificeren die baby Jules begin 2020 dooreenschudde. Tot grote ergernis van zijn ouders, die vol ongeloof achterbleven. Na een nieuw mogelijk 'shaken baby'-incident bij dezelfde onthaalmoeder, wordt het onderzoek nu toch opnieuw geopend. "Jules ondervindt nog steeds last aan zijn been, en moet zelfs een ooglapje dragen", zegt advocaat Kristiaan Vandenbussche.
Lees verder

Dakwerker (37) maakt dodelijke val van zes meter in Verviers
Een arbeider is gisterennamiddag van het dak van een bedrijf in Verviers gevallen. De 37-jarige man overleefde het ongeluk niet, aldus het arbeidsauditoraat.
Lees verder

Daling aan de pomp tot 12 cent voor liter benzine: "Misschien van korte duur, prijzen op internationale markt stijgen opnieuw"
Morgen betaal je voor benzine en diesel flink minder. Sinds de Russische inval in Oekraïne stegen de brandstofprijzen fors. Vanaf morgen bereiken ze terug het niveau van voor de oorlog. "Maar op de internationale markten steeg de prijs deze ochtend alweer licht", zegt Johan Mattart, directeur van Brafco, de Belgische federatie van brandstofhandelaars. Is het einde in zicht of blijft de prijs nog lange tijd onvoorspelbaar?
Lees verder

Waarom PlayStation-titel 'Marvel's Spider-Man' de ultieme videogame over de superheld blijft
Er zijn – we turfden ze even voor je weg –al tweeëndertig 'Spider-Man'-videogames op de markt gekomen. Maar de met enige voorsprong beste daaruit blijft een van de recentste: Sony's 'Spider-Man'-game voor de PlayStation 4 en 5, die sinds vandaag ook een visueel superieure pc-versie heeft. Vijf redenen waarom het goed is dat nu nòg meer gamers daarmee kennismaken.
Lees verder

CELEB 24/7. Gwyneth Paltrow deelt eerbetoon aan Olivia Newton-John en herken jij deze jarige realityster?
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Bosbrand bedreigt twee Franse gemeentes in de Ardèche: camping ontruimd
In het Zuid-Franse departement Ardèche bedreigt een bosbrand de gemeentes Crestet en Empurany, ten noordoosten van de stad Orange. Dat meldt BFM TV vandaag op autoriteit van de prefectuur van het departement.
Lees verder

LIVE. Dessers officieel naar Cremonese, Union heeft interesse in jongste Real Madrid-speler ooit in de Champions League
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Ook bij Club Brugge zijn het drukke tijden. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Robert Lewandowski, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

LIVE EUROPESE SUPERCUP. Pakken Real-Belgen eerste prijs van het seizoen? - Ancelotti: "Alle spelers voelen zich goed. De ploeg is nog beter geworden"
• Europese Supercup • Aftrap: 21u • Helsinki • LIVE te bekijken op VTM2
Lees verder

Niet gegeten, toch betalen: steeds meer restaurants vragen voorschot bij reservatie dat je verliest als je niet komt opdagen: kan dat zomaar? Advocaat legt uit
In het Hasseltse restaurant LEEUW betaal je bij reservatie vanaf volgende week 50 euro 'waarborg' per persoon. Steeds meer chefs voeren dit in: wie niet komt opdagen, is zijn geld kwijt. Al gaat het probleem nog verder dan 'no shows' alleen. "We merken dat mensen soms twee tot drie verschillende restaurants boeken en op de dag zelf één daarvan kiezen", vertelt boekingsplatform TableFever. We vroegen aan chefs Nicolas Decloedt(*) en Bart Depooter(**) hoe zij dat ervaren én aan advocaat Sander Van Loock wat jouw rechten als klant zijn. Moet je betalen of niet?
Lees verder

En toen stierf een klimaatvluchteling in de Seine, of hoe de beloega ons waarschuwt over de staat van de Noordpool
De beloega heeft het niet gehaald: voor de witte dolfijn die al dagen in de Seine zwom, was geen andere redding meer mogelijk dan euthanasie. Maar meer dan een tragisch einde is de dood van het dier een signaal dat het niet goed gaat op de Noordpool. "Eigenlijk was hij een klimaatvluchteling, weggejaagd uit zijn leefwereld die snel verandert onder druk van de mens."
Lees verder

KOERS KORT. Meurisse en Vermeersch verlengen contract bij Alpecin-Deceuninck - geen Vuelta voor Bernal, die rentree viert in Duitsland
West-Vlamingen Gianni Vermeersch en Xandro Meurisse blijven Alpecin-Deceunick trouw. Ze verlengden hun contract tot eind 2025. "Ik ben blij dat ik mijn carrière hier kan verderzetten, in een familiale omgeving", zegt Vermeersch, dit seizoen winnaar van een etappe in de Vierdaagse van Duinkerke. "Het kan als een cliché klinken, maar na zo'n lange tijd voelt deze ploeg echt als familie voor mij." Meurisse, ex-winnaar van de Druivenkoers in Overijse, zegt zich "thuis te voelen" bij Alpecin-Deceuninck. "Het was een makkelijke beslissing te blijven, gezien de progressie die ploeg elk jaar op alle vlakken blijft maken."
Lees verder