Doorgaan naar hoofdcontent

WEERBERICHT. Na dagenlange hitte is er vandaag kans op wat verfrissing: “Op sommige plekken kan een fikse bui valle...

HLN
WEERBERICHT. Na dagenlange hitte is er vandaag kans op wat verfrissing: "Op sommige plekken kan een fikse bui vallen, op andere plaatsen valt er geen regen vandaag"
De droge hitte maakt stilaan plaats voor lagere temperaturen en neerslag. Vandaag wisselen opklaringen en wolken elkaar af. Het KMI verwacht plaatselijke buien die hier en daar intens kunnen zijn en waarschuwt voor onweer. Het noodnummer 1722 is actief voor niet-dringende brandweerhulp. De maxima schommelen tussen 22 graden op de Ardense hoogten, 24 graden aan zee en 27 tot 28 graden in het centrum.
Lees verder

Brandweer heeft bosbrand in Lanaken geblust
De brandweer van de hulpverleningszone Oost-Limburg heeft de bos- en natuurbrand in Lanaken, die zondagavond was uitgebroken, kunnen blussen. Maandagochtend rond 2.30 uur was het vuur gedoofd. Rond middernacht hadden de brandweermannen de situatie al onder controle. Dat maakte burgemeester Marino Keulen (Open Vld) van Lanaken maandag bekend.
Lees verder

Brandweer heeft bosbrand in Lanaken onder controle
De brandweer van de hulpverleningszone Oost-Limburg heeft de bosbrand in de buurt van de Bessemerstraat zondagavond kort voor middernacht onder controle gekregen. Dat meldt de lokale politie Lanaken-Maasmechelen.
Lees verder

HOROSCOOP. Carrièresucces voor Ram en ruzie voor Schorpioen: astrologe Esther voorspelt je week
Elke week onthult astrologe Esther van Heerebeek nu nog diepgaander wat de sterren mogelijks voor jou in petto hebben. Stellen je gezondheid en je geld het goed en welke plottwists staan er je in je carrière of in de liefde te wachten? Esther geeft voor elk sterrenbeeld een helder overzicht. "Omdat planeet Pluto dwarsligt, heb je niet veel zin in diepgang, Weegschaal. Een onenightstand vind je meer dan voldoende."
Lees verder

BASKET KORT. Chicago Sky beëindigt regulier seizoen als tweede na zege tegen Phoenix Mercury
Op het internationale toernooi in Estland leden de Belgian Lions een tweede nederlaag tegen Bosnië-Herzegovina (68-74). Vrijdag werd er ook verloren van Estland.
Lees verder

Schietpartij op parking van Six Flags-pretpark in Illinois: drie mensen raken gewond, geen doden
Drie mensen zijn gewond geraakt tijdens een schietpartij op de parking van een Six Flags-pretpark in Gurnee, in de Amerikaanse staat Illinois. Dat bevestigt de politie. Een jongeman van 17 jaar en een 19-jarige vrouw liepen lichte verwondingen aan hun benen op en werden naar het ziekenhuis gebracht. Een derde persoon raakte gewond aan de schouder, maar weigerde naar het ziekenhuis te gaan. Er vielen geen doden.
Lees verder

Harvard 20 jaar op rij beste universiteit ter wereld, UGent en KU Leuven in top 100
De Amerikaanse universiteit Harvard staat voor het 20e jaar op rij helemaal bovenaan de Shanghai-ranking van beste universiteiten ter wereld. De UGent is de Belgische primus op stek 74 en ook de KU Leuven staat in de top 100 met plaats 95. De twee Vlaamse universiteiten verloren wel terrein.
Lees verder

Brusselse magistraat Jos Colpin onverwacht overleden
De Brusselse magistraat Jos Colpin is zondagochtend op 74-jarige leeftijd onverwacht overleden. Colpin was jarenlang eerste substituut van de Brusselse procureur des konings en woordvoerder van het Brussel parket.
Lees verder

Joshua en Fabrizio over daten na reality-tv: "Afgerekend op de persoon die ik toen was"
Voor de finale van 'Love Island' heeft Streamz een echt 'love'-eilandje gebouwd op het Eilandje in Antwerpen. Hier konden bekende gezichten uit reality-datingprogramma's, zoals Fabrizio en Joshua, een date meenemen om samen die finale te bekijken. Showbits-reporter Desna trok naar het 'love'-eilandje en vroeg hen of daten na een deelname een datingprogramma nu een voor- of nadeel is.
Lees verder

Documentairemaakster Cheeru Mampaey over 'Chasing Beauty': "Vrouwen kennen de gevaren, maar hun drang naar perfectie is te groot"
Eén van de opvallendste nieuwe Streamz-reeksen is 'Chasing Beauty: perfectie te koop?' Daarin volgt documentairemaakster Cheeru Mampaey (40) negen Vlamingen die plastische chirurgie ondergingen. Onder hen ook Jelena, die verliefd is op haar nieuwe neus maar er niet meer door kan ademen. Of Julie, die haar dochter verloor na een foutgelopen ingreep.
Lees verder

Ambtenaar Amy (45) werd ondernemer: "Maandelijks kan ik gemiddeld zo'n 8.000 euro factureren voor 30 à 35 uur werken per week"
Voor Amy Gille (45) uit Zaventem betekende corona een professionele omslag: door het vele telewerken werd de vraag naar freelance virtual business support steeds groter. Intussen geeft Amy niet alleen zelf digitale administratieve ondersteuning, maar toont ze via haar zelf opgerichte Academie ook de weg. Ze vertelt ons wat dit voor haar dagelijkse leven én haar portefeuille betekent.
Lees verder

Iran ontkent "categoriek" elke betrokkenheid bij aanval op Salman Rushdie
Iran heeft elke betrokkenheid bij de aanval op de Brits-Indiase schrijver Salman Rushdie "categoriek" ontkend. Dat heeft Nasser Kanani, de woordvoerder van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken meegedeeld. Het gaat om de eerste officiële reactie van Iran sinds de aanval vrijdag.
Lees verder

Jani Kazaltzis tapt pintjes in Bonaparte op officiële afterparty van Antwerp Pride
Op zondag werd de Antwerp Pride afgesloten met een stevig feestje in café Bonaparte in Antwerpen. Naast een paar honderd enthousiastelingen was ook Jani Kazaltzis, de host van het festival, van de partij. Hij kroop voor de gelegenheid achter de toog en tapte met plezier pintjes voor de aanwezige feestvierders.
Lees verder

LEVENSVERHAAL. Legendarische frituriste Monique Dezutter (83) overleden: "Wie 's nachts in Brugge nog een hongertje had, kon altijd bij haar terecht"
In Brugge is zaterdag Monique Dezutter (83) overleden. Die naam doet in Brugge niet zozeer een belletje rinkelen, maar 'Moniquestje van de Memlinc' kent iedereen. "Hoe ik mijn frietjes het liefste heb? Niet te vet", vertrouwde ze ons bij nacht wel eens toe.
Lees verder

LIVE. Vanotterdijk en Delcommune naar halve fnales op EK zwemmen - Hesters verovert bronzen medaille in afvallingsrace
De 'European Championships', een vierjaarlijks multisportevenement dat de bestaande Europese kampioenschappen in verschillende sporten samenbrengt, zijn in volle gang. In negen sporten komen 126 Belgische atleten in actie. België telt voorlopig drie medailles. Alle drie in het (baan)wielrennen. Goud voor Lotte Kopecky in de afvallingskoers, zilver voor Robbe Ghys in de puntenkoers en brons voor Tim Merlier in de wegrit. Volg alle ontwikkelingen hieronder.
Lees verder

Alles stijgt in prijs, maar kleding (voorlopig) niet. Hoezo? "Wees waakzaam: modemerken doen aan 'skimpflation'"
In een wereld vol prijsstijgingen is shoppen voor veel mensen nog een verzetje dat verrassend betaalbaar blijft. De prijs van dames- en herenkleding blijft dalen en van inflatie is niks te merken. Maar voor hoelang nog? Stilaan rijst in de mode wel het gevaar van skimpflation: voor hetzelfde geld krijg je als consument stiekem slechtere kwaliteit of service. Vier mode-experten leggen uit hoe je je tijdens het shoppen niet beet laat nemen. "Niet alle merken zijn even koosjer."
Lees verder

China reageert met nieuwe militaire manoeuvres op bezoek Amerikaanse delegatie
China heeft nieuwe militaire manoeuvres aangekondigd. Dat doet het land als reactie op het "provocerende" bezoek van een delegatie van het Amerikaanse parlement aan Taiwan. De vijf Amerikaanse parlementsleden werden maandag ontvangen door de Taiwanese premier Tsai Ing-wen.
Lees verder

Politiek schandaal in Australië: "spookregering" onder vorige premier
De Australische premier Anthony Albanese heeft maandag een onderzoek bevolen nadat er berichten de kop op staken dat zijn voorganger Scott Morrison zich tijdens de coronapandemie in het geheim enkele ministerportefeuilles had toegeëigend. Albanese had het over "onacceptabel" en "bizar" gedrag.
Lees verder

"Waarom mannen na de seks meteen in slaap vallen? Daar is een natuurlijke verklaring voor": 10 feiten en fabels over de penis
Veel mannen zijn ontevreden over hun penis. Maar hoe denken vrouwen daarover? Wat is 'normaal'? Hoeveel erecties krijg je per dag? En wat als het daar beneden niet meer lukt? De Noorse uroloog Sturla Pilskog schreef een boek over alles wat mannen én vrouwen moeten weten over het mannelijke geslachtsdeel.
Lees verder

Remco Evenepoel kent ploegmakkers in Vuelta: vijf Belgen in selectie Quick.Step-Alpha Vinyl, geen Mauri Vansevenant
Quick.Step-Alpha Vinyl heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de Vuelta (19 augustus - 11 september). Remco Evenepoel mikt op ritsucces en een goed eindklassement, verder rekent het team op Julian Alaphilippe, Pieter Serry, Ilan Van Wilder, Dries Devenyns, Louis Vervaeke, Rémi Cavagna en Fausto Masnada. Mauri Vansevenant ontbreekt in de Ronde van Spanje.
Lees verder