Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 17 augustus 2022

WEERBERICHT. Lokaal kans op felle buien en onweer: code geel in Oost- en West-Vlaanderen en delen van Henegouwen

HLN
WEERBERICHT. Lokaal kans op felle buien en onweer: code geel in Oost- en West-Vlaanderen en delen van Henegouwen
We krijgen vandaag verspreid over het land enkele buien, die lokaal fel en onweerachtig kunnen zijn. De maxima schommelen tussen 20 en 26 graden, meldt het KMI. In de provincies West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en het uiterste westen van Henegouwen verwacht het KMI zo'n 10 tot 20 liter per vierkante meter in korte tijd, en waarschuwt met code geel.
Lees verder

Nog twee dagen om kans te maken op 5.000 euro: speel mee met de Gouden Vuelta en win talloze prijzen
Overmorgen gaat de Ronde van Spanje van start. Blikvanger aan het vertrek in het Nederlandse Utrecht is onze Remco Evenepoel. De 22-jarige Belg is een van de topfavorieten om de eindzege in de wacht te slepen, maar de concurrentie is niet van de poes. Denk jij dat hij aan het langste eind kan trekken? Bewijs dat je de grootste kenner bent met de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro cash.
Lees verder

Zwembad of jacuzzi vullen met leidingwater? Antwerps gouverneur Cathy Berx wil 'luxeverbruik' duurder maken
Wordt het binnenkort duurder om een zwembad of jacuzzi te vullen met drinkwater? Als het van Antwerps gouverneur Cathy Berx afhangt, wel. Zij wil dat de Vlaamse Regering het zogenaamd 'comfortverbruik' van leidingwater duurder maakt, om zo het 'basisverbruik' betaalbaar te houden. Dat schrijft VRT NWS.
Lees verder

VRT zendt 26 'afgevoerde' afleveringen van 'F.C. De Kampioenen' met 'BTW' opnieuw uit
Bernard Theofiel Waterslaeghers (gespeeld door Jakob Beks) keert terug naar het scherm. De jarenlange verbannen episodes van 'FC De Kampioenen' met de rosse kok worden vanaf volgende week opnieuw uitgezonden door VRT. Dat meldt 'Het Nieuwsblad'. Opmerkelijk, want eerder werden al 19 afleveringen van de populaire reeks geschrapt. Wegens racistisch, te stereotiep of door ongepaste opmerkingen.
Lees verder

VRT zendt 26 'verbannen' afleveringen van 'F.C. De Kampioenen' met 'BTW' dan toch opnieuw uit
Bernard Theofiel Waterslaeghers (gespeeld door Jakob Beks) keert terug naar het scherm. De jarenlange verbannen episodes van 'FC De Kampioenen' met de rosse kok worden vanaf volgende week opnieuw uitgezonden door VRT. Dat meldt 'Het Nieuwsblad'. Opmerkelijk, want eerder werden al 19 afleveringen van de populaire reeks geschrapt. Wegens racistisch, te stereotiep of door ongepaste opmerkingen.
Lees verder

23-jarige studente wordt in haar tuin getroffen door 'verdwaalde' kogel
In Keerbergen is een 23-jarige studente getroffen door een verdwaalde kogel wanneer ze in de tuin aan het studeren was. Het parket van Leuven heeft een onderzoek geopend.
Lees verder

LIVE VUELTA. Vriendin Oumi neemt afscheid van Remco Evenepoel - Intermarché-Wanty-Gobert pakt uit met drietand, Thijssen en Bakelants
Vrijdagavond gaat in het Nederlandse Utrecht de 77ste Ronde van Spanje van start. Op deze pagina zit u goed voor alle nieuwtjes en persconferentie in aanloop naar de start, en natuurlijk ook om de openingsploegentijdrit op de voet te volgen.
Lees verder

Noord-Korea lanceert twee kruisraketten, zegt Zuid-Koreaans leger
Noord-Korea heeft woensdag twee kruisraketten afgevuurd, zo zegt het Zuid-Koreaanse ministerie van Defensie. Het zou gaan om de eerste wapentest van Pyongyang in enkele weken tijd.
Lees verder

Ben je 54 jaar en doe je aan pensioensparen? Maak deze grove fout dan zeker niet
54-jarigen die aan pensioensparen doen, denken maar beter twee keer na over het bedrag dat ze dit jaar storten. Het kan bepalend zijn voor de sommen die ze de volgende tien jaar mogen storten en het fiscale voordeel dat ze daarbij genieten. Spaargids.be legt uit hoe de vork aan de steel zit.
Lees verder

'Pop Idol'-deelnemer Darius Campbell Danesh op 41-jarige leeftijd plots overleden
In de Verenigde Staten is Darius Campbell Danesh plots overleden, die in 2002 derde werd in de talentenshow 'Pop Idol'. De Schots-Iraanse man werd 41 jaar oud. Volgens vrienden maakte hij zich net op voor een reünieshow.
Lees verder

Deze tien auto's zijn na drie jaar nog het meeste waard
Ben je op zoek naar een auto die na drie jaar het minste afschrijft? Deze modellen behouden volgens de onafhankelijke Britse consumentenvereniging WhatCar het best hun waarde.
Lees verder

Automobilist valt in slaap en knalt in zijgevel woning in Kuurne, bewoonster geraakt en naar ziekenhuis gebracht: "Ik hoorde mama roepen"
Langs de Brugsesteenweg in Kuurne is woensdagochtend een auto in de zijgevel van een woning beland, nadat de bestuurder in slaap was gevallen. Hij raakte daarbij gewond. Ook de bewoonster van het huis liep verwondingen op door rondvliegende glasscherven.
Lees verder

Voormalig private banker geeft advies om je vermogen op te bouwen: "Staar je niet blind op het fiscale voordeel dat je bankier je voorspiegelt"
Al dertig jaar staat West-Vlaming Jan Vanoverbeke (56) de superrijken bij in financiële kwesties. Een wereld die voor de meesten van ons een ver-van-mijn-bedshow is, maar ook de modale Vlaming kan zijn voordeel doen met zijn advies, vertelde Vanoverbeke aan Dag Allemaal. "Weet je wie er geld heeft verdiend aan de Amerikaanse goudkoorts? Niet de goudzoekers, wel de man die hen schoppen verkocht."
Lees verder

Presentator Otto-Jan Ham speelt met z'n band 'Hairbaby' op Pukkelpop: "Hier droom ik van jongs af aan al van"
Het podium kent hij. En het publiek kent hem. Otto-Jan Ham (43) kondigt al jaren bands aan op Pukkelpop, maar debuteert er dit weekend met zijn eigen groep 'Hairbaby'. "Ik relativeer mezelf altijd kapot, maar mijn lief heeft mij wat kletsen verkocht en gezegd dat ik eindelijk eens fier moet zijn."
Lees verder

RECONSTRUCTIE. Eerste contact in januari en Nmecha en Zirkzee als voorbeelden: zo overtuigde Anderlecht Fábio Silva (en Wolves)
Dé figuur bij Anderlecht tijdens de eerste weken van het nieuwe seizoen? Fábio Silva (20), fijnbesnaarde Portugees met vijf goals in zes matchen. "Ik had nooit verwacht dat hij naar België zou komen", zei onze analist Marc Degryse al. Reconstructie van hoe Anderlecht de straffe stoot toch voor elkaar kreeg, met een eerste telefoontje in januari.
Lees verder

Helft van werknemers niet tevreden met huidige loon: vijf factoren die je salaris opkrikken
De helft van de werknemers beschouwt het salaris als doorslaggevende factor om voor een bedrijf te kiezen, dat blijkt uit een recent onderzoek in opdracht van hr-dienstverlener Tempo-Team. Pas daarna volgen de jobinhoud (42%) en een goede werk-privébalans (36%). Maar ruim de helft van de Belgen geeft ook aan zijn of haar inkomen niet rechtvaardig te vinden. Vooral vrouwen (69%) en arbeiders vinden dat hun loon niet in verhouding staat tot hun prestaties. Wil je graag een optimaal salaris bemachtigen? Jobat.be gaat na waar je het meest verdient en hoe je je inkomen kan opkrikken.
Lees verder

Britten die hiv en hepatitis opliepen na behandeling met besmet medicijn krijgen 120.000 euro
De Britse regering gaat mensen compenseren die ernstig ziek werden bij de behandeling van hun bloedaandoening door de nationale gezondheidsdienst NHS. Dat meldt de Britse nieuwsdienst 'Sky News'. Zowel de patiënten als hun dichte familie - naar schatting 2.400 mensen overleefden het niet - komen in aanmerking voor een schadevergoeding van 100.000 pond (zo'n 120.000 euro).
Lees verder

"Ze vertederen verzorgers en bezoekers": Zoo Planckendael verwelkomt tweeling bij goudkopleeuwaapjes
Bij de goudkopleeuwapen in Zoo Planckendael werd een tweeling geboren en dat is niet alleen leuk voor de bezoekers, maar ook goed nieuws voor de bedreigde diersoort. Beide aapjes doen het goed en vertederen volgens het dierenpark verzorgers en bezoekers.
Lees verder

Kleden we ons straks zoals Christina Aguilera in de nillies? De ultrakorte jeansrok is weer hip
Wie mooi wil zijn ... kan zich tegenwoordig niet meer bukken. Een van de nieuwste modetrends die momenteel de straten inpalmt, is namelijk de ultrakorte jeansrok. Hoe korter, hoe beter. Bekende merken als Diesel nemen het kledingstuk alvast op in hun najaarscollecties. Nu jij nog, als je durft.
Lees verder

Bart De Wever (N-VA) sluit getroffen handelszaken in Antwerpse drugsoorlog
Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft de drie handelszaken die recent geviseerd werden door aanslagen in het drugsmilieu, voorlopig te sluiten. Het gaat om handcarwash Bens Car en fastfoodrestaurants Poke Bowl Place en Stacks Pancakes.
Lees verder