Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 17 augustus 2022

Watergebruik in Londen aan banden gelegd vanwege droogte

HLN
Watergebruik in Londen aan banden gelegd vanwege droogte
Vanaf 24 augustus treden maatregelen voor de beperking van het watergebruik in Londen in werking. Dat is een gevolg van de huidige droogte, kondigt operator Thames Water woensdag aan. Die operator is de grootste in het Verenigd Koninkrijk.
Lees verder

Wateroverlast in Gent na wolkbreuk: brandweer krijgt 130 oproepen binnen
Een korte maar hevige wolkbreuk zorgde woensdagmiddag omstreeks 14 uur voor wateroverlast in het Gentse. Onder meer in Mariakerke en Wondelgem liepen straten onder water. De brandweer kreeg zo'n 130 oproepen te verwerken.
Lees verder

Wolkbreuk boven Gent zet straten blank
Een korte maar hevige wolkbreuk zorgde woensdagmiddag omstreeks 14 uur voor wateroverlast in het Gentse. Onder meer in Mariakerke en Wondelgem liepen straten onder water.
Lees verder

Al 14 wagens in beslag genomen na 'knalpotterreur' in Gent: "Het is bijzonder irritant"
Sinds vorige zomer zijn in Gent 14 wagens in beslag genomen in strijd tegen knalpotterreur in Gent. Dat meldt burgemeester Matthias De Clercq. Buurtbewoners startten onlangs nog een petitie om het probleem aan te kaarten.
Lees verder

Zayn Malik zingt opnieuw een One Direction-liedje en doet fans hopen op een reünie
Fans hebben weer hoop op een One Direction-reünie nadat Zayn Malik (29) zijn stem weer laat horen op Instagram. In een nieuwe post zingt hij 'Night Changes', een nummer van de boysband dat uitkwam in 2014. Het is het laatste nummer waar Zayn in te horen was, voor zijn vertrek in 2015. In juni zong Malik ook al een oud liedje van de band, 'You And I', en daar gingen fans helemaal gek op.
Lees verder

Saoedische vrouw krijgt 34 jaar gevangenisstraf voor het gebruik van Twitter
Een Saoedische studente (34) aan de universiteit van Leeds in Groot-Brittannië is tot 34 jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens het hebben van een Twitter-account en het volgen en retweeten van dissidenten en activisten. Die veroordeling kreeg ze toen ze tijdens de vakantie even terug naar haar thuisland ging.
Lees verder

Republikeinse Trump-critica Liz Cheney overweegt gooi naar presidentschap in 2024
Enkele uren nadat ze de Republikeinse voorverkiezing voor het Huis van Afgevaardigden in de Amerikaanse staat Wyoming met klinkende cijfers verloor, heeft Liz Cheney gezegd dat ze "overweegt" om mee te doen aan de presidentsverkiezingen van 2024. "Ik neem de komende maanden een beslissing", zei ze in de 'Today Show' op de Amerikaanse nieuwszender NBC.
Lees verder

Wetenschappers hopen Tasmaanse tijger van uitsterven te behoeden
Australische en Amerikaanse onderzoekers willen de Tasmaanse tijger, officieel thylacine genoemd, recreëren met behulp van stamcellen en gen-editing technologie om op die manier de soort van uitsterven te behoeden. De laatste gekende Tasmaanse tijger stierf in 1936.
Lees verder

"De problemen van Laura Tesoro waren een wake-upcall": Aaron Blommaert gaat druk najaar tegemoet
Het gaat hard voor Aaron Blommaert (20). Hij is erg populair bij de fans van 'Familie', oogst muzikaal succes met zijn groep BOBBY, mocht het iconische 'Tien Om Te Zien' mee presenteren en binnenkort praat hij 'The Voice van Vlaanderen' aan elkaar. Maar toch blijft de rising star van Vlaanderen met z'n twee voeten op de grond. In 'TV Familie' vertelt hij herkend worden op restaurant, mentor Kürt Rogiers en zijn ambities. "Wereldberoemd worden? Daar staat een hoge prijs tegenover."
Lees verder

Bioscopen lijken corona achter zich te laten, maar er zijn nieuwe uitdagingen: "Als het nog lang zo doorgaat, komen er brokken van"
Langzaamaan krabbelt de bioscoopsector weer recht, na twee razend moeilijke jaren door corona. Met dank aan kassuccessen als 'Top Gun: Maverick' en 'Spider-Man: No Way Home', die voor indrukwekkende cijfers wisten te zorgen. Maar daarmee is de strijd nog niet gestreden, schrijft 'De Morgen'. Hoeveel kaartjes worden er tegenwoordig verkocht? En wat zijn de uitdagingen waar de sector voor staat?
Lees verder

Michiel viel 40 kilo af zonder naar de fitness te gaan: "Ik deed 5 simpele aanpassingen die ik makkelijk kon volhouden"
Wanneer zijn vrouw overlijdt, gaat bij Michiel Soullié (40) de knop om. Als de enige overgebleven ouder van zijn zoon, moet hij nog even mee, en dus de nodige kilo's kwijtraken. Ook wordt het tijd dat hij als verpleegkundig specialist een voorbeeldfunctie aanneemt voor zijn patiënten, vindt hij. Maar dat hij door een paar simpele aanpassingen in zijn leven in een half jaar tijd 40 kilo zou afvallen, had hij nooit verwacht. Michiel vertelt ons hoe hij dat deed.
Lees verder

Michiel viel 40 kilo af zonder naar de fitness te gaan: "Dankzij 5 simpele aanpassingen die ik makkelijk kon volhouden"
Wanneer zijn vrouw overlijdt, gaat bij Michiel Soullié (40) de knop om. Als de enige overgebleven ouder van zijn zoon, moet hij nog even mee, en dus de nodige kilo's kwijtraken. Ook wordt het tijd dat hij als verpleegkundig specialist een voorbeeldfunctie aanneemt voor zijn patiënten, vindt hij. Maar dat hij door een paar simpele aanpassingen in zijn leven in een half jaar tijd 40 kilo zou afvallen, had hij nooit verwacht. Michiel vertelt ons hoe hij dat deed.
Lees verder

Bijna 9,3 miljoen hectare bos vernield door bosbranden in 2021
In 2021 hebben bosbranden wereldwijd 9,26 miljoen hectare grond vernield. Twintig jaar eerder, in 2001, was dat nog 2,52 miljoen hectare. Dat blijkt uit gegevens van Global Forest Watch (GFW), World Resources Institute (WRI) en een studie van de universiteit van Maryland.
Lees verder

Bende volgt Mariah Carey op sociale media en breken in wanneer ze niet thuis is
De politie van Sandy Spring in de Amerikaanse staat Georgia heeft een onderzoek gestart nadat er is ingebroken in het huis van Mariah Carey (53). De zangeres kocht het huis in 2021, maar de laatste maanden wordt er in Sandy Spring meer en meer ingebroken. De diensten gaan ervan uit dat het gaat om een bende die bekende mensen als doelwit neemt. Ze volgen hen op sociale media en slaan toe wanneer de sterren niet thuis zijn.
Lees verder

VN-deskundige spreekt van dwangarbeid in Xinjiang
De mensenrechtendeskundige van de Verenigde Naties voor slavernij stelt aan de kaak dat minderheden in de Chinese regio Xinjiang dwangarbeid moeten verrichten. De Japanse expert voor mensenhandel van de VN-Mensenrechtenraad in Genève, Tomoya Obokata, spreekt in een nieuw rapport van "dwangarbeid onder Oeigoerse, Kazachse en andere etnische minderheden in sectoren als de landbouw en de verwerkende industrie in de autonome regio Xinjang in China".
Lees verder

Hoe worden 'Blind Getrouwd'-kandidaten gekoppeld? Experte onthult 1 factor: "Dit bepaalt het geluk van elke relatie"
De nieuwe 'Blind Getrouwd'-kandidaten zijn bekend. Maar hoe voorspellen de experts of een match toekomst heeft? Relatietherapeute Sarah Hertens koppelt de kandidaten, en dat doet ze onder meer op basis van hun hechtingsstijl. "Begrijpen wat jouw hechtingsstijl is en die van je partner, kan wonderen doen voor een koppel." Hecht jij je op een veilige, angstige of vermijdende manier? De experte helpt je jouw stijl — en zijn valkuilen — te herkennen. "Een partner die niet terugbelt of minder deelt? Dat zet een 'angstig' persoon aan tot naar gedrag."
Lees verder

Nairo Quintana uit Touruitslag geschrapt na gebruik van verboden pijnstiller Tramadol
Nairo Quintana is uit de Touruitslag geschrapt. In bloedstalen van de 32-jarige Colombiaan zijn in de Ronde van Frankrijk sporen van Tramadol gevonden. Dat is een verboden pijnstiller. Quintana wordt wel niet geschorst en kan gewoon deelnemen aan de Vuelta.
Lees verder

Ryan Giggs bekent voor rechter in relaties geregeld ontrouw te zijn en zegt dat kopstoot "niet zo bedoeld" was
Ryan Giggs ontkent dat hij ooit geweld heeft gebruikt tegen vrouwen. De voormalige topvoetballer (48) zei dat in de rechtbank van Manchester, waar hij zich moet verantwoorden voor aanklachten van huiselijk geweld die zijn ingediend door zijn ex-partner Kate Greville (36) en haar zus Emma (26). Giggs bekende tijdens de zitting wel dat hij meerdere malen vreemd was gegaan gedurende de relatie met zijn ex, waarvoor zij uit haar huwelijk was gestapt. "Ik ben van nature een flirter."
Lees verder

Kleine windhoos gespot in Veldegem
In de buurt van het West-Vlaamse Veldegem is woensdagnamiddag een kleine windhoos gespot. Volgens weerman David Dehenauw gaat het om een fenomeen dat geregeld opduikt. "De omstandigheden daarvoor zijn vandaag ideaal", vertelt hij.
Lees verder

20.000 euro ingezameld voor standbeeld van overleden walrus Freya
Ruim 1.280 Noorse dierenliefhebbers hebben samen meer dan 200.000 kronen (20.000 euro) ingezameld om een standbeeld van de onlangs geëuthanaseerde walrus Freya te laten maken. Voor initiatiefnemer Erik Holm was het doden van de walrus een teken dat Noorwegen, en vooral de hoofdstad Oslo, geen leefruimte kan bieden aan wilde dieren. Het standbeeld moet voor eens en altijd duidelijk maken "dat we de natuur niet altijd kunnen of mogen doden en verwijderen wanneer deze in de weg staat", schrijft hij.
Lees verder