Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 1 augustus 2022

VTM 2 maakt eigen versie van Nederlandse hit ‘Million Dollar Island’

HLN
VTM 2 maakt eigen versie van Nederlandse hit 'Million Dollar Island'
100 wildvreemden, één onbewoond eiland en één miljoen aan prijzengeld. Dat zijn de ingrediënten van het nieuwe survivalprogramma 'Million Dollar Island'. Na een debuutseizoen op SBS6 in Nederland, springt VTM 2 mee op de nieuwste hit met een eigen versie van het programma.
Lees verder

"De liefde voor vrouwen is minder seksueel": BV's nemen geen blad voor de mond in 'Lotte gaat diep'
Seks met vrouwen of de vrije liefde ... Margriet Hermans (68) gaat in 'Lotte gaat diep' geen onderwerp uit de weg. "Mijn oog valt soms nog wel op iemand anders, ik ben niet blind, hé", klinkt het bijvoorbeeld in de podcast. Daarin heeft seksuologe Lotte Vanwezemael (29) het met bekende Vlamingen over seks, liefde, vriendschap en relaties. Ook Thibau Nys (19) is er te gast. Hij praat over z'n relatie met de Nederlandse sprintster Anna Eikendal en verklapt hoe het nu écht zit met seks voor een wedstrijd.
Lees verder

Britse onderzoekers identificeren in voorlopige studie drie types langdurige COVID-19
Experts van King's College, de prestigieuze universiteit in Londen, hebben drie soorten langdurige COVID-19 of 'long Covid' geïdentificeerd. Dat blijkt maandag uit een voorlopige publicatie van een wetenschappelijke studie. Elk van de drie zogenoemde subtypes heeft een eigen set symptomen.
Lees verder

Gemiste vluchten en lange rijen door drukte op Schiphol
Schiphol heeft vandaag opnieuw te maken met grote drukte. Tot ver buiten de aankomst- en vertrekhallen staan rijen met passagiers. Een aantal reizigers heeft ook hun vlucht gemist door lange wachttijden voor de veiligheidscontrole.
Lees verder

Napoli denkt aan Simon Mignolet, Club aan Sander Berge
In Italië zijn de uitstekende prestaties van Simon Mignolet - hij is al weken de enige op niveau bij blauw-zwart - ook niet onopgemerkt gebleven. De doelman van Club Brugge staat op de radar van Napels. Hij zou er de vervanger moeten worden van David Ospina. De Colombiaan vertrok naar Al-Nassr in Saoedi-Arabië. De Napolitanen zouden volgens Italiaanse media intussen al contact hebben opgenomen met de entourage van Mignolet om te zien of hij een overgang ziet zitten.
Lees verder

Droomjob: luxeresort op Malediven zoekt "boekverkoper op blote voeten"
Kunfunadhoo, dáár moet je zijn voor een droomjob in een wel zeer uitzonderlijk kader. Het eiland op de Malediven herbergt immers een luxeresort waar ook boeken aan de man worden gebracht. En daar wordt weer een geknipte persoon voor gezocht. Die mag alleen geen bezwaar hebben tegen een blootsvoets verblijf op het eiland in de Indische Oceaan: schoeisel is er verboden.
Lees verder

Vissers ontdekken zeemijn voor Roemeense kust en bellen hulpdiensten
Twee vissers hebben een zeemijn ontdekt in de Zwarte Zee op 3,6 kilometer van de Roemeense kust, aan de toeristische badplaats Eforie. Ze belden de hulpdiensten. Een duikteam van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) transporteerde de mijn naar een veiliger gebied om daar te vernietigen.
Lees verder

Vissers vinden zeemijn voor Roemeense kust
Twee vissers hebben een zeemijn ontdekt in de Zwarte Zee op 3,6 kilometer van de Roemeense kust, aan de toeristische badplaats Eforie. Ze belden de hulpdiensten. Een duikteam van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) transporteerde de mijn naar een veiliger gebied om daar te vernietigen.
Lees verder

STREAMINGTIP. 'Surface': wanneer je het écht even niet meer weet
Wat als je op een dag wakker wordt, en je eigen geheimen niet meer kent? Veerle Baetens zocht het al uit in 'Tabula Rasa', en nu poogt ook Apple TV+ met 'Surface' die vraag te beantwoorden.
Lees verder

Bizzey verlaat podium nadat hij bier over zich heen krijgt: "We hebben drie jaar moeten wachten op drie seconden"
De Nederlandse rapper Bizzey (37) verliet het podium van Polderfest nadat hij een bierlaag over zich heen kreeg. En daar was de organisatie niet zo blij mee. Ze boekten de rapper al in 2019, maar moesten jaren wachten op het optreden door de coronapandemie. "We hebben drie jaar moeten wachten op drie seconden". De organisatie ging in gesprek met Bizzey, maar die weigerde zijn optreden verder te zetten. Hij vond het gedrag onacceptabel en wilde zijn apparatuur niet verder beschadigen, wat de organisatie begreep.
Lees verder

"Fake fan!" Iedereen valt voor bandshirts, maar o wee als je ze draagt zonder aan deze 'regels' te voldoen
Wie zich graag wat rock-'n-roll aankleedt, heeft een bandshirt in de kast hangen. Maar de vraag was altijd: moet je grote fan zijn van de band om hun shirt te mogen dragen? Een survey bij muziekfans biedt eindelijk een antwoord. Wil je je nog met je bandshirt in het openbaar vertonen, dan voldoe je maar best aan deze 'regels'.
Lees verder

Oekraïense troepen veroverden al meer dan 40 dorpen rond Cherson, zegt Kiev
Oekraïense troepen hebben al ruim veertig dorpen heroverd op de Russen in de regio rond Cherson, de Zuid-Oekraïense havenstad die in handen is van de Russen. Dat meldt de lokale gouverneur. Sommige dorpen zijn nagenoeg volledig verwoest en worden nog altijd onder vuur genomen door de Russen, klinkt het. Moskou heeft het verlies van de dorpen niet bevestigd.
Lees verder

Gevaar voor heel Europa, dilemma voor Oekraïense strategie: Russen gebruiken kerncentrale als schild
De kerncentrale van Zaporizja, in het zuidoosten van Oekraïne, wordt een obstakel bij het geplande Oekraïense tegenoffensief. De grootste kerncentrale van Europa is in handen van Russische troepen, die de centrale als schild gebruiken. Oekraïense strijdkrachten kunnen de Russische bombardementen niet beantwoorden uit schrik de reactoren te raken.
Lees verder

Gordon stopte met insuline spuiten: "Bijna moeten bekopen met de dood"
Gordon, die lijdt aan diabetes, was op eigen initiatief gestopt met insuline spuiten en moest dat vorige week bijna 'bekopen met de dood', zo schrijft de zanger en televisiemaker op Instagram. Daar deelt hij maandagochtend een update van zijn afvalproces.
Lees verder

Hermans stuit op Higuita op steile aankomst in Ronde van Polen
Sergio Higuita heeft de derde etappe in de Ronde van Polen op zijn naam geschreven. De Colombiaan van BORA-hansgrohe was de beste op een hellende aankomst.
Lees verder

Hermans stuit op sterke Higuita op steile aankomst in Ronde van Polen
Sergio Higuita (25) heeft de derde etappe in de Ronde van Polen op zijn naam geschreven. De Colombiaan van BORA-hansgrohe was de beste op een hellende aankomst en is ook de nieuwe leider. Quinten Hermans was eerste Belg op de derde plaats.
Lees verder

India bevestigt eerste sterfgeval door apenpokken in Azië
In India is voor het eerst een persoon overleden door het apenpokkenvirus. De 22-jarige man is ook het eerste sterfgeval van apenpokken in heel Azië. Het is de vierde keer dat iemand buiten Afrika aan het virus overlijdt in de huidige uitbraak.
Lees verder

British Airways stopt ticketverkoop op bepaalde Heathrow-vluchten
British Airways verkoopt deze week geen tickets meer op bepaalde korte afstandsvluchten vanaf thuisbasis Heathrow. Dat maakte de Britse luchtvaartmaatschappij maandag bekend.
Lees verder

Drukke dagen in Brugge: Nsoki voor 12 miljoen op weg naar Hoffenheim en Napoli denkt aan Mignolet, inkomend is Berge in beeld
Drukke dagen op Jan Breydel. Zowel uitgaand als inkomend. Met naast de transfer van Charles De Ketelaere, nu Stanley Nsoki (23) in een hoofdrol. Hij staat zeer dicht bij een transfer naar Hoffenheim.
Lees verder

Vermist Duits meisje (14) dood teruggevonden in meer: verdachte (29) pleegde als tiener zedenfeiten en stond sinds januari niet meer onder toezicht
Een onrustwekkende verdwijning van een 14-jarig meisje in Duitsland is in een drama geëindigd. Ayleen werd zaterdag dood teruggevonden in een meer in Reichelsheim, in de deelstaat Hessen. De politie verklaarde vanmiddag dat er een verdachte (29) is opgepakt. Die maakte zich als tiener al schuldig aan zedenfeiten en stond pas sinds begin dit jaar niet meer onder toezicht. De twee zouden elkaar online hebben leren kennen, via sociale media en het online game Fortnite.
Lees verder