Doorgaan naar hoofdcontent

VRT zoekt Songfestivalkandidaat opnieuw via preselecties

VRT zoekt Songfestivalkandidaat opnieuw via preselecties

De preselecties voor het Eurovisiesongfestival komen terug. Voor het eerst sinds 2016 houdt de VRT opnieuw voorrondes op televisie. Peter Van de Veire gaat die presenteren, zo kondigde hij zelf aan tijdens de finale van Zomerhit. Het is van 2016 geleden dat België op die manier een artiest naar het Eurovisiesongfestival stuurde.

Lees verder

Dit waren voor ons de twaalf beste optredens van Pukkelpop

Pukkelpop heeft zijn weide intussen gesloten, de festivalgangers genieten nog even na. Dit vonden wij de twaalf beste optredens in Kiewit.

Lees verder

Zaak waarbij kinderlijkjes werden gevonden in koffers leidt onderzoekers naar Zuid-Korea

Zuid-Koreaanse rechercheurs springen hun Nieuw-Zeelandse collega's te hulp in een zaak waarbij twee kinderlijken werden gevonden in geveilde reiskoffers. De moeder is mogelijk geïdentificeerd.

Lees verder

Maximumprijs diesel weer boven 2 euro

De maximumprijs voor diesel stijgt dinsdag weer boven 2 euro per liter. Dat laat de FOD Economie maandag weten.

Lees verder

Temperatuur gaat opnieuw de hoogte in: krijgen we een late hittegolf? En wat met de droogte?

Ook deze week mogen we ons opmaken voor best warm weer, met woensdag en donderdag temperaturen tot een graad of dertig. Zit er een hittegolf in? En wat met de aanhoudende droogte?

Lees verder

Droogte legt tientallen Duitse oorlogsschepen bloot in Donau

In het Servische Prahovo zijn meer dan twintig oorlogsschepen komen bloot te liggen. De schepen liggen in de Donau, en werden in 1944 door Nazi-Duitsland tot zinken gebracht. Net zoals de Loire en de Rijn staat ook in de Donau het water historisch laag door de extreme droogte. 

Lees verder

Allegaartje van Oekraïense vrijwilligers wordt klaargestoomd voor het front

Nu de oorlog al bijna een halfjaar duurt, krijgen de vrijwilligers die het Oekraïense leger versterken extra militaire training voor de strijd aan het front. 'Ze weten waarvoor ze vechten. Niemand wil onder Rusland leven.'

Lees verder

Veel balbezit, maar amper 6 op 15: wat is er mis met het Burnley van Vincent Kompany?

De balans oogt mager: Vincent Kompany is met veel balbezit, maar amper 6 op 15, begonnen bij Burnley in de Championship, de Engelse tweede klasse. Paniek is er evenwel nog niet: 'Uiteindelijk zal het succes wel volgen.'

Lees verder

Man zwaargewond bij schietpartij in Lokeren, schutter nog verschanst in woning

Bij een schietpartij in Lokeren is een man zwaargewond geraakt. De schutter heeft zich verschanst in de woning waar de feiten zich afspeelden, een speciaal interventieteam van de politie is ter plaatse.

Lees verder

Dansende vrouwen steunen feestpremier Marin na gelekte video's

De Finse premier Sanna Marin werd de afgelopen dagen onder vuur genomen nadat er feestvideo's van haar waren gedeeld. Als reactie op de golf van kritiek betuigen nu veel vrouwen hun steun aande premier: onder de hashtag 'solidariteit met Sanna' delen ze massaal hun eigen dansfilmpjes. Zelfs andere politici uit Finland, Denemarken, maar ook België geven op sociale media het beste van zichzelf. Kijk mee in bovenstaande video. 

Lees verder

E40 richting Brussel volledig versperd na ongeval in Groot-Bijgaarden

Door een ongeval op de E40 ter hoogte van Groot-Bijgaarden is de rijbaan richting Brussel volledig versperd door een ongeval. De wachttijden lopen nu al op tot ruim 1.45 uur, chauffeurs worden aangeraden om te rijden.

Lees verder

China ontslaat ambtenaren voor 'lelijke' tekeningen in schoolboeken

China heeft 27 ambtenaren op de vingers getikt en zelfs ontslagen na verontwaardiging over illustraties in wiskundeboeken voor basisschoolkinderen, meldt het persagentschap Bloomberg. Het ministerie van Onderwijs zegt dat sommige afgebeelde kinderen 'lelijk' zijn en de illustraties 'geen positief beeld' van de kinderen vertonen.

Lees verder

Russen en Oekraïner verdacht van spionage nadat ze wilden inbreken in militaire fabriek in Albanië

Albanese agenten hebben drie verdachten opgepakt die wilden inbreken in een militaire fabriek in Navo-lidstaat Albanië. Ze zouden banden hebben met het Kremlin. Elders in het land werden ook mensen opgepakt omdat ze een oude wapenfabriek fotografeerden.

Lees verder

Record gasprijzen duwen beurzen stevig in het verlies

De recordprijzen voor gas en de euro die opnieuw onder de dollarpariteit zakt, duwen de Europese beurzen verder in het verlies. Sinds de start van het jaar verloor de Bel20 al 14 procent.

Lees verder

Hoe Canada voor Duitsland het nieuwe Rusland wordt

Duitsland ging voor zijn energiebehoeften al aankloppen in het Midden-Oosten en in Noorwegen. Nu is Canada aan de beurt. 'Friendshoring' in de praktijk.

Lees verder

Premier De Croo: 'Volgende vijf tot tien winters worden moeilijk'

Alexander De Croo heeft gewaarschuwd voor moeilijke economische tijden. Niet alleen deze winter, maar ook de komende jaren zal het moeilijk zijn, voorspelt de premier.

Lees verder

Russische geheime dienst wijst Oekraïne aan als opdrachtgever van moord op Doegina

De FSB, de geheime dienst van Rusland, zegt dat het de moord op Daria Doegina heeft opgelost. Ze wijzen naar de Oekraïense special forces. Ook vader Aleksandr Doegin, die wellicht het doelwit van de aanslag was, wijst naar de Oekraïners. Hij vraagt daarom de strijd verder te zetten.

Lees verder

Immuunsysteem longcovidpatiënten vertoont tal van afwijkingen

Veel mensen hebben na een corona-infectie nog maandenlang klachten. Vaak hebben zij een gebrek aan het stresshormoon cortisol.

Lees verder

Onverwoestbare PFAS zijn toch betrekkelijk eenvoudig af te breken

De schadelijke PFAS zitten overal in het milieu. Onderzoekers hebben een manier ontdekt om de schadelijkste klasse van de stoffen af te breken.

Lees verder

Een ruïne voor de toekomst

Na een halve eeuw durft Michael Heizer zijn kunstwerk eindelijk af te noemen. 'Monumentaal' is dan ook een understatement voor zijn 'City', een gigantische mijlpaal in de 'land art'.

Lees verder

'Wat Forza Ninove doet, is voor een stuk manipulatie'

Vlaams Belang doet er alles aan om de gevolgen van de afschaffing van de opkomstplicht te counteren, met doorgedreven datacollectie en gerichte wijk- en huisbezoeken. De Ninoofse afdeling Forza Ninove gaat daarbij ver. 'Ze hebben ook alle tijd, zij moeten niet besturen.'

Lees verder

Energierecords sneuvelen met bosjes

De energieprijzen blijven de records aan elkaar rijgen. Consumenten moeten rekening houden met duizenden euro's aan extra kosten.

Lees verder

Hoe maak je van Belgiës grootste stenen vlakte een fris, groen plein?

De stenen vlakte van de Grote Markt in Sint-Niklaas, het grootste marktplein van België, wordt weldra een groene ontmoetingsplaats met een grasplein van 1.700 m². Hoe zal de ontharding daar precies gebeuren?

Lees verder

Baas Antwerpse speurders: 'De cocaïne zal blijven komen'

Yve Driesen, de chef van de Antwerpse federale gerechtelijke politie, ziet de strijd tegen de cocaïnebendes en drugsgeweld somber in. 'We nemen tot twintig procent van de cocaïne in beslag. Zeker tachtig procent ontbreekt. Zo lang er geld mee valt te verdienen, zullen de ladingen blijven komen.'

Lees verder

Amerikaanse corona-expert Fauci zet stap terug

Anthony Fauci stapt eind dit jaar op als belangrijkste medische adviseur van het Witte Huis. De 81-jarige expert op het vlak van infectieziekten zegt echter nog niet met pensioen te gaan.

Lees verder

Bijna 32 jaar en nu pas in België: wie is Rode Duivel Dedryck Boyata, de nieuwste aanwinst van Club Brugge?

Het is officieel: Dedryck Boyata (31) is een speler van Club Brugge. De Rode Duivel komt over van Hertha Berlijn en tekent een contract tot 2025. Dat maakte blauw-zwart maandagavond bekend. De bijna 32-jarige verdediger heeft zijn sporen internationaal verdiend: bij Celtic, Hertha BSC en natuurlijk ook de Rode Duivels.

Lees verder

Noa Lang zeker vier weken uit met enkelblessure

Slecht nieuws voor Club Brugge: het moet Noa Lang wekenlang missen. De aanvaller viel uit tegen KV Kortrijk en heeft een enkelletsel opgelopen. Daardoor zal hij minstens vier weken aan de kant blijven, al kunnen dat er ook zes worden.

Lees verder

Energieprijzen gaan almaar verder over de pijngrens heen: 'De markt wordt beheerst door paniek'

Het ene prijsrecord na het andere sneuvelt en volgens premier De Croo is het einde nog niet in zicht. 'Meer en meer bedrijven zetten hun productie stop omdat ze niet rendabel kunnen werken', waarschuwt Voka-topman Hans Maertens.

Lees verder

Drugstest pleit Finse premier vrij

De Finse premier Sanna Marin heeft een negatieve drugstest afgelegd. Dat meldt de Finse regering maandag. De drugstest volgde op de ophef naar aanleiding van een uitgelekt filmpje, waarin te zien is hoe de premier danst op een feestje.

Lees verder

Bart De Wever vraagt Nationale Veiligheidsraad tegen narcoterrorisme, federale regering zegt neen

'Zoals tijdens de terreurdreiging hebben we nu een Nationale Veiligheidsraad nodig voor de strijd tegen ­drugsgeweld', vindt Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA). Federaal is de animo daarvoor ver te zoeken.

Lees verder

Directielid Tirez moet weg bij energiewaakhond Creg

Andreas Tirez, al negen jaar lang directielid van de federale toezichthouder op de energiesector Creg, is 'niet geschikt' bevonden om in de directie te blijven. Dat meldt De Tijd. Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) gaat op zoek naar nieuwe kandidaten.

Lees verder

Parket bekijkt meldingen van zedenfeiten en racisme op Pukkelpop

Het Limburgse parket onderzoekt twee aanrandingen en een geval van voyeurisme die zich zouden hebben voorgedaan tijdens Pukkelpop afgelopen weekend. Een bezoeker deed bij de politie van Verviers aangifte van racisme.

Lees verder

Trump wil onafhankelijke controleur bij FBI onderzoek naar documenten Mar-a-Lago

Donald Trump wil dat een onafhankelijke controleur wordt aangesteld in het onderzoek naar materiaal dat in beslag is genomen bij de huiszoeking in Mar-a-Lago.

Lees verder

Podcast | Een half jaar oorlog in Oekraïne: waar staan we nu?

De oorlog in Oekraïne is morgen een half jaar bezig. Wat hebben we uit dat half jaar geleerd? En wanneer komt er een einde aan deze strijd?

Lees verder

Voor het eerst wordt in beslag genomen superjacht van Russische oligarch geveild
Lees verder

'Trump bewaarde ruim 300 vertrouwelijke overheidsdocumenten in Mar-a-Lago'

Donald Trump bewaarde na zijn presidentschap ruim 300 vertrouwelijke overheidsdocumenten op zijn landgoed Mar-a-Lago. Dat meldt de New York Times maandag.

Lees verder

Elon Musk dagvaardt voormalig Twitter-topman Jack Dorsey

Elon Musk heeft voormalig Twitter-topman Jack Dorsey gedagvaard in de rechtszaak over de door de miljardair afgeblazen overname van het socialemediabedrijf. Dat blijkt uit juridische stukken die maandag zijn ingediend

Lees verder

Warm weer, maar kans op enkele buien

Dinsdagochtend bereikt een zwakke storing het westen van het land, met kans op enkele buien. In de loop van de namiddag neemt de kans op wat regen ook toe in het centrum en oosten. De maxima schommelen tussen 23 graden in de Ardennen en plaatselijk 29 graden in het centrum, zo meldt het KMI.

Lees verder

Eerste in beslag genomen superjacht van oligarch wordt geveild

Sinds de Russische invasie in Oekraïne ligt de Axioma aan de ketting in Gibraltar, maar vandaag wordt het luxueuze jacht verkocht. Het is het eerste ­jacht van een Russische oligarch dat wordt geveild sinds de westerse sancties tegen Vladimir Poetin en zijn steenrijke vrienden. Maar deze eerste veiling is mogelijk ook de laatste.

Lees verder

Aantal coronapatiënten in ziekenhuis blijft dalen

De coronacijfers in België blijven gunstig evolueren. Zowel het aantal ziekenhuisopnames als opnames op intensieve zorg zetten de dalende trend voort, zo blijkt dinsdagochtend uit voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

Lees verder

Dit zijn de 33 kandidaten van 'De allerslimste mens ter wereld'

Van Gilles De Coster, die negen jaar geleden zegevierde, tot Tine Embrechts, die de hoogste score ooit behaalde. De 33 spelers die de degens kruisen in 'De allerslimste mens ter wereld' zijn bekend. Wij vroegen iedereen naar hun topfavorieten en hun voorbereiding. 'Omdat ik nu al barst van de stress, kies ik er bewust voor niet te studeren.'

Lees verder

William en Kate gaan dichter bij koningin Elizabeth wonen

De Britse prins William, zijn vrouw Kate Middleton en hun drie kinderen gaan dichter bij koningin Elizabeth wonen. Ze verlaten Kensington Palace in Londen en verhuizen naar een woning op een tiental minuutjes wandelen van Windsor Castle, de hoofdverblijfplaats van de Britse koningin.

Lees verder

Sancties voor tientallen bestuurders die dodelijk ongeval op E40 filmden

De bestuurders die maandag met hun gsm beelden maakten van het dodelijke verkeersongeval op de E40 ter hoogte van Groot-Bijgaarden, zullen allemaal een proces-verbaal krijgen. 'Dit gedrag getuigt van een totaal gebrek aan respect.'

Lees verder

Extra Vlaams geld voor wie zich omschoolt tot zorgkundige

Vlaams minister van Welzijn en Gezondheid Hilde Crevits (CD&V) trekt 6 miljoen euro uit voor 85 extra mensen die zich volgend jaar kunnen heroriënteren richting zorgsector.

Lees verder