Doorgaan naar hoofdcontent

Victor Campenaerts toont begrip voor vraag van Lotto om niet naar WK te gaan: “Ik sta er honderd procent achter”

Victor Campenaerts toont begrip voor vraag van Lotto om niet naar WK te gaan: "Ik sta er honderd procent achter"

Van alle Lotto-Belgen is Victor Campenaerts (30) wellicht de renner die het meeste aanspraak kan maken op een WK-selectie. Toch heeft hij alle begrip voor de vraag van Lotto om niet naar Australië te gaan.

Lees verder

Antwerp kan donderdag weer rekenen op Valencia, Bosuil op 100 tickets na uitverkocht

Antwerp kan in de return tegen Basaksehir weer op Anthony Valencia rekenen. De vleugelaanvaller moest vorige week nog passen voor de heenmatch. Met de Ecuadoraan heeft de Great Old er welgekomen snelheid bij op de flank.

Lees verder

Biglia keert voor het eerst terug naar België en wel op de Bosuil: "Lucas is nog altijd top, ook naast het veld"

Goed nieuws voor voetbalromantici. Lucas Biglia keert morgenavond terug naar België voor Antwerp - Basaksehir. De blonde Argentijn die zeven jaar lang in de middencirkel van Anderlecht de tango danste met de bal, is voor het eerst sinds zijn vertrek in juli 2013 te bewonderen in ons land. Volgens Murat Akin, de Turkse Belg die Biglia naar Turkije haalde, is de nummer zes op zijn 36ste nog steeds een plezier om naar te kijken en in de ploeg te hebben.

Lees verder

Keeperstrainer Brian Vandenbussche lovend over Butez: "Jean kan uitgroeien tot een hele grote in zijn vak"

"Ik mocht hem al na iedere wedstrijd feliciteren", zegt Brian Vandenbussche (40). Ook voor de nieuwe keeperstrainer van Royal Antwerp FC is het een genot om dezer dagen met man in topvorm Jean Butez te werken. "Hij heeft alles om uit te groeien tot een hele grote in zijn vak."

Lees verder

Met Zirkzee in de wachtkamer bij Anderlecht: Sebastiano Esposito moet zich laten zien tegen Young Boys

Sebastiano Esposito (20) staat under pressure. De huurling van Inter vindt moeilijk zijn draai bij Anderlecht en zoekt naar vertrouwen. Toch hoopt de Italiaanse spits zich alsnog te kunnen bewijzen tegen YB Bern, want hoe zal zijn toekomst er straks uitzien als ook nog Joshua Zirkzee neerstrijkt in Brussel? Wordt er dan nog een beroep op hem gedaan?

Lees verder

"De derde keer lijkt de goede keer te zijn": Antwerp dan toch verlost van zorgenkind Lamkel Zé

Didier Lamkel Zé (25) blijft in België. De Kameroener tekende een contract voor drie jaar bij KV Kortrijk. Het enfant terrible kostte 500.000 euro en Antwerp krijgt nog een percentage op een eventuele doorverkoop.

Lees verder

Nog geen akkoord tussen KV Mechelen en Shakhtar over Shved

Marian Shved (25) is vooralsnog niet weg bij KV Mechelen. Malinwa en Shakhtar Donetsk bereikten nog geen akkoord over de definitieve overgang van de Oekraïense winger.

Lees verder

Roger De Vlaeminck wordt 75 jaar: het leven van Monsieur Paris-Roubaix in 75 iconische beelden

Wielerlegende Roger De Vlaeminck blaast vandaag 75 kaarsjes uit. Naar aanleiding van zijn verjaardag dook fotoredacteur Patrick De Kuysscher in de archieven, op zoek naar iconisch fotomateriaal van Monsieur Paris-Roubaix. Zijn jeugdjaren, de grootste zeges tot de ergste dieptepunten: het passeert allemaal de revue.

Lees verder

COMMENTAAR. "Dat Lotto-Soudal smeekt om niet mee te mogen naar het WK, is de omgekeerde wereld"

Bizar. En pijnlijk. Lotto Soudal heeft de Belgische wielerbond de niet eens zo stille hint gegeven of die alstublieft géén Lottorenners wil selecteren voor het WK eind deze maand in Australië. Het team heeft alle renners nodig voor Operatie Redding. Een ploeg die smeekt om niét naar het WK te moeten. De omgekeerde wereld. En een teken van grote onrust.

Lees verder

"Missie geslaagd, want je kan niet alles hebben in het leven": Remco Evenepoel staat voorlopig precies waar hij wil staan

Dertien seconden tijdsverlies op Primoz Roglic, Remco Evenepoel kan ermee leven. Na vijf dagen Vuelta staat hij precies waar hij wilde staan. "Natuurlijk had ik liever tijd gewonnen. Maar je kan niet alles hebben in het leven."

Lees verder

Rode Roglic veegt twijfels van tafel: "De buitenwereld heeft misschien aan hem getwijfeld, wij niet"

Is er iemand die nog twijfelt aan Primoz Roglic als topfavoriet voor deze Vuelta? 37 dagen nadat de Sloveen met een geblesseerde rug uit de Tour stapte, greep de drievoudige eindwinnaar met een imponerend sprintje bergop in Laguardia de rode trui in Spanje. "De buitenwereld heeft misschien aan hem getwijfeld, wij niet."

Lees verder

Benson (ex-Antwerp) als aangever en Kompany bekeren verder met Burnley

Burnley heeft zich dinsdagavond verzekerd van een plekje in de derde ronde van de Carabao Cup in Engeland. De ploeg van Vincent Kompany won met het kleinste verschil op het veld van derdeklasser Shrewsbury Town: 0-1. De grootste verrassing in de Carabao Cup kwam er van Crawley Town, een vierdeklasser die Fulham uitschakelde. Leicester City en Youri Tielemans hadden het dan weer knap lastig met Stockport County, ook een vierdeklasser.

Lees verder

Michael Geerts in eerste kwalificatieronde US Open uitgeschakeld

Michael Geerts (ATP-233) werd dinsdag in New York bij zijn debuut op een Grand Slam meteen uitgeschakeld in de eerste kwalificatieronde van het US Open. De 27-jarige Antwerpenaar verloor met 6-3 en 6-4 van de Italiaan Stefano Travaglia (ATP-190).

Lees verder

Beerschot krijgt excuses van Refereeing Department: "Het had strafschop moeten zijn tegen Standard"

Twee speeldagen ver in de Challenger Pro League en het Professional Refereeing Department (PRD) heeft zich al moeten excuseren voor een arbritrale fout. Beerschot vroeg verantwoording voor een niet toegekende strafschop tegen de beloften van Standard. Terecht, geeft het PRD toe.

Lees verder

Nico Denz verlaat Team DSM voor BORA-hansgrohe

De Duitse wielrenner Nico Denz verlaat na drie seizoenen Team DSM om bij het Duitse BORA-hansgrohe aan de slag te gaan, zo maakte zijn toekomstige werkgever woensdag bekend.

Lees verder

LIVE. Volg de aanloop naar Antwerp - Basaksehir hier op de voet!

Donderdagavond weet Royal Antwerp FC of het voor het derde jaar op rij een Europese groepsfase speelt. De laatste horde richting de Conference League is het Turkse Basaksehir. In Istanboel werd het 1-1, kan rood-wit het in de eigen Bosuil helemaal afmaken? Volg het hier LIVE!

Lees verder

Nederlandse voetbalvrouwen krijgen Andries Jonker als bondscoach: "We hebben ambitieuze doelstellingen"

De Nederlander Andries Jonker is de opvolger van de Engelsman Mark Parsons, met wie de samenwerking na het teleurstellende EK werd verbroken, als bondscoach van de Nederlandse nationale vrouwenvoetbalploeg, zo maakte de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond KNVB woensdag bekend.

Lees verder

LIVE VUELTA. Volg de vijfde rit hier op de voet!

In de vijfde rit van de Ronde van Spanje fietst het peloton 187,2 kilometer van Irun naar Bilbao. Volg de Vuelta hier LIVE!

Lees verder

Zwangere Angelique Kerber geeft forfait voor US Open

De Duitse tennisster Angelique Kerber (WTA 52) is zwanger en zal bijgevolg niet deelnemen aan de US Open, het laatste grandslamtoernooi van het seizoen dat volgende week maandag in het Amerikaanse New York van start gaat, zo bevestigde haar management woensdag.

Lees verder

Ambitieuze Mathieu van der Poel bij comeback na mislukte Tour: "Ik wil de kopman zijn op het komende WK"

Mathieu van der Poel maakt woensdag in de Druivenkoers van Overijse zijn wederoptreden na zijn opgave in de Ronde van Frankrijk. En de Nederlander van Alpecin - Deceuninck heeft er zin in. "Op den duur wordt trainen een beetje doelloos, dus ik wil weer koersen", klinkt het voor de start.

Lees verder

Nederlander Daan Hoole moet Vuelta verlaten na positieve coronatest

De Nederlander Daan Hoole heeft woensdagochtend een positieve coronatest afgelegd en verschijnt bijgevolg niet meer aan de start van de vijfde etappe in de Vuelta, zo maakte zijn team Trek-Segafredo bekend.

Lees verder

Ballenjongen van berucht incident met Eden Hazard heeft het intussen helemaal gemaakt: "Onze feestjes werden een beetje saai"

De naam Charlie Morgan zal u waarschijnlijk niet heel veel zeggen. Maar als we zeggen: de ballenjongen die een schop kreeg van Eden Hazard? Dan wel. Bijna tien jaar na het beruchte incident in de League Cup scheert de Welshman hoge toppen… als ondernemer.

Lees verder

Onur Kaya (ex-KV Mechelen) gaat bij club uit eerste provinciale voetballen

Onur Kaya (36) zegt het voetbal dan toch niet helemaal vaarwel. De aanvallende middenvelder kondigde eind vorig seizoen zijn afscheid aan bij KV Mechelen, maar gaat nu aan de slag bij Kosova Schaarbeek, een club uit eerste provinciale. Kaya heeft ook een verleden bij onder meer Charleroi, Lokeren en Zulte Waregem.

Lees verder

Antwerpcoach Van Bommel predikt rust voor belangrijkste wedstrijd tot dusver: "Het stopt niet na morgen, hé"

Na de 12 op 12 in de eigen competitie en twee geslaagde Europese voorrondes is het in de return tegen Basaksehir money time voor Antwerp wil het naar de groepsfase van de Conference League. De 1-1 van vorige week in Turkije was hoopgevend, dus wil de Great Old voor een volle Bosuil de klus klaren. "We gaan ervan uit dat we de Conference League spelen", blikte Mark van Bommel met vertrouwen vooruit.

Lees verder

Standard wil Ilias Sebaoui weghalen bij Beerschot

Standard heeft zijn oog laten vallen op Ilias Sebaoui, de smaakmaker van vorig seizoen bij Beerschot.

Lees verder

Waarom onze hele Europese campagne staat of valt met de resultaten van Antwerp en Anderlecht donderdag

Vergeet een prestigieuze overwinning tegen Manchester City, PSG of Bayern München in de Champions League. De resultaten van Antwerp en Anderlecht donderdagavond tegen Basaksehir en Young Boys Bern zijn veruit de belangrijkste voor onze hele Europese campagne. Tekst en uitleg bij de reden waarom voor ons land alles in augustus al in een definitieve plooi gelegd wordt in de voorrondes van de derde competitie van Europa.

Lees verder

Anderlecht dicht bij Barcelona-linksback Moussa N'Diaye

Na het vertrek van Sergio Gomez naar Manchester City kan Anderlecht nog een extra linkspoot achterin gebruiken. Het is daarom volop bezig met Moussa N'Diaye (20).

Lees verder

CEO Michel Louwagie evalueert de seizoensstart van AA Gent: "Ik ben niet helemaal tevreden"

Conference League of toch nog Europa League? CEO Michel Louwagie legt uit waarom AA Gent in Cyprus misschien toch een 0-2 kan ophalen tegen Omonia Nicosia. Ondertussen evalueert hij ook een – naar Gentse normen – bijzondere transferzomer.

Lees verder

West Ham hengelt niet alleen naar Hans Vanaken: 'Bod van 40 miljoen euro op aanvallende middenvelder Lucas Paqueta'

West Ham United hengelt niet alleen naar Hans Vanaken. De Engelse club is bezig met Lucas Paqueta - een aanvallende middenvelder van Olympique Lyon - en heeft 40 miljoen euro over voor de Braziliaanse international. Dat meldt het doorgaans goed geïnformeerde The Athletic.

Lees verder

Daniel Ricciardo en McLaren in onderling overleg vroegtijdig uit elkaar

Daniel Ricciaro zal volgend seizoen niet meer voor Formule 1-team McLaren rijden. Het contract van de 33-jarige Australiër werd in onderling overleg ontbonden.

Lees verder

Jonge Fransman Matis Louvel is verrassende opvolger van Remco Evenepoel in Druivenkoers Overijse

Matis Louvel heeft de Druivenkoers Overijse op zijn naam geschreven. De 23-jarige Fransman van Arkéa-Samsic finishte solo nadat hij zijn medeaanvallers Arnaud Démare, Dries Van Gestel, Simon Clarke en Bram Welten achter zich liet. Louvel plaatste een krachtige demarrage op de Moskesstraat en reed de laatste zes kilometer solo naar de finish.

Lees verder

Zondag zijn grootste triomf geboekt, dinsdag overleed Rab Wardell: olympisch kampioene Katie Archibald doet hartverscheurend verhaal

De mountainbikewereld is in rouw. Kersvers Schots kampioen Rab Wardell overleed dinsdag na een hartstilstand. Zijn partner, olympisch kampioene Katie Archibald, probeerde de 37-jarige renner nog te redden maar zonder succes.

Lees verder

Tevreden Evenepoel: "Een perfecte dag: iemand in de vlucht en geen tijd verloren"

Remco Evenepoel kende woensdag in het Baskenland een gemakkelijke namiddag. Al gaf hij toe dat het "duidelijk een snelle start van de etappe was". Hieronder zijn volledige reactie na de finish.

Lees verder

Na 192 kilometer Druivenkoers rijdt Mathieu van der Poel nog 65 kilometer naar huis: "Een van de redenen waarom ik voor deze koersen kies"

Mathieu van der Poel is in de Druivenkoers Overijse - zijn eerste koers na zijn opgave in de Tour - 35ste geëindigd, op 50 seconden van de verrassende winnaar Matis Louvel. "Zonder die lekke band had het er wel anders uitgezien vandaag", aldus Van der Poel, die na de lastige koers nog doodleuk naar huis fietste.

Lees verder

Jumbo-Visma geeft rode trui bewust uit handen: "Zonder leiderstrui spaar je meer energie"

Heersen en verdelen: zo trekt Jumbo-Visma door deze Vuelta. Het was met recht en reden dat Sam Oomen dinsdagmiddag een pruillip trok aan de finish. De ploegmaat van Primoz Roglic had in de gaten dat zijn droom om ook eens het rood te dragen voorbij was. "Het was het plan om vandaag die trui weg te geven", stelde ploegleider Addy Engels, die dit ook al aangaf bij de start in Irun.

Lees verder

Zware valpartij aan finishlijn ontsiert zesde etappe Ronde van de Toekomst

De 19-jarige Fransman Romain Grégoire heeft woensdag de zesde etappe in de Ronde van de Toekomst gewonnen, na een sprint in een uitgedund groepje. De sprint werd ontsierd door een zware valpartij aan de finishlijn. De Ethiopiër Welay Berhe ging onderuit, waarna zijn fiets naar de overkant vloog en nog twee renners tegen de boarding duwde.

Lees verder

Wereldkampioen Filippo Ganna wint proloog en is eerste leider in Deutschland Tour, Yves Lampaert vijfde

Filippo Ganna heeft de openingsproloog van de Deutschland Tour gewonnen. De Italiaanse wereldkampioen was over 2,6 kilometer twee seconden sneller dan de Nederlander Bauke Mollema. Nils Politt strandde op drie seconden, Mick van Dijke was net als Yves Lampaert en Ben Healy vijf seconden trager dan Ganna.

Lees verder

You'll never walk alone: ook ex-spelers nemen afscheid van baas Antwerp Themacafé Paul Talboom

Een overvolle zaal rouwenden nam woensdagochtend in Deurne afscheid van Paul Talboom, de voormalige stadsarbeider die meer dan dertig jaar spelers en supporters bediend had in het Themacafé van Royal Antwerp FC. Onder de aanwezigen familie, vrienden, kennissen, supporters en ex-voetballers van de oudste club van het land.

Lees verder

Hein Vanhaezebrouck niet bevreesd voor Cypriotische hitte: "In België was het ook warm"

AA Gent probeert morgen in Nicosia, in hetzelfde stadion waar het vorig seizoen met 1-0 verloor van Famagusta, een 0-2-achterstand goed te maken. "Niets is onmogelijk in voetbal", zegt Hein Vanhaezebrouck.

Lees verder

Yanina Wickmayer en Zizou Bergs nemen vlot eerste horde in kwalificaties US Open

Yanina Wickmayer (WTA 526) en Zizou Bergs (ATP 155) hebben zich woensdag vlot geplaatst voor de tweede kwalificatieronde van de US Open, het vierde grandslamtoernooi van het seizoen.

Lees verder

VOORBESCHOUWING VUELTA 2022. RIT 6 (BILBAO-SAN MIGUEL DE AGUAYO). De eerste grote test bergop voor Remco Evenepoel

Donderdagmiddag wordt het kaf van het koren gescheiden. Bovenop de Pico Jano wordt al veel duidelijk. Het is vooral een testcase voor Remco Evenepoel. Kan hij op deze lange slotklim min of meer gelijke tred houden met Roglic en co, dan is er veel mogelijk.

Lees verder

Waanzinnige taferelen: PSV-fans zetten omgeving stadion in vuur en vlam voor clash om Champions League-ticket tegen Rangers

En of de fans van PSV zin hebben in de clash om een Champions League-ticket tegen Rangers (heenwedstrijd 2-2). Voor de wedstrijd verzamelden ze massaal aan het Philips Stadion en de sfeer zat er goed in. Bengaals vuur, rookbommetjes en luide gezangen: het leverde waanzinnige beelden op.

Lees verder

Spanjaarden helpen elkaar in Vuelta: ritwinnaar Marc Soler (UAE) kreeg onderweg bidon van Movistar

De Spanjaarden zijn solidair met elkaar in deze Vuelta. Marc Soler, de 28-jarige Spanjaard van UAE Team Emirates die de vijfde rit op fantastische wijze won, heeft zijn zege ook een beetje te danken aan zijn ex-werkgever Movistar. Soler reed op een bepaald moment namelijk rond met een bidon van de Spaanse ploeg. Die moet hij ergens onderweg vanuit een ploegwagen van Movistar gekregen hebben.

Lees verder

Match in Oekraïense hoogste klasse duurt 3 uur langer door luchtalarmen

De voetbalwedstrijd tussen Rukh Lviv en Metalist Kharkiv in de Oekraïense eerste klasse, die woensdag plaatsvond in Lviv, heeft wegens verschillende luchtalarmen 4 uur en 27 minuten geduurd in plaats van de gewoonlijke 90 minuten, met de rust en eventuele onderbrekingen niet meegerekend. De wedstrijd vond plaats achter gesloten deuren.

Lees verder

Team Antwerp naar finale 3X3 Pro League in Amsterdam

Team Antwerp heeft zich op de 3X3 Pro League in Amsterdam geplaatst voor de finale. Het Israëlische Tel Aviv is de opponent. De winnaar casht 10.000 dollar en krijgt een ticket voor de 3X3 World Tour Jeddah Masters (11-12 november).

Lees verder

Blunder in verdediging komt PSV héél duur te staan: Rangers mag naar groepsfase Champions League

Rangers FC heeft zich woensdagavond geplaatst voor de groepsfase van de Champions League na een 0-1-zege op het veld van PSV. Net niet voor de Nederlanders, onze Noorderburen moeten het net als ons met één ploeg (Ajax) in de groepsfase van het kampioenenbal doen.

Lees verder

Lot van Spa-Francorchamps volgens F1-baas nog niet bezegeld: "Besprekingen zijn gaande"

Formule 1-baas Stefano Domenicali heeft aangegeven dat het lot van de Grote Prijs van België, die volgens allerlei geruchten volgend seizoen van de kalender zou verdwijnen, nog niet bezegeld is. "De besprekingen zijn nog gaande", klinkt het.

Lees verder

Vroeger was hij zijn babysit, nu masseert David Geeroms de benen van Evenepoel: "Ik zie Remco als mijn zoon"

Hij wacht op hem aan de finish, rijdt achter hem aan op stage, masseert 's avonds zijn goddelijke benen. David Geeroms (45) is de vaste verzorger van Remco Evenepoel, maar ook diens dartsrivaal en voormalige babysit. Vrienden zijn ze zeker ook. "Remco en ik, wij weten heel veel van elkaar."

Lees verder

Ideale moment voor eerste doelpunt: Vincent Janssen moet Great Old vanavond naar groepsfase schieten

Voor dit soort afspraken is Vincent Janssen (28) naar de Bosuil gehaald. De Nederlander, tot dusver teleurstellend, moet Antwerp naar de groepsfase van de Conference League schieten. Maar is hij wel de goalgetter die iedereen in hem ziet?

Lees verder

Het gaat mis in Brussel in aanloop naar match tussen Anderlecht en Young Boys: hooligans gooien tafel door raam van restaurant aan Beursplein

In aanloop naar de Europese match van donderdag tussen Anderlecht en Young Boys Bern hebben hooligans zich woensdagavond misdragen in Brussel. Nabij het Beursplein hebben gemaskerde mannen schade aangericht aan een restaurant.

Lees verder

Mazzu en Anderlecht gaan met voorsprong op zoek naar groepsfase: "We gaan niet alles betonneren"

Anderlecht staat voor een hyperbelangrijke match. Na de 0-1-zege in Bern moet het zich kwalificeren voor de poules van de Conference League. RSCA speelt voor de eer, het geld en de sereniteit. "Het wordt moeilijker dan het lijkt."

Lees verder

El Messaoudi (ex-Lierse en KV Mechelen) wordt vrije speler

Ahmed El Messaoudi (27) is een vrije speler nadat zijn contract bij het Turkse Gaziantep werd ontbonden. De ex-speler van Lierse en KV Mechelen kan rekenen op interesse van het Nederlandse FC Emmen.

Lees verder

Krijgen we vijf Belgische clubs in Europese groepsfases?

Vanavond wordt duidelijk hoeveel Belgische clubs de groepsfases van de Europese competities bereiken. En in welke competitie Antwerp, Anderlecht en AA Gent dat eventueel doen.

Lees verder

Mathieu van der Poel rijdt maand voor WK eerste wedstrijd sinds opgave in Tour: "Ik vlieg niet naar Australië om gewoon mee te rijden"

Precies een maand voor het WK reed Mathieu van der Poel (27) gisteren in Overijse zijn eerste wedstrijd sinds de Tour. De Druivenkoers was meteen een belangrijk testmoment richting hoofddoel voor het najaar in het Australische Wollongong. Een resultaat zat er nog niet in, maar de benen waarmee hij rondreed, bevielen hem best. "Ik kon weer afzien, dat is al niet slecht."

Lees verder