Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 6 augustus 2022

Tour-openbaring Julie De Wilde over koersen, haar nieuwe status en prijzen­geld: “Ik heb 433,33 euro verdiend, maa...

HLN
Tour-openbaring Julie De Wilde over koersen, haar nieuwe status en prijzen­geld: "Ik heb 433,33 euro verdiend, maar ik vind dat niet erg"
Ze wordt plots herkend bij de bakker en een groep senioren riep haar deze week na op de fiets. Julie De Wilde (19) rijdt sinds haar witte trui in de Tour de France Femmes niet langer anoniem door Laarne en verre omstreken. "Ik heb nog niks bewezen."
Lees verder

Archie (12) na wekenlange juridische strijd overleden: "Hij heeft tot het bittere einde gevochten"
De 12-jarige Britse jongen Archie Battersbee is overleden. Dat heeft zijn moeder Hollie Dance bekendgemaakt. De apparatuur die de jongen in leven houdt, werd vandaag afgekoppeld. "Archie was zo een mooie jongen, hij heeft tot het bittere eind gevochten. Ik ben zo trots om zijn moeder te zijn", zei de moeder aan verslaggevers bij de ingang van het ziekenhuis.
Lees verder

Archie (12) na wekenlange juridische strijd overleden: "Ik heb alles gedaan wat ik mijn kleine jongen beloofd heb"
De 12-jarige Britse jongen Archie Battersbee is overleden. Dat hebben zijn ouders Hollie Dance en Paul Battersbee bekendgemaakt. De apparatuur die de jongen in leven houdt, werd vandaag afgekoppeld. "Ik aanvaard die beslissing niet, en ik denk dat ik ze nooit zal aanvaarden", reageerde Archies moeder Hollie Dance gisteren nog aan Sky News.
Lees verder

Onderzoek naar drievoudige moord in Kessel-Lo: buurtbewoner na verhoor vrijgelaten
De buurtbewoner die vrijdag was opgepakt in het onderzoek naar de drievoudige moord die in juni heeft plaatsgevonden in de Zavelstraat in Kessel-Lo, is na zijn verhoor door de onderzoeksrechter vrijgelaten. Dat meldt het Leuvense parket. "De man ontkent en er zijn onvoldoende elementen tegen hem om hem verder van zijn vrijheid te beroven", zegt parketwoordvoerster Sarah Callewaert.
Lees verder

Tom Boonen derde in Pro-Am-klasse op Porsche Carrera Cup in Assen, nieuwe zege voor Harry King
Vandaag werd in het Nederlandse Assen de vierde manche van de Porsche Carrera Cup afgewerkt. Tom Boonen eindigde als derde in de Pro-Am-klasse, de ongenaakbare Harry King pakte de zege in de Pro-klasse. Koen Wauters was dit keer niet van de partij.
Lees verder

LIVESTREAM. Kijk hier naar de vierde manche van Porsche Carrera Cup, met Tom Boonen
Vandaag staat op het circuit van het Nederlandse Assen de vierde manche van de Porsche Carrera Cup op het programma. De opvallendste deelnemer is ongetwijfeld Tom Boonen, Koen Wauters is er dit keer niet bij. Hoe presteert de ex-wielrenner? Volg het vanaf 15 uur in bovenstaande livestream.
Lees verder

LIVESTREAM. Kijk hier naar de vierde manche van Porsche Carrera Cup, met Tom Boonen en Koen Wauters
Vandaag staat op het circuit van het Nederlandse Assen de vierde manche van de Porsche Carrera Cup op het programma. De opvallendste deelnemers zijn ongetwijfeld Koen Wauters en Tom Boonen. Hoe presteren onze landgenoten? Volg het vanaf 15 uur in bovenstaande livestream.
Lees verder

Rijn op punt te worden gesloten voor transport door lage waterstand
De Duitse Rijn is door de lage waterstand maar enkele dagen verwijderd van sluiting voor commercieel verkeer, dat waarschuwen de autoriteiten en industrie. Door de dreigende crisis staan energiebedrijven langs de rivier op het punt hun productie, die momenteel cruciaal is voor Duitsland, terug te schroeven. Ook andere bedrijven die afhankelijk zijn van de Rijn voor vervoer en ontvangst van goederen waarschuwen dat ze genoodzaakt zijn ook hun activiteiten terug te schroeven door de lage waterniveaus.
Lees verder

Oeps: Coldplay-zanger Chris Martin valt tijdens optreden in Brussel
Coldplay-frontman Chris Martin (45) is onderuitgegaan tijdens zijn eerste concert in het Brusselse Koning Boudewijnstadion. In een filmpje is te zien hoe de zanger plots uit beeld van de grote schermen verdwijnt, waarna de camera uitzoomt en blijkt dat hij op het podium ligt. Chris Martin liet het echter niet aan zijn hart komen, stond op met een glimlach en hervatte meteen het optreden. The Show must go on!
Lees verder

Kleuter (4) valt van roltrap in Shopping 1 in Genk
In het shoppingcenter Shopping 1 in Genk is vrijdagnamiddag een kleuter van 4 jaar gewond geraakt nadat hij van de leuning van de roltrap was gevallen. Dat meldt Het Belang van Limburg. De jongen hing aan de buitenkant van de roltrap en is zo helemaal tot boven mee getrokken. Daar heeft hij zich uiteindelijk laten vallen. Omstaanders probeerden hem nog op te vangen, maar hij kwam toch nog hard op de grond terecht. De hulpdiensten snelden toe, verzorgden het jongetje en namen hem vervolgens mee naar het ziekenhuis.
Lees verder

LIVE (16u). Genk-coach Wouter Vrancken praat niet op Cyriel Dessers, die gewoon in basis start, in: "Iedereen maakt eigen keuze, overtuigen heeft geen zin"
• Derde speeldag • Cegeka Arena • Aftrap: 16u • Beide teams hebben 3 punten uit 2 matchen
Lees verder

EU roept op tot "maximale terughoudendheid" in Gazastrook
De Europese Unie volgt het geweld in de Gazastrook met "grote bezorgdheid" en roept alle partijen op tot "maximale terughoudendheid" om verdere escalatie te voorkomen. Dat heeft Peter Stano, een woordvoerder van Josep Borrell, de hoge vertegenwoordiger van het Europees buitenlands beleid, verklaard.
Lees verder

Meteen puntenverlies voor Liverpool: Mitrovic (ex-RSCA) maakt beide goals voor promovendus Fulham
Fulham heeft de terugkeer in de Premier League opgeluisterd met een punt tegen Liverpool. Aleksandar Mitrovic (ex-Anderlecht) bracht de Londense club tweemaal op voorsprong, waarna Mo Salah de 2-2-eindstand vastlegde.
Lees verder

LIVE. Zet Racing Genk, met Dessers gewoon in de basis, Eupen opzij in eigen huis?
• Derde speeldag • Cegeka Arena • Aftrap: 16u • Beide teams hebben 3 punten uit 2 matchen
Lees verder

STREAMINGTIP. 'Lightyear': de man achter het stukje speelgoed uit 'Toy Story'
To infinity and beyond! Buzz Lightyear kennen we al langer als de beste makker van cowboy Woody in 'Toy Story', maar in deze nieuwe Pixarfilm verkent men het verhaal van de man die dat stuk speelgoed inspireerde.
Lees verder

Hoe gaat het nog met acteur Koen Van Impe? "Ik zal sneller afscheid moeten nemen van mijn dochter"
"Ik wil haar niet achterlaten", zegt Koen Van Impe (57) met dochtertje Isadora (2,5) in gedachten. Het prille vaderschap op iets oudere leeftijd houdt uitdagingen in, en toch sluit hij een tweede kind niet uit. Dat vertelt hij aan 'Dag Allemaal'. "Mijn vrouw Anastasia (30) is erg gelovig. Zij zegt: "Als God het belieft, komt er nog een kindje.''"
Lees verder

In deze prachtige herenwoning van Filip en Riad lijk je wel op wereldreis: "Zodra je de deur achter je dichtslaat, weet je niet in welk land je bent"
Onze woonexpert Björn Cocquyt bezocht in 2021 de Antwerpse herenwoning van Filip (55) en Riad (43). Die imponeert niet alleen qua afmeting – bijna 1.300 m² – maar is ook indrukwekkend en gedetailleerd ingericht met stukken uit de hele wereld. "We wilden het gevoel meegeven dat je op wereldreis bent zonder het vliegtuig te hoeven nemen." En dat is ook exact wat je ervaart zodra je de woning betreedt. Kijk gerust mee binnen!
Lees verder

LIVE. Racing Genk meteen op rozen: Paintsil verdubbelt de voorsprong na tien minuten
• Derde speeldag • Cegeka Arena • Aftrap: 16u • Beide teams hebben 3 punten uit 2 matchen
Lees verder

Dendermondse gildenreuzen te gast in Brussel tijdens Meyboomstoet
De Dendermondse gildenreuzen Indiaan, Mars en Goliath zullen op dinsdag 9 augustus te gast zijn in Brussel. Daar zullen ze meestappen in de Meyboomstoet, een stoet die net zoals de reuzen door Unesco erkend is als Immateriaal Cultureel Erfgoed.
Lees verder

Het is hip om er als een Aperol Spritz bij te lopen. "Met meerdere tinten oranje verbreek je het 'wortelgevoel'"
Liefhebber van het bitterzoete drankje of net helemaal niet: Aperol Spritz is hot. Meer zelfs: het feloranje drankje bepaalt deze zomer zelfs wat we dragen. Hoe je fel oranje draagt of combineert in zo'n Aperol-look? Styliste Sarah Roelstraete legt het uit. "Een oranje trui en een rozige broek: go for it"
Lees verder