Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 8 augustus 2022

Prinses Delphine: ‘Ik zou me nooit vergelijken met prinses Diana’

Prinses Delphine: 'Ik zou me nooit vergelijken met prinses Diana'

Prinses Delphine (54) heeft gereageerd op een fout geciteerde quote uit een interview. 'Normaal spreek ik me niet uit over misquotes, maar deze is gewoon verkeerd', reageert ze in een Instagrampost.

Lees verder

Zeventien brandweerlieden vermist na explosie bij brand in Cubaanse oliedepots

Een gigantische vuurbal verlichtte zaterdagmorgen de hemel in de Cubaanse havenstad Matanzas. De explosie vond plaats nadat vrijdagavond na een blikseminslag vuur was uitgebroken in een opslagtank voor ruwe olie. De vlammen sloegen daarna over op een tweede tank.

Lees verder

Oproep | Welke waterbesparende maatregelen neemt u?

We staan voor de warmste week van 2022. Ook de droogte houdt aan, toch worden er nog geen waterbesparende maatregelen opgelegd. Onderneemt u zelf spontaan actie om minder drinkwater te verbruiken, en zo ja wat doet u dan? Acties groot en klein, om water uit te sparen of te hergebruiken: we horen het graag.

Lees verder

Vooraanstaande Taiwanese wapenontwikkelaar dood aangetroffen in hotelkamer

Ou Yang Li-hsing (57), de plaatsvervangende chef van een door de regering gecontroleerde wapenproducent in Taiwan, is dood teruggevonden in een hotelkamer in het zuiden van het land.

Lees verder

Standard boekt eerste competitiezege tegen Cercle Brugge dankzij twee strafschoppen

Standard heeft zijn eerste overwinning van het nieuwe seizoen te pakken. In een zeer matige wedstrijd klopten de Rouches Cercle Brugge met 2-0 dankzij twee strafschopdoelpunten van Amallah.

Lees verder

Campenaerts verslaat Stybar in Tour of Leuven

Victor Campenaerts heeft de Tour of Leuven op zijn palmares geschreven. Samen met Zdenek Stybar reed hij in de finale weg uit een uitgedund peloton. Bij de meet was de Lotto-renner nipt sneller dan de Tsjech. Alexander Kristoff vervolledigde het podium.

Lees verder

AA Gent zwoegt naar eerste driepunter

Ook de komende dagen blijft het heel druk in de Gentse ziekenboeg. Naast Nurio, Owusu, Odjidja en Depoitre zag Gent tegen Westerlo ook nog eens Hjulsager, Samoise en Kums uitvallen. Westerlo leek optimaal te profiteren van de twijfels bij het onuitgegeven elftal dat Vanhaezebrouck aan de aftrap bracht, maar uiteindelijk zetten de Buffalo's die scheve situatie nog voor de rust recht.

Lees verder

De vrouw die radicaal voor het positieve koos

De voorbije jaren dimden velen het gemoed bij de berichten over klimaat, covid, oorlog en inflatie. Al die tijd bleef Caroline Pauwels (VUB) dankbaar het pad verlichten met haar optimisme en 'possibilisme'. Ontzagwekkend onverstoorbaar, ondanks haar ziekte. Onsterfelijk, bijna.

Lees verder

Minstens 32 mensen gedood bij aanslagen in Democratische Republiek Congo

In de Democratische Republiek Congo zijn de voorbije dagen minstens 32 mensen om het leven gekomen bij aanslagen. Dat melden lokale autoriteiten.

Lees verder

Anderlecht walst in eerste helft over Seraing

Anderlecht heeft vlot gewonnen van Seraing met 3-1. De Brusselaars klaarden de klus al voor rust: twee keer Amuzu - in de basis ondanks de interesse van Nice - en een keer Fabio Silva maakten de doelpunten, de tegentreffer van Seraing was er eentje voor de statistieken.

Lees verder

Bestrijding Aziatische hoornaar gegarandeerd

De Vlaamse imkers ­maken zich zorgen dat er te ­weinig geld is voor de ­verdelging van de Aziatische hoornaar. ­Natuur en Bos zegt de bestrijding van de exotische ­indringer te ­blijven onder­steunen.

Lees verder

Amerikaanse Senaat keurt Bidens investeringsprogramma voor klimaat goed

Na achttien maanden onderhandelen heeft de Amerikaanse Senaat zondag met een nipte meerderheid het grote klimaat- en gezondheidsplan van Joe Biden goedgekeurd. In totaal is het programma goed voor meer dan 400 miljard dollar.

Lees verder

Amnesty trotseert Oekraïense woede

Kritiek van Amnesty International op het Oekraïense leger, leidde tot kritiek op Amnesty zelf. Is de mensenrechtenorganisatie te streng voor het Oekraïense leger?

Lees verder

Islamitische Jihad bevestigt wapenstilstand met Israël in Gaza

De Islamitische Jihad heeft ingestemd met een bestand om de wapens in de Gazastrook te laten rusten. Het bestand is voorgesteld door Egyptische bemiddelaars. Eerder had Israël ook al toegestemd met het voorstel.

Lees verder

Antwerp zegeviert in doelpuntrijke partij tegen OH Leuven en pakt als enige team 9 op 9

Antwerp is uitstekend aan het seizoen begonnen. Zondagavond pakten de jongens van Mark van Bommel ook tegen OH Leuven de drie punten: 4-2. Marc Brys en co lieten zich wel niet onbetuigd door eerst op voorsprong te komen, en na de rust de gelijkmaker te scoren. Maar Balikwisha (tot twee keer toe) besliste de match alsnog in het voordeel van de thuisploeg. Met deze overwinning is de Great Old de koploper in de competitie.

Lees verder

Podcast | Wanneer slaapt geen enkele asielzoeker meer op straat?

Tientallen asielzoekers slapen elke nacht op straat, want de opvangplaatsen voor vluchtelingen zitten overvol. Kersvers staatssecretaris Nicole de Moor (CD&V) beloofde 750 extra bedden, die worden nu druppelsgewijs ingevuld. Maar zal dat volstaan om de opvangcrisis te bezweren en zo ja: voor hoe lang?

Lees verder

Zonnige en warme start van de week

Het wordt maandag weer zonnig met in de loop van de dag kans op enkele stapelwolken, vooral in het noordwesten en het noorden van het land.

Lees verder

Aannemer Borealiswerf al eerder in opspraak bij bouw van Zweedse olieraffinaderij

In juli raakte bekend dat de Italiaanse aannemer Irem mogelijk 174 arbeiders economisch uitbuitte op een werf van chemiebedrijf Borealis in de Antwerpse haven. Irem ontkent deze beschuldigingen en wijst naar een andere onderaannemer als schuldige. Toch is het niet de eerste keer dat Irem op een gelijkaardige manier in opspraak komt. In 2005 staakten in Zweden tweehonderd Thaise arbeiders nadat het bedrijf hen naar verluidt valse verklaringen had willen laten ondertekenen.

Lees verder

'Mohamed Abrini hoopte op een ontsnapping'

Mohamed Abrini, in het onderzoek naar de aanslagen in Brussel ook wel 'de man met het hoedje' genoemd, zou, twee maanden na zijn arrestatie, gehoopt hebben dat 'men' hem uit de gevangenis zou helpen ontsnappen. Dat moet blijken uit afgeluisterde gesprekken in de gevangenis, schrijven La Dernière Heure en La Libre Belgique maandag.

Lees verder

China gaat toch door met militaire oefeningen rond Taiwan: 'Een noodzakelijke waarschuwing'

In het conflict rond Taiwan gaan de spanningen maandag dan toch niet liggen. Aan de militaire oefeningen die China donderdag was opgestart, zou zondag een eind komen. Maandag klinkt het dat die oefeningen op maandag toch verdergezet worden. Peking verhoogt daarmee de druk op Washington en Taipei.

Lees verder

Anne Heche zwaar verbrand in auto-ongeluk, maar haar toestand is stabiel

De Amerikaanse actrice Anne Heche (53) is het slachtoffer geworden van een zwaar ongeval, maar haar toestand zou intussen stabiel zijn.

Lees verder

'Weinig hoop' voor witte dolfijn in Seine

Er is nog weinig hoop voor de witte dolfijn in de Seine in Frankrijk. Het dier zou de komende 24 tot 48 uur verplaatst moeten worden, maar dat lijkt zo goed als onmogelijk. Euthanasie ligt evenwel niet op tafel, klinkt het.

Lees verder