Doorgaan naar hoofdcontent

Opnieuw pech voor Alaphilippe: WK mogelijk in gevaar na val en opgave in Vuelta, Evenepoel is belangrijke pion kwijt

HLN
Opnieuw pech voor Alaphilippe: WK mogelijk in gevaar na val en opgave in Vuelta, Evenepoel is belangrijke pion kwijt
Is het WK in Australië een van z'n topfavorieten kwijt? De kans lijkt groot, want Julian Alaphilippe heeft de Vuelta moeten verlaten in een ambulance. De wereldkampioen, die al het hele seizoen door pech achtervolgd wordt, kwam ten val tijdens de elfde etappe. Remco Evenepoel is een tweede pion kwijt.
Lees verder

Ondanks heisa geen uitzondering voor kleurrijk terras La Casita in Brugge: "De gemeenteraad keurde het reglement zélf goed"
Het kleurrijk terras van La Casita zal ondanks de heisa moeten veranderen van kleur. Burgemeester Dirk De fauw (CD&V) zet geen deadline op de aanpassingen, maar zegt nogmaals duidelijk dat het toestaan van een uitzondering geen mogelijkheid is. De kritiek binnen het eigen schepencollege en van enkele gemeenteraadsleden, vindt hij dan weer vreemd. "Aangezien ze het reglement zelf goedkeurden", aldus De fauw.
Lees verder

ANALYSE. Van de doden niets dan goeds. Maar het was Gorbatsjov die ons dit bloeddorstig Rusland heeft bezorgd
Een onvermoeibaar pleitbezorger voor de vrede, die de weg naar vrijheid in Europa heeft geplaveid. Zo wordt de dinsdag overleden Michail Gorbatsjov (91) geprezen. En ja, hij bedoelde het goed. Maar hij heeft de Russen ook geleerd om die vrijheid te haten — waar we nu de gevolgen van zien.
Lees verder

Ziekenhuizen en maatwerkbedrijven vragen verhoging werkingsmiddelen: "Al elf jaar niet geïndexeerd"
Om te midden van fors gestegen energieprijzen en loonkosten het hoofd boven water te houden, vragen socialprofitbedrijven meer werkingsmiddelen. Verso, de werkgeversfederatie in de sector, schreef een open brief aan de Vlaamse regering.
Lees verder

CELEB 24/7. Tom Felton keert terug naar Zweinstein en Elton John herdenkt prinses Diana
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

KOERS KORT. Eerste zege sinds Giro: Van der Poel wint kermiskoers Stadsprijs Geraardsbergen
Mathieu van der Poel (27) weet weer wat winnen is. Een kleine vier maanden na zijn zege in de openingsrit van de Giro heeft de Nederlander van Alpecin-Deceuninck vandaag de Stadsprijs Geraardsbergen gewonnen, een kermiskoers. Broer David werd tweede. Van der Poel vierde vorige week tijdens de Druivenkoers zijn rentree in competitie na zijn opgave in de Tour. Door het beperkte wedstrijdprogramma van zijn team tot het WK moet Van der Poel op creatieve manieren aan wedstrijdritme komen met het oog op de strijd om de regenboog in Australië.
Lees verder

LIVE VUELTA. Wéér net niet voor Tim Merlier: Kaden Groves pakt ritzege - Remco Evenepoel verliest ploegmaat Julian Alaphilippe, die zwaar ten val komt
Kaden Groves heeft de elfde etappe in de Vuelta gewonnen. De Australiër won in een massaspurt voor Danny van Poppel en Tim Merlier. De etappe werd ontsierd door een zware val van Julian Alaphilippe. De wereldkampioen en ploegmaat van Remco Evenepoel moest de Vuelta verlaten. Er wordt gevreesd voor een ernstige schouderblessure.
Lees verder

Europarlementariërs vragen Servië om annulatie EuroPride in te trekken
In een gezamenlijke brief hebben 145 Europarlementsleden woensdag de Servische president Aleksandar Vucic opgeroepen zijn beslissing om de EuroPride te annuleren, terug te draaien. De Europarlementariërs vragen de president voldoende politieagenten te mobiliseren om de veiligheid van de deelnemers van de mars te garanderen.
Lees verder

Limburgse Vera blijft superfan van prinses Diana, zelfs 25 jaar na haar overlijden: "Toen ze begraven werd, heb ik toch mijn bakkerij even gesloten"
Dag op dag 25 jaar geleden overleed prinses Diana na een auto-ongeluk in Parijs. Een immense klap voor haar twee zonen, prins William en Harry, maar ook haar fans overal ter wereld bleven in shock achter. Tot in de meest landelijke plekjes van Limburg sloeg het nieuws in als een bom, net als bij superfan Vera Van de Brul. "Diana en ik, wij hadden een klik en zelfs vandaag voel ik die nog."
Lees verder

K3'tjes genieten van hun vakantie (enkel bij Marthe is het opvallend stil)
Na een razend drukke zomer genieten de meisjes van K3 eindelijk van hun welverdiende vakantie. Julia (20) glijdt van leuningen in Barcelona en Hanne (28) poseert met haar babybuikje onder de stralende zon. Enkel Marthe (26) is opvallend afwezig op sociale media. Zou ze misschien eindelijk haar huwelijksreis maken?
Lees verder

Wéér net niet voor Tim Merlier: Kaden Groves pakt zege in rit waarin Remco Evenepoel meesterknecht Julian Alaphilippe verloor
Kaden Groves heeft de elfde etappe in de Vuelta gewonnen. De Australiër won in een massaspurt voor Danny van Poppel en Tim Merlier. De etappe werd ontsierd door een zware val van Julian Alaphilippe. De wereldkampioen en ploegmaat van Remco Evenepoel moest de Vuelta verlaten. Er wordt gevreesd voor een ernstige schouderblessure.
Lees verder

BEKIJK. Evenepoel verliest Alaphilippe na val en Groves troeft Merlier af: dé momenten van de elfde etappe
De elfde etappe van de Ronde van Spanje moest een geschiedenisloze sprintersrit worden, maar de wielergoden waren Julian Alaphilippe andermaal niet gunstig gezind. De wereldkampioen ging op een schijnbaar onschuldig moment onderuit en tastte meteen naar het sleutelbeen. Het WK komt mogelijk in het gedrang, Remco Evenepoel verliest na Pieter Serry een tweede ploegmaat - en wat voor één.
Lees verder

LIVE. Olsson op huurbasis naar Denemarken, Raman toch naar AZ? - Ten Hag: "Ronaldo blijft bij Man United" - Racing Genk grijpt waarschijnlijk naast toptarget Sor
Het slot van de transfermercato nadert. In de vijf grootste competities sluit de markt in de nacht van 1 op 2 september. De ploegen uit de Jupiler Pro League krijgen nog een weekje langer om te shoppen. Voor heel wat Rode Duivels - denk maar aan onder meer Januzaj, Praet, Faes, Denayer - de laatste kans om alsnog een werkgever én speelminuten te vinden. Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

"Diversiteit zonder inclusie betekent niets. Dat zijn slechts cijfers": atlete Cynthia Bolingo vraagt tijdens seminarie aandacht voor thematiek in de sport
"Diversiteit betekent dat ze je uitnodigen voor een feestje, inclusie betekent dat ze je vragen om mee te dansen." Met dat citaat van experte Verna Myers herinnerde spurster Cynthia Bolingo vandaag aan een project dat een jaar geleden het levenslicht zag en waarvan zij de ambassadrice is. "Diversiteit zonder inclusie betekent niets. Dat zijn slechts cijfers."
Lees verder

Europese gasprijs zakt voor derde dag op rij
De Europese gasprijs is vandaag voor de derde dag op rij gezakt. Op de voor Europa toonaangevende Nederlandse TTF-beurs sloot de gasprijs af op 239 euro per megawattuur, een daling van bijna 10 procent tegenover gisteren en 30 procent tegenover de historische piek van vrijdag.
Lees verder

Officieel: Anderlecht plukt Diawara weg bij AS Roma, Guineeër wordt nieuwe zes van paars-wit
Een succesvolle zoektocht naar power en vuur. Anderlecht besefte dat zijn middenveld nog wat extra strijdlust kan gebruiken en vond die bij Amadou Diawara (25). De Guineeër komt over van AS Roma en tekende voor drie seizoenen.
Lees verder

Evenepoel beseft impact verlies Alaphilippe en roept organisatie op publiek weg te houden bij renners: "Anders kan het zondag al gedaan zijn"
Remco Evenepoel is in zijn leiderstrui weer een dagje dichter bij Madrid geslopen, maar verloor met Julian Alaphilippe ook een belangrijke pion. De wereldkampioen moest opgeven na een valpartij. "Dit is een groot verlies", aldus Evenepoel, die zich ook stoorde aan de vele mensen in de aankomstzone. "De Vuelta-organisatie zal snel iets moeten doen. Anders kan het volgende zondag al gedaan zijn."
Lees verder

"Een legende worden, zou mooi zijn": Hans Vanaken tevreden met contractverlenging die hem 'voor het leven' aan Club Brugge verbindt
'Hans bluuft.' Of wat had u gedacht? Zoals verwacht tekende Hans Vanaken een contractverlenging. Tot 2027, voor het leven zeg maar: "Nooit zat ik met mijn hoofd helemaal bij West Ham."
Lees verder

VN: "Malinees leger doodde samen met buitenlandse militairen 50 burgers"
Een operatie van Malinese soldaten, samen met "buitenlands militair personeel" heeft in april minstens 50 burgerlevens gekost. Dat bericht de VN-missie MINUSMA in het West-Afrikaanse land woensdag, in het driemaandelijkse rapport over de mensenrechtenschendingen.
Lees verder

Candice en Marijn uit 'Blind Getrouwd' zetten een punt achter hun huwelijk: "We gaan elk onze eigen weg, als vrienden"
Het sprookje tussen Candice Martens en Marijn Lenaerts kwam tot een einde. De twee leerden elkaar in 2020 kennen tijdens het VTM-programma 'Blind Getrouwd'. Bijna twee jaar later besluiten ze een punt achter hun avontuur te zetten. Dat maken ze zelf bekend op sociale media.
Lees verder