Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 2 augustus 2022

Opgepakte man sloopt toilet in politiecel en ontsnapt door gat in de muur, nauwelijks groter dan een A4-blad

HLN
Opgepakte man sloopt toilet in politiecel en ontsnapt door gat in de muur, nauwelijks groter dan een A4-blad
Een 25-jarige man is in de nacht van maandag op dinsdag uit zijn cel in het commissariaat van Molenbeek ontsnapt door zich door een piepklein gat in de muur te wurmen. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk. Het gaat om Mehmet A., een zware crimineel. "Hij werd gezocht voor niet-naleven van zijn voorwaarden, maar hij kon ontkomen nog voor we hem konden overbrengen naar Kortrijk", klinkt het.
Lees verder

Ruim 480 gevallen van apenpokken in ons land, Sciensano waarschuwt ook voor atypisch ziektebeeld
In België zijn nu al 482 bevestigde gevallen van apenpokken gemeld. Dat blijkt uit de recentste cijfers op de website van Sciensano. Volgens het gezondheidsinstituut is het ook mogelijk dat een besmetting met het apenpokkenvirus een atypisch ziektebeeld kent. "Het gaat dan om slechts één huidletsel of geen huidletsels, en bijvoorbeeld enkel anale pijn en bloeding", klinkt het in een nieuwe richtlijn voor zorgverleners.
Lees verder

LIVE (20u45). Rangers-fans verzamelen in centrum Leuven, Karel Geraerts : "Union zal geen plankenkoorts hebben"
• Derde kwalificatieronde Champions League (heen) • Den Dreef in Leuven • Union klopte overtuigend Charleroi, Rangers vlot over Livingston • LIVE OP VTM 2
Lees verder

Geen tekort aan drinkwater, maar "verspil het niet en gebruik het verstandig"
Ondanks het voorspelde warme en droge weer voor de komende dagen blijft de drinkwatervoorziening in Vlaanderen gewaarborgd. Dat blijkt uit de zogeheten "statusindicator bevoorrading kraanwater" van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM).
Lees verder

Angelina Jolie toont haar beste dansmoves tijdens studentenuitzwaai van dochter Zahara
Angelina Jolie (47) haalt haar beste dansmoves boven tijdens een feestje van haar dochter Zahara Jolie-Pitt (17). Zij start binnenkort haar eerste academiejaar aan Morehouse College. Traditie luidt dat de studenten voor ze aan hun academiejaar beginnen, op het SpelHouse SendOff-evenement nieuwe en oude studenten ontmoeten om ervaringen te delen. Daar was mama Angelina ook van de partij, waar ze losging op de dansvloer.
Lees verder

Bewoners van Oostends woonzorgcentrum volgen opbouw van concert van Rammstein in hun achtertuin: "Ik had nog nooit van hen gehoord, maar ga zeker vanop mijn terras meeluisteren"
De bewoners van woonzorgcentrum Sint Monica 'De Drie Platanen' kijken al twee weken vol interesse naar de opbouw van het Oostendse concertterrein waar woensdag Rammstein zal optreden. De evenementenweide ligt dan ook letterlijk in de tuin van het woonzorgcentrum. Veel kunnen de bewoners niet zien van het podium, maar ze zullen zeker luisteren, al hadden ze voordien nog nooit gehoord van Rammstein.
Lees verder

Van Rammstein hadden ze nog niet gehoord, maar bewoners woonzorgcentrum kijken uit naar concert in Oostende. "Het is niet mijn muziek, maar het wekt op"
De bewoners van woonzorgcentrum Sint Monica 'De Drie Platanen' kijken al twee weken vol interesse naar de opbouw van het concertterrein waar woensdag Rammstein zal optreden in Oostende. De evenementenweide ligt dan ook letterlijk in de tuin van het woonzorgcentrum. Veel kunnen de bewoners niet zien van het podium maar ze zullen zeker eens luisteren, al hadden ze voordien nog nooit gehoord van Rammstein.
Lees verder

LIVE. De Ketelaere arriveert aan Casa Milan om z'n contract te ondertekenen - Baseggio: "Op dit moment is hij geen 35 miljoen euro waard"
Gisterenavond laat kon Charles De Ketelaere (21) eindelijk op het vliegtuig richting Italië stappen - de transfer is na een lange saga in kannen en kruiken. Deze middag onderging 'CDK' z'n medische en fysieke testen, vanavond zet hij in Casa Milan zijn krabbel onder het contract. Via deze liveblog volgt u de bewegingen van de Rode Duivel op de voet!
Lees verder

Snorkelaarster wellicht verwond door haai voor Engelse kust
Voor de Engelse zuidwestkust is een snorkelaar gewond geraakt nadat die in het been werd gebeten, vermoedelijk door een haai. Dat meldt de kustwacht.
Lees verder

Didier Lamkel Zé haalt ook fratsen uit aan de onderhandelingstafel: "leugenachtige voorwendselen" leiden tot zaak bij de FIFA
Ook aan de onderhandelingstafel blijkt Didier Lamkel Zé (25) een ongeleid projectiel. Nadat hij een zo goed als zekere transfer naar Omonia Nicosia in laatste instantie opblies omwille van een flirt met Ferencvaros, dreigt een patstelling. Allicht moet de FIFA het kluwen straks ontwarren. 't Zal toch niet waar zijn dat Lamkel Zé straks weer in Deurne staat en er minstens tot de winter blijft?
Lees verder

Drake stelt Young Money reünieshow uit na coronabesmetting: "Ik ben er kapot van"
Drake (35) testte maandag, op één augustus, positief op het coronavirus en moest daarom noodgedwongen zijn langverwachte Young Money reünieshow van maandagavond verplaatsen. Dat liet de Canadese rapper zelf weten via Instagram. "Ik ben er werkelijk kapot van."
Lees verder

Zo klinkt de nieuwe 'Familie'-generiek: Camille geeft letterlijk en figuurlijk 'Kleur'
Na nauwelijks drie jaar vliegt de 'oude' begingeneriek van de VTM-soap 'Familie', ingezongen door Niels Destadsbader, in de bak en krijgen de fans vanaf eind deze maand met de start van een nieuw seizoen een fonkelnieuwe generiek, ingezongen door Camille, dé Vlaamse popster van het ogenblik. De nieuwe Familie-generiek is ook een song van de nieuwe cd van Camille die op 26 augustus wordt gelanceerd.
Lees verder

Camille zingt gloednieuwe 'Familie'-generiek nu al bij 'Tien Om Te Zien'
'Familie'-fans zitten op hete kolen. Nu ze tijdens de zomerstop niet kunnen genieten van hun favoriete soap, gunt zangeres Camille Dhont (21) hen een lichtpuntje. Haar nummer 'Kleur' paste volgens de makers van de reeks perfect bij de nieuwe begingeneriek. Hoe dat precies klinkt, toonde ze op het podium van 'Tien Om Te Zien'.
Lees verder

WIELERTRANSFERS. Intermarché-Wanty-Gobert haalt na Teunissen ook Rui Costa - Kristoff tekent voor drie seizoenen bij Uno-X
Het gonst natuurlijk al langer van de geruchten, maar vanaf 1 augustus mogen transfers in de koers ook officieel bekendgemaakt worden. Op deze pagina zit u goed voor al het transfernieuws in het peloton.
Lees verder

INTERVIEW. Buitenlandminister Hadja Lahbib (MR) reageert voor het eerst op omstreden Krim-reis: "U moet het in de context bekijken"
Hadja Lahbib (MR) moet het record verbroken hebben van buitenlandminister die het snelst een diplomatieke rel aan haar been had. Haar reis als journalist naar de Krim - betaald door Rusland - maakte het even warm onder haar voeten. Op verre afstand, in New York, doorbreekt ze nu haar stilzwijgen. "Het zijn politieke spelletjes. En in tijden van oorlog is het onverantwoord om die te spelen."
Lees verder

INTERVIEW. Buitenland­mi­nis­ter Hadja Lahbib (MR) reageert voor het eerst op omstreden Krim-reis: "Het is echt onverantwoord om zulke politieke spelletjes te spelen"
Hadja Lahbib (MR) moet het record verbroken hebben van buitenlandminister die het snelst een diplomatieke rel aan haar been had. Haar reis als journalist naar de Krim - betaald door Rusland - maakte het even warm onder haar voeten. Op verre afstand, in New York, beantwoordt ze enkele vragen over de controverse. "Het zijn politieke spelletjes. En in tijden van oorlog is het onverantwoord om die te spelen."
Lees verder

15 procent van de Belgen heeft verwarmingspremie van 100 euro nog niet ontvangen: zo vraag je die zelf aan
Wie een residentieel elektriciteitscontract heeft, krijgt een verwarmingspremie van 100 euro. Dat heeft de federale regering een tijd geleden beslist. In principe zou je die premie automatisch gekregen moeten hebben. Maar tot dusver heeft 15 procent van de rechthebbenden die nog niet ontvangen. Zij kunnen die sinds gisteren zelf aanvragen. Mijnenergie.be legt uit hoe je dat doet.
Lees verder

Zo hakte 'Ninjabom' Al-Qaeda-leider Al-Zawahiri tegen 425 meter per seconde in mootjes
De Verenigde Staten hebben de nummer 1 van Al-Qaeda met een Ninjabom van zijn balkon in Kaboel geschoten. Dat maakte president Joe Biden vannacht bekend vanop een ander balkon, dat van het Witte Huis. Hoe kregen de Amerikanen dat voor elkaar? En waarom sloegen ze juist nu toe?
Lees verder

Oekraïense soldaat wilt terug gaan vechten nadat hij ernstig gewond raakte in oorlog: "Mijn woede is groter dan de pijn, ik wil ze allemaal dood"
Yuriy Hudymenko wordt tijdens het mijnen leggen geraakt door Russisch mortiervuur. De Oekraïense soldaat raakt ernstig gewond, maar kan gered worden door zijn medesoldaten. Dokters moeten bijna zijn been amputeren, maar kunnen het uiteindelijk redden. Ondanks zijn verwondingen is hij toch vastberaden om terug te keren naar het front: "Nu heb ik ook persoonlijke motivatie, want ik moet wraak nemen. Ik wil ze allemaal dood."
Lees verder

Moldavië bouwt afhankelijkheid van Russisch gas af
Moldavië gaat zijn afhankelijkheid van Russisch gas verminderen om te anticiperen op een eventuele verminderde levering door het Russische energiebedrijf Gazprom. Dat heeft vicepremier Andrei Spinu volgens Moldavische media gezegd.
Lees verder