Doorgaan naar hoofdcontent

ONZE OPINIE. “Het is tijd dat ook de gebruiker zich verantwoordelijk gaat voelen voor het cocaïnegeweld in Antwerp...

HLN
ONZE OPINIE. "Het is tijd dat ook de gebruiker zich verantwoordelijk gaat voelen voor het cocaïnegeweld in Antwerpen"
Bijna elke dag is er deze zomer een ontploffing of schietpartij in Antwerpen, maar één groep blijft in de hele 'war on drugs' buiten schot. Hoe zorgen we dat ook gebruikers zich verantwoordelijk gaan voelen voor de maatschappelijke kanker waarvoor cocaïne snuiven zorgt? Waar blijft de campagne om coke het imago te geven dat het verdient: niet dat van feestjes en discotheken, maar één van afgehakte vingers en duizenden doden wereldwijd?
Lees verder

'Nee is nee': Pukkelpop lanceert hulplijn tegen grensoverschrijdend gedrag
Een gratis hulplijn die dag en nacht paraat staat met een team van dokters, psychologen en politie bij grensoverschrijdend gedrag. Want 'No means no, respect eachother'. Die boodschap verspreidt Pukkelpop overal op het festivalterrein, zelfs tot aan de binnenkant van de toiletdeuren.
Lees verder

Campenaerts had nieuw werelduurrecord zien aankomen: "En Ganna gaat straks voor 60 km in 60 minuten"
Victor Campenaerts is zijn werelduurrecord kwijt. Dan Bigham legde in het Zwitserse Grenchen een afstand van 55,548 kilometer af. Campenaerts kwam destijds in 60 minuten tot 55,089 kilometer.
Lees verder

Poetin gaat akkoord met inspectie van kerncentrale Zaporizja
De Russische president Vladimir Poetin en zijn Franse collega Emmanuel Macron hebben een akkoord bereikt om de kerncentrale van Zaporizja te laten inspecteren door internationale deskundigen. In een telefoongesprek bevestigden de twee staatshoofden dat vertegenwoordigers van de Internationale Organisatie voor Atoomenergie (IAEA) de situatie ter plaatse moeten beoordelen.
Lees verder

Een heel apart gezicht, maar wat is het verhaal achter de speciale 'sokhelm' van Remco Evenepoel?
Een opvallend beeld. Tijdens de Vuelta-ploegentijdrit droegen de renners van Quick.Step-Alpha Vinyl, onder wie Remco Evenepoel, een opvallende helm. Het gaat om de S-Works TT 5, waarbij er onder de helm een soort zwarte bivakmuts is voorzien. Wat is het nut?
Lees verder

IJslandse Songfestivalsensatie Daði Freyr charmeert Pukkelpop: "Hier zijn effectief mensen. That means I'm a big deal!"
Hij moest het doen met een half gevulde Dance Hall, maar geloof ons: de afwezigen hadden ongelijk. Daði Freyr zette gedurende vijftig minuten de tent op z'n kop, en bewees en passant dat de band zoveel meer is dan een Songfestivalhype.
Lees verder

Evenepoel begint sterk aan de Vuelta, maar Jumbo-Visma is andermaal een maatje te groot voor de rest
Jumbo-Visma heeft de puntjes meteen op de i gezet in de Ronde van Spanje. De formatie van kopman en titelverdediger Primoz Roglic was in de openingstijdrit op eigen bodem een klasse te sterk voor de rest. Remco Evenepoel eindigde met z'n Quick.Step-ploegmaats als derde. Robert Gesink is de eerste leider.
Lees verder

Gazprom onderbreekt leveringen Nord Stream "wegens onderhoud", gasprijs bereikt nieuw record
Gazprom zal de gasleveringen via de Nord Stream-pijpleiding naar Europa gedurende drie dagen onderbreken. Van 31 augustus tot 2 september is er een onderhoud nodig, klinkt het. De prijs voor aardgas bereikte na dit nieuws een nieuwe recordhoogte.
Lees verder

Terroristen van al-Shabaab vallen hotel in Somalische hoofdstad aan: "Minstens zes doden na explosies"
Leden van de islamitische militie al-Shabaab hebben een hotel in het centrum van de Somalische hoofdstad Mogadishu aangevallen. Dat melden veiligheidsdiensten en getuigen.
Lees verder

BEKIJK. Evenepoel deed er nog alles aan met opvallende move, maar Quick.Step-Alpha Vinyl is niet opgewassen tegen sterk Jumbo-Visma
De eerste dag van de Vuelta is achter de rug. Jumbo-Visma won de ploegentijdrit op eigen terrein na een indrukwekkende race tegen de klok. De tegenstand was een maatje te klein voor de Nederlandse formatie - INEOS-Grenadiers strandde op 13 seconden, Quick.Step-Alpha Vinyl op 14.
Lees verder

Autodealers proberen extra kosten van oplopende levertijden aan klanten door te rekenen
Sommige autodealers proberen de extra kosten, door de levertijden die maar blijven oplopen, aan de klant door te rekenen. De wachttijden lopen makkelijk op tot 6 maanden en in die periode worden ook de grondstoffen en de onderdelen duurder. Autohandelaars geven aan dat het steeds moeilijker wordt om het nog rendabel te houden.
Lees verder

Zij heeft stijl (en hij ook): Merol en Tamino kleuren de podia zwart
Haar borsten bedekt door zwarte schelpen, afgewerkt met een bombastische boasjaal in exact dezelfde kleur. Merol heeft stijl. De Nederlandse 'Hou je bek en bef me'-zangeres staat gekend om haar opvallende podiumverschijningen en kroop voor Pukkelpop speciaal in haar donkerste kleerkast.
Lees verder

"Ik zweet mij kapot": zo transformeerde Stromae tot gespierde 'bodybuilder' voor zijn nieuwe videoclip
Eind juli bracht Stromae (37) een nummer, inclusief bijpassende videoclip, uit met Camila Cabello (25). In de clip zagen we onze nationale trots ook met een totaal andere look. Denk: een blote bast en lange haren. In een nieuwe video onthult Paul Van Haver, de echte naam van de zanger, nu het geheim achter zijn transformatie.
Lees verder

REACTIES. Patrick Lefevere: "Jumbo-Visma komt van een andere planeet"
Geen overwinning voor Quick.Step-Alpha Vinyl en Remco Evenepoel, maar de Belgische formatie reed een meer dan prima ploegentijdrit. Teambaas Patrick Lefevere is dan ook tevreden.
Lees verder

Nog een Rode Duivel op weg naar België? Club Brugge staat dicht bij Dedryck Boyata
Club Brugge staat dicht bij Rode Duivel Dedryck Boyata (31). De centrale verdediger mag vertrekken bij Hertha Berlijn. Duitse bronnen menen dat het om een bedrag van drie miljoen euro gaat, maar volgens onze info zou het om een geringer bedrag gaan. Het is nog wachten op een akkoord.
Lees verder

Duet van Britney Spears en Elton John komt uit op 26 augustus
Het duet van Britney Spears (40) en Elton John (75) verschijnt op 26 augustus. Dat maakte Britse zanger vandaag zelf bekend via Instagram. Het lied kreeg de titel 'Hold Me Closer'.
Lees verder

LIVE. Veegt Seraing tegen Eupen de nul van de tabellen?
• Vijfde speeldag Jupiler Pro League • Aftrap: 20u45 • Am Kehrweg • Seraing heeft nog geen punten, Eupen drie
Lees verder

REACTIES. Remco Evenepoel is fier op zijn ploegmaats, maar: "We hadden natuurlijk graag gewonnen"
Geen overwinning voor Quick.Step-Alpha Vinyl en Remco Evenepoel, maar de Belgische formatie reed een meer dan prima ploegentijdrit. Evenepoel was dan ook tevreden na de finish.
Lees verder

Lamborghini te populair: nieuwe exemplaren ten vroegste in 2024 beschikbaar
Lamborghini is zo populair dat de hele productiecapaciteit voor volgend jaar al besteld is. Dat betekent dat iemand die nu bijvoorbeeld een sportwagen van het type Aventador of Huracán of een Urus-SUV bestelt die bolide pas ten vroegste begin 2024 krijgt.
Lees verder

Demi Lovato eert overleden rapper Mac Miller op nieuwe plaat: "Hij stierf aan een overdosis, maar dat had ik kunnen zijn"
Zangeres Demi Lovato (29), die opnieuw de voornaamwoorden zij/haar gebruikt, heeft in een openhartig interview verteld dat ze worstelt met schuldgevoelens sinds haar overdosis. "Het overlijden van Mac Miller zette alles in perspectief voor mij", aldus Demi.
Lees verder