Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 3 augustus 2022

OnePlus 10T eind augustus te koop vanaf 699 euro: focus ligt op snelheid

HLN
OnePlus 10T eind augustus te koop vanaf 699 euro: focus ligt op snelheid
De nieuwe OnePlus 10T valt vooral op door wat er niet aanwezig is in de smartphone. Er is geen draadloos opladen. De voor het merk kenmerkende 'Alert Slider' mist. En het logo van camerafabrikant Hasselblad is nergens te bespeuren. Maar voor een startprijs van 699 euro belooft OnePlus wel één ding: snelheid.
Lees verder

CELEB 24/7. Britney Spears zeilt voor het eerst en Shakira spendeert tijd met haar zonen
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Verwelkt het befaamde Brussels Bloementapijt straks door de hitte? "Gelukkig is er meer dan één bloemsoort"
Het immens populaire Bloementapijt in Brussel zou dit jaar wel eens anders kunnen kleuren dan verwacht. Het plan is immers om met een hoop begonia's te werken, maar net die bloemen verkleuren snel onder de loden hitte die er volgens de voorlopige voorspellingen aan zit te komen. Al hoeft dat niet noodzakelijk een reden tot ongerustheid te zijn: "We hebben alternatieven."
Lees verder

ONZE OPINIE. De doodrijder van Francis moet niet vervolgd worden voor onvrijwillige doodslag, wel voor doodslag of moord
Y.H., de doodrijder van de 16-jarige Francis, riskeert vier jaar cel voor vluchtmisdrijf en maximaal vijf jaar voor 'onvrijwillige doodslag'. Terwijl hij al meermaals minnelijke schikkingen getroffen zou hebben na rijden onder invloed. Dan is de dood van Francis niet langer zonder voorbedachten rade. Er moet dringend werk gemaakt worden van snellere en strengere straffen en een cultuur waarin we het niet langer normaal vinden dat iemand met te veel pintjes of wijntjes op nog achter een stuur kruipt.
Lees verder

Griekse kustwacht redt 27 migranten op zee
De kustwacht van Griekenland heeft maandag 27 migranten op zee gered die in een beschadigde boot de oversteek wilden maken van Turkije naar Italië. Twee vermoedelijke mensensmokkelaars werden opgepakt. Dat melden Griekse media woensdag.
Lees verder

BV 24/7. Willy Sommers wint met bierpong en Julie Vermeire viert thuiskomst met TikTok-dansje
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Elke maand je energie betalen zoals je telefoonfactuur? Leveranciers moeten het aanbieden, maar doen het niet allemaal
Tot nu toe zijn amper 4.000 Vlamingen overgeschakeld op de maandelijkse facturatie van hun reëel energieverbruik. Grote energieleveranciers zijn sinds april verplicht de optie aan te bieden, maar doen dat niet allemaal. Waarom zou je het wél doen? Wat zijn de risico's? En hoe kan je overschakelen?
Lees verder

Wettelijk verplicht sinds april, maar amper vraag naar: energieverbruik betalen zoals telefoonfactuur
Tot nu toe zijn amper 4.000 Vlamingen overgeschakeld op de maandelijkse facturatie van hun reëel energieverbruik. Grote energieleveranciers zijn sinds april verplicht de optie aan te bieden, maar doen dat niet allemaal. Waarom zou je het wél doen? Wat zijn de risico's? En hoe kan je overschakelen?
Lees verder

Getrimd gazon op het dak, een zwembad van 20 meter, zeezicht, buitenbadkamers, ... Deze vakantievilla heeft het allemaal
We zullen misschien nooit het geld hebben om er zelf te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. De hele zomer gaat het om vakantiehuizen waar je zelf op reis kunt. Deze week is dat een villa op Sri Lanka.
Lees verder

Zeewatertemperaturen voor Italiaanse kust lopen op tot dertig graden
Als gevolg van de aanhoudende hitte is de zeewatertemperatuur aan het wateroppervlak op vele plaatsen aan de Italiaanse kust gevoelig warmer dan vorige zomers. In de Tyrreense Zee, aan de Eolische Eilanden en in de buurt van de kust van Sicilië en Calabrië worden temperaturen tot dertig graden gemeten. "Dat is twee tot drie graden meer dan normaal", zegt meteoroloog Claudio Tei van de Italiaanse nationale onderzoeksraad (CNR).
Lees verder

Fans wachten Rammstein op aan hotel in Oostende
Vanavond speelt Rammstein een eerste van twee concerten in Oostende. Dat de fans daar heel erg naar uitkijken, blijkt uit beelden van aan het hotel waar de Duitsers verblijven. Een massa mensen staat er te wachten in de hoop een glimp te kunnen opvangen van de muzikanten, voor ze naar de concertlocatie vertrekken.
Lees verder

Wetenschappers wekken varkensorganen deels terug tot leven na dood van het dier
In de Verenigde Staten heeft een groep onderzoekers van Yale University varkensorganen deels terug tot leven gewekt nadat het dier overleden was. Dat schrijft de Britse openbare omroep BBC woensdag. Hierdoor zouden meer varkensorganen in aanmerking komen voor een transplantatie en hebben medici meer tijd om mensenlevens te redden.
Lees verder

Waarom de kleinste rimpeling rond Taiwan ook hier snel een golf kan worden
Het vliegtuig met Nancy Pelosi aan boord is even na de middag — onze tijd — opgestegen vanop de luchthaven van Taipei, Taiwan. Tijd om de gevolgen op te meten van het blitzbezoek aan het eiland voor de Chinese kust. Wat zal de reactie van Peking zijn? En wat is de fall-out die tot bij ons dreigt waaien?
Lees verder

Ruim 15.000 gevallen van apenpokken in Europa en 2 overlijdens
Tot nu toe zijn in Europa in totaal 15.624 gevallen van het apenpokkenvirus gemeld in 32 verschillende landen. Er overleden twee patiënten. Dat staat woensdag in een gezamenlijk rapport van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).
Lees verder

Russen willen geboorteplaats Zelensky veroveren
De Russen willen de geboorteplaats van de Oekraïense president Zelensky veroveren, de Zuid-Oekraïense stad Krivi Rih. Volgens Oekraïense bronnen bereidt Rusland daar een nieuw offensief voor.
Lees verder

Trisha krijgt kritiek na dubbele polsbreuk van dochter: "Ze reed op de camping, ik zag het gevaar er niet van in"
Een korte vakantie op een Luxemburgse camping is voor Axelle, de 10-jarige dochter van zangeres Trisha (39) en Ignace Crombé (65), in mineur geëindigd. "Op de laatste dag is Axelle tegen de grond gesmakt nadat ze de controle over haar elektrische step verloor", schetst Trisha in TV Familie het ongeval. Niet alleen is de breuk een harde klap, de zangeres krijgt nu ook heel wat kritiek te slikken. "Veel mensen zeggen dat ik te laks ben."
Lees verder

Adil & Bilall reageren geshockeerd op de keuze om 'Batgirl'-film niet uit te brengen: "We kunnen het niet geloven"
Regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah reageren voor het eerst op de keuze van Warner Bros om hun superheldenfilm 'Batgirl' niet uit te brengen in de bioscoop en op streamingdiensten. Niemand zal de film te zien krijgen. "We zijn zeer triest en in shock door het nieuws", klinkt het op Instagram.
Lees verder

Vlaamse Rand alsmaar aantrekkelijker voor verhuizende Brusselaars: "Krijgen daar nog waar voor hun geld"
Vorig jaar werd een recordaantal verhuisbewegingen opgemeten door de CIB Vlaanderen (Confederatie immobiliënberoepen). Tussen de gewesten vonden bijna 70.000 verhuizingen plaats. Vooral de uittocht van Brusselaars naar de Vlaamse Rand springt daarbij in het oog.
Lees verder

De lefgozer in Dante Vanzeir, die cruciale penalty omzette tegen Rangers: "Hij bewondert spelers met durf. Zo'n Ibrahimovic... dat prikkelt hem"
Dante Vanzeir (24) is 'cool'. Anders zet je geen cruciale penalty om tegen Rangers na een eerdere dure misser tegen Club. Ploegmaats en vader Michel over de lefgozer in Vanzeir. "Hij heeft geen schrik om met zijn gezicht tegen de muur te lopen."
Lees verder

Ratajski houdt Van den Bergh uit halve finale Players Championship 22, zege voor Aspinall
Dimitri Van den Bergh is de beste landgenoot geworden op het Players Championship 22 dartstoernooi (120.000 euro). In het Engelse Barnsley moest hij in de kwartfinale met 6-5 zijn meerdere erkennen in de Pool Krzysztof Ratajski.
Lees verder