Doorgaan naar hoofdcontent

Minstens acht gewonden bij schietpartij in Jeruzalem

Minstens acht gewonden bij schietpartij in Jeruzalem

Minstens acht mensen zijn zondagochtend gewond geraakt bij een schietpartij in Jeruzalem, nabij de Klaagmuur. Drie van hen zijn ernstig gewond.

Lees verder

Stoffel Vandoorne kroont zich tot Formule E-kampioen in Seoel

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne heeft in het Zuid-Koreaanse Seoel de Formule E-titel veroverd. Het Formule E-team van Mercedes kroonde zich samen met Stoffel Vandoorne tot kampioen en neemt zo met beide titels op een schitterende manier afscheid van de Formule E.

Lees verder

Basejumper springt met wingsuit van Matterhorn

De 31-jarige Brit Tim Howell heeft een project, waar hij zeven jaar aan gewerkt heeft, afgerond: van de zes grote noordwanden van de Alpen springen. Donderdag sprong hij met een wingsuit van de top van de Matterhorn, een berg op de grens tussen Italië en Zwitserland. Zijn stunt filmde hij met een 360 graden camera en dat levert indrukwekkende beelden op. 

Lees verder

Procureur-generaal ontkent wraakactie tegen advocaat Walter Van Steenbrugge

De Gentse procureur-generaal Erwin Dernicourt heeft gereageerd op de aantijgingen van advocaat Walter Van Steenbrugge. Die werd eind deze week genoemd in een drugszaak en spreekt van een vergeldingsactie.

Lees verder

Het hart, de hersenen en de kloten: Iggy Pop heeft het allemaal

Iggy Pop bracht een soepele, precieze band mee die zijn grootste hits een grandioze update gaf, met blazers. Met de blijvende aantrekkingskracht van Iggy als performer leverde dat een hartverwarmend concert op.

Lees verder

Drie alpinisten dood en twaalf gewond na val in Andes

Bij de beklimming van de vulkaan Carihuairazo in het Zuid-Amerikaanse Ecuador zijn drie bergbeklimmers bij een val om het leven gekomen, zo meldden de hulpdiensten zaterdag. Twaalf anderen raakten gewond.

Lees verder

'Meer dan negentig doden bij overstromingen in Jemen'

In het noorden van Jemen zijn volgens de Houthi-rebellen meer dan negentig burgers om het leven gekomen bij overstromingen. Na zware regenval stortten 140 gebouwen in en raakten meer dan 5.000 andere gebouwen beschadigd, zegt een woordvoerder van de zogenoemde humanitaire raad.

Lees verder

Recordwinst voor Saudi Aramco dankzij hoge olieprijzen

Het Saudische staatsoliebedrijf Saudi Aramco blijft profiteren van de hoge olieprijzen. De onderneming meldde voor het tweede kwartaal een stijging van de winst met 90 procent tot 48,4 miljard dollar, omgerekend ruim 47 miljard euro.

Lees verder

Kunstenaar bouwt al zes weken aan modderkasteel: 'Jammer dat het weer zal verdwijnen'

Elk jaar trekt de Zwitserse kunstenaar François Monthoux naar de rivier Toleure, om er een creatie uit modder te maken. Dit jaar kan hij door de droogte blijven bouwen, waardoor er een gigantische stad is ontstaan. Maar wanneer het gaat regenen, zal zijn kunstwerk weer verdwijnen in de rivier. Bekijk het in de video hierboven.

Lees verder

Noorwegen laat rondzwervende walrus Freya inslapen om opdringerige mensen te beschermen

Noorwegen heeft de rondzwervende walrus Freya laten afmaken. Het dier werd permanent belaagd door nieuwsgierige mensen. De autoriteiten hadden al gewaarschuwd dat ze Freya zouden laten inslapen omdat mensen zichzelf in gevaar brachten met hun opdringerige gedrag.

Lees verder

Taliban herdenken machtsovername met officiële feestdag

De taliban hebben in Afghanistan maandag 15 augustus tot een officiële feestdag uitgeroepen om de herovering van Kaboel een jaar geleden te herdenken.

Lees verder

Net niet voor Tim Merlier: Fabio Jakobsen is Europees kampioen op de weg

Fabio Jakobsen heeft in München de Europese titel in het wegwielrennen veroverd. De Nederlander haalde het na een saaie wedstrijd van 207 kilometer in een massasprint van Arnaud Démare en Tim Merlier. Jakobsen volgt met deze overwinning de Italiaan Sonny Colbrelli op. Hij mag nu een jaar lang met de mooie wit-blauwe Europese trui om zijn schouders rijden.

Lees verder

Hear Hear | De krakende punkkaraoke van Billy Nomates

Meer dan een laptop en een microfoon heeft de Britse Billy Nomates niet nodig om haar punt te maken. Je snapt meteen waarom ze al samenwerkte met Sleaford Mods, die op een soortgelijke manier opwaarts tegen schenen schoppen.

Lees verder

Zeker 41 doden bij brand in Koptische kerk in Caïro

Bij een brand in een kerk in de Egyptische hoofdstad Caïro zijn zondag minstens 41 mensen om het leven gekomen. Dat melden internationale persbureaus.

Lees verder

Hear Hear | Parquet Courts doet een olympische split tussen discotheek en kelderpunk

Met Thurston Moore, Battles en Parquet Courts is New York goed vertegenwoordigd op de affiche van de eerste Hear Hear-editie. Het was die laatstgenoemde band die de Gimme Gimme-tent voor het eerst deed opleven.

Lees verder

Lisa Vaelen komt 0.016 punten te kort voor podiumplaats op EK-finale

De Belgische gymnaste Lisa Vaelen heeft net niet voor een stunt gezorgd op het EK turnen in München. Tijdens de toestelfinale op de sprong zette ze een score van 13.583 neer, amper 0.016 punten te weinig voor de bronzen medaille.

Lees verder

Matig Antwerp wint van stug Eupen en behoudt perfect rapport in de competitie

Antwerp behoudt het maximum van de punten. In Eupen ging het niet zonder slag of stoot, maar het stamnummer één won wel weer: 0-1 na een owngoal van Lambert.

Lees verder

Efficiënt Anderlecht boekt eerste uitzege op bloedheet Stayen

Refaelov en Silva beslissen partij al voor rust. Een vlotte overwinning op bezoek bij Sint-Truiden. Paars-wit vatte de trip naar Haspengouw met enige argwaan aan maar al bij rust leek de partij beslist.

Lees verder

Tweede Europese titel voor Lotte Kopecky

Lotte Kopecky heeft na de afvallingskoers van zaterdag een tweede gouden medaille gepakt op het EK baanwielrennen in München.

Lees verder

Brons voor Jules Hesters op afvallingskoers EK baanwielrennen

Jules Hesters heeft een bronzen medaille behaald op het EK baanwielrennen in München. Hesters is voor velen een onbekende naam, maar is een toptalent op de baan.

Lees verder

Club Brugge wint ondanks gemiste strafschoppen verdiend op het veld van OH Leuven

Na de magere 4 op 9 kon Club Brugge nu ook de nul vegen op verplaatsing. OH Leuven was geen partij voor de landskampioen. Hans Vanaken miste zelfs nog twee strafschoppen.

Lees verder

Hear Hear | Rock 'n' roll star Liam Gallagher schittert vooral in het verleden

Hoe warm moet het worden vooraleer Liam Gallagher z'n parka inwisselt voor iets luchtiger - een Manchester City-truitje bijvoorbeeld? Een dagrecord is duidelijk niet voldoende voor deze Mancunian.

Lees verder

Hear Hear | De danspasjes van Future Islands kwamen wat monotoon over

Een half nummer had Future Islands-frontman Samuel Herring nodig om zijn zweetproductie op het niveau van z'n toegewijde fans te krijgen. Hij zou het daaropvolgende uur minstens evenveel melancholie en overgave gutsen.

Lees verder

Vlot scorend KRC Genk kent geen moeite met Zulte Waregem

KRC Genk heeft op een overtuigende manier de drie punten gepakt op bezoek bij Zulte Waregem. De Limburgers domineerden van bij de start en met dank aan een tweeklapper van aanvoerder Heynen en goals van Munoz en Nemeth klopte het Essevee met duidelijke 1-4-cijfers.

Lees verder

Airco maakt de wereld warmer

Bloedheet! Ook bij ons ging het kwik de voorbije dagen vlotjes over de dertig graden. Op sommige plaatsen haalden we zelfs meer. Met zijn allen gingen we op zoek naar verkoeling en vele airco's draaiden overuren. Maar eigenlijk (sorry) is dat niet zo'n goed idee.

Lees verder

Na dagen van hitte eindelijk plaatselijke buien in zicht

Maandag wisselen opklaringen en wolken elkaar af. Het KMI verwacht plaatselijke buien die hier en daar intens en zelfs onweerachtig kunnen zijn. De maxima schommelen tussen 22 graden op de Ardense hoogten, 24 graden aan zee en 27 tot 28 graden in het centrum.

Lees verder

Reconstructie | Hoe de taliban Afghanistan in totale chaos stortten

Dag op dag één jaar geleden viel de Afghaanse regering en veroverden de taliban Kaboel. Wekenlang probeerden duizenden Afghanen, militairen en diplomaten het land te verlaten, met heel wat hallucinante taferelen tot gevolg. Een terugblik. 

Lees verder

'Poetin gaat meer samenwerken met Noord-Korea'

Russisch president Vladimir Poetin heeft in een brief aan Noord-Koreaans leider Kim Jong-un gezegd dat hun landen 'de uitgebreide en constructieve bilaterale relaties zullen uitbreiden met gemeenschappelijke inspanningen'. Dat melden Noord-Koreaanse staatsmedia.

Lees verder

Jumpingruiter Jérôme Guéry verovert zilver op WK in Denemarken, Michèle George pakt nieuwe wereldtitel in paradressuur

Jérôme Guéry en zijn 16-jarige hengst Quel Homme de Hus hebben zondag de zilveren medaille veroverd op het wereldkampioenschap jumping in het Deense Herning. Michèle George kaapte dan weer na de wereldtitel in de Grand Prix zondag ook de gouden plak in de freestyle paradressuur weg.

Lees verder

Moderator die met Salman Rushdie op podium stond, getuigt over aanval: 'Tragisch hoe ironisch dit was'

Vlak voordat Salman Rushdie vrijdag bijna vermoord werd op een evenement in het westen van New York, had hij zich aangemeld als gezant voor schrijvers in nood. Hij zou door de VS reizen om steden aan te moedigen asiel en bescherming te verlenen aan kunstenaars in nood. Dat zegt de moderator die ook gewond raakte bij de aanval.

Lees verder