Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 1 augustus 2022

Mélanie kocht een energiezuinige prefabwoning voor 125.000 euro: "Elk onderdeel van de woning wordt volledig in een ...

HLN
Mélanie kocht een energiezuinige prefabwoning voor 125.000 euro: "Elk onderdeel van de woning wordt volledig in een atelier gemaakt"
Na haar scheiding moest Mélanie snel op zoek naar een nieuwe, én betaalbare woning. Omdat een renovatie te duur bleek, kwam ze al snel bij een prefabwoning uit. Die kan niet alleen op enkele dagen tijd gebouwd worden, maar is ook goedkoper én energiezuinig. Kijk mee binnen met bouwsite Livios.
Lees verder

China waarschuwt opnieuw voor "ernstige gevolgen" bij bezoek Nancy Pelosi aan Taiwan
China heeft de Verenigde Staten opnieuw gewaarschuwd voor gevolgen mocht de voorzitster van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi een bezoek brengen aan Taiwan. Peking zou dat zien als een "flagrante inmenging" in de binnenlandse aangelegenheden, zei een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken maandag aan de Chinese pers.
Lees verder

Filipijnen "niet van plan" om zich aan te sluiten bij het Internationaal Strafhof
De Filipijnen zullen zich niet aansluiten bij het Internationaal Strafhof (ICC). Dat heeft de Filipijnse president Ferdinand Marcos Jr. maandag bekendgemaakt, nu de aanklager van het hof een onderzoek wil heropenen naar de dodelijke antidrugsoorlog van voormalig president Rodrigo Duterte.
Lees verder

Nieuw spuitje wordt bejubeld als 'dé remedie' tegen cellulitis, maar haalt het echt iets uit? Dermatoloog Karavani reageert
Naar schatting hebben meer dan negen op de tien vrouwen er last van, en de meesten vinden dat niet zo leuk. Om de zoveel tijd verschijnt er dan ook een nieuw 'wondermiddel' tegen cellulite. Meest recent: een spuitje dat komaf maakt met sinaasappelhuid en je de billen van een cheerleader kan bezorgen. Werkt dat echt? We vroegen het aan dokter en dermatoloog Ilan Karavani.
Lees verder

Nieuwe en effectieve remedie gevonden tegen cellulitis. Expert: "Zal vooral werken bij jongere, slanke dames"
Naar schatting hebben meer dan negen op de tien vrouwen er last van, en de meesten vinden dat niet zo leuk. Om de zoveel tijd verschijnt er dan ook een nieuw 'wondermiddel' tegen cellulite. Meest recent: een spuitje dat komaf maakt met sinaasappelhuid en je de billen van een cheerleader kan bezorgen. Werkt dat echt? We vroegen het aan dokter en dermatoloog Ilan Karavani.
Lees verder

Wilfried ging na zijn burn-out drastisch anders leven: "Wat was er met mij gebeurd in die veranda? Ik moést het weten"
Als één enkel scharniermoment zomaar je hele leven verandert. Bij Wilfried was dat moment z'n burn-out. Ervoor was hij ingenieur en leefde hij tegen tweehonderd per uur. Nu leidt hij een leven in eenvoud en is hij meubelmaker. "Wat was er met mij gebeurd in die veranda? Ik moést het weten."
Lees verder

Von der Leyen waarschuwt voor energietekort: "Op ergste voorbereiden"
De voorzitster van de Europese Commissie Ursula von der Leyen heeft gewaarschuwd voor een escalatie van de energiecrisis in de Europese Unie, als gevolg van de oorlog in Oekraïne. "Rusland heeft de gasleveringen al geheel of deels stopgezet bij twaalf lidstaten. We moeten ons op de ergste situatie voorbereiden", verklaarde ze vandaag aan de Spaanse krant El Mundo.
Lees verder

Koen Crucke krijgt splinternieuwe Mercedes cadeau van 'zijn' Jantje: "De cadeaus blijven maar komen!"
Koen Crucke toont zijn nieuwste aanwinst in een video op Instagram. Hij kreeg namelijk van zijn geliefde een splinternieuwe auto cadeau. De twee reden al een tijdje rond in een Mercedes, maar die was aan vernieuwing toe. Dus zorgde 'Jantje' voor een mooie upgrade. Crucke is duidelijk in de wolken met het ietwat late cadeau voor zijn 70ste verjaardag. "Wat staat me nog te wachten?", schrijft hij bij de video.
Lees verder

Rik Verheye roept in 'Het beste bod' meteen hulp in: "Hans Vanaken is een eerlijke vriend"
Vanavond gaat het gloednieuwe zomerprogramma 'Het beste bod' van start op Play4. Experts én een aantal bekende koppen dingen mee naar heel wat unieke voorwerpen, waaronder ook gesigneerde voetbalschoenen van niemand minder dan Hans Vanaken (29). Acteur Rik Verheye (35) wil graag wat meer informatie en belt hem dan ook eigenhandig op. "Ah Hansie!"
Lees verder

Beelden van jonge prins William en Kate Middleton die stevig feesten gaan viraal
Het oude 'feestleven' van prins William (40) en Kate Middleton (40) gaat viraal op TikTok. Een gebruiker van de app maakte een video waarin oude foto's te zien zijn van het leven dat het koppel leidde, voordat ze trouwden in 2011. Dat leven zag er opmerkelijk anders uit, in vergelijking met hoe het koppel nu voorkomt. De video krijgt opvallend veel positieve commentaren, omdat het de twee volgens velen "herkenbaar" en "menselijk" maakt. "Ze zijn net als iedereen", klinkt het onder meer in de reacties. "Ze lijken op mij wanneer ik met mijn vrienden foto's maak!"
Lees verder

Dankzij deze (betaalbare) middeltjes overleeft Kate Middleton een dag op hoge hakken
Menig vrouw kent de struggle. Hoge hakken staan heerlijk bij je outfit, maar het idee dat je uren op die stelten zal moeten wandelen, doet je nu al wankelen. Zou Kate Middleton er ook zo over denken? Volgens kenners van het Britse hof niet: de hertogin van Cambridge zou immers een paar slimme trucjes toepassen om het langer op haar hoge schoenen uit te houden.
Lees verder

HET DEBAT. Overal 30 km/u in bebouwde kom: moet dit de norm worden? Wat is jouw mening?
Als het van Vooruit en Groen afhangt, wordt dertig kilometer per uur de norm in de bebouwde kom. De partijen willen zo het aantal dodelijke slachtoffers bij voetgangers de kop indrukken. Momenteel mag je maximaal 50 km/u rijden in de bebouwde kom, tenzij een verkeersbord een andere maximumsnelheid aangeeft. Wat denk jij: moet 30 km/u de norm worden? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat politici en deskundigen van het voorstel vinden.
Lees verder

Zalando wil volgend jaar sprong naar VS maken
Kledingwebwinkel Zalando wil komend jaar de overstap naar de Verenigde Staten maken. Dat schrijft Business Insider op basis van ingewijden bij het van oorsprong Duitse bedrijf. Bij Zalando werken ruim honderd mensen aan de uitbreidingsplannen, onder de naam Project Kangaroo. Zij hebben allemaal een geheimhoudingsverklaring moeten ondertekenen.
Lees verder

Historisch laag peil van grootste waterreservoir in VS legt geheimen bloot: van schip uit Tweede Wereldoorlog tot lijk van maffiamoord
Lake Mead is het grootste waterreservoir in de Verenigde Staten. Het stuwmeer van Hooverdam situeert zich aan de Coloradorivier, een kleine 50 kilometer ten zuidoosten van Las Vegas. Het kunstmatige meer voorziet 25 miljoen Amerikanen van water, maar staat nu op het laagste peil sinds het in 1937 gevuld werd. Dat brengt de laatste maanden letterlijk geheimen boven water.
Lees verder

Hoe Rusland geheim web van agenten weefde in Oekraïne nog voor het één voet over grens had gezet
Lang voor de eerste Russische pantservoertuigen de grens met Oekraïne over denderden, was het Kremlin in het grootste geheim al bezig met het opbouwen van een uitgebreid netwerk aan agenten die de invasie vlot moesten laten verlopen. Volgens een onderzoek van persbureau Reuters ging die infiltratie veel dieper dan oorspronkelijk gedacht.
Lees verder

20.000 wedstrijdduiven zijn nog vermist na internationale wedstrijd
20.000 wedstrijdduiven zijn niet thuisgekomen na een internationale duivenwedstrijd. 26.000 duiven vertrokken vrijdag uit Narbonne, in het zuiden van Frankrijk. Er zijn er maar 6000 aangekomen bij hun baasjes. Volgens Pascal Bodengien, voorzitter van de Belgische Duivenbond, heeft de organisator de weerkaarten onvoldoende geanalyseerd: "Het was duidelijk dat er vrijdagochtend een onweerszone boven het gebied hing. Maar er is te weinig aandacht aan besteed, met dit als gevolg." De Belgische Duivenbond heeft een spoedvergadering ingeroepen om na te gaan wie verantwoordelijk is voor de fout bij het lossen van de duiven.
Lees verder

Thailand herstelt toerisme met wiet-cafés: "Cannabis en toerisme zijn een match"
Door de opheffing van COVID-gerelateerde reisbeperkingen naar Thailand, beginnen de toeristen terug daarheen te stromen. Het herstel van het toerisme gaat gepaard met de legalisatie van marihuana in het land. Heel wat wiet-cafés duiken op in Thailand en de toeristen lijken grote fan te zijn.
Lees verder

Drinkwater wordt komende jaren tot 20 procent duurder
De afgelopen maand juli was de tweede droogste julimaand sinds het begin van de waarnemingen. De voorbije maand viel er in Ukkel maar 5,2 millimeter neerslag, terwijl dat normaal 76,9 millimeter is. Alleen juli 1885 was met 2,9 millimeter nog droger. De aanhoudende droogte heeft ook gevolgen voor de prijs van ons drinkwater: dat wordt de komende jaren tot 20 procent duurder, zo blijkt uit de tariefplannen van de watermaatschappijen die VTM Nieuws heeft kunnen inkijken.
Lees verder

Extra metro's voor concerten van Coldplay in Brussel
De Brusselse openbaar vervoersmaatschappij MIVB gaat op de concertdagen van Coldplay in het Koning Boudewijnstadion - 5, 6, 8 en 9 augustus - het aanbod op de metrolijnen 2 en 6 versterken. Het nieuwe album van de Britse band zal op die dagen ook te horen zijn in de stations van de MIVB.
Lees verder

Hoe de misgelopen hartoperatie van koning Boudewijn hem uiteindelijk fataal werd
Dertig jaar geleden onderging de alom geliefde koning Boudewijn een zware hartoperatie. Na een eerdere ingreep aan de rug en het verwijderen van een kankertumor leek de vorst op weg naar een halve eeuw op de troon, waarna Filip (62) de scepter zou overnemen. Maar Boudewijns onverwachte dood in 1993, een gevolg van die hartoperatie, besliste er anders over. Een reconstructie van zijn leven, bewind en overlijden. "De chirurg legde zijn scalpel neer om voor hem te bidden."
Lees verder