Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 21 augustus 2022

Margriet wint onverwacht Zomerhit, kritiek op covers groeit: “Dat ik dit nog mee mag maken op mijn leeftijd”

HLN
Margriet wint onverwacht Zomerhit, kritiek op covers groeit: "Dat ik dit nog mee mag maken op mijn leeftijd"
Margriet Hermans heeft vrij verrassend Zomerhit 2022 gewonnen met haar Liefde voor Muziek-oorwurm 'Lekker blijven hangen'. De gunfactor is groot, maar toch stellen velen zich de vraag: waarom weer een cover?
Lees verder

"Het heeft geen zin meer om bekertjes te rapen": recyclagesysteem van Pukkelpop doet wenkbrauwen fronsen
Elke nacht gehuld in een plastic deken. In tegenstelling tot Rock Werchter waar het goud letterlijk voor het rapen ligt of het nachtelijke golfterrein van Tomorrowland eindigt Pukkelpop dagelijks als een klein stort. En dat ligt niet aan de jonge bezoekers, wel aan het vreemde systeem van de organisatie.
Lees verder

Hans Vanaken: "Of ik hier volgende week nog ben? Dat zullen we moeten zien. Maar dit is mijn laatste kans"
Blijft Hans Vanaken (29) bij Club Brugge of kiest hij toch voor een nieuw avontuur bij West Ham? Dat is de vraag die Jan Breydel wellicht nog enkele dagen in z'n greep houdt. De fans van blauw-zwart zetten met een grote tifo tijdens Club-KV Kortrijk een charmeoffensief in, maar Vanaken zelf kon na afloop nog geen sluitend antwoord geven. "Morgen zijn er nieuwe gesprekken tussen de clubs en tussen Club en mij. We zullen zien. Maar dit is een laatste kans voor mij om nog een stap te zetten."
Lees verder

Wie is Aleksandr Doegin, de 'Raspoetin' van Poetin, die dochter verloor bij vermoedelijke aanslag?
De Russische politicoloog en filosoof Aleksandr Doegin staat bekend als de Poetin-fluisteraar vanwege zijn nauwe banden met het Kremlin. Hij pleit voor een wereldorde die gedomineerd wordt door een Euraziatisch machtsblok, bestaande uit wat vroeger de Sovjet-Unie was, aangevuld met annexaties van aangrenzende gebieden.
Lees verder

Singapore haalt seks tussen mannen uit criminele sfeer
De regering van Singapore heeft besloten seks tussen mannen niet langer strafbaar te stellen. Premier Lee Hsien Loong zei zondag dat de bevolking van de stadstaat homoseksualiteit steeds meer accepteert. "Ik denk dat het juist is dit te doen en dat de meeste Singaporezen het nu goedvinden, zeker de jongeren."
Lees verder

Twee op twee voor Sam Bennett in Vuelta, kettingprobleem nekt Tim Merlier in sprint
Opnieuw prijs voor Sam Bennett in de Vuelta. De Ier won ook de derde en laatste etappe in Nederland. Pechvogel Tim Merlier (zesde) kampte in de sprint met een kettingprobleem, Edoardo Affini nam de leiderstrui over van Mike Teunissen.
Lees verder

Twee op twee voor Bennett in Vuelta, Merlier schiet in sprint uit klikpedaal
Twee op twee voor Sam Bennett. De Ier won ook de derde etappe in de Vuelta, Tim Merlier schoot in de sprint uit zijn klikpedaal.
Lees verder

RECENSIE. 'Bad Sisters': "Een clan, een Kloot, maar geen vonk"
De Kloot is terug. Nee, niet opgestaan uit de dood, maar z'n ziel is wel verrezen en heeft het lichaam van 'Dracula'-acteur Claes Bang overgenomen die als de nieuwe, manipulatieve antagonist het leven van z'n echtgenote en schoonzussen komt verzieken. Pesterijen waaraan de vier zussen Garvey (voorheen Goethals) over de lengte van tien afleveringen op uitgekookte wijze een einde proberen te maken. Of deze Apple TV+-remake van 'Clan', de cultreeks van eigen bodem die tien jaar geleden een unieke mix van Vlaamse voorstadfictie afleverde overgoten met gitzwarte satire en een absurde zusterband ook even goed bekt in het Engels? Evelien Delgouffe zoekt het in onze 'Kijkgids' voor u uit.
Lees verder

Denise (84) raakt al drie weken niet naar buiten door defecte lift: "Je zou voor minder depressief worden"
Een week in quarantaine door corona is geen pretje. Al kan het nog erger. De 84-jarige Denise Wellekens uit Aartselaar raakt op eigen houtje niet meer naar buiten. De lift in haar appartementsblok is defect en de trap nemen lukt niet meer. "Al drie weken lang zit ik hier gevangen. Het is schandalig", klaagt ze.
Lees verder

Wout van Aert laat zich ringeloren door Marco Haller in Hamburg: "Maak zeker een fout, maar slim en sterk van hem"
Wout van Aert is bij z'n terugkeer in competitie tweede geworden in de BEMER Cyclassics in Hamburg. Onze landgenoot liet zich ringeloren in de sprint van een klein groepje. Marco Haller won, Quinten Hermans werd derde. Van Aert: "Dit is een ontgoocheling, maar ik had een goed gevoel."
Lees verder

Welke gevolgen kunnen we verwachten na de aanslag op dochter van Poetins huisideoloog? Professor Criekemans: "Oorlog zal nog driester worden"
Bij een aanslag zaterdagnacht in Moskou is de dochter van Aleksandr Doegin, de huisfilosoof van de Russische president Poetin, om het leven gekomen. "De oorlog tussen Rusland en Oekraïne dreigt hierdoor alleen nog driester te worden", zegt professor David Criekemans (UA). En dat is niet de enige reden waarom de komende weken het wapengekletter allicht nog zal toenemen.
Lees verder

Geen nacht zonder aanslag in drugsmilieu: woning van broers F. in Merksem opnieuw onder vuur genomen
Volgens het Antwerpse parket is de woning van de boers Gianni en Giorgi F. in de Rietschoorvelden in Merksem zaterdagnacht opnieuw onder vuur genomen. De broers die in verschillende drugsdossiers genoemd worden, werden eind juni ook het doelwit van een aanslag.
Lees verder

BEKIJK. Bakelants en De Gendt kleuren rit, Woods valt uit en Merlier ziet sprint in rook opgaan: dé momenten van rit 3
De derde etappe van de Ronde van Spanje 2022 ligt achter ons. In een nieuwe vlakke rit - de laatste op Nederlandse bodem - kleurden Thomas De Gendt en Jan Bakelants mee de koers door mee te schuiven in een vroege ontsnapping. De Gendt sprokkelde onderweg puntjes voor het bergklassement, maar de bollentrui hangt ook overmorgen om de schouders van de Nederlander Julius van den Berg. Intussen ging in het peloton Michael Woods tegen de vlakte. De klassementsman van Israel-Premier Tech kon niet meer verder en gaf op.
Lees verder

"Vlamingen zijn veel leuker": MEAU bezorgt Pukkelpop kippenvel
"Tijdens al m'n optredens zingt het publiek mee, maar dit keer ging iedereen wel heel hard." De Nederlandse MEAU (22) houdt van haar Vlaamse fans en die liefde is overduidelijk wederzijds. Om klokslag 12 uur 's middags - op de laatste en dus ook vermoeiendste festivaldag - stond de Marquee afgeladen vol voor de singer-songwriter uit Utrecht. Daar raakte haar grote hit 'Dat heb jij gedaan' een gevoelige snaar.
Lees verder

"Nederlanders zijn echt lomp, Vlamingen zijn veel leuker": MEAU bezorgt Pukkelpop kippenvel
"Tijdens al m'n optredens zingt het publiek mee, maar dit keer ging iedereen wel heel hard." De Nederlandse MEAU (22) houdt van haar Vlaamse fans en die liefde is overduidelijk wederzijds. Om klokslag 12 uur 's middags - op de laatste en dus ook vermoeiendste festivaldag - stond de Marquee afgeladen vol voor de singer-songwriter uit Utrecht. Daar raakte haar grote hit 'Dat heb jij gedaan' een gevoelige snaar.
Lees verder

Energieprijzen blijven de pan uitswingen: prijs elektriciteit stijgt naar nieuw record
De Belgische stroomprijs bereikt een nieuw record. Een gebrek aan wind en nieuwe warme temperaturen die er volgende week weer aankomen, stuwen de prijzen nog wat hoger.
Lees verder

Vrachtwagens verpletteren minibus in Rusland: zeker vijftien doden
Vijftien personen zijn zondag om het leven gekomen bij een botsing tussen een minibus en twee vrachtwagens in de Russische regio Oeljanovsk, op zowat 750 kilometer van Moskou. Dat melden de Russische media.
Lees verder

LIVE. Pakt Kevin De Bruyne ook in Newcastle uit met knalprestatie?
• Derde speeldag Premier League • Aftrap: 17u30 • St James' Park • Schittert De Bruyne weer?
Lees verder

Lowlands annuleert optreden Noord Nederlands Orkest door uitlopen van voorbereidingen Stromae
Het optreden dat het Noord Nederlands Orkest zondagmiddag op Lowlands zou geven, is op het laatste moment afgezegd. De organisatie van het festival zag geen andere mogelijkheid toen bleek dat de voorbereidingen van headliner Stromae onverwachts nogal uitliepen. Zowel het orkest als het festival laat weten enorm te balen van het besluit.
Lees verder

Emotioneel afscheid van Alkense Julie (22): "Straal maar zoals alleen jij dat kan want jij bent de zon nu"
Een zee van zonnebloemen, muziek van Bart Peeters en Tom Helsen, kleurrijke kledij en een prachtig eerbetoon van haar geliefde scouts: familie en vrienden namen vandaag afscheid van Julie Smeets (22) uit Alken die een week geleden het leven kwam na een verkeersongeval met de camper in Frankrijk.
Lees verder