Doorgaan naar hoofdcontent

Man (31) opgepakt en meegenomen voor verhoor na vals bomalarm in Ibis Hotel in Brussel: hotel drie uur afgesloten, ac...

HLN
Man (31) opgepakt en meegenomen voor verhoor na vals bomalarm in Ibis Hotel in Brussel: hotel drie uur afgesloten, actie afgelopen
Een man werd deze ochtend opgepakt in het Ibis Hotel in Brussel. Het parket meldt dat het ging om een vals bomalarm. De dader werd opgepakt en meegenomen voor verhoor.
Lees verder

LIVE (do, 20u30). Mazzu in de wolken met 'spierkracht' van Diawara en ziet Olsson en Raman mogelijk nog vertrekken - Vanhaezebrouck: "Begrip tonen voor transfer Yaremchuk"
Een vragenvuur over transfers. De persconferentie voor de topper tegen AA Gent ging op Anderlecht niet echt over de aankomende topper. Mazzu met een grijns: "Ik zal blij zijn als 6 september gepasseerd is." Zijn collega Hein Vanhaezebrouck had het dan weer over de arbitrage en de transfer van Yaremchuk. "Club rijdt op de snelweg, wij mogelijk zelfs niet op provinciewegen."
Lees verder

Oostenrijkse regering geeft noodsteun aan energiebedrijf met 2 miljoen klanten
De Oostenrijkse regering heeft energieleverancier Wien Energie een noodlening van 2 miljard euro toegekend. Het bedrijf, dat twee miljoen klanten bedient en in handen is van de stad Wenen, was in financiële problemen geraakt.
Lees verder

Taliban vieren dat laatste Amerikaanse troepen jaar geleden zijn vertrokken: "Gelukkige onafhankelijkheidsdag"
De Taliban hebben vandaag gevierd dat het exact een jaar geleden is dat de laatste Amerikaanse troepen Afghanistan verlieten. Zo schrijft DPA. Bovendien heeft de nieuwe regering 31 augustus uitgeroepen tot een nationale feestdag.
Lees verder

Stijn getuigt over fietsongeval: "Zonder helm was ik dood of nog meer beperkt"
Vijf jaar geleden raakte Stijn Geerinck levensgevaarlijk gewond toen hij met de fiets door een auto werd gegrepen. Door het ongeval liep hij een hersenletsel op. Stijn is helaas geen uitzondering. Het veiligheidsinstituut Vias onderzocht alle ziekenhuisdata.
Lees verder

LIVE. Ten Hag: "Ronaldo blijft bij Man United" - Racing Genk grijpt waarschijnlijk naast toptarget Sor - Olsson op weg naar Denemarken, Raman toch naar AZ?
Het slot van de transfermercato nadert. In de vijf grootste competities sluit de markt in de nacht van 1 op 2 september. De ploegen uit de Jupiler Pro League krijgen nog een weekje langer om te shoppen. Voor heel wat Rode Duivels - denk maar aan onder meer Januzaj, Praet, Faes, Denayer - de laatste kans om alsnog een werkgever én speelminuten te vinden. Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

Nederlandse douane botst op 1.500 kilo cocaïne in sporttassen tussen appels uit Panama
De Nederlandse douane heeft bij een controle in de Rotterdamse haven dinsdagavond 1.533 kilo cocaïne in beslag genomen. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). De straatwaarde van de partij drugs bedraagt naar schatting 115 miljoen euro.
Lees verder

Werd hij gegijzeld? Al sinds 2014 'vermist', maar fitnessgoeroe Richard Simmons geeft plots weer teken van leven
Wat is er gebeurd met Richard Simmons (74), één van de meest succesvolle fitnessgoeroes aller tijden? De Amerikaanse trainer verdween in 2014 plots van de radar en werd sindsdien nooit meer gezien. "Hij wordt gegijzeld door zijn huishoudster", beweerde de ene, terwijl de andere meende dat hij voortaan "als vrouw door het leven gaat." Na de uitzending van een nieuwe documentaire die zijn verdwijning onderzoekt, schept 'the man who made America thin' nu zelf duidelijkheid.
Lees verder

Sébastien Haller openhartig over periode waarin tumor werd ontdekt: "Ineens had ik last van mijn buik"
Sébastien Haller (28) voelt zich goed. Tijdens de medische keuring bij Borussia Dortmund werd een tumor ontdekt bij de spits en na enkele onderzoeken bleek deze kwaadaardig. De international van Ivoorkust onderging chemotherapie, maar inmiddels wordt hij steeds fitter. "Mijn vrouw was in shock, maar ze weet er goed mee om te gaan."
Lees verder

Wat zijn die vervelende draadjes die soms loskomen wanneer je een banaan pelt?
Je hebt ze ongetwijfeld al opgemerkt: die lange dunne slierten wanneer je een banaan pelt. Soms zijn er bijna geen, de andere keer hangt je banaan er vol mee. "En dat kan best vervelend zijn, want lekker zijn ze niet", weet Sebastien Carpentier, die de eigenschappen van bananen onderzoekt. Wij vroegen hem of je er iets tegen kan doen.
Lees verder

Kathleen Aerts zingt kerkliedje in 'Regi Academy' en jaagt medejuryleden weg: "Jullie zijn echte eikels"
Het tweede seizoen van het VTM2-programma 'Regi Academy' is volop gestart. Regi (46) wordt in de jury vergezeld door zanger Jaap Reesema, producer Lester Williams én voormalig K3'tje Kathleen Aerts. Deze laatste bekent dat haar zangcarrière in de kerk begon, waarna ze al snel een lied begint te zingen, dat haar medejuryleden wegjaagt. "Regi, je hebt zelf ook een nummer gezongen over Jezus!"
Lees verder

Leerlingen blijven vaker thuis omwille van persoonlijke redenen
Het aantal leerlingen dat om persoonlijke redenen afwezig is op school, is de voorbije jaren fors gestegen. In het gewoon basisonderwijs is er op drie jaar tijd zelfs sprake van een verdubbeling. Dat blijkt uit cijfers die CD&V-parlementslid Loes Vandromme heeft opgevraagd. "De stijgende tendens vraagt de nodige opvolging", stelt Vandromme.
Lees verder

OPPO lanceert Reno 8 en Reno 8 Pro in Europa: focus ligt op goede foto's voor betaalbare prijs
OPPO heeft na een tijdje wachten de Reno 8 en Reno 8 Pro ook aangekondigd voor de Europese markt. Nadat de verkoop startte in de Chinese thuismarkt kan je ook bij ons de budgetvriendelijkere telefoons kopen. Het bedrijf koos ervoor om de camera's extra in de verf te zetten.
Lees verder

Energie-intensieve bedrijven vrezen structurele schade door hoge gasprijzen
Als er niet snel iets gedaan wordt aan de ongezien hoge energieprijzen, dan dreigen bedrijven uit energie-intensieve sectoren andere oorden op te zoeken. Met die boodschap kwam sectorfederatie Febeliec woensdag. De overheden moeten vooral snel ingrijpen om de gasprijzen te verlagen, luidt het.
Lees verder

"Pure oplichterij" en zelfs "extreem gevaarlijk": VRT-docu 'FIRE' krijgt heel wat kritiek
Met de documentaire 'FIRE: vroeg op pensioen' wil de VRT jongeren inspireren om financieel onafhankelijk te worden. Alleen lijken ze voorlopig vooral een groot deel van de echte FIRE-gemeenschap voor het hoofd te stoten. "Er heerst echt een gevoel van afwijzing en verraad", aldus Sébastien Aguilar, de oprichter van de Belgische tak. Hij legt uit waar FIRE wel om draait, en hoe hij met z'n geld omgaat. "Ik ben zelf sinds mijn 33e financieel onafhankelijk, maar voor de programmamakers was mijn verhaal te saai."
Lees verder

LIVE VUELTA. Remco Evenepoel beleeft rustige dag, drie koplopers hebben kleine marge op het peloton
Vandaag is het aan de sprinters in de Vuelta. De 191 kilometer lange rit naar Cabo de Gata loopt over licht glooiende wegen en telt geen enkele echte helling. Een kans voor Tim Merlier dus, nog meer nadat concurrent Sam Bennett, winnaar van twee etappes, uit koers verdween met corona. Toch twijfelt Merlier of het uitvallen van de Ier goed nieuws is. "Dat is opnieuw een ploeg minder die wil werken om tot een sprint te komen", beseft hij. Hoe draait het uit? En kent Remco Evenepoel een zorgeloze dag in het rood? Volg hieronder LIVE de elfde etappe op de voet.
Lees verder

Klimaatactivisten verzamelen zondag in Brussel: "Politiek wakker schudden na dramatische zomer op klimaatvlak"
Komende zondag (op 4 september) zullen klimaatactivisten verzamelen voor het station van Brussel-Centraal. De bijeenkomst gaat uit van Rise for Climate Belgium. "Het doel is om, aan de start van het nieuwe politieke jaar, na een dramatische zomer op klimaatvlak de politiek wakker te schudden zodat de zaken sneller gaan."
Lees verder

Football Talk. Jérémy Doku staat weer aan de kant - AC Milan-Belgen krijgen nieuwe eigenaar
De Italiaanse kampioen AC Milan heeft een nieuwe eigenaar. Het Amerikaanse RedBird Capital Partners neemt de club voor 1,2 miljard euro officieel over van Elliott Management, een ander investeringsfonds dat sinds 2018 de controle had over Milan. Dat heeft Milan woensdag bevestigd.
Lees verder

Tijdelijke werkloosheid fors afgenomen na aflopen crisismaatregel
De tijdelijke werkloosheid in België is in juli met 38,2 procent gedaald tegenover juni, zo meldt de RVA. Eind juni liep de soepele procedure voor tijdelijke werkloosheid af die gold voor de coronacrisis en de oorlog in Oekraïne.
Lees verder

Tamara en Sven starten zélf een school voor hun dochter met beperking: "Schrijnend dat dit moet"
"Geen enkele middelbare school heeft plaats. Wij zijn dus een van de 738 Antwerpse gezinnen die zélf voor de opvang van hun kind moeten zorgen." Sven en Tamara's dochtertje Oa (14) lijdt aan een zeldzame combinatie van ASS, epilepsie en mentale retardatie. Maar ze wil ook graag bijleren. Sven en Tamara nemen het heft in eigen handen: ze starten zélf een nieuwe school voor bijzonder onderwijs. "We doen dit ook voor al die andere ouders die met de handen in het haar zitten."
Lees verder