Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 10 augustus 2022

Lukaku verontschuldigt zich opnieuw bij Inter-supporters: “Maar ik wil spreken op het veld”

HLN
Lukaku verontschuldigt zich opnieuw bij Inter-supporters: "Maar ik wil spreken op het veld"
Op woede wil hij weer knallen in de Serie A. In een kort interview met DAZN, de rechtenhouder in de Serie A, heeft Romelu Lukaku (29) zich nogmaals verontschuldigd voor zijn vertrek bij Inter, een jaar geleden. "Ik dacht dat ik een held kon worden bij Chelsea", zegt hij. "Dat is me niet gelukt."
Lees verder

Meer dan helft van de Polen voorstander van herinvoering dienstplicht
Meer dan de helft van de Polen is voorstander van de herinvoering van dienstplicht in hun land. Dat blijkt woensdag uit een recente opiniepeiling van het onderzoeksinstituut CBOS.
Lees verder

Trump zal verklaring afleggen in fraudezaak 'Trump Organization'
De voormalige Amerikaanse president Donald Trump zit in de hoek waar de klappen vallen. Na de FBI-inval in zijn vakantiedomein in Mar-a-Lago, moet de ex-president vandaag onder ede vragen van procureur-generaal Letitia James beantwoorden over vermeende fraude door 'The Trump Organization'. James wil weten of het bedrijf de waarde van vastgoed verkeerd heeft opgegeven voor onder meer belastingvoordelen en hogere leningen.
Lees verder

Deze magische Griekse villa huur je vanaf 15.000 euro per nacht maar je krijgt er wel heel veel voor in de plaats
We zullen misschien nooit het geld hebben om er zelf te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. De hele zomer gaat het om vakantiehuizen waar je zelf op reis kunt. Deze week is dat een villa op het Griekse eiland Mykonos.
Lees verder

Moskou start met rekruteringen vrijwilligers voor oorlog, zegt Britse geheime dienst
Het Russische leger is gestart met de rekrutering van vrijwilligers voor zijn oorlog in Oekraïne. Dat zegt de Britse geheime dienst. De rekruten, mannen tot 50 jaar met minstens een diploma middelbaar, krijgen lucratieve bonussen aangeboden. Het hoofdkwartier van deze nieuwe eenheid wordt Moelino, een plaatsje nabij Nizjni Novgorod, een stad ten oosten van Moskou.
Lees verder

BINNENKIJKEN. De riante villa van Leonardo DiCaprio in Beverly Hills is te huur voor 31.000 euro per maand
Wie Leonardo DiCaprio (47) zoekt, moet zich naar de Franse Rivièra reppen. Tijdens deze zwoele maanden dobbert de acteur er naar goede gewoonte rond op een indrukwekkend jacht. Maar dat weerhoudt hem er niet van om zijn zaakjes thuis op orde te houden, zoals de verhuur van zijn riante villa in Beverly Hills. Daar hing de acteur een duizelingwekkend prijskaartje van 31.000 euro per maand aan.
Lees verder

Samsung Flip 4 iets duurder dan voorganger: techgigant stelt ook Fold 4, nieuwe smartwatches en oortjes voor
Laten we met de deur in huis vallen: na een significante prijsdaling vorig jaar is de Samsung Galaxy Z Flip 4 dit jaar een beetje duurder geworden. De plooibare smartphone kost vijftig euro meer dan de voorganger, om precies te zijn. Verder zijn er niet al te veel verrassingen bij de nieuwe toestellen van het bedrijf. De Galaxy Z Fold 4 is een beetje beter dan het model van vorig jaar en daarnaast zijn er met de Samsung Watch 5 en Watch 5 Pro twee nieuwe smartwatches. Tot slot zijn er draadloze oortjes die de naam Galaxy Buds 2 Pro kregen.
Lees verder

Van 'Queer Eye' tot 'Queer as Folk': met deze titels kijkt u helemaal Pride-proof
Brussel hing in mei al trots de vlaggen uit, de rest van de wereld volgde in juni en in augustus beleeft de Scheldestad met 'Antwerp Pride' traditioneel haar LGBTQ+-hoogmis. Maar een 15-jarige jubileum-editie met alle toeters, bellen, binders en pailletten is niet compleet zonder een even kleurrijk en inclusief tv-lijstje. Want ook vanop de bank kunt u zich vergapen aan op en top queer reeksen die beroeren, ontroeren, entertainen en informeren. Dat de optocht niet zomaar een bandeloos feestje is, maar begon als een opstand voor gelijke rechten en vrijheden leert u in de documentairereeks 'Pride' op Disney+. Waarna shows als 'Queer as Folk' op STARZPLAY, 'Our Flag Means Death' op Streamz en 'It's a Sin' op VRT NU u met een lach en een traan de mensen achter het acroniem tonen.
Lees verder

Kim Kardashian deelt trots de resultaten van haar lichaamsanalyse: "Mijn botten zijn 93-97 procent sterker dan bij de gemiddelde mens"
Als je dacht dat je alles al wist over Kim Kardashian (41), dan heb je het waarschijnlijk mis. De realityster deelde op Instagram trots de resultaten van haar bodyscan.
Lees verder

Kim Kardashian deelt trots de resultaten van haar lichaamsanalyse: "Mijn botten zijn 93-97 procent sterker dan de gemiddelde mens"
Als je dacht dat je alles al wist over Kim Kardashian (41), dan heb je het waarschijnlijk mis. De realityster deelde op Instagram trots de resultaten van haar bodyscan.
Lees verder

WK voetbal in Qatar mogelijk dag eerder van start zodat gastland openingsduel kan spelen
De FIFA overweegt om de start van het WK voetbal in Qatar een dag te vervroegen. Dat meldt het Franse persbureau AFP. De reden? Zodat het gastland alsnog de openingswedstrijd kan spelen.
Lees verder

OPROEP. Welke vraag wil jij stellen aan een stripster?
Iedereen heeft al eens een stripper of stripster gezien. Er zijn namelijk al talloze films over gemaakt, denk maar aan 'Magic Mike' met Channing Tatum of 'Hustlers' met Jennifer Lopez. Maar in het echte leven blijft het een wereld gehuld in mysterie, die heel wat vragen opwekt. Wel, nu is het moment om die te stellen.
Lees verder

Compensatie voor gestrande Thalys-passagiers? "Klanten kregen niet waar ze recht op hadden"
TreinTramBus en de Nederlandse reizigersvereniging Rover willen dat passagiers die deze zomer gestrand zijn met de Thalys daarvoor compensatie krijgen. De organisaties roepen in een brief aan Thalys en NS International (Nederlandse spoorop om de extra gemaakte kosten van reizigers te vergoeden en maatregelen te nemen om herhaling te voorkomen.
Lees verder

Herbert Fandel volgt vanaf 1 september de omstreden David Elleray op als scheidsrechtersbaas
Vanaf 1 september 2022 wordt de 58-jarige Duitser Herbert Fandel de nieuwe scheidsrechtsbaas. Hij volgt de omstreden David Elleray op. Elleray nam in juni van dit jaar ontslag, omdat hij naar Zuid-Afrika verhuisde. Fandel floot onder meer de Champions League-finale van 2007 tussen AC Milan en Liverpool.
Lees verder

"Ik ben diplomaat, mij kan niets gebeuren": Duitse consul en Belgische echtgenoot hadden ruzie na erfenis van 600.000 euro
Meer details zijn bekend over de dood van Walter Biot (53), een Belg die in Brazilië samenwoonde met de Duitse consul. De getuigenis van een vriend geeft een inkijk in de toxische relatie van het koppel, doorspekt met drugs, alcohol, vernedering en arrogantie. Ook een whatsapp-bericht en een erfenis van 600.000 euro maken een en ander duidelijk. Volgens de politie is de Belg vermoord.
Lees verder

Waarom de schijnbaar onschuldige vakantiefoto's van koningin Letizia beroering veroorzaken
De Spaanse koninklijke familie verblijft nog steeds op Mallorca voor hun jaarlijkse vakantie. De royals proberen er even te ontsnappen aan hun zorgen, maar de Spaanse pers houdt elk detail nauwlettend in de gaten. Zo zorgen foto's van koningin Letizia (49) tijdens een bezoek aan een markt voor beroering: niet alleen noemen sommige royaltywatchers het een "schijnvertoning", ook krijgt Letizia kritiek op haar "veel te korte jurk".
Lees verder

Amerikaanse inflatie lager dan verwacht
De inflatie in de Verenigde Staten is in juli minder hoog uitgevallen dan een maand eerder. Dat komt door de daling van de brandstofprijzen. Volgens de Amerikaanse overheid bedroeg de inflatie vorige maand 8,5 procent op jaarbasis, ten opzichte van 9,1 procent in juni – het hoogste niveau in ruim veertig jaar. Het cijfer is van groot belang voor de Amerikaanse centrale bank, die de rente aan het verhogen is om de hoge inflatie tegen te gaan.
Lees verder

Chemiebedrijf Borealis bevestigt dat het Rosier van beurs wil halen
Het Oostenrijkse chemiebedrijf Borealis wil een uitkoopbod lanceren op het Belgische meststoffenbedrijf Rosier, dat zo na meer dan 35 jaar van de beurs verdwijnt. Dat bevestigt Borealis in een persbericht.
Lees verder

900.000 kinderen in Londen krijgen poliovaccin na vondst poliovirus in rioolwater
Londen lanceert een campagne voor poliovaccins voor kinderen. Het vaccin moet alle Londense kinderen tussen één en negen jaar beschermen. De campagne werd opgestart nadat de verspreiding van het virus werd vastgesteld in rioolwater in de hoofdstad.
Lees verder

Hond van Stef overlijdt na wandeling aan kanaal: "Blauwalgen hebben longen van Pebbles weggebrand, en hij was niet eens in het water geweest"
Stef Wauters uit Turnhout roept alle hondenbaasjes op om voorzichtig te zijn. Zijn hond Pebbles werd woensdagmiddag gecremeerd nadat hij besmet raakte met blauwalg. Stef ging zaterdagavond wandelen met zijn American Bully aan het kanaal Dessel-Schoten, en daarna ging het snel. "We letten er nochtans altijd zo goed op dat hij onderweg niets eet of drinkt", zucht het baasje.
Lees verder