Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE VUELTA. Klassementskleppers Roglic en Hindley onder de indruk van Evenepoel: “Het was ‘epic’ hoe hij ieder...

HLN
LIVE VUELTA. Klassementskleppers Roglic en Hindley onder de indruk van Evenepoel: "Het was 'epic' hoe hij iedereen los uit het wiel knalde"
Vreemde rit in de Vuelta vandaag, met een heuvelachtige aanloop maar slechts één echte klim. Wel een stevige: de Puerto de San Glorio is na ruim 30 km 'vals plat' officieel 22,4 kilometer lang en stijgt gemiddeld 5,5 procent. De top ligt op 64,2 kilometer van de streep. Nadien loopt het over een hoogvlakte op circa 1.000 meter op overwegend vlakke of dalende wegen naar de finish in Cistierna. Remco Evenepoel draagt de leiderstrui na zijn sterke rit van gisteren. Toont hij zich opnieuw? Volg het de hele dag door op deze pagina!
Lees verder

Matteo Simoni verleent stem aan Belgische natuurdocumentaire: "Ik voel me vereerd"
Acteur Matteo Simoni (34) zal vanaf 21 september te horen zijn in de natuurdocumentaire 'Onze natuur, de film'. De docu toont alles wat onze eigen Belgische natuur te bieden heeft en zijn stem zal de kijkers door de prachtige beelden gidsen.
Lees verder

Man fietst doodleuk over pechstrook E314 in Heusden-Zolder
Vanmorgen werd er een fietser gesignaleerd op de E314. De man fietste doodleuk over de pechstrook.
Lees verder

Wouter Vrancken voelt geen transferkriebels bij Paul Onuachu: "Hij is hier en zal misschien nog lang blijven"
• Jupiler Pro League • Aftrap: 16u • Speeldag 6 • Maakt Genk weer indruk?
Lees verder

Koel- en vriesbedrijven willen stijging energieprijzen sneller doorrekenen aan klanten
De stijgende energieprijzen bezorgen ook de koel- en vriesbedrijven grote kopzorgen. De sectorvereniging BVBVK (Beroepsvereniging der Belgische vries- en koelnijverheid) raadt haar leden daarom aan om de 'energietoeslag' voortaan maandelijks door te rekenen aan de klanten, in plaats van eens om de drie maanden. De sector hoopt ook dat de overheid met maatregelen over de brug komt.
Lees verder

LIVE. AA Gent en Anderlecht gaan in trommel voor Conference League, treffen ook zij haalbare kaarten?
Nadat in Istanbul de groten der aarde al neerstreken voor de loting van het kampioenenbal, volgde er deze middag de loting van de Europa League. Het werd een haalbare kaart voor vicekampioen Union, dat Braga, Malmö en Union Berlin treft. Vanaf 14u30 kennen ook Anderlecht en Gent hun tegenstanders in de Conference League. Uiteraard is ook die trekking LIVE te volgen op HLN.be!
Lees verder

REVIEW. Is de tijd rijp om een plooibare smartphone zoals de Samsung Flip 4 te kopen?
Stilstaan is achteruit gaan. Dat gezegde is zelden van toepassing op de smartphonesector, maar de Samsung Galaxy Z Flip 4 met een adviesprijs van 1.099 euro gaat tegen de stroom in. De verbeteringen ten opzichte van vorig jaar zijn namelijk minimaal. Of dat goed of slecht nieuws is, dat lees je in deze recensie.
Lees verder

Bittere scheiding eindigt met tragedie: neef van Camilla dood aangetroffen in hotelkamer
Charles Villier (59), neef van Camilla Parker Bowles (75), is donderdag dood aangetroffen in Londen. Volgens de Britse kranten pleegde hij zelfmoord, het gevolg van zijn echtscheiding die al acht jaar aansleepte en de zware financiële problemen die daarop volgden. Charles had aan zijn omgeving verklaard dat hij naar een kliniek zou gaan, maar hij boekte een hotelkamer en beroofde zichzelf van het leven.
Lees verder

Argenta schrapt negatieve rente op professionele rekeningen
Argenta schrapt vanaf 1 september de negatieve rente op haar professionele rekeningen voor saldo's boven 500.000 euro. Dat meldt de bank- en verzekeringsgroep vrijdag in een persbericht.
Lees verder

Hongaarse ambtenaren waarschuwen dat onderwijs "te vrouwelijk" wordt
De Hongaarse Rekenkamer heeft een rapport gepubliceerd over de risico's van een "te vrouwelijk" onderwijssysteem, waarin staat dat dit de ontwikkeling van jongens kan schaden en demografische problemen kan veroorzaken.
Lees verder

Ann Van den Broeck en Stany Crets schrijven én maken samen musical: "Dit is haar droom"
Dat musicalkoppel Ann Van den Broeck (45) en Stany Crets (57) wel vaker de handen in elkaar slaan, is oud nieuws. Maar deze keer schreef het duo voor de eerste keer samen een musical: 'You are my sunshine'. Stany neemt het script en de regie voor zijn rekening, Ann de muziek. De voorstelling staat gepland voor volgend jaar.
Lees verder

Kijk hoe politiehond vanuit een helikopter wordt gedropt om iemand te neutraliseren
Op het strand van Koksijde tonen politiehonden, honden van de brandweer en van de douane tijdens verschillende demonstraties wat ze allemaal kunnen. 130 honden zijn er aanwezig, ongeveer een kwart van de 530 veiligheidshonden in ons land. De speciale eenheden doen meteen ook een spectaculaire demonstratie. Een hond wordt gedropt uit een helikopter om een terrorist uit te schakelen. Daarnaast willen de organisatoren ook dat de honden een statuut krijgen. Nu worden ze namelijk nog beschouwd als een voorwerp, terwijl ze van zeer grote waarde zijn.
Lees verder

Goed en slecht nieuws. Club Brugge informeert vergeefs naar Onuachu, toptarget trekt naar Atalanta, maar West Ham verkiest Braziliaan boven Vanaken
Club Brugge blijft op zoek naar een nieuwe spits. Nadat het gisteren Rasmus Hojlund voor Atalanta zag kiezen, informeerde het meteen bij Racing Genk naar Paul Onuachu. Een vertrek van de Gouden Schoen naar een concurrent is voor de Limburgers echter onbespreekbaar. Rond Hans Vanaken kregen de Bruggelingen beter nieuws, want West Ham United heeft een akkoord over Lucas Paqueta, een Braziliaan die in balans lag met de Rode Duivel.
Lees verder

Eerste basisplaats wenkt voor De Ketelaere bij AC Milan: vanaf minuut één tegen Bologna? "Hij heeft me verrast"
Twee aanpassingswedstrijden volstaan. Stefano Pioli, coach van AC Milan, is zinnens om Charles De Ketelaere (21) zaterdag tegen Bologna voor het eerst in de basis te droppen.
Lees verder

Broers en zussen gaan samen op zoek naar de liefde: Netflix komt met verrassende datingshow 'Dated & Related'
De liefde vinden doen we tegenwoordig op allerlei creatieve manieren. Deze keer gooit Netflix het opnieuw over een verrassende boeg. Op 2 september lanceren ze de nieuwe datingshow 'Dated & Related'. De centrale vraag luidt: "Als het om de strijd van liefde gaat, moet je het dan in de familie houden?" Acht broers en zussen proberen zij aan zij hun perfecte match te vinden én 100.000 dollar te winnen.
Lees verder

LIVE. Anderlecht in poule met West Ham, FCSB en Silkeborg - AA Gent al tegen Mölde en Shamrock Rovers
Nadat in Istanbul de groten der aarde al neerstreken voor de loting van het kampioenenbal, volgde er deze middag de loting van de Europa League. Het werd een haalbare kaart voor vicekampioen Union, dat Braga, Malmö en Union Berlin treft. Vanaf 14u30 kennen ook Anderlecht en Gent hun tegenstanders in de Conference League. Uiteraard is ook die trekking LIVE te volgen op HLN.be!
Lees verder

LIVE (zo, 13u30). Van Bommel: "Onnodige nederlaag, maar je kan niet alle belangrijke matchen winnen" - Hoe verteren Gent en Antwerp hun Europese nederlagen?
• Ghelamco Arena (13u30)
Lees verder

"De hitsige versie van 'Belle en het beest'": ondanks felle kritiek blijft derde '365 Days'-film scoren op Netflix
Voor wie het nog niet warm genoeg heeft, pakt Netflix uit met de stomende Netflix-reeks 'The Next 365 Days'. Het officiële slotstuk van de controversiële trilogie nestelt zich, ondanks rotslechte kritieken, stevig op de eerste plek in de lijst met best bekeken films van Netflix.
Lees verder

Je hoeft niet naar Afrika om wilde dieren te zien: maak kennis met de Belgische 'Big Five'
De 'Big Five'. Bij het horen van die term zullen veel mensen spontaan Afrikaanse landschappen in hun verbeelding oproepen, gevuld met buffels, luipaarden, olifanten, neushoorns en leeuwen. Maar je hoeft het eigenlijk niet ver te zoeken om wondermooie fauna en flora te zien. Ook dichter bij huis heb je ongerepte natuur en onze eigen fascinerende 'Grote Vijf'. Dit zijn de 5 inheemse dieren die ons volgens het natuurproject 'Onze Natuur' het meest verbazen en ontroeren.
Lees verder

Anderlecht in Conference League tegen West Ham, AA Gent treft onder meer Mölde - haalbare kaarten voor Union in Europa League
West Ham, FCSB (Steaua Boekarest) en Silkeborg zijn de tegenstanders van Anderlecht in de groepsfase van de Conference League. AA Gent moet het op haar beurt opnemen tegen Mölde, Shamrock Rovers en Djurgardens. Deze middag ging Union in de trommel voor de Europa League. De vicekampioen werd gekoppeld aan Braga, Malmö en Union Berlin - haalbare kaarten.
Lees verder